- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali.Na itt a ház.Háát....zalman tervezöi tutti p*rverz áll*tok közt vannak mert ebbe bepakolni az alaplapot kész büvészet.Felsö 2 ventit ki kellet szerelnem mert mm pontosságú a hely az alaplapnál.Alaplapi csavarokat meg beszerelni megint kész büvészmutatvány.Annyiba jó,hát proci hűtő felfogatást bármikor tudom variálni mert a ház túloldalán kiszerelhetö bármikor.Megizzadtam mire beszereltem a lapot.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Massmurderer #25 üzenetére
Nem is kell 80-90 ezret elverni egy házra, viszont ez a Zalman N4 és hasonlók szerintem pont az a kategória, amire nem is érdemes költeni, legfeljebb ha nagyon szűkös a büdzsé - papírházak, gyenge anyagminőséggel, szűkös helykínálattal, s sokszor rossz szellőzéssel.
-
ATX ház jó nekem.KB. 2hétig nézegettem a házakat,gyártó oldalán a méreteket,és ott kerek perec leirják hogy cpu hűtő max. milyen magas lehet.Van ahol az a rész ahová az alaplapot teszed,mögötte az oldal mellet meg van pakolásnak hely,vagy a légmozgás miatt úgy van kialakitva a ház.80-90k nem nagyon akarok egy házra költeni.Amit te írtál házat,az dög nehéz.Üresen közel 15kg.Most antec p180 házam van,ez is közel 15kg
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
Massmurderer #23 üzenetére
Azt meg hogy?
240mm széles Fractal Define R7-be pl. 185mm hűtő is befér.
Én 157mm magas Arctic 34 eSport Duoval használom.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
válasz
MasterDeeJay #22 üzenetére
Hello.Vizhűtést néztem én is.Házba nekem max 240 radis fér bele.Néztem a házakat,eleve úgy néztem hogy nagyobb toronyhűtő beleférjen,ha neagyisten azt vennék.De a 230-240 széles házak legtöbbje is max 150mm magasat engedett.zalman n4 vettem,mert a zalman n5 még kisebb hűtőt engedett volna csak.Vizhűtésnél meg a foglalatnál van a legtöbbnél a gond,vagy ahogy néztem a véleményeket a használat alapján,sok a panasz ott is hogy nudli a legtöbb.
-
válasz
Massmurderer #14 üzenetére
Az új procik felépítésük miatt nehezen hűthetőek. Túl kicsi a mag, kicsi a felület és totál ki is vannak élezve.
Régen többször ekkora fogyasztású de nagyobb felületű procikat is le lehetett hűteni gyengébb hűtőkkel is.
Példának régen nálam egy 80-95w-os nagy felületű xeonhoz elég volt egy low end párezer forintos deepcool archer is, 120w-ossal már gondja volt. (hozzáteszem a turbo tdp ennél nagyobb volt).
Ma meg ha ráraksz egy ilyen hűtőt egy 100w körüli ryzenre akkor bizony hamar 100 fokon találja magát. AIO kell egy 100w-os procihoz, vicc az egész.
Volt egyszer LGA3647-es rendszerem 200w-os peak turbos xeon 6138-al, bazi nagy noctua lég hűtötte szinte passzívban terhelés alatt is, a VRM-en megy a fél ceruza méretű és hosszú borda volt csak.
Most a 7980xe-m zabál 500w-ot is, elég nehéz kordában tartani full terhelésen 90 fokon is megy egyedi vízzel de a VRM passzívban viszi, az tény hogy 70-80 fokon de bírja.
Azt nem értem hogy mi a fenéért nem rakják a VRM-et a prociba ahogy régen a top cuccoknál (ez esetben nem lenne akkora jelentősége a lapon lévő VRM-nek), és miért nem lehet nagyobb procikat gyártani hogy hűteni is lehessen őket...
Jó tudom csak sírok hogy régen mennyivel egyszerűbbek voltak a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
félisten
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Hello.Ahogy olvasom,a 8mag16 szálas procik hűtését alig tudják megoldani mert 75-80fok alapba vagy több,akkor minek húzni,meg minek a 16 magos?AMD Ryzen 7 7800X3D is sorba füstöl el sokaknál mert nem tudják megoldani a hűtést rendesen.Lap azért ez nekem,mert amit kinéztem,nem tudták beszerezni.Gamer lapot direkt nem akartam.PCI-E bövitést,sata csatik száma,meg pár dolog ami miatt erre a lapra esett a választásom.Saját tapasztalat alapján meg nálam asus vagy gigabyte,lapba is,vga is.Msi,ASRock lap nálam kiesik.
-
nyunyu
félisten
Mondjuk azzal a lappal nem nagyon fog OCzni, mivel csak 8+2+2 fázisú VRM van rajta.
Hasonló tudású MSI MAG B650 Tomahawk WiFire a 14+2+1 fázis mellé 2 8 tűs csatit tettek, azzal akár 16 magos procikat is lehetne húzni.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
Coradiel
csendes tag
válasz
Massmurderer #16 üzenetére
Kárt tuti nem okozol vele.
Extra fogyasztást sem igazán fog okozni.
Én inkább óvatos vagyok és ha tudom akkor inkább arra is rákötném a kellő tápcsatit.
De ha nem szeretnéd rákötni akkor a többiek szerint nincs rá szükség, és jó eséllyel ha mégis igényelné az alaplap vagy a CPU akkor jó eséllyel el sem indulna nélküle gondolom. -
-
Coradiel
csendes tag
válasz
Massmurderer #8 üzenetére
NvidiaRTX pont azt mondja, hogy az általad kiválasztott tápon kettő darab 4+4 pines CPU tápcsatlakozó van. Vagyis be tudod dugni az egyik párost a 8 pines csatlakozóba és a másik páros felét a másik 4 pines csatlakozóba.
Vagyis nem kell izgulnod a tápellátás miatt. -
válasz
MasterDeeJay #13 üzenetére
Hello.AMD RYZEN 7 7700 vagy AMD RYZEN 5 7600X megy bele,ezt még nem döntöttem el. AMD RYZEN 5 7600X 6mag 12 szál,de 4,7GHz,AMD RYZEN 7 7700 meg 8 mag,16szál,de csak 3,8GHz.A 7600x jobban melegszik ahogy olvastam.De a hűtést valami vizes cuccal megoldom
-
Némely alaplap megköveteli, másoknál meg semmi jelentősége nincs. Nálam volt olyan lap aminél kellett a 2x4pin nagyobb procinál mert el sem indult, de volt olyan is hogy a top procit elvitte 1x4pinessel is.
Régebbi lapokra visszavezetve (Intelnél mert AMD-nél nem tudom): X79-nél 1x4pin vitt 120-130w-os procikat, 2x4 pin ajánlott volt a nagyobbakra vagy amit húztál. x99-nél hasonlóan ugyan ez volt. X299 az 1x8pinnel indított de 400w felett már kevés lehetett (nagyobb OC), nálam 2x8pin-es van de az már azért extrémnek számít 400-500w körül. Ez felett értelem szerűen már extrém OC-ról beszélhetünk.
Nem szabad elfelejteni hogy ez nem a max hanem a folyamatos terhelés esetén.Ez a 3x4 (vagy 1x4+1x8) szerintem már 300-400w-ra van méretezve.
Hivatalosan az 1x8 Pin EPS csati 333w-ra van méretezve (2x4piné szedhető), a 4 pin gondolom fele.
Ha nem raksz bele totál top procit húzva akkor nem kell rajta agyalni. 100w alatti procinak meg elég lenne akár 1x4 pin is. 2x4 vagy 1x8 EPS pedig 200-300w-ig elég.[ Szerkesztve ]
-
-
Viktor77
titán
válasz
Massmurderer #10 üzenetére
Elég a 8-as.
Amúgy baromi egyszerű, vagy el sem fog indulni a lap, vagy ha kevés a kakaó a procinak, azt észre fogod venni.
Elrontani nem tudod, ha kevés kakaót adsz a procinak.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
-
worxland
addikt
"Én biztos nem hagynám üresen a lapot még ha az "kemény oc"-re van akkor sem."
"The 4 pin supplies 155 watts, and the 8 pin supplies 235 continuous watts.".
Mivel a kinézett procik TDP-je a 235 wattot soha nem fogja elérni, pontosan nulla gond lesz, ha csak a 8 pinest dugja be.
A 3950X-em 5 éve megy csak a 8 pinesről gond nélkül.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Hello.Kösz.Ahogy néztem nekem is az jött le utólag
Akkor az egyik 4+4 rákötöm a 8 pinesre,azt annyi.Ha 8pines az alaplap,úgy ok hogy a 8 pines csati megy rá,ez okés.Csak mert itt az alaplapon elve úgy van,ahogy leírtam 8pines,mellete 4 pines.Azért is kérdeztem rá mert néztem a netet,papirt amit adtak az alaplaphoz,de sehol nem irja azt hogy 4pinesre kell vagy a 8 pinesre,vagy mindtkettöre.Szétbarmolni meg nem akarom se az alaplapot,se a procit véletlen se.Ezért inkább kérdezek
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Massmurderer #6 üzenetére
"Nincs +4 tűs rajta,mármint a táp csatlakozón.A 8 tűs is úgy van hogy szétszedhető.Nincs külön 4 tűs mellé"
Akkor te valamit nagyon benéztél mert a te általad linket táp képén 2x 4+4 CPU csati van. (mint minden modern tápon)
Tehát mind2 CPU csati szétszedhető és bedughatod a 8-at meg mellé a 4-et is.
Én biztos nem hagynám üresen a lapot még ha az "kemény oc"-re van akkor sem.S23 Ultra / Watch 6 / LG OLED 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
-
-
worxland
addikt
válasz
Massmurderer #2 üzenetére
"Ez mennyire tutti" 100%
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
-
Nekem B650-em van, és elég csak a 8 pineset rádugni, a +4 akkor kell, ha kemény oc-t tolsz rá a procira.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sajnos felkutattam a netet ez miatt,de sehol nem találtam rá megoldást Adott egy gigabyte b850 eagle wifi 6e...
- Ukrajnai háború
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Spórolós topik
- Felülnézetes, többjátékos taktikai akciójáték PUBG: Blindspot
- További aktív témák...
Állásajánlatok