Új hozzászólás Aktív témák

• lowrider

csendes tag

Valami alaplapi-játék (Realtek asszem)... sajna evvel a sejtésemet igazolod :(
    Na mindegy... volt nekem régen egy SBLive!-om, de valahogy nem sikerült xp-s driverrel ''jól'' működtetni (tudniillik olyan régi volt, hogy akkoriban még csak 98-as drivert adtak hozzá :DDD ). Lehet hogy veszek egy újat :F

Azért köszi a tippet/javaslatot/észrevételt!

:R

• DM-Fan

nagyúr

válasz lowrider #1 üzenetére

Sztem nem fogod tudni egyidőben használni. Annyira nem multichannel a hangkártyád.
    Nekem az alaplapi Soundstorm-omon az 5.1-es kimeneteken felül van még a line-in és a microphone-in csati, tehát én 5.1-es módban is tudom használni a mikit. (használom is, a gitáreffekt procim erre van rádugva állandó jelleggel), és a rendeszerhez egy fadobozos Genius 5.1-es Home Theatre van kötve.

Nekem semmi gond, de ez más, mint a Te eseted, hiszen neked alapvetően kevesebb bemenet van a hangkarin. 5.1-es módba állítva a hangkaridat neked a microphone chanel átlényegül a center/sub output-tá. Nekem is ilyen volt a régi gépemben a hangkarim és bizony nem tudtam mit kezdeni vele. Vagy-vagy alapon működött. Szar megoldás, az tény. De egész olcsón kapsz már elég jó hangártyát, az megoldja a problémát. Tudtommal nem létezik más megoldás erre a problémára.

Amúgy mi az alaplap/hangkártya?

[Szerkesztve]

• lowrider

csendes tag

Elnézést, ha hosszú a téma neve, de gondoltam így ''szinte'' teljesen egyértelmű lesz a kérdésem...

Szóval amikor 5.1-es módban használom a(z integrált) hangkarit, akkor a line-in, a line-out és a mikrofon az első/center/hátsó hangfalaknak megfelelő kimenet lesz.

Namost az alaplap biztosít lehetőséget, hogy előlapi mikrofon-kivezetést használjak...
    DE ILYENKOR A hátsó mikrofon-kivezetés inaktívvá válik, vagy aktív marad, plusz az első mikrofon kivezetés is működni fog? Vagy esetleg működik, de mondjuk az 5.1-es center hangja fog kijönni rajta?

Azért gondolkodom ebben a megoldásban, mert zavar, hogy amikor 5.1-ben használom a hangot, akkor nem lehet mikrofont használni. Mondjuk játékoknál marha jó az 5.1-es hang, de ne kelljen már állandóan széthuzogatnom minden zsinórt, ha mondjuk skype-ozni akarok vagy valami....

Remélem érhető a problémám és várok tleteket, illetve ha valaki konkrét tapasztalattal rendelkezik akkor azt is szívesen veszem - ha leírja!

Előre is köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés