Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunluki

senior tag

válasz Rowon #192 üzenetére

Ilyen projekt gépem nekem is volt csak sajna pár hónapja feladta a játékot, valami elment a tápjában és nyilván hülyeség lett volna egy fillért is rákölteni.

Atom N450, 2 giga ram, 250 gigás HDD. Amit tudott: 64 bites debian alapból csak CLI-re bootolt, de startx-el egy openboxot be lehetett hozni ha nagyon akartál és akkor volt gnumeric meg abiword és claws mail, de a fő móka a CLI része volt.

Links -g -vel simán el lehetett csúszkálni a neten, úgy ment mint az olajozott villám, mutt teljesen jó kis levelező kliens volt.

fbi nevezetű képnézegető gyönyörűen nyitott minden formátumú képet, mpv-vel pedig tudtam videót nézni rajta.
    YTFZF-el 720p youtube is ment, első 5-6 másodpercben volt pár eldobott frame, de utána vajsimán hozta a 60-at.
    Még házibulit is hoztam le vele moc-al és egy raklap MP3-al amit az évek alatt szedtem össze rá, ezen felül ilyen javítós ISO tároló volt meg ventoy pendriveot tudtam gyártani vele.
    De a fő hatásköre a dosbox masina volt, több tonna dos-os játékot toltam rajta végig.

Nyilván nem minden usernek való, de ha szeretsz kockulgatni akkor zseniális kis kütyü volt és mivel ilyen minimál bloatmentes volt ezért az üzemideje is parádés volt, tizensok éves gyári aksijával 6-7 órát kényelmesen elketyegett.

Imádtam, lehet nézek is itt hwaprón egy másik hasonló netbookot szórakázni :DDD

• Jesus_Shaves

aktív tag

Miért rugóznak a Linuxosok mindig a memória használaton? Ráadásul egy 28 perce futó rendszernél... kíváncsi lennék, hogy mondjuk 1 hónap után mennyi a különbség. Neofetch amúgy sem írja a cached részt, gondolom közben folyamatosan írja a swap fájlt szegény.
    De ha már ram, akkor miért nem egy systemd-mentes disztró, mondjuk Devuan vagy Void? Na ott le lehet menni 100 alá is, főleg ha csak egy WM-et használsz. :R

• MaCS_70

félisten

Maximálisan egyetértek, rettenetesen zavar ez az eszmei avultatás.

Az átlagos felhasználó számára egyrészt a kerülőutak nem járhatók, másrészt túlnyomással tolják bele azt a meggyőződést, hogy az elavult, de jó eszközöktől szabadulni kell, illetve feltétlenül szüksége van azokra az újdonságokra, amelyek már csak az újdonságokkal működnek.

Pedig egy fenét...

És ennek a játékfejlesztés sajnos az egyik élharcosa, ami azt jelenti, hogy már a gyerekekbe is azt a tévképzetet erőltetik bele, hogy a jó játékhoz hiperrealisztikus megjelenítés és az emberi érzékelést messze meghaladó paraméterű képfrissítés kell.

Pedig egy igazán jó játék esetén már régen rossz, ha ezeket a paramétereket nézzük...

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés