Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

válasz zpeti2 #327 üzenetére

Másik fórumon válaszoltam, de itt több a "szaki" úh. inkább ide copy-zom:

Ez nem lagg, illetve nem akkora mértékű, inkább utánhúzás ghosting ami zavaró Nálad. Overdrive
    Itt teszteld le. Alúl a stopperórás tesztel nézheted a válaszidőt, felette levő futó csíkokkal pedig az utánhúzást.
    PH tesztekben PixArt képes teszt van. Letölthető innen
    Csinálsz pár tesztet és leírod a PH-n a monitoros topikba is, ott tudnak segíteni, de előtte pl birizgálnék a monitor menüjében.
    Képjavítókat lelőném, megcserélném a kábeleket, ha mód van rá (lehet digi-analóg konverzió miatt csinálja) stb.

Ja és max ha jól sejtem SofTH-val menne, ha menne az eltérő képfrissítés 60-120-60 Hz. Eyefinity-ben sanszos, hogy ugyanaz a képfrissítése mindegyik kijelzőnek. Ferinek még megnézek valamit ma, ha végzek vele van egy ósdi 15"-os digi képkeret nagyságú monitor azon meg tudom nézni, mert elvileg a monitorom fürgébb.... megy-e más frekin.

Az elengedhetetlen stopwatch progi .
    RTC, vagy Overdrive néven menüben, vagy servíz menüben babrálható (monitorfüggően)
    [link]

• JoinR

őstag

válasz zpeti2 #327 üzenetére

semmi baj :))
    Hát igen, egyértelműen látszik a különbség. Azért többmindent érdemes lehet megvizsgálni.
    Ha csak 1 60 Hz-es monitor van bekötve, akkor is így szaggat? A 120 Hz-es monitor 60 Hz-en használva megcserélve a 2 monitort?
    Ki lehetne próbálni, hogy másik 60 Hz-es monitor is így viselkedik-e, vagy másik típusú portban is így viselkedik-e.
    Én még mindig nem tudom egyértelműen azt mondani, hogy ez a 60Hz problémája, mert annyi lehetőség van:
    1. tényleg a monitor
    2. a port, input lag, több helyen olvasni róla, bár inkább HDMI-nél, te azt írtad aktív DP van
    3. videókártya hardveresen küzd (annak ellenére, hogy az FPS megvan, lehet hogy utána a kiküldésnél mégis van valami gixer)
    4. videókártya szoftveresen - ehhez nem kell kommentár, szerintem a szoftver bármit képes elrontani :DDD

(egyébként én emlékszem a CRT-monitoros korszakokban engem sokkal jobban zavart a perifériában működő 60 Hz-es monitor, mert azt konkrétan láttam villogni, míg ha az éles látókörben volt, arra koncentrálva nem vibrált annyira zavaróan, de a TFT persze totál máshogy viselkedhet, csak mondom)

Új hozzászólás Aktív témák