Hirdetés
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- New Game Blitz - 2024
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #19599 üzenetére
Évek óta, folyamatosan hangoztatom azt a véleményemet, hogy a plazmák képminőségét LCD-vel legfeljebb megközelíteni lehet, dupla áron. Természetesen ezt egy LED háttérvilágítású tévékkel foglalkozó topikban szinte senki nem hajlandó elismerni, de elfogadni sem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #19683 üzenetére
LG a "jobb" de IPS paneles a maga előnyeivel és hátrányaival, továbbra is a Sony 8-as sorozatát ajánlom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #20238 üzenetére
Az LG plazmára szavazok. Messze nem olyan a képe, mint egy Panasonicnak, de az ugyanannyiért kapható 50 colos LCD tévéké sem. Az említett LG legalább nagy.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyeniko
őstag
válasz HagaNRG #20238 üzenetére
Bár magad is azt írod, hogy Neked kell eldöntened, talán elfogadsz egy tanácsot: tekintettel arra, hogy plazmához vagy szokva és meg is vagy vele elégedve, szerintem vedd meg a 60-as LG plazmát. Nem lesz rosszabb a képe, mint a régebbi plazmáidnak. Az LCD-t hagyd meg azoknak, aki nem elégedettek a plazmával, vagy nem kedvelik azt. Még az is lehet, hogy teljes egészében "megúszhatod" az LCD-t, mert mire ez az LG pazma tönkremegy, elérhető áron lesznek az OLED-ek.
A plazma képével az alsóbb kategóriás LCD-k nem tudnak versenyezni, ha nem nagyon világos a környezet.[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #20245 üzenetére
A dinamikus képbeállítási mód otthoni körülmények és fényviszonyok között borzalmas, nézhetetlen, túlszaturált rémálom. A harsányság és a vakítás negatívum, nem előny. Egy tévének (mindenféle képmegjelenítőnek) természetes színvilágúnak kell(ene) lennie, amit kalibrálással lehet elérni. Ha neked az tetszik, akkor nincs miről beszélni, vegyél LCD-t és nehogy műszerrel kalibráltasd!
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #20252 üzenetére
Kérdezd meg a Plazma TV topikban liszi70 fórumtársat, mennyi áramot zabált fel 65 colos ST50-e egy hónap alatt.
Ha az emberek ízlésen nem lenne kissé furcsa a tévéket illetően, ahogy az előbb jellemezted, az LCD tévék haltak volna ki, nem a plazmák. Az a helyzet, hogy egy plazma alaphelyzetben, dobozból kivett állapotban is sokkal természetesebb színvilágú, mint a mókusvakítóra beállított LCD-k. Nagyon sokan arra gerjednek, viszont aki kalibrált képmegjelenítőhöz szokott, az ránézni sem tud a túlszaturált, agyonfényesített képre. Magától értetődik, hogy az LCD-ket is többnyire szabványosra lehet kalibrálni, de arra elenyésző az igény.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
adodaniel
őstag
válasz HagaNRG #20272 üzenetére
Az MM webshopot különálló cég kezeli, különálló raktárral. Nem egyszer hallottam már beszélgetést eladó és vevő között, hogy miért nem annyi a termék kiállítva, mint a webshopban?.
A boltok eladóiba pedig annyi hozzáértés szorult, mint belém az atomfizika iránt. Marketing mentén nyújtják a "szaktanácsadást". -
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #20272 üzenetére
A beégés ellenőrzéséhez, felfedezéséhez nem kell sötét szoba, boltban is megoldható.
(#20278) DVB-T
Amennyiben a mostani konzolod VESA szabványú, semmi gond nem lehet a Sony felszerelésével és a forgathatósággal.[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
válasz HagaNRG #20690 üzenetére
Sony Playstation PS4 500GB Exclusive fehér Driveclub bundle + PS4 Camera + Minecraft +PS Plus 365 napos előfizetés
183.400 Ft helyett
139.900 FtXbox360 4GB Kinect + Forza Horizon 1 + Kinect Sport 1 + Kinect Adventures
79.900 Ft helyett
49.900 FtNa ránézek a kvfőzőkre, ha már számomra nincs semmi érdekes műszaki cucc
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz HagaNRG #20931 üzenetére
Nekem a váltás egy Alien típusu (0-adik típusu ) CRT-ről lenne az említett Samsung-ra. Mondjuk csak 40"-t engedhetek meg magamnak és a típus kategória így is csak az "alsó-közép", de úgy gondolom ez még így is nagy előrelépés lesz. Ha OLED-et vennék akkor azt már legalább 50"-ba tenném, ezért lehet marad az a terv, hogy most megy a nappaliba a 40"-es H6200, pár év mulva meg jön a helyére a min. 50"-es OLED és ez megy a másik szobába. (Bár csak tartanánk már ott... ).
-
gyerecske
senior tag
válasz HagaNRG #20940 üzenetére
Én abszolút egyetértek, egyébként a HD tv-k elterjedését nagyban felgyorsította az akkori "új" generációs konzolok megjelenése is.A mostaniak is (PS4,XOne) csak most fogják kiaknázni rendesen a 1080p-t, és ezeket is legalább 5 év kifutásra tervezik.Amikor kijön majd kb 5 év múlva a következő xbox, és persze a filmek majd el lehet gondolkozni az UHD-n is, de addig szerintem sincs sok értelme csak azért hogy nézegessem a demo-kat rajta.
[ Szerkesztve ]
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
sfefe
addikt
Ertem es egyet is ertek vele.
Nem azt mondom, hogy 4-500ert akarok most tv-t csak max annyit szannek ra. Ha van jo pl380ert akkor azt veszem.
Sony 805b,815b kozott ahogy nezem ( ha jol latom ) csak a tv szineben van kulonbseg?
Ha igen akkor a 805b ( feketet szeretnek ) es a 829 kozul melyik? Vagy nagy csoda nincs kozottuk?Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
BBéci
legenda
Te grafomán vagy?
"azt az 50-70 ezret egy komoly Oppo vagy hasonló médialejátszóra"
Az OPPO egyrész Blu-ray lejátszó, másrészt sokkal többe kerül, 238000 Ft a legolcsóbb: [link].
Amit a silány "divikszekről" írtál, azzal egyetértek. Az olyanoktól el kellene kobozni a full HD tévét és olyanoknak adni, akik kihasználnák a tudását.
-
Clemi
veterán
válasz HagaNRG #21095 üzenetére
Ahogy elolvastam tökre egy cipőben járunk, csak én 50"-ban húztam meg a határt mert ennél nagyobb nem fér el ott, ahol hely van a TV-nek a szobában. Na és persze én is egy 42"-os 1024x768-as HDReady plazmát cserélek le ami már 6 éve hibátlanul tette a dolgát
Szerintetek melyiknek jobb a panelja?
SAMSUNG UE50H6400 vagy a PANASONIC TX-50AS650E ? Gyakorlatilag egy árban vannak.
-
gyerecske
senior tag
válasz HagaNRG #21095 üzenetére
Én is 55"-ost szerettem volna,H6400-ast,de amikor láttam mellette az 50" W805-t egyértelmű volt, hogy inkább marad a kisebb képátló, de a jobb képminőség.Egyébként valóban a Sony irreálisan sokat kér a + 5" ért sajna.
[ Szerkesztve ]
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Clemi
veterán
válasz HagaNRG #21104 üzenetére
Sajna a Panasonic kiesett, legalábbis a 3D sorozat IPS paneles változatai. Találtam elég részletes magyarázó tesztet, és ott nagyon elbuktak azok a panelek. Még talán a sima 2D-s 600-as, mert abban VA panel van amit viszont mindenütt dícsértek eddig, amit találtam.
Most a Samsung 6400-as van terítéken 48-50"-os méretben, de erre is jött már az infó, hogy az 50"-osba más panelt tettek. Ami tesztet találtam az a 40"-os verzióról volt, de ott ez volt az isten a feketéket meg amúgy a színeket képminőséget illetően.
A másik verzió a Sony W828 vagy 829-es verziója, szintén 50"-os méretben. Erről is jókat olvastam de 30e-el drágább mint a Samu, viszont pofásabb, jobban tetszik.
Az LG idei sorozatát még nem vizslattam meg, úgyhogy azokról még semmit nem tudok. -
Pro Koryak
addikt
válasz HagaNRG #21118 üzenetére
az 50s10 az alap fullhd (nem hdready) pana plazma. a samu 4xx sorozata csak hdready.
panánál az 50x10 sorozat hdready.pár 10e ft-nál többet nem ér akkor sem a pana, a sony w8xx tv-vel lehet képminőségben is előbbre lennél...
a pana as640 tesztekben jobban szerepel a va panel miatt mint az as650.
a többi kb ugyanaz.az 50hz-es ricegés meg csak az angol verziókra vonatkozik, a tesztekben írják is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #21213 üzenetére
eMag nem ad gyári garit, telephelyük Bukarestben van. Ezek után mindenki maga döntse el, hogy akar-e onnan venni vagy sem. Ettől függetlenül lehet, hogy korrektek, stb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
válasz HagaNRG #21307 üzenetére
Kicsit én is így vagyok ezzel, hogy akármennyire is halott technológia a plazma, nem járnék e jobban filmezéshez egy 130 ezerbe kerülő 50-es LG plazmával, mint egy 170-be kerülő LG LED-es LCD-vel?
Azért ha a költséghatékonyságot veszem figyelembe és azt, hogy filmezésnél a plazma 130ezer Ft-ért olyan feketét és kontrasztot ad, amit max az OLED tud sokszázezerért, akkor miért is kéne IPS-es LCD-t vennem? -
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iOS alkalmazások
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Építő/felújító topik
- eFootball
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt