Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi #4599 üzenetére
Azt hiszem úgy mint tavaly, nem megyek sehova.
A nejem külföldi útjait is redukáltuk nullára, szó van ugyan egy horvát tengerpartról, de szerintem marad a szavak szintjén.
Öt éve nem láttam az Adriát, holott korábban a délszláv háború idején sem hagytam ki, 30 éve járok le, de ilyen hosszú szünetem még nem volt! -
szasanyi
félisten
Na, mizu... mindenkinél kitört a holiday? Tengerparton meg nincs internet?
De tényleg: hogy álltok idén nyaralással?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Nem egészen. Előfordulhat olyan is játéktól és grafikai részletességtől függően, de az általam használt 1280x1024 felbontásban ez a kártya - ha a CPU megfelelő mennyiségű adatot továbbít a GPU felé - többre képes mint amit most produkál. 1680x1050 felbontás már más, ott valóban GPU limites lesz a rendszer. Én legalább is így gondolom.
Eszerint nekem egy E8400 lenne az ideális, de sajna közöm nincs hozzá.Egyenlőre így is megfelelő a teljesítmény, csak a tudat zavar, hogy a kártyát nem tudom olyan teljesítménnyel használni, mint amire képes.
-
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi #4585 üzenetére
Ha 3GHz-en járatod a procit, mindig a GTS250 miatt kapsz annyi FPS-t amennyit!
Nem a proci lesz a hunyó egyik játéknál sem, hanem a VGA. Erről magad is meggyőződhetsz, ha a játékban visszaveszed a felbontást 16x10@10x7-re és a graf beállításokon is könnyítesz egy kicsit, az FPS-ek mindjárt feljebb kúsznak tanúsítva azt, hogy a VGA bírta nehezebben a terhelést. -
szasanyi
félisten
Én ezt vettem, melynek új 30k vlt. Nem bántam meg, bővel elfogadható ár/érték mutatójú termék. Tulajdonképpen egy 9800GTX+ de nem teljesen... kisebb a fogyasztása, és csak 1 tápcsati van a korábbi, GTX-eken használt 2 helyett. Teljesítményben teljesen azonosak. Egyedüli, és kisebb hiányossága, hogy nem hőcsöves hűtővel szerelik így nem olyan hatékony és kicsit zajosabb.
Ráadásul ez a maximum amit hajlandó vagyok kifizetni, 1 forinttal sem adok többet VGA-ért.Csak az E5200-al ugye a kártya teljesítményének kb. 80%- t lehet kihasználni. Összességében (és az árakat figyelembe véve) így is jónak mondható!
-
No, mi van itt? Illetve mi nincs...
Mit szóltok az idei "nyárhoz"? Egyenlőre ütős. Kissebbik gyermekemnek meg mit mondhatnék, mikor reklamál, hogy ha nyár van akkor meg miért nem megyünk strandra.Másik:
Ajánljatok kulturállt helyet, tábort, 6 és 8 évesnek valót. Nincs annyi szabadságunk, amennyi szünidő lesz. A nagyszülőket meg várhatóan kiüti egy műtét...
-
aphra2
senior tag
A teló jó választás volt sztem, ( a fémház nagyon bejön
)
Az igazsághoz tartozik ,hogy az elképesztően alacsony ár is jelentősen befolyásolt a tipus mellett, ill hogy kinézetre is tetszik.
Inkább a kezdeti szoftver gondok jönnek elő, mint sok más telónál is, ha meg hardver hiba akkor cseréljenek valamit.
Inkább az zavar ,hogy a szervizbe se tudják, mit csináljanak vele ,annyira új a tipus, és várják a gyár véleményét.
Eddig jól választottam telót, panasonic G450és Nokia 3310, mindkettő hibátlan, és szervizt semláttak soha.
-
fagy53
nagyúr
De legalább jó a neted! Ez az optimista hozzáállás.
Pedig készültél arra a nyavalyás telefonra, míg végül a kettőből a harmadikat sikerült kiválasztani!Rohadt mázlista vagyok, 96 óta volt egypár mobilom, bár én nem váltogatom sűrűn mint a fiam, de idáig mindegyik hibátlan volt, mindössze elhasználódott akku és a leesésekből származó kontakthibák miatt voltak problémáim velük.
-
aphra2
senior tag
Csak sikerült sz@rt venni a telefonból
, kb 1 hét után már a szervizben figyel
előreláthatólag 2-3 hét, mire visszajön,....
pedig tartós kapcsolatra számítottam....hisz elsőlátásra megtetszett
.
-
aphra2
senior tag
Manapság nem nagyon hallom, hogy lopkodnák a benyát, a lábtörlőhöz meg a környékünkön még a keritésen is át kell ugrani,...meg a kutyák...
annyit meg nem ér.
Egy más tipusú aranyos kis írás:
A modern szingli nő:
Volt egyszer messzi földön egy önálló, magabiztos hercegnő, aki egy szép napon a kastélya melletti zöldellő mezőn, a kristálytiszta tó partján, környezeti kérdésekről elmélkedve egyszer csak meglátott egy békát.
A béka ráugrott a hercegnő térdére, és azt mondta: Ó, csodálatos hölgy, valamikor daliás herceg voltam, amíg el nem átkoztak. Ha megcsókolnál, ismét jóvágású fiatal herceg lehetnék, és akkor
drágám,összeházasodhatnánk, beköltözhetnék a kastélyodba az anyámmal együtt,ahol főzhetnél, moshatnál ránk, nevelhetnéd a gyerekeinket, és emiatt örökké hálás és boldog lehetnél!
Aznap este, miközben a hercegnő könnyű vacsoraként, enyhén fehérboros hagymamártásban megfuttatott fenséges békacombot szopogatott, magában elmosolyodva így szólt:
én kurvára nem így gondolom…" -
aphra2
senior tag
"Sötét van. Csak ketten vagyunk.
Előveszem a csövemet, te tágra nyílt szemmel nézed.
Kupakolunk, aztán ledugom kicsit mélyebbre.
Te óvatosan szívogatod, vigyázol.
Nem szereted az ízét, nem akarod, hogy a szádba menjen....
Micsoda nehéz benzint lopni...!!!
" -
aphra2
senior tag
Mindent a maga idejében..., nem kell harcra készülni a nagy szolgáltatóval
Ma hívott egy magentás muki, hogy kijönnének megnézni a dolgot, mert szerintük Nálam van a hiba,... mondtam OK. jöhetnek.
Ember kijön, nézeget, szétszed, fejetcsóvál, laptoppal méricskél, majd "minnyá" jövök
kijelentéssel elment valami kapcsoló-elosztó szekrényhez, hogy ott a hiba.
Több mint 1 óra után visszajön, méricskél megint lapitopival, majd kezet széttár-káromkodik, és "szar az egész hálózat" kijelentéssel megint elment kötözgetni
Vissza érkezve megint lapitopis méricskélés, eredmény ugyanaz, ember már ideges, mert lejárt a munkaideje, és elcseszett 3 órát hiába, összepakolt, és ígérete szerint holnap megint jön.
Kérdésemre hogy "azé" netem lesz estére? igenlő választ adott, bár megjegyezte ,hogy most még annyi sincs a sávszél mint volt.
És valóban az 1 megás netem már csak 0.75Mbit/s,....
(emlékszem, hogy anno 512-vel kezdtük , és hogy örültünk annak is)
Motto: a 2.5 megás net és a 0.75 megás közti különbség nem akkora, mint az a különbség, hogy van netem vagy nincs
-
aphra2
senior tag
Ha milliókról van szó nekem egyből a pénz jut eszembe, más opció fel sem merül
.
Negyven éve hangya balek bagyok, ha volna rá módom, hááát nem tudom... lehet kipróbálnám a másik verziót is.Más: nyilván senkit nem érdekel, de azért leírom
, pontot tettem a teló vásárlás végére.
A kiindulási nokia 3310c, majd 3120c után látókörbe került nokia 6300 helyett,
vettem egy samsung s3310-est.
Remélem beválik, mivel hűséges tipus vagyokszeretném ezt is évekig használni.
Más1: márciusban kötött új netem ,mely (elméleti) 2.5Mbit/s sebességü volt, kb az 1 hónap beetetés után ( mert akkor még sűrűn nézi az ember) lecsökkent 1Mbit/s-ra, mint ami előtte volt.
Persze lebuktak mert a gyerek CS-zik, és egyből látja hogy szarabb a ping, meg az fps, mint előtte,
gondoltam csak átmeneti állapot és majd megjavul magától, de nem.
Küldtem nekik levelet adsl tesztszerver eredménnyel, 1 nap után se válasz, se eredmény.
Én balga mit is gondoltam....
Barátom bíztatott ,hogy neki is 3 hónapba tellett, mikor a 8 megás netje 4 megásra csökkent, mire megint megkapta azt ami a szerződésben van, (remek)
Várok még néhány napot és kezdem a harcot
Mit képzelnek ezek, elvégre nem azért fizetek kevesebbet mint előtte ,hogy ugyanazt kapjamszasanyi Az X-es BMW-ről a gumigyáros vicc jut az eszembe, ha nem ismeri senki majd leírom.
-
szasanyi
félisten
Természetesen pénzre gondoltam... szten én hova jelentkeznék? A gondból-milliomos részleg ingyen van, oda jelentkezés nélkül is könnyen bekerülhet az ember.
Ejj, ejj úgy látom te is egy hozzám hasonló, előítéletekkel teli pesszimista vagy. Pfújj, szégyeljed magad! Miből gondolod, hogy az a jó néhány ember - akár húszon-harminc éves derék fiatalember vagy, szép manökenszerű nő - nem tisztességes, akinek csak BMW X6-ra telik? -
fagy53
nagyúr
szasanyi csak azt nem mondta meg, hogy miben milliomos!
Ha gondokban, akkor én nem törném össze magam érte, mert enélkül az állás nélkül is van és lesz is elég. Amennyiben anyagilag milliomos, akkor az meg a tisztességgel nem fér össze, mert kötve hiszem, hogy kis hazánkban minden szabályt betartva havonta milliókat lehet keresni, de kijátszva azokat és röhögni a sok hangya balekon, úgy persze lehet. Nahát ezért nem jött össze nekem sem egy ilyen állás és már tudom, hogy nem is fog! -
aphra2
senior tag
"most 35 évesen váltok és hagyom a fenébe az eddigi "munkásságom"
De jó neked, Te már tudod mit akarsz, már én is váltanék, de fogalmam sincs mi a fenét kéne csinálnom
, csak azt tudom ,hogy a mostanit már nagyon unom, és úúúútálom
.
(Na jó, ez nem teljesen igaz ,mert van mikor szeretem, de többször van mikor nem)
Porckorongsérv műtét után teljesen tünetmentes vagy? semmi fájdalom?
csak azért kérdem ,mert nekem is porckorong problémám van, és jelentősen keseríti az életemet, többek között ezért is kéne a szakmámat befejezni végleg. -
deedee
őstag
thx a bíztatást...
szeptemberben a közterületfelügyelő sulinak is nekivágok.
az komolyabb,hosszabb és 5-ször annyiba kerül.mivel 3 éve porckorongsérvvel műtöttek,ezért a "sétálós" szakmáknál kell letennem a voksom,ahogy egyre öregedek...másrészt pedig "agyilag pihentető" állás kell,ha akarok még mellette tanulni.én pedig most jöttem rá,hogy akarok.
meg hát ugye a fémipari technikusi végzettségem a 15 éves meo-s múlttal a válság miatt sz@rt se ér....
most 35 évesen váltok és hagyom a fenébe az eddigi "munkásságom"a feleségemet végre rátudtam beszélni,hogy legyen vállalkozó,úgyhogy egyenlőre nem cuccolunk át ausztriába,ahogyan azt terveztük korábban.
tehát ő maszek nyelvtanár lesz én pedig őrködök,aztán közterületet felügyelek,aztán....aztán még nem tudom mi lesz -
Timocicu
senior tag
Igen, már így megy. De így sem buktatnak meg senkit, akkor ugrik vagyis másé lesz a vizsga pénz. Apu is nagyon tanult rá 55 évesen, mondjuk meg is lett az eredménye, 86% lett az össz eredménye, ami jeles. De volt olyan is, aki át sem olvasta az anyagot , addig kérdezgették, még csak átrugdosták, ahogy mesélte.
-
deedee
őstag
na kicsit mintha halódna a topik...
akkor majd én mesélek
szóval járok erre a személy és vagyonőr oktatásra.
másfél hónap alatt vesszük át a szokásos 2-3 helyett az anyagot.ráadásul változtak is idén a vizsga feltételei.
nekem már nem ikszelnem kell a válaszoknál a feltüntetett 3 lehetséges jó megoldás közül....
írásbelin most már teljesen ki kell dolgozni a tételt magamtól,amiből összesen 91 van....
plussz a gyakorlati még kb ennek a fele...gyakran hangoztatott tény,hogy "mindenhülyegyerek" átmegy az "őr" vizsgán...hááát mostantól szerintem ez nem így lesz....
komoly tételek vannak munka- ,tűz- és balesetvédelemból,büntetőjogból stbszóval lesz mivel szenvednem június első feléig,a vizsgákig...
tanulok,mint annó diákkoromban...
ami érdekes:a fő oktató/tanfolyamszervező szinte buzdított,hogy csináljunk puskát...
ez nem teljesen tiszta nekem...ennyire sz@rnak az állami vizsgabizottság tagjai a vizsgára,hogy nyugodtan puskázhat a nebuló?ezt kicsit nehéz elhinnem....
én mindenesetre inkább tanulok és nem papírfecniket gyártok... -
deedee
őstag
3700...
-
deedee
őstag
bocs,hogy megint ez a téma,de egyszerűen elképedek az embereken....
3000 szavazatos is van már....
ennyi rokon-barát-osztálytárs stb azért nem igazán van senkinek....ennyire pofátlanul csalni azért már nagyon nem szép....
-
deedee
őstag
már 1035 szavazatnál jár egy soproni lány.....
az előbb még csak 908 volt.... -
deedee
őstag
nem kell szavazni,mert úgyis a kompjuterfan-apukások nyernek mindenhol...
pl egyik plázás moziban 908-an szavaztak egy nap alatt....
rooter kell és pár ügyes dolog,aztán egy gépről többször is lehet szavazni....
érdekes,hogy 2 versenyző licitálgatja túl egymást:905 és 908 szavazat az állás.micsoda véletlen nem?
egy rendes verseny a barátok és ismerősök segítségével,az okés...de megbuherált szavazatokkal már el is ment tőle a kedvünk a gyerkőccel...
megint csak ezt kell írnom,a reklámból idézve:
"Magyarország!Én így szeretem....." -
deedee
őstag
ha valakinek van egy kattintásnyi ideje,legyenszíves szavazzon a gyerkőcömre:
kép róla,hogy felismerd
nikia cím:alba/cinema
thx
-
deedee
őstag
válasz
elfelejtette #4542 üzenetére
állítva tároltam őket a szobában és úgy rémlik,hogy fektetve a dugófelé és max pincehidegben jó a tárolás módja....
-
Ejnye már embörök, nem azért vannak ezek a fincsi dolgok a világon, hogy hagyjuk Őket egy szekrényben "szomorodni".
Csapjatok egy görbe estét az asszonnyal... -
deedee
őstag
ha már ennyi borszakértő van itt:
1993-as tokaji "szomorodni" és 1993-as 6 puttonyos aszú pihen a szekrényben itthon.
viszont alighanem megkampecoltak,mert símán állítva tárolom őket szobahőmérsékleten...
jól gondolom?ja és már nem fehér a fehérbor,hanem erősen barnás....
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
elfelejtette #4539 üzenetére
Önkéntes segítségemet én is felajánlom!
-
válasz
Feketelyuk #4537 üzenetére
Háááát van már unokád? Hány éves?
elfelejtette: Öt puttonyost nem szabad rejtegetni, még megpimpósodik. Ha nem bírsz vele, csak szólj!
-
elfelejtette
veterán
Hehe...
Ebben a dugdosásban az a szép, hogy meglepi lesz nekem is, amikor megtalálom!
Csak hát mostanában festettünk, rendbe raktuk a házat, meg miegymás, szóval garantáltan elkeveredett valahova. Csak nehogy a gyerek találja meg hamarabb!11 éves a leányzó, de már tudja, hogy milyen a jó bor. Amikor Tokajban voltunk egy hétig, akkor ő is megkapta a maga 1 centesét. A helyi őszi borfesztiválon is mesélték a vendég borászok, hogy ők is már 4-5 éves kortól adják a gyereknek a kávéskanál borocskát...
-
fagy53
nagyúr
válasz
elfelejtette #4534 üzenetére
"Én is dugdosok még valahol " - valahol, ezek szerint már azt is elfelejtetted, hogy hová. Minek iszik az, aki nem bírja?
-
aphra2
senior tag
válasz
Zoli bácsi #4528 üzenetére
Köszönöm a tartalmas leírást, még gondolkodom.
Ami miatt rám tört a vásárlási kényszer, az amiatt volt, hogy már alig hallottam a telón ,hogy ki mit mond.
De hétvégén szétszedtem, kitakaritottam a hangszórót, és most már jól hallani a beszédet, ezért már nem sürget semmi, van időm (ár/érték arányban) remélhetőleg megfontolt döntést hozni.
Egyébként nem gondoltam volna, hogy a 3120c ennyire érzékeny "királylány".Topichoz:1 évvel vezetek előtted,...én nyertem
csigi:a 20 éves lányok még fiatalkák, inkább egy 30-as Nő, és a pia legyen csak 10 éves
-
válasz
Zoli bácsi #4528 üzenetére
Nem úgy van ám az a csere dolog! Embör is öregszik ám... szóval inkább legyen egy 20 éves nőstény és egy 20 éves pia.
-
szasanyi
félisten
Nem vigasz, de van sokkal rosszabb is... én pölö belsőfül MRI-re 04.02-án kértem időpontot, és 06.02-ára adtak. De előfordul, hogy 3 hónapot is várakozni kell, és ez a CT-re is igaz. Te fogászatra mész, aki oda az meg lehet, hogy halálos beteg! És esetleg 2-3 hónap múlva diagnosztizálják azt, amin akkor már nem tudnak segíteni. No, ehhez mit szólsz?
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem volt 3110c, utána 3120C. Mindegyiken túladtam. Ha érdekel, pár mondatban a tapasztalatok:
Először 3110C-m volt, akkor vettem mikor bejött, tetszett a tégla forma, és a nagy gombok. Viszont a hangminősége borzasztó volt, tompa, mintha vödörből szólt volna. Kihangosítva, ill. csengőhangokkal hasonló volt a helyzet. Amúgy hosszú készenlét, klasszíkus Nokia menü...A hangminősége, az nagyon ramaty, emiatt váltottam a 3120C-re.
Ez egy csoda volt az előd után, borotvaéles, szép kijelző, jó hangminőség, a csengőhangok is szépen, erősen szóltak, egy hónapig megvoltunk. Aztán nekiállt erősen kopni a hátlap. Egyik alkalommal pedig amikor beletettem a SIM kártyát, és rápattintottam a hátlapot, egy furcsát pattant. Jobban megnéztem, hát nem a hátlap, hanem a telefon középrésze megrepedt. A vékonyság ára. Azonnal megszabadultam tőle, ismerősnek nekiadtam. Gondolkoztam, kell nekem 3G, meg ilyenek? Pannonnál vettem 10e. forintért egy Samsung M110-es ütés-karc-cseppálló mobilt. Semmit nem tud, viszont másfél hetet megy egy töltéssel, kegyetlen jó a hangminősége, nem karcolódik. Múltkor teljesen eláztam, a telefont kabátzsebből kivéve folyt róla a víz..semmi baja. Zsebbe mehet kulcs mellé, mióta megvan, tokot nem használok. Esés meg se kottyan neki, ahogy a lemosás sem. Négy hónapja használom, egy karc sincs rajta, ezzel a használati móddal már 3 normál telefont (3120C-ből legalább ötöt) leamortizáltam volna.
SZóval jó a 3120C, de elég vékony, vigyázni kell rá, kényes. Nekem többet nem kell kényes telefon.
Ja, és hogy a topik témájához is szóljak. Lassan mehetek a "40 felettiek a ph!-n" topikba is, bár lehet olyan nincs is. Kedves feleségem 3 hét múlva betölti a 40. évét, szekálom is, hogy elcserélem két 20 évesre. Én meg a 39 évemmel fiatalabb vagyok..... -
aphra2
senior tag
Időközben megnőttek az esélyei, mivel a héten se tudok telót venni, (az a rohadt pénz
)
Már lehet hogy csak 10k-t szánok rá, és akkor csak a 3110c marad.
A gyerek bejelentette, hogy kéne neki lóvé, befizetné a vezetésre az első részletet.
(egyébként hihetetlen, de a kresz tanulás + vizsga nem volt 3 hét se, azt hittem azért több időm lesz összevakarni a lovettát)
Ráadásul hétvégén megnéztem ,hogy mikor kell olajat cserélni a kocsiban, csak 5 ezer kilométerrel mentem többet, ezért azt ma délután feltétlenül meg kellett ejtenem, ez szintén nem várt kiadás.
Mivel 3 a magyar igazság, ma jött egy szép sárga csekk, a megemelt internet sávszél emelés egyszeri dijjáról.... (pá pá új teló
)
Nemsokára már turistáknak fognak mutogatni ,mint kihaló félben levő ember tipust, akinek még mindig nincs színeskijelzős mobilja,deedee: Ez az Új Magyarország, még csak néhány éve épül....
keress jó társaságot, ott röpül az idő -
deedee
őstag
"Magyarország!Én így szeretem...."
kértem időpontot fogorvoshoz...
kaptam....
június 8-ra -
-
Bubu79
addikt
3110c-m van - eddig kétszer járt szervizben és most is ratyi
Van, hogy tárcsázol, de nem hív, csak mutogatja, hogy ő most akkor nagyon dolgozik - van, hogy hívnak, de nem csörög és nem fogadott hívást sem mutat, csak jön az SMS a szolgáltatótól, hogy mizujs, van, hogy hívnának, de azt mondja nem elérhető...
Először szoftvert frissítettek rajta ( ugyanazt töltötték rá, ami volt is rajta, az 5.50-est ), másodszor állítólag "három tranzisztort" cserélt benne a szervizes arc ( persze - és mindhármat a prockó tokján belül, TÜV-vel ) - meg gondolom megint programot frissített...
A cégnél egy tucat ilyen teló van, de eddig csak az enyém halódik egy év után...
-
elfelejtette
veterán
Hehe...
Én a telefont a legritkább esetben használom telefonálásra. Feltöltőkártyás vagyok 0 (nulla) forintos egyenleggel. Aki akar valamit, az hívjon fel. Csörgetni felesleges, mert úgysem fogok visszahívni senkit.
Viszont nagy előnye a telefonomnak (egyébként egy NOKIA 6630, hogy kiveszem otthon a modemből a mobilinternetes SIM kártyát, azt bele tudom tenni, és bárhol bármikor tudok vele netezni. Zenét nem nagyon hallgatok rajta, otthon úgyis non-stop recseg valami, fényképezni sem szoktam az 1.3MP-es csodakamerával...
Viszont amikor gépet szerelek, és éppen elakadok, vagy valamilyen problémába ütközök, akkor gyorsan fel tudok lépni vele ide a PH!-ra, és rá tudok keresni a megoldásra.
Üdv. -
Részemről a telefonnal lehessen telefonálni (na jó, néha egy-egy sms).
Ami mindent tud, az igazából semmit.
Életem első és eddig utolsó telefonját vettem meg pár éve, és már akkor nehéz volt egy emberi méretű és használható darabot találni. Kis bigyó, mütyür gombokkal nem tudok mit kezdeni, főleg mikor fent el tudnak helyezni 10-12 gombot néhány centis helyen...Apám vett egy Nokia csodát.
Mp3 lejátszó, rádió? Meghallgattam:Igaz, én Cowonhoz vagyok szokva.
Fényképező? Sok Mpixeles borzalom. Legalábbis egy rendes géphez képest nézhetetlenül szemetes a kép, mintha erős köd lenne, mindenhol.Amúgy hajrá.
-
aphra2
senior tag
Alapból nekem is elég lenne a 3110, pénzben se drága, sőt használtban már 10k alatt is kapni olyat ami 6-8 hónapos.
Viszont a gyerek (meg az elolvasott PH teszt) behülyitett, hogy a 3120-nak jobb a kamerája (2 megapixel) meg jobb a TFT kijelzője, és hogy ez még évek multán is közepes specifikáció lesz.
Ha csak a számomra szükséges funkciókat nézem akkor szinte bármely középkategóriás teló jó lenne,zene, rádió, e-mail, az nem a telóról megy úgyse.
de nekem fontos a desing, és csak ezek tetszenek, egy bánatom van, hogy színben nincs olyan fekete, mint a 3110, csak olyan picit szürkés.
Ráadásul most akcióban a 3120c-t elég olcsón tudom venni (20k), jobb percdijjal, mint a jelenlegi kártyás verzióm, és a számot is tudom vinni.Mecy_Lacee: valószinű, hogy a 3120c lesz a befutó, ha jól alakul a jövő hetem anyagilag, akkor meg is veszem, ha nem akkor majd egyszer..
deedee:csak pozitívan, ameddig nem találsz számodra megfelelő melót, addig az esetleges biztonsági őrként keresett lóvé is több mint a semmi, én is sokszor dilemmában vagyok (igaz a szakmámban) hogy vagy olcsóbban dolgozok (szaré-hugyé) vagy tartom az árat és 0ft-ot keresek a következő héten.
Sajna most ilyen világ van.szasanyi:nekem egy őr haverom havi 90-95k-ért dolgozik egy lakópark portaszolgálatán,hárman vannak ,(rádió tv van) nem kell egésznap állni, meg mászkálni mint mondjuk egy teszkósnak, bár ez a ritkább de vannak viszonylag jó helyek is.
Nem kell csinálni szinte semmit, csak ott kell lenniNa megyek gályázni..
-
szasanyi
félisten
A privát véleményem az, hogy biztonsági őr többnyire olyan ember lesz, aki a képességei vagy végső esetben a lehetőségek hiányában vállalja azt. 99%-ban kábé annyi a velük szemben támasztott követelmény, hogy álljon (vagy üljön) ott ahova tették, a munkaidő vége előtt ne menjen haza, és lehetőleg ne aludjon el.
Cserébe 300 órát kell dolgoznia havonta, 350-400 Ft/óra (vagy 450-500 vállalkozóként) munkabérért.
Ilyen munkát normális, valamire való ember - ha csak egyetlen, kicsit is jobb lehetősége adódik - nem vállal el.
Ezt csak úgy elmondtam, mint véleményt. És egy (költői) kérdéssel zárom soraimat: mit remélnek a megbízók olyan emberektől, akikben a legtöbb esetben "nincs is több", és ilyen díjazást kapnak? -
deedee
őstag
üdv
hogy ne ücsörögjek itthon tétlenül,jelentkeztem biztonsági őr képzésre
2 hónap alatt lesz mégegy szakmám....
végülis ki tudja mikor lesz jó és használhatom majdeddig ennyi a rövidtávú válságkezelő tervem....
tudom,hogy nem sokra megyek mint "őr",de legalább lekötöm magam,míg találok "rendes" munkát..../nem akarom megsérteni az "őröket"
rendes munkán a szakmámat/végzettségemet értem/
-
fagy53
nagyúr
Én az anyufonnak becézett 3110 classic-ot használom, egy kemény akcióban vettem 14.5k-ért és nagyon megéri az árát. Teljesen átlagos tudású készülék, mindenben a jó közepest hozza, olyan kis szürke eminenciás.
Már a vásárlás előtt a tesztelgetésnél feltűnt, hogy kicsit körülményes az alsó gombsort kezelni a hüvelykujjammal, de később a gyakorlatban ez be is igazolódott.
Persze az árával vígasztaltam magam!
Viszonylag jól bírja az akkuja, jóllehet ez egyénfüggő, ki hogyan és mire használja.
Nagy baromság hogy a fülesnek 2.5" jack-je van, mert vagy ugyanilyen kengyelest vesz az ember, ez a ritkább, vagy 3.5"-ost adapterrel, ha a sztereo lényeges, nekem igen. -
aphra2
senior tag
Már 2 hete vívodom magammal, hogy milyen telefont vegyek, nem,. nem,. nem vagyok mobil mániás, még mindig egy nokia 3310-est használok, már vagy 5-6 éve, pontos idejét már nem is tudom.
De most behülyültem ,hogy kell egy új teló, versenyzők:nokia 3110 classic,nokia 3120 classic
Ész érvek alapján a 3110 bőven elég lenne, és árban is a fele a 3120-nak, de mégis a 3120 áll nyerésre, pedig a plusz tudása és képessége, nálam a fentebb emlitett "van de minek" kategória.
De mivel megint minimum 3-4 évre veszek telót, "legyen benne vazze"elv is érvényesül.
Nehéz döntés.
A számítógép nekem is a gyengém, de az építkezés projekt miatt sajna leragadtam
AMD 939 X2-nél, bár amivel játszunk, (gyerek + én) arra bőven elég.
Régebben az autó tuning is szenvedélyem volt, de manapság arra végképp nincs pénzem,
(na jó, azért egy kis optikai tuning jutott a mostani verdára is)
-
szasanyi
félisten
válasz
elfelejtette #4513 üzenetére
Gyanítottam, hogy vmi hasonló lesz a válaszod... eszerint jól kijöttök egymással.
-
szasanyi
félisten
válasz
elfelejtette #4510 üzenetére
Ezt a főnököd is díjazza?
-
deedee
őstag
üdv
végre megvan az új netem,este még jelentkezek
pár napja volt a 21 éves általános sulis osztálytalink
-
Már úgy 30 felé is gondoltam rá, hogy túl sok biszbasz-kütyü, egyébb van körülöttem. Gyakorlatilag rámegy az ember életének egy jelentős része, hogy beszerezze, működtesse, feltöltse, tisztítsa, javíttassa, állítgassa, firmware cseréltesse, stb... majd mikor már mindent tud róla, megunta és nézegeti az utódját. Mert persze ami megvan az már nem jó, mindig akad egy jobb, gyorsabb, szebb.
El is kezdtem leépülni ilyen téren. És akár igaz is néhány esetben, hogy könnyebbé teszi az életet. Cserében viszont új, addig nem is létező gondokat okoz.
Vagy csak öregszem, belefáradtam?
Egy gyengém azonban még maradt 40-re is, a számítógépem. -
aphra2
senior tag
A fogyasztói társadalom fő célja, nem az igények kielégitése, hanem az igények kreálása, majd aztán a kielégítés.
(ez neked kell, jár, megérdemled, megteheted, megengedheted magadnak, stb...)
Korábban, néhány esetben, Én is engedtem a csábitásnak, mára ezek a dolgok, a "van de minek" kategóriába sorolhatóak
.
Sokszor az emberek azért vesznek meg dolgokat, mert úgy érzik, hogy ezáltal lesz könnyebb, jobb az életük, függetlenül attól, hogy van rá szükség vagy nincs.
Mondjuk navigációm az nincs. -
Ezt a látszat dolgot sosem értettem... Hallottam már mástól is, pl. minek neked navigáció, kérdeztem egy ismerősömet? Hát mindenki olyannal jár már... válaszolt.
Hát nekem van egy 1000Ft-os térképem, azt is csak egy évben párszor kell elővennem. Ekkora városban-országban eltalálok vele akárhová. Marad, hogy mások szerint pancser vagyok, mert nincs navim?
Ugyanez a nagy autó, az kell mert csak akkor néznek valakinek, mondták. De nekem nem kellett a nagy autó, nekem elég a kicsi is. Mások rólam alkotott véleménye miatt kellett volna nagyobbat vennem?Vehetnék perpill mindkettőt, de minek is, másoknak?
-
szasanyi
félisten
Bizony sok igazság van abban amit írtál, ez tény. Sajnos a kilátások nem túl kedvezőek, azoknak meg különösen nem, akiknek nagyobb (főként ha deviza) hitelük van. Persze ez is függ attól, hogy mennyi ideig és milyen havi összeggel kell törleszteni, de egy lakáshitel húzós lehet. Ez egy autóhitel esetében is igaz lehet, de attól könnyebb megszabadulni a hitellel együtt, mert ugye anélkül még csak-csak... de lakás nélkül nem. Az más kérdés, hogy nem éri meg...
Pályakezdőként (1986-ban) és a rendszerváltás után (kb. 2000-től számítva) nem gondoltam volna, hogy idáig süllyedünk.Még szerencse, hogy nem rekedtem meg azon a szintem, és tovább tanultam, így a jelenlegi fizetésem és az esetleges későbbi lehetőségeim is javultak, de a jótól igen mesze van. Remélem, hogy kényszer vállalkozónak sosem kell lennem, az nem az én stílusom.
Egyébként meg én, és a hozzám hasonlók még időlegesen, a látszat kedvéért sem leszek olyan (anyagi) helyzetben mint sokan, akiket az ismerősöd említett. És ők is többnyire azért kerültek sz@r helyzetbe, mert kapzsik, telhetetlenek voltak. Igazán nem tudom sajnálni az olyan embereket. -
aphra2
senior tag
válasz
szasanyi #4501 üzenetére
A gyerek vállalás legfőbb akadálya, a megoldatlan lakáshelyzet volt anno, ami a fentebb emlitett "nem jutottunk semmire" hozadáka volt.
A vállalkozókra írt megjegyzésed, általában igaz, de azért nem kell összekeverni, a jól kereső adócsalót, a muszájból lett kényszeresekkel, akik csak néhány 10 ezerrel keresnek többet mint az alkalmazottak, ( vagyunk néhány ezren).
Ami épp csak arra elég, hogy még kitudjuk fizetni a hitelünket, és a boltban ne azt kelljen nézni ,hogy mit rakjunk vissza a kosárból, mert nem tudjuk kifizetni, (régebben átéltem ezt az opciót is).
Annyi előnye van a dolognak ,hogy nincs fönök aki dumál, nagyobb a szabadság, és a nagyon szar melókat nem csinálja az ember, (bár jelenleg már nem tehetem meg ,hogy válogassak)
Van egy felszámoló ismerősöm, ő mondta, hogy mindenki annyira el van adósodva, (jól menőnek látszó cégek ,és emberek) hogy az hihetetlen, kinek milye van, az csak a látszat
olyan mint a mártrix..... "amit látsz az nem a valóság"
Jelenleg félvállal fekszem a sárban, hogy merre billenek majd, arcal le, vagy fel, azt majd
az elkövetkező időszak dönti el, (bár a kilátások siralmasak) valahogy túl kéne élni. -
szasanyi
félisten
Nem te vagy egyedül, aki nem pénzügyi alapon vállal(t) 1 vagy 2 gyereket. Én sem végeztem számításokat az első után, mert akkor valószínűleg nemmel döntünk. Persze súlyos anyagi vonzata - jelen helyzetben sokaknál már anyagi áldozata - van minden gyereknek, és méghozzá hosszú távon. De mi úgy voltunk vele, hogy ha kell a saját "kárunkra" is kettő lesz, nehogy már ezt is a kormányfőnek vagy egy pénzügyminiszternek kelljen jóváhagynia.
Ráadásul túl sokan vannak már, aki számolás nélkül szülik a hülyébbnél hülyébb kölyköket, így aztán van mit kompenzálni.
A vállalkozókkal (nem személyesen veled, félre ne értsd) meg annyi gondom van, hogy akit ismerek az mind azért van (sokkal) jobb anyagi helyzetbe mint pölö én, mert letagadják és lecsalják a holtról a szemfedelet. Ha azt látnám, hogy ugyanúgy mint én - és a többi alkalmazott meg tisztességes munkáltató együtt - fizetik a kirótt közterheket, egy szót sem szólnék. Csak sajnos itt nem az áll jó, és gazdagszik meg, aki annyival több, vagy okosabb mint a másik.Nemrég voltam a postán, és előtte épp 35-40 körüli nő szált ki egy full-full BMW X6-ból... biztos neki is azért van olyan, mert mindent befizetett ahogy kell, és olyan okos és annyira jól dolgozik, hogy a maradékból apu jaguárt, ő meg (lehet 2. kocsinak) vett egy ilyet. Tudom, hogy rosszindulatúnak hangzik, és elismerem, van is benne vmi. De ez nem véletlen.
Szerintem is igazad van, valószínűleg nőnek a bérek az UNIOban... de mint ahogyan a Ludas Matyiban is monda vala...Megszívtuk, ezt sajnos tényként vehetjük. És ennél nagyobb baj, hogy valszeg még nem is tudjuk mennyire. És ismerősön fogalmazott úgy nemrég, hogy mindenki a sárban fekszik, csak van aki még arccal felfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Nők, nőügyek (18+)
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- World of Tanks - MMO
- Külpolitika
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest