Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LED / LCD TV topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-11-22 21:35:06

LOGOUT.hu

Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12951) zolnagy válasza Dedicted (#12950) üzenetére


zolnagy
őstag

Köszi a válaszokat! :R
A 3D amúgy engem nem érdekel, se az 5.1 hangzás, de úgy látom ez a 3D már alapból része a mostani TVknek, ha egy kicsivel nagyobb tudásút akar venni az ember.
Közben utánanéztem, van 10m-es HDMI kábel is, ami már elég lenne. Ilyen hosszú kábelnél nincs jelveszteség? Működőképes lehet?

(#12952) DaemonX


DaemonX
HÁZIGAZDA

Sziasztok, remélem, jó helyre írok.
A nyáron szeretnék venni egy PlayStation 4-et, s egyúttal egy új TV-t is.
Ebből kifolyólag felmerül a kérdés, hogy melyik TV lenne a legalkalmasabb játékra? A kérdést kétfelé osztanám:
-Melyik Full HD TV a legalkalmasabb PlayStation 4-gyel való játékra?
-Melyik 3D Full HD TV a legalkalmasabb PlayStation 4-gyel való játékra?
Szempontok:
-Full HD TV esetén lehetőleg 150 ezer forint alatt legyen.
-3D Full HD TV esetén lehetőleg 200 ezer forint alatt legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!

(Remélem másodjára már választ kapok a kérdésemre...)

(#12953) t256 válasza DaemonX (#12952) üzenetére


t256
őstag

Szia!

Én is most nézegetem a tévéket. 3D mentes Full HD tévék közül a Samsung UE40F5500 ajánlott játékra az alacsony input lag miatt. 120000 Forint alatt megkapod.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#12954) lukirobi válasza DaemonX (#12952) üzenetére


lukirobi
tag

Méretet nem írtál, de ha meglesed az én sony tv-mnek a kisebb , mondjuk 42" tesóját, az pont 200k körül van, és nagyon meg leszel vele elégedve, a legalacsonyabb az input lag-ja, tökéletes választás lehet konzolos játékra (is) .

Sony 55w805+ps4+xone

(#12955) luciferc


luciferc
őstag

Kis segítségre lenne szükségem TV vásárláshoz.

Filmeket és TV adást is néznénk rajta. Filmeket nem teljesen sötét szobában nézünk, mindig van a plafonra irányított lámpa által adott háttérfény.
A filmeket első körben (és lehet, hogy mindig) biztos a TV-vel játszatnánk le, de különösebben nem érdekel, hogy a média lejátszó fel is mosson, csak játsszon le mindent, és lehessen normálisan választani az USB-n vagy NAS-on lévő filmekből, vagyis ne ömlessze, legyen meg a struktúra (pl. 2012-es Pana TV egybe ömleszt mindent, nincs könyvtár struktúra)
Használnánk még zene lejátszásra, amihez nagyon jó lenne, ha lenne a képernyőt kikapcsoló gomb/funkció rajta. Ha külső média lejátszó doboz lenne egyszer (nem hiányzik még egy doboz), akkor is nagyon kellene ez a funkció. Kellene még lejátszó lista, vagy legalább kezeljen valamilyen playlist filet.
Előny, ha tud DVB-S-t.
A smart funkciók nem elsődlegesek. Ami esetleg érdekel, az a youtube, ehhez a tabletről vezérlés és/vagy külső billentyűzet kezelése kell. Érdekel még esetleg a skype, ha kezel külső kamerát, ami nem aranyárban saját márka (ilyen nem hiszem, hogy van). A böngésző csak akkor, ha van külső billentyűzet/tablet vezérlés.
Méretben 42-48" a céltartomány.

A 2013-as modellekből ezeket néztem:

Samsung UE46F6640

Sony KDL-47W805A

A Panasonic TV-ket még szeretem, de nem találtam a tavalyiak közül versenyképeset, egyszerűen drágák, ugyanakkor a tesztek alapján nem érik meg a felárat, legalábbis ez volt a benyomásom. LG-től valahogy fázok, de egy jó TV-vel meggyőzhető vagyok.

Mivel azonban kezdenek szállingózni az idei modellek, ezért azokból is érdekelne javaslat.

Nem elsődleges, hogy idei és csúcsfriss legyen (nem egy évre veszem, nem cserélgetem évente), azok úgyis drágábbak még, egyszerűen működjön jól, tudja az igényeket és legfontosabb szempontként legyen szép képe. Az idei akkor jöhet szóba, ha valami határozott fejlődés van benne (jellemzően képminőség). Szóval milyen TV lenne a legjobb ezek alapján? (adok még infót, ha kell)

A foci VB kapcsán várhatóak valami nagyobb akciók?

(#12956) #04441088 válasza LucasGrant (#12945) üzenetére


#04441088
törölt tag

Köszönöm szépen! :R

(#12957) Piftuka válasza Gicz (#12921) üzenetére


Piftuka
veterán

"A netes nézési távolság táblázatokat hiába találod túlzónak, azok tényeket közölnek képátló, képpontméret, távolság, és emberi szem felbontóképessége alapján."

Már megbocsáss, de hogyan is közölhetnének tényeket? Az emberi szem "felbontóképessége", a látás élessége, "minősége" minden ember esetében más, és más, nem is beszélve az olyan tényezőkről, mint az egyéni preferenciák, az érzések, ízlésvilág, elvárások, stb. különbözősége, amelyek egytől-egyig nem mérhető dolgok.

Nem létezik itt semmi tényszerűség, szubjektivitás annál inkább!

(I)szerintem (/I)32" 2,5m-ről iszonyat kicsi. [..]

Na, csak kimondtad a lényeget! :K

Innentől kezdve nincs is tovább beszélni erről a témáról. Csak fogadd el, hogy rajtad kívül ezer más ember, ezer más féle módon látja, és érzi ezeket a dolgokat!

"Színhűséget tekintve egy 6-os samu, 6-os LG, vagy a sony 6-os sorozata ugyanolyan tökéletesre kalibrálható, nem tudnád őket megkülönböztetni szemmel a színhűségkük alapján."

Ezt őszintén szólva kétlem, bár - tekintettel arra, hogy nem vagyok elektronikai mérnök - a tévedés jogát fenntartom.

Mindazonáltal rejtély, hogy amikor a SONY 9xx sorozatáról, az abba épített elektronikáról, és az általa nyújtott, addig soha nem látott minőségű képről beszélek, hogyan került szóba a 6-os széria!? :F

"Aquila non captat muscas."

(#12958) *Tata* válasza luciferc (#12955) üzenetére


*Tata*
senior tag

Panasonic-nál még ő lenne versenyképes velük: [link]

(#12959) Gicz válasza Piftuka (#12957) üzenetére


Gicz
addikt

a táblázatot 20/20-as normális látáshoz találták ki. ha neked rosszabb a szemed az nem a táblázat hibája.

a tablázat pusztán azt adja meg, hogy mik azok a távolságok, ahol adott képátlón adott felbontást képes vagy 20/20-as látással érzékelni, vagy esteltel már tul messze vagy ahhoz h lásd a 720p 1080 p közötti különbséget.

a mozi hatáshoz hozzátartozik még a látószög, ami megint más kérdés.
THX ajánlás szerint 30 fokos látószögtől beszélünk moziról, ez többé kevésbé az 1080p-s nézési távoknak felel meg.

Nekem nem ad moziélményt 32" 2,5 méterről. Onnan nem is látja senki az 1080 soros felbontást, pedig én teljes részletességében szeretném élvezni a filmeket, gondolom sokan mások is.

(#12960) Lall


Lall
veterán

Hálónkba keresnék LED vagy LCD tv-t 70-90 körül. Full alap 82cm, DVB-C (Digi) és USB média lejátszás, kb. ennyi lenne a követelmény. Koreai (Samsung, LG) gyártók kicsukva. Valakinek valami jó ajánlata, ötlete?

[ Szerkesztve ]

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#12961) Piftuka


Piftuka
veterán

Köszönöm a választ LucasGrant és Klara!

A korábbi hozzászólásom alapján továbbra is érdekel a válasz az alábbiakra:

- 1. Igazán szükséges a valódi 100 Hz a jó képminőséghez?

- Az alábbi készülékeket néztem ki:

LG 32LN570R
LG 32LN5400

SHARP LC32LE350

SONY KDL32W600AD

PHILIPS 32PFL3008 H/12
PHILIPS 32PFL4208 H

2. A fentiek közül melyiket érdemes, ill. nem érdemes megvásárolni, és miért?

- A UPC honlapján megnéztem, hogy melyik készülékek támogatják a mediacard-ot, és azt írja, hogy a SONY 24KDLW600ABAEP támogatott és a SONY 32KDLW650ABAEP.

3. Ez azt jelenti, hogy a W600-as csak 24 colos méretben használható? Valamint azt, hogy a W sorozatból csak az "ABAEP" betűjelűek, az "AD" pedig nem?
(A UPC féle CI+ kártyával kompatibilitás alapfeltétel.)

Köszönöm előre is a segítséget! ;)

"Aquila non captat muscas."

(#12962) kexksz


kexksz
addikt

Kéne egy 42", vagy e körüli TV. Ami kéne, az 1080p és .mkv lejátszás USB-ről felirattal együtt, kb. ennyi, minél olcsóbban. LG 42LN5400-t néztem egyelőre. Ti mit ajánlanátok?

(#12963) gyeniko válasza Lall (#12960) üzenetére


gyeniko
őstag

A Philipsek a legolcsóbbak a nem koreaiak közül. Sokan esküsznek rá, nemrég egy szerelő azt mondta nekem, hogy - szerinte - a legjobb elektronika a Philipsekben van. Gondolom, a valóság azért nem ennyire sablonos.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#12964) loncsika


loncsika
tag

Sziasztok!

Ma voltam a mm-ben és kinéztem 2 tv-t...

lg32 ln575s (3 hdmi, 3 usb 2.0) és

samsung ue32 F6100 (2 hdmi, 1 usb).

Az eladó azt mondta, a mozgásoknál a samu jobb, mert 200 hz-re fel lehet tuningolni, elméletileg alapból tud 100 hz-et (ebben nem vagyok biztos), az lg alapból és összvissz 100-at tud. Amennyit én érzékeltem, az az, hogy az 50 hz-es tv-ktől mintha hányingerem lenne én látom egy-egy kameraközelítésnél is azt, hogy mosódik pl. egy kockás, vagy csíkos felső, akkor akciófilmeknél el tudom képzelni, mit látnék... (de lehet, hogy csak bezabáltam és az volt a baj) :D Főleg akciófilmeket, krimiket néznék a tv-n, esetleg a netről online filmeket.
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni? Nincs házimozi szettem, egy régi dimarson dvd lejátszóm van 5.1-gyel, aminek a végei nem jack dugósak, hanem olyan kétfelé ágazó drótok, azokat lehet beletuszkolni a dvd lejátszóba (nem vagyok technikai zseni). Gondolom ezt valahogy hozzá lehetne a dvd lejátszón át kötni a tv-hez, de ezt már tényleg nem tudom, sosem próbáltam.

Az nem lényeg,hogy smart, vagy 3D, egyik sem kell igazából, csak a mozgásból adódó utánhúzást ne lássam, mert idegesít nagyon. De más típust is örömmel vezsek, csak a 32-es nem legyen 110 ezernél több, mert nem nagoyn van keret. :(

Előre is köszi a segítséget!

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12965) loncsika válasza hrvp (#12942) üzenetére


loncsika
tag

Csak hátha másnak is kérdés az lg képfrissítése, mert úgy láttam, még most sem mindig világos, ezért írtam, hátha aktuális lesz valakinek, ha már egyszer rátaláltam. :) Nyugodj meg, nem kezdek el mindegyikre válaszolgatni, vedd be a nyugtatód és relax... ez a hosszú hétvége, kár hergelned magad. ;) Don't worry, be happy!

[ Szerkesztve ]

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12966) malib


malib
újonc

Sziasztok! minap vettem egy samsung tvt"UE46f6500 " és egyes adásoknál pl az rtl klubon a kép késik a hanghoz képest ,szerintetek ez mért lehet? de pl azért érdekes mert van olyan tv adó aminél meg teljesen jó.

[ Szerkesztve ]

(#12967) Zephy válasza loncsika (#12964) üzenetére


Zephy
csendes tag

Én is ilyesmi igényekkel álltam neki és most ezzel szemezek. 110-ből kijön, van 32" méretben és a kistesója (méretazonos, csak nem 3d képes) 10 ezerrel olcsóbb, remélem segít.

(#12968) #04441088


#04441088
törölt tag

Sziasztok! Egy 4-5 megbízható webshopot tudnátok írni, ahonnan bátran rendelhetek TV-t? :R

(#12969) csaba12242 válasza #04441088 (#12968) üzenetére


csaba12242
tag

Nekem kettővel volt pozitív tapasztalatom.

[link]

[link]

(#12970) loncsika válasza Zephy (#12967) üzenetére


loncsika
tag

http://www.digitalko.hu

Itt gyári gari van és 15% akció, nagyon megéri, nézd meg sztem. :)

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12971) T_Stark válasza csaba12242 (#12969) üzenetére


T_Stark
őstag

Jófélét Én is tudom ajánlani. Nekem tőlük van, és nagyon korrektek voltak, pedig még egy 8 napos csere is volt a dologban.

(#12972) Zephy válasza loncsika (#12970) üzenetére


Zephy
csendes tag

Köszi az infót de még így is 5 ezerrel drágább mint ahol én néztem :D

(#12973) loncsika válasza Zephy (#12972) üzenetére


loncsika
tag

A lényeg a magyarországi gyári hivatalos lg gari, más nem számít. Úgy vettem észre a fórumokból. Ugyanis nekem fontos hogy magyarországi, gyári gari legyen, hivatalos magyar lg viszonteladótól, azért hajlandó vagyok plusz 10-20 ezret is kifizetni, mert ha megszűnik jogutód nélkül a webshop 1 év múlva, akkor hiába a 2 év gari... az lg nem fogja nekem megjavítani. És akkor nem 10-20 ezret bukok, hanem mondjuk 135 ezret... :)
Mert nyilván lehet hivatalos 2 éves lg gari, pl. külföldi, de itthon lehet, hogy nem fognak vele foglalkozni, ha nem muszáj és nincs kötelezettségük.

"Az olyan termék esetében, amelyet a fogyasztó egy külföldi országban vásárolt meg (vagy szerintem ilyen a külföldről behozott készülék is, ha nem akkor bocs), a jótállásra az adott ország szabályai, illetve azok a feltételek lesznek irányadóak, amelyeket az eladó a termék vásárlásakor meghatározott. Előfordulhat, hogy a gyártó a termékre vonatkozóan olyan jótállást vállal, amely alapján a fogyasztónak lehetősége van a gyártó által fenntartott szervizhálózat bármely tagjához fordulni, függetlenül attól, hogy melyik országban vásárolta a terméket (ún. nemzetközi garancia).

Hova fordulhat a fogyasztó, ha határon átnyúló vásárlással, külföldön vásárolt termékkel kapcsolatban keletkezik minőségi kifogás, garanciális panasz, és a külföldi eladó Magyarországon kívül az Európai Unió valamely másik tagállamában, Izlandon vagy Norvégiában rendelkezik székhellyel?

Ilyen esetekben – ha a társaság nem válaszol a panaszunkra, vagy a válasszal nem értünk egyet – célszerű az Európai Fogyasztói Központ ingyenes, informális szakmai-jogi segítségét kérni a vállalkozással való egyezség, megállapodás elérésének megkísérlése, és így egy esetleges hosszan tartó határon átnyúló bírósági pereskedés elkerülése érdekében. Az Európai Unión, Izlandon vagy Norvégián kívül honos kölcsönző társasággal szembeni jogvita esetén az Európai Fogyasztói Központ nem tud érdemi segítséget nyújtani.

Magyar forgalmazótól vásárolt termék esetén a fogyasztó békéltető testületekhez vagy végső esetben bírósághoz fordulhat a hibás teljesítésből eredő szavatossági, garanciális igényei és követelései érvényesítése érdekében." http://www.magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/garancialis-jogok.html

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12974) Zephy válasza loncsika (#12973) üzenetére


Zephy
csendes tag

Elméletileg bármelyik hazai lg márkaszervíz javítja gyári gariban.
Ami nekem talán ennél is fontosabb, az a kiterjesztett garancia lehetősége (a linken amit bemásoltam talán a legolcsóbb üzletnél van is ilyen) amivel +3-5 év jár a készülékre, fizikai sérülésekre is.
Ez általában a vételár 10%-át jelenti plusz költségként. Szörnyen nagy találmány ez, még ha azt nem is nézed, hogy 5 év után véletlen leeshet az asztalról a tv és azonos áron kapsz egy újat. (Kipróbálva a családban :D)

(#12975) loncsika válasza Zephy (#12974) üzenetére


loncsika
tag

Melyik üzletben van ez? Priviben megírhatnád... ha nem titok. :) Azért érdekel, mert tv-t akarok venni a jövő héten, hacsak nem álmodok valami mást, mert már 5 hónapja nézegetem a tv-ket. De most muszáj, mert már itt vannak az új modellek és most jó áron lehet kapni a tavalyiakat, ami maradt. LEgközelebb karácsonykor, vagy jövő ilyenkor lesznek akciók. :)

A samuknál hallottam, hogy nem tudták érvényesíteni a plusz egy évet neten pl., vagy az lg-nél is volt gond, ha jól emlékszem, hogy 2 év helyett 1 év volt. Ha nem, akkor meg öregszem. :)

Amit mondasz, az valami biztosítóval kötött gari, már olvastam erről, igazából ez kockázati biztosítás szerű. Mondjuk 5 év múlva "lefújja" a szél és mehetsz újat venni.... :D

[ Szerkesztve ]

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12976) loncsika válasza Zephy (#12974) üzenetére


loncsika
tag

Bocsi, látom már a boltot... :) De nem gyári garis akkor sem. Hanem az áruház viszi-hozza. Az egy dolog, hogy kihez, de Te a lakóhelyeden lévő garanciális szervízbe nem mehetsz vele és ha megszűnik jogutód nélkül a bolt, akkor sem. Mert az egy dolog, hogy ők mit írnak ki, vihetik a tv-t bárhová, s lehet, hogy külföldre viszik, akkor meg 1-2 hónapig sem lesz tv-d, vagy ha a bolt megszűnik, akkor egyáltalán nincs gari... :( Persze a jó erős szél még mindig ott van. :D De gondolom, ha sok a káreset ugyanott, akkor a biztosító bemondhatja az unalmast.

[ Szerkesztve ]

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12977) Kephamos


Kephamos
addikt

Na, kicsit nézelődtem és gondolkoztam. Talán jobban össze tudom foglalni, hogy mi az, amire szükségem van.
100 cm körüli képátló. Legalább 2 HDMI, DVI csatlakozó (a videokártyámon van egy DVI és egy HDMI, a HDMI kell a monitornak), koax bemenet (nem tudom mi a hivatalos megnevezése, digi TV van), WIFI és vele együtt használható youtube nézési lehetőség, USB csatlakozó, legalább egy.
Filmnézésre, youtube nézésre, tévézésre és játékra használnám. A keret legyen mondjuk 150 ropi.
Természetesen mindezt fullhdban.

(#12978) honlaca


honlaca
csendes tag

Sziasztok!

Édesanyám részére szeretnék TV-t venni, a méretet illetően lényeges, hogy beférjen egy 90cm széles helyre. Hátra és felülre van hely a szellőzésnek, így minél jobban töltse ki a helyet, ezen kívül azt szeretném, hogy minél szebb képe legyen (árban akár 150-170k is lehet).
Én ezt néztem ki (89 cm széles, helykihasználást tekintve ideális, így kb. ez a méret lenne jó):

Panasonic TX-L39BL6E

Megírnátok, hogy
- mi a tapasztalat ezzel a TV-vel, jó-e a minősége, illetve
- ebben a méretben (vagy akár 37") van-e jobb választás, ha csak a méret a fontos, az ár nem annyira?
Felhasználás: SD TV, videó, DVD (tehát nem feltétlen kell FHD).

Köszi

(#12979) LucasGrant válasza honlaca (#12978) üzenetére


LucasGrant
aktív tag

Ha még ebben az árban gondolkozol érdemes lenne meglesned szerintem ezt a 2modellt, LG 39LA620S, 39LB650V, ezek pont 89cm szélesek. Szerintem jobbak.

(#12980) honlaca válasza LucasGrant (#12979) üzenetére


honlaca
csendes tag

Köszi a gyors választ.
Nézek róluk majd teszteket, de van valami konkrétum, hogy miben jobbak (alapvetően a képminőség érdekel, nem az ilyen-olyan funkciók) vagy szubjektív vélemény volt?

(#12981) Kephamos válasza Kephamos (#12977) üzenetére


Kephamos
addikt

DVI nem is biztos, hogy feltétlenül kell nekem. DVI vagyDP átalakítható HDMI-re minőségromlás nélkül?

(#12982) honlaca válasza honlaca (#12978) üzenetére


honlaca
csendes tag

Erről tud valaki valamit? Miért ennyivel drágább, mint amit előzőleg linkeltem?

Panasonic TX-39AS500E

Köszi

(#12983) Zephy válasza loncsika (#12976) üzenetére


Zephy
csendes tag

Biztos igazad van a gyári gariban, őszintén nem nagyon ástam bele magam.
Nekem kényelmes ez a viszik hozzák dolog és a biztosítás kihúzza az egész méregfogát :D

(#12984) loncsika válasza Zephy (#12983) üzenetére


loncsika
tag

Szóval akkor nem lesz kobra tv-d... méregfog kilőve. :D AMúgy jó ötlet a biztosítás, mert ha a gyári gari nem is él netán, akkor az pont jól jön, megéri.

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12985) loncsika


loncsika
tag

Közben találtam még 2 versenyzőt. Mi a véleményetek róluk? Vállalható lenne valamelyik? Igaz a philips-et nem igazán lehet kapni.

1. Sharp LC39LE650V 3D SMART LED Televízió
[link]

és

2. Philips 40PFL4308H
[link]

Szerintem ezek sem olyan rosszak alapból és elvileg a sharp saját maga gyártja a paneleket, elvileg japán. Aztán gyakorlatban lehet, hogy kínai. :)

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12986) @a_tom@


@a_tom@
csendes tag

Sziasztok.

Tanácsot szeretnék kérni milyen típusú Led tv válasszak amit nézegettem :
Samsung UE40F6340
Samsung UE40F6400
Samsung UE40F6500

Ezek közül melyik?

Esetleg valami más típus hasonló paraméterekkel.

Válaszokat és tanácsokat előre is köszönöm.

(#12987) T_Stark válasza Kephamos (#12981) üzenetére


T_Stark
őstag

Szerintem igen, mert mind digitális.

(#12988) j3throo24


j3throo24
csendes tag

Sziasztok!
Már egy ideje nézegetem a tévéket, úgy néz ki hamarosan a vásárlásig is eljutok.
Olyan 130k-t akarok rászánni, elsősorban HD filmezésre használnám, valamint egy Xbox 360, később egy PS4 lenne rákötve, így fontos, hogy játékra is alkalmas legyen.
A 42"-es kategóriában nézelődtem, jelenleg egy LG 42LN575S a kiszemelt. A Smart és a 3D funkicókhoz nem ragaszkodom, de hátrányt épp nem jelentenek.
Kérdés1: Van-e ennél jobb ajánlat jelenleg?
Kérdés2: A tévét mindenképp részletre fogom megvenni. Mennyire valószerű, hogy a foci vb miatt minden bokorban 0% thm-be futok? Várjak még pár hetet a tévé vásárlással?

Előre is köszi!

(#12989) loncsika válasza j3throo24 (#12988) üzenetére


loncsika
tag

Szia!

Én úgy tudom ez alapból 60 hz-es tv, az van felturbózva 100-120 hz-re Truemotionnal [link]. Plusz itt is látszik a max tudása: [link]. 42 alatt csak 60 hz-et tud, ez az alap 42 és felett, Truemotionnal tuningolják 100-ra.
Nézd meg majd a boltban, vagy akinek van, attól kérdezd meg. Én a mediamarktban láttam hétvégén, nem volt veszélyes, de kérdés, az alap 50-60 Hz elég lesz e felturbózva is a foci vb-re.

[ Szerkesztve ]

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12990) Nokedli92


Nokedli92
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy tévét! 130.000Ft-om van rá.

Amik a kikötéseim, hogy 40" feletti legyen, és ledes a fogyasztás miatt.3 HDMI az is fontos.

Főként PC-re van kötve és monitornak használom, de esténként szoktam rajta néha filmet is nézni.
A kiszemeltem az egy LG 40LA620S
De valahogy semmi tapasztalatom nincs a tévéjükről.
Szívem szerint egy Sony KDL 42W650A-t vennék, mert a szüleimnek is azt vetettem és nagyon bejön.
Van egy Sony Házimozim BDV-e4100 azt szeretném hogy a tv-n keresztül tudjak 5.1-en játszani.

Üdv, Csaba

(#12991) LucasGrant válasza j3throo24 (#12988) üzenetére


LucasGrant
aktív tag

Szerintem abban az árkategóriában az egy jó Tv, illetve a gyors és folyamatos mozgásokat nagyon jól kezeli.
Lehet, hogy lesznek 0% THM ek, de szerintem már csak a 2014es modellekre, és ennek a kiváltója meg 190e körül van az LB580.

(#12992) LucasGrant válasza honlaca (#12980) üzenetére


LucasGrant
aktív tag

Mint minden vélemény azért ez is szubjektív, ami már objektív az a folyamatos mozgás megjelenítés, ami az LA620S / LB650V ben van a 39BL6 ban nincs.

(#12993) Gabonetta


Gabonetta
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni... A hálószobába kellene egy TV a következő paraméterekkel:

- 32"
- FullHD
- DVB-S2 tuner
- CI+ kártya fogadás
- falra szerelhető

A válaszokat előre is köszönöm!

G.

(#12994) Batib válasza Gabonetta (#12993) üzenetére


Batib
őstag

Alap tv, DVB-S2 tunerrel
Valos 100 Hz, 3D Smart DVB-S2 tuner UE32F6470

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#12995) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

~260-ért egy sok garis + biztosításos hibátlan LG 55LA690S jó választás?

(#12996) LucasGrant válasza B-L-A-C-K (#12995) üzenetére


LucasGrant
aktív tag

Az eléggé :) hol vesztegetik annyiért ?

(#12997) B-L-A-C-K válasza LucasGrant (#12996) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

275-be sikerült megegyeznem szállítással...5 hónapos, még kicsivel több mint 4.5 év gari van rá.

Mire kell amúgy oda figyelni vásárláskor? Gondolom pixelhiba, csíkozás, egyéb?

(#12998) Malamute


Malamute
tag

Sziasztok!

(Talán itt válaszol valaki)
A minap vásároltam egy Samsung UE40F6100 TV-t. Minden jó, 3D is, de azt nem tudom, hogy az a TV hibája lehet-e, hogy akármit nézek, akármilyen csatornát, vagy filmet usb-ről, olyan mintha menne pl. "30fps-el és néha leesne kb. 10-re", de ez csak példa. Xbox-al ilyen megakadás szerűséget nem tapasztaltam... :F

Ami nem öl meg, az megerősít... Kivéve a halál, mert az megöl.

(#12999) Mukk


Mukk
tag

Sziasztok!

TV vásárlás elpőtt állok, de kicsit máshogy közelíteném meg a dolgot, mert nem áll össze az, hogy mire kell figyelni. A helyzet az, hogy még analóg TV-nk van, semmi más extra, most pedig eljött az idő digitálisra áttérni, de a mediabox, mediaplayer, router, stb kiegészítők között eléggé elveszek egyelőre, szóval rendet kéne vágni :)
- UPC-nk van, valszeg marad is. Ha jól tudom, médiabox vagy médiakártya elengedhetetlen a dekódoláshoz (jól tudom?:), és nem szeretnék sok dobozt, szal kéne tudja fogadni a UPC-s médiakártyát.
- A TV-kben megtalálható médialejátszó mennyivel tud kevesebbet az asztaliknál? Mezei felhasználó vagyok, semmi extrára nem vágyom, talán leginkább arra, hogy ne legyen 2-3 extra doboz a TV mellett/alatt/fölött:) szóval médialejátszó előny, ha nem használhatatlan (mezei user szemmel)
- wifi-s TV-kell tudok otthoni hálóra csatlakozni és másik gépről lejátszani vagy az a wifi-s internetelérést jelenti?
- Szeretnék a TV-nél egyel jobb hangfalat/soundbar-t illetve DVD lejátszót is. Ezzel kapcsolatban kell vmire figyelni? Érdemes ugyanazt a márkát választani, mint a TV vagy mind1? Esetleg jó tipp?

Főleg filmezésre lenne, de nem bánnám az alacsony válaszidőt, arra az esetre ha később egy konzol is csatlakozna a háztartáshoz. Szeretném, ha időtálló lenne a cucc.

Segítsetek pls, hogy merre nézelődjek (nem úgy mint pl MediaMarkt:), miket ajánlanátok? 42" és 150-200k körül gondolkodom, de - mint láthatjátok - képlékeny:)

THX :R

Mukk

(#13000) loncsika válasza Kabel15 (#11796) üzenetére


loncsika
tag

Külön bekötötték volna a panát? Csak azért kérdem, mert én is pont ezt tapasztaltam a szegedi madarasban. Csak annyi különbséggel, hogy mindegyiken az m1 ment és a pana volt a legszebb szinte, egy lg575s-sel simán felvette a versenyt látszólag. Nem tudom, mi lehet az (i)gazság. :)

[ Szerkesztve ]

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LED / LCD TV topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.