Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Igen, sajnos én is pesszimista vagyok, és az optimizmusra egyenlőre nem látok sok biztató jelet. Ráadásul hitel felvételén gondolkodunk, mert lakást szeretnénk cserélni. Egyszerűen nem tudom, hogy lenne jó... vagy lehet-e az jó egyáltalán? Mármint a hitel. Szerencsére most hitelem nincs, de ami volt (CHF autóhitel) azzal nem voltak túl jó tapasztalataim.
Ha vannak jelenleg érvényes és használható infóitok egy esetleges deviza/forint hitel felvétel mellett/ellen, azt szívesen fogadom - akár priviben is! -
szasanyi
félisten
Elszakadnék én végleg - meg gondolom még sokak -, ha nem az alakítaná az országunkat, és életünket. Egyénként nem vagyok kimondottan politizáló fajta, sem pedig naprakész... de valahogyan ki kellett csikarnom egy újabb hsz-t! Még a végén zárják a topikot érdektelenség miatt.
-
szasanyi
félisten
Mit mondjak... nem egy "pörgős" topik. De fel a fejjel! Mindjárt itt a V(iktor)álasztás, és úgy beköszönt a kánaán, hogy csak na!
-
szasanyi
félisten
Itt nem az a legnagyobb gond, hogy ő - majd valamikor, talán - mennyi nyugdíjat fog kapni! Sztem az sokkal problémásabb, hogy a mai nyugdíjakat a ma aktív dolgozók "termelik ki", legalább is nagy részben. Na már most egy minimálbér után mekkora részt tudnak - a kötelezettségekként előírt befizetésekből - e célra fordítani?
És ugye ott a másik oldal - akinek ténylegesen sokkal több jövedelme van, esetleg kisebb vagyonokat keres meg évente - aki meg tudna, de nem óhajt fizetni.
A minimálbéresekkel kapcsolatos "Választásuk sincs nagyon, ilyen helyzet van." kijelentésed csak részben helytálló. Egyrészt külön kell választani aki valóban tisztességesen dolgozik a ténylegesen minimálbér jövedelméért, és aki csak hivatalosan kap minimálbért, de valójában több - akár sokszorosa - a valódi jövedelme a minimálbérnek. Nem mind1 ám! Azért meg mért ne lehetne tenni, hogy ne így legyen? Lehet, hogy te nem tudsz ezért érdemben semmit sem tenni, és valószínűleg én sem... de miért veszik fel a jó kis fizetésüket akik az országgyűlésben csücsülnek, ha nagyjából minden csak rosszabb?Öregem ha én - lehet, hogy te is, és még jó páran így lehetnek ezzel - így dolgoztam volna, ilyen hozzáállással és eredményességgel... már régen jó pár bűntetőeljárást a nyakamba akasztva, két lábbal rúgtak volna ki! Aztán most valszeg lenne egy jóképű "karperecem vezetőszíjjal" no meg "ingyen koszt, kvártély" , nem pedig nyugis nyugdíjam.
-
fagy53
nagyúr
Nemcsak Te voltál tele reménnyel, hanem mások is, nekik sikerült...ezért tartunk itt.
Nekünk nem jött be a rendszerváltás, pedig bejöhetett volna! A nyugdíjprobléma meg kettős,a sok minimálbéres és álláskereső nemcsak a saját nyugdíjját temetheti el, hanem a tényleges nyugdíjasok ellátmányát is csökkenti annak az összegnek a hiánya amit az állam tőlük nem tud beszedni.
Egyelőre még az a rendszer megy egy darabig, hogy a most dolgozók tartják el a már nyugdíjban lévőket, ez változni fog persze a magánnyugdíj pénztárak miatt, de hosszú kifutású lesz.
Az meg idealizmus, hogy akkor fognak éhenveszni, ha idősek lesznek, mert ha így megy nem kell ahhoz idősnek lenni, hogy elveszítsük mindenünket, az utcára kerüljünk és végül éhenhaljunk. Ebből a cseppet sem szívderítő jövőképből egyetlen kiút van, ez pedig a munka lehetősége, a munkaalkalom, a munkahelyek teremtése és ez nemcsak magyar probléma..
Sajnos nálunk esély sincs arra, hogy bármilyen megválasztott párt és kinevezett kormány ezt a fontos feladatot, mely országmentő és létérdek, elvégezze. Az eddig eltelt 20 év soha nem erről, hanem valami egészen másról szólt...... -
aphra2
senior tag
Azon már én is gondolkodtam párszor, hogy a mai munkavállalók kb 30%-a, tehát szinte egyharmada minimálbéres, namost azután mi nyugdijat fognak kapni ? szinte semmit, mert befizetés se nagyon van, ill minimális. Választásuk sincs nagyon, ilyen helyzet van.
Durván kifejezve az ország 1/3-a éhen fog veszni mikor idős lesz(szinte)
Mint Ukrajnában mikor 1 havi nyugdíjból tud venni pár kiló kenyeret.El lett cseszve 8 év (mondjuk a többi is) 4 év alatt még varázspálcával sem lesz csoda, max jó esetben stagnálás.
Pedig a rendszerváltás után mennyire tele volt az ember reménnyel..... -
Sas madár
őstag
Változás?
Itt eddig is család,ismerős,rokon,ha belterjes vagy van minden aránytalanul ha nem akkor hőzönghetsz kívül.
Viszont semmi sincs ami kikényszerítené a változást. Mivel attól elvárni a változtatást akinek saját jólétét kellene adni a köz.-ért. ugyan -
-
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi #4988 üzenetére
Igazad van és lesz....
A varázspálcát már keresik, de annyi minden mással együtt ezt is ellopták.
Sas madár: nem "kell" a nyugdíjra várni, hanem nem érdemes! Ez persze az életkortól is függ, a 30-asok még tehetnek valamit a jövőjükért, de a 40-50 felettieknek ha eddig nem sikerült, ezután már biztosan nem fog. Kormányfüggetlen a dolog és az oka jóval korábbra datálódik...
-
Sas madár
őstag
Mivel elég sűrűn vannak a választások és ugye ilyenkor csak a "nyugdíjasokhoz szól mind" így ez ellentétben áll azzal amit én is vallok nem kell nyugdíjra várni.
Igazi paradoxon.
-
szasanyi
félisten
Ha lesz emelés, akkor valszeg anélkül az 1 voks is meg lesz, ha meg nem, úgy is mind1... de, hogy én egyik nagy pártra sem fogok szavazni az tuti! Mo. rákfenéje: nincs igazi alternatíva. Az egyik rossz, a másik pedig nem jó. Az, hogy kinek melyik a rosszabb, vagy melyik társadalmi réteghez tartozónak javított kicsit a helyzetén egyik vagy másik, az csak részletkérdés. Ráadásul már oly sz@r helyzet van, hogy aki nem varázspálcával érkezik a miniszterelnöki székbe, az a 4 éves ciklus alatt sztem semmi komoly eredményt nem fog tudni elérni. De megint csak hozzáteszem: mindnyájunk érdekében NE legyen igazam, és sikerüljön!
-
szasanyi
félisten
Ez sajnos így van. Szerintem a nyugdíjalap kasszája kábé üres lehet, valszeg hónapról hónapra folyik be a pénz a nyugdíjak kifizetéséhez... de ne legyen igazam!
Én is azért jártam jól, mert kormányrendelet alapján 2007 év végén rögzítették a járandóságot, ami az akkori - még a kedvezőbb - számítási rendszer alapján történt. Aztán persze kiszámolják újra a nyugdíjba vonuláskor is (szerencsére a nagyobb összeget KELL folyósítani), de ez esetemben több mint 20k/hó összeggel kevesebbet jelentett volna. És ugye az évi nyugdíjemelések az ebből adódó különbséget évről évre növelik, így ez nem egyszeri és egyösszegű csökkent nyugdíjösszeget jelent ám! Szóval a helyzet negatívumainak említésekor - megint csak sajnálatos, de - egyáltalán nem tévedtél. -
fagy53
nagyúr
Jól teszed, mert mire nyugdíjba mennél nem sokan lesznek akik a nyugdíjadat előteremtenék! Az meg végképp nem biztos, hogy rendelkezni fogsz annyi munkaviszonnyal, hogy beléphess a klubba. Ha mégis sikerül ezt a két akadályt sikerrel venned, akkor kapod a hidegzuhanyt, nem sok mindent tudsz kezdeni a kapott ellátással, mert szinte semmire sem lesz elég.
A most nyugdíjba menők és itt nem szasanyi-ra gondolok, már rosszabbul járnak, mint a 90-es években nyugdíjjassá vált honfitársaik, de még mindig jobb helyzetben vannak, mint az ezt követően, 5-7 év múlva nyugdíjba vonulók.
Szerintem az 50 év alatti átlag magyar állampolgárnak, nem a fegyveres testületek tagjairól van szó, nem érdemes a nyugdíjnak még a gondolatával sem foglalkoznia, 15-20 év múlva csak keveseknek lesz erre esélye, ha egyáltalán lesz.
-
deedee
őstag
válasz
szasanyi #4980 üzenetére
tudom és igazad is van,de az alapok azok azok lesznek amiket leírtam.pihi-nyugi stb....
valami "elfoglaltságot" majd kitalálok addigra,ami némiképp hasznos is és nem csak az időt fecsérlem vele
tuti,hogy nem fogok 65 éves koromig robotolni és hagyni,hogy elszálljon felettem az élet....
már évekkel ezelőtt elkezdtem gondoskodni "magamról",ami a korai nyugdíjat illeti
-
szasanyi
félisten
Legyen szerencséd! De meglátod, pár hónap - egy év eltelte után azt is megelégeled, unalmassá válik. Kell valami kreativitás, hasznos tevékenység. Persze csak módjával, és nem is akármi, csak ami kedvére való az embernek. Hiszen aki nyugdíjba ment valószínűleg annyi jövedelemmel már rendelkezik, hogy nem az éhenhalás elkerülése érdekében kell bármit, bármennyiért elvállalnia.
-
deedee
őstag
válasz
szasanyi #4978 üzenetére
ha minden jól megy,akkor 49 évesen önkéntes nyugdíjba vonulok egy görög vagy olasz,vagy spanyol kis temgerparti házikóba....
kiülök a fa alá egy nyugágyba,ölemben a wi-fi-s laptopommal és...és....és....nyugi-csend-béke stb
gondozom a kis kertecskémet,úszikálok,kirándulgatok a kőrnyéken stb -
szasanyi
félisten
Úgy valahogy.
De hidd el, azt is megunja az ember - na jó, persze nem 20 éves korban -, és kell valami hasznos elfoglaltság. Én még viszonylag fiatal vagyok, és nem tudnám elképzelni a hátralévő életemet semmit tevésben.
Persze nem 8 vagy többórás napi elfoglaltságot adó főállást keresek, de mindenképpen valami hasznos, tevékeny elfoglaltságot, ami esetleg hozna némi kis pluszt is.
-
Manitou
veterán
Hopp, én is beléptem a klubba nem is olyan régen
-
deedee
őstag
a tavaji osztrák munkám miatt be kell fizetnem 120 ezret adóba.....
kinnt rendesen leadóztam ahogyan kell,de a nettó keresetemet hozzácsapták az itthoni bruttó adóalapomhoz és ezért a legmagasabb adósávba kerültem....
szerencsére van kb 80 ezer adóvisszatérítésem biztosításokból,így csak 40-et kell pluszban fizetnem....rendesen adóztam/dolgoztam és teljesen lenyúl az állam....
de nem baj....."Magyarország!Én így szeretlek...!"
ja és még az a "kellemes",hogy a kinti keresetemből kb 25 ezret tudtam "élvezni" kb....a válás miatt....
kicsit ráfizetés volt nekem a munka...
de nem baj......most már jól alakulnak a dolgaim....
munka,élet,nő...stb... -
Tidus
addikt
Köszönöm a jó kívánságot, de sajnos én közelebb vagyok a felső értékhez, az idén be is töltöm. Sőt az idén bérmálkozó, és ballag is a nagyobbik lányom.
Lehet nyittanom kell egy 40 felettiek itt a PH-n topikot a PH-n, de igen csak az év végén lessz az évfordulóm,. na persze ha mindenki úgy akarja!
-
Gaba
senior tag
Bréko
van itt még valaki
Krisztusi korral jelentkeznék
-
Sas madár
őstag
Remélem nem értettetek félre de ha ezt az utólsó hsz-t olvasom is kellemesebb a történet mint előtte lévőkben.
Eszembe sem jutott semmilyen tiltó akár tiltakozó írás...inkább életre kelteni kicsit a topicot.
-
Timocicu
senior tag
A miénk is 8 hónap lesz, ha áprilisban végre véget ér ez a kálvária.
Zsombi szombaton lesz 3 éves. Nyugodtan kijelenthetem, hogy jól viseli. Nem hiányolja az Apját. Ha találkoznak jól elvan Vele, de különösebben nem hiányolja - emlegeti. Holott egyáltalán nem nevelem ellene.
Még csak " csúnyát " sem mondok Rá.
Zsombi most Tamást, jelenlegi páromat tartja annak az embernek, Akire felnézhet.
Mindent úgy csinál, ahogy Tamástól látja. Hozzáteszem, néha engem is meglep mennyi türelme van a gyermekemhez, mintha a sajátja lenne. Rengeteget foglalkozik Vele, sokat játszunk. Mostanában a szerelés nagyon érdekli - leköti. Természetesen szerszámos láda volt felszerelve a karácsonyfa alatt.Megunhatatlan számára.
Szvsz nem szerepel a válás a "tiltólistán"
Beszélgetünk, nem egymagunknak írogatunk feleslegesen. Ha ez Valakit zavar, nem muszáj elolvasni ...
-
deedee
őstag
válasz
Sas madár #4941 üzenetére
mindenki azt írja le,amit érdekesnek talál az életéből,a napjaiból...vagy pontosabban szólva ami éppen nagyon foglalkoztatja....
mivel nem mindennap válik el az emberfia,ezért nálam pl eléggé "jelentős" ez a téma...
ezért talán kissé egyirányúnak tűnhet a közlendőm,de minden csoda 3 napig tart.... -
Sas madár
őstag
Valami téma váltás nem ártana.
Nem hiszem,hogy a 30 felettiek eddig jutnak..
Vagy a topik nevét kellene változtatni.Még az sem gond ha a válás a téma de akkor valami hasznos tanácsot is lehetne írni hátha nem követik többen el ugyan azt a hibát.
-
deedee
őstag
mindenki a báli szezonra gyúr????
sehol senki? -
deedee
őstag
válasz
Timocicu #4935 üzenetére
"ismételten"...elírtam,bocsi
nálam is bonyolultabb annál,amit leírtam:
a gyerkőc a második láthatáskor nem állt velem szóba és később már csak "zsolt"-nak hívott apa helyett,ha meglátott,sírni kezdett...Annak ellenére,hogy én neveltem 6 évig,mert a feleségem sokat dolgozott /meg "mást" csinált/ és jó volt a gyerkőccel a viszonyunk.Sajnos egy hónap alatt valami úton módon a feleségem elérte,hogy teljesen elzárkózzon tőlem a gyerek.Pszichológushoz is jártunk a gyerekkel,hogy megtudjam mi a baj,de a nőt megvette a feleségem,mert ugye nem a bíróság által kijelölt független szakértő volt.Az általa írt jelentésben csak én voltam a negatív és a feleségem a pozitív figura.A megbeszélt és tisztázott dolgok közül,amelyek rámnézve pozitívak lettek volna,"véletlenül" egy sem szerepelt a jelentésben.A jelenlegi barátnőm szintén pszichológus és amikor olvasta a jelentést,csak annyit mondott,hogy ez nulla....Semmi tényfeltárás,ok-okozati összefüggés leírása,semmi "elemzés",csak a 4 fogadóóra tőrténeti leírása,dokumentálása.Magyarul csak elmesélte a találkozásokat pár mondatban,de nem keresett,tanácsolt megoldásokat.És persze a feleségem által már korábban szorgalmazott havi 1 láthatást pártolta....Ez volt mindennek a teteje....
a válóperes megegyezésünket majd leírom,most mennem kell....
az is "érdekes"...... -
-
deedee
őstag
besz@rok....
bocsánat,de nem jut jobb az eszembe a hír olvastán:fegyveres biztonsági őrök álltak szolgálatba többekközt a veszprémi rendőrségen....
eddig csak a honvédséget védték az őrök,de most már a rendőröket is védeni kell?????
-
deedee
őstag
na elváltam múlt hét pénteken.....
kicsit alkudozni kellett a volt feleségemmel,hogy engedje látni a gyerkőcöt,de végül a "pénz" meggyőzte.... -
deedee
őstag
új év....
új remények...
új BARÁTNŐ ....
új és remélhetőleg utolsó válóperes tárgyalás...holnap... -
fekeandras
őstag
Hát ja. ,,Nem csak a 20éveseké a világ..."
fagy53 + csigi: köszi.
-
aphra2
senior tag
válasz
fekeandras #4925 üzenetére
Üdv!.... azért ha lassan is, de gyarapodunk
-
válasz
Isten éltessen és üdv a klubban.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Grat
és minden jót a következő 30-hoz!
Évre gondoltam... -
fekeandras
őstag
Na belépek én is a táborba. 30év + 1nap.
-
fagy53
nagyúr
A halál kivételével mindent túl lehet élni...
Ezt vigasznak szántam, ez a világ, ill. nem a világ, hanem ez a helyzet amibe a világ került persze véget fog érni, de ez a vég rettenetes lesz. Sajnos engem már az sem vígasztal, hogy ezután várhatóan egy jól működő, békés fejlődő világban lehet élni, sokunknak ez már nem adatik meg.
Azt mondják a lejtőn nincs megállás - dehogynem, amint leérünk a völgybe! Most éppen arra tartunk, aztán újra jön a küzdelmes, de szép, várakozásteli emelkedő....
Ja, a 17 éves hiteled még völgy előtt lejár, hogy ez jó vagy rossz hír, azt döntsd el magad! -
szasanyi
félisten
Helyes, ne is legyél olyan pesszimista mint én!
...ez a sz@r világ csak nem tart örökké. - az biztos, csak attól félek sokaknak nem akkor, és nem úgy év majd véget, ahogy elképzelte.
És igen, természetesen örülök a kora nyugdíjnak, főként mert még nem vagyok öreg. Persze jó lenne vmit csinálni csak úgy lájtosan, mert az otthonlét és a pihenés is megunható ha hiszed, ha nem.
Persze az is lényeges milyen hatályos normák lesznek érvényesek a nyugdíjasok munkavállalási lehetőségeire, mert persze attól függ a dolog... már nem szeretnék 8 vagy több órás napi munkát, de vmi elfoglaltság és jövedelemkieg nem jönne rosszul. -
aphra2
senior tag
-
szasanyi
félisten
Köszi.
Igen - többek között - én is azzal a szolgálati idő kedvezménnyel tudtam nyugdíjba menni. A szívásnak ennyi előnyét élvezem, ami manapság nem is kevés előnyt jelent. megélni biztosan megélte mindenki, hál' Istennek nem háborús övezetben kellett szolgálatot teljesíteni. Csak a többi sz@rság nehezítette/keserítette rendesen, és az az amit sokan nem tűrtek tovább.
-
szasanyi
félisten
Mondjuk én kicsit vidámkodok, mivel nyugdíjas lettem.... viszont ha te nem, akkor sürgősen keres fel egy agyászt, mert nem sok alapja van az optimizmusodnak.
Tulajdonképpen - bizonyos fokig - örvendésre alkalmas körülmény az, hogy megértük! Mondjuk az jobb lenne, ha a társadalmi, gazdasági viszonyaink nem romlanának, hanem javulnának - ha nem is négyzetesen, legalább egyenes arányban - az idő múltával. -
szasanyi
félisten
B.U.É.K. mindenkinek! Amúgy minek örültök annyira..., hogy egy évvel megint öregebbek lettünk?
-
Jó reggelt!
-
fagy53
nagyúr
Jövőre, veletek, ugyanitt!
-
BUÉK a véneknek is!
-
fagy53
nagyúr
Sejtettem, hogy nem a VGA a bűnös! Ez a progi a procit és a RAM-okat teszteli. Nálad vagy a táp a gond, én ezt tenném utoljára a listán, sokkal valószínűbb, hogy a CPU+alaplap+RAM nincs összehangolva.
A segítséghez ismerni kellene ezek tipusát és a jelenlegi beállításokat a BIOS-ban. Ezek ismeretében, ha mi nem boldogulnánk, akkor az aktuális topikban segítenek. -
ABnormal
őstag
ahogy csigi mondja,lehet,hogy egy újrapasztázás is kell majd,ezért figyeld a tesztek alatt a hőfokokat
ezenkívül tilts le az operációs rendszerben a hiba utáni újraindítás funkciót (rendszerhiba/automatikus újraindulás-innen vedd ki a pipát)illetve ha elhozod szívesen megnézem,csak 140km-re vagyok pesttől
-
ABnormal
őstag
tegyünk egy próbát,szedj ki minden fölösleget a gépből,maradjon csak annyi amivel még elindul,ellenőrizd a lapodhoz tartozó biost,hogy támogatja-e azt a procit,ha kell frissítsd,egy load optimal defaults-ot még így is elengedhetsz,aztán amikor már csak a lap,proci,1db memoriamodul és vga van a gépben indítsd el és intel burn test vagy valami hasonló...
X2-es gépem van 4850-nel,308W-ot fogyaszt csúcsban... -
deedee
őstag
nem a 450wattos táp kevés?nem bírja a terhelést?
-
deedee
őstag
kétszer próbáltam a progit,de kb 20-30 másodperc múlva újraindult a gép mindkét alkalommal
ezekszerint nem bírta a hűtés a progi által generált hőfok tesztet...pedig gyári a hűtés a vga-n...
még azon filózok,hogy kiportalanítom a ventiket....hátha....vagy talán az előző gazdája a gépnek lejebb vette a venti fordulatszámát?a vga progiban?megnézem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- Synology NAS
- Óra topik
- További aktív témák...
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest