2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig

  • (f)
  • (p)
54. oldal
Írta: |

Cikksorozatom harmadik és egyben utolsó része: örök párharc a 3D gyorsítás két úttörője között.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - PCIE - Crysis Warhead

Crysis Warhead

Akárcsak az AGP-s tesztben a Far Cry, a PCIE-s kártyáknál a Crysis Warhead jelenti a legnagyobb terhelést, és egyben természetesen a legszebb grafikát. Full HD-ban és teljes részletesség mellett lélegzetelállító képminőséget kapunk, de ez természetesen igencsak megfekteti az összes kártyát. Kis felbontásban és minimális beállításokkal viszont egészen gyenge kártyákon is jól fut, persze ilyenkor a látványvilág már az eredeti Far Cry-t is alulmúlja. A mérést a HOC Crysis Warhead Benchmark Tool-al végeztem, DirectX 9 módban.

Tesztelt beállítások:
1024x768 - min. detail
1920x1080 - max. detail






A játék megdöbbentően rosszul optimalizált motorjának bizonyítéka, hogy még a legerősebb kártyákkal is 47 FPS-nél processzorlimitbe ütköztünk maximális részletesség mellett. Ráadásul ez átlag FPS-t jelent, vagyis bizonyos pontokon 30 FPS körüli sebességet produkált, vagyis éppen csak játszható volt egy 4 GHz-en járó, 4 magos (virtuálisan 8 szálat futtatni képes) Core i7-es processzorral, 6 GB 3 csatornás memória társaságában. Ezt az eredményt a Radeon HD 7970, és a négy legerősebb GeForce kártya is elérte.

Az SLI jól működött ebben a tesztben, a Crossfire viszont kevésbé bizonyult hatékonynak. A HD 2900 XT nagy felbontásban gyorsabb volt a G80-as GTS-eknél, az X1000-es Radeonok pedig ismét a földbe döngölték a GF7-es kártyákat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

54. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.