2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig

  • (f)
  • (p)
51. oldal
Írta: |

Cikksorozatom harmadik és egyben utolsó része: örök párharc a 3D gyorsítás két úttörője között.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - PCIE - Unigine Tropics

Unigine Tropics

A Tropics egy tengerparti jelenetet bemutató benchmark, mely a legújabb kártyákat is kemény próbatétel elé állítja. Bár engem speciel nem nyűgözött le a grafikája, hiszen személyes véleményem szerint nem sokkal szebb pl. az AGP-s tesztben szereplő Far Cry-nál (főleg kis részletesség mellett), de az eredményeket elnézve elismerhetjük, hogy teljesítménymérésre ideális. A teszteket kétféle beállítással végeztem: 1024x768 minimális, és 1920x1080 maximális részletesség mellett. Mindkét beállításnál a DirectX 9-es módot használtam.

Tesztelt beállítások:
1024x768 - min. detail
1920x1080 - max. detail





Kis felbontásban a Crossfire hatékonyabban működött, mint az SLI, hiszen a két GPU-s Radeon kártyák el tudtak húzni, míg a nagy GeForce-ok csak szenvedtek. Full HD-ban, maximális részletesség mellett már változik a helyzet: a GTX 690 ellentmondást nem tűrő fölénnyel vezet, de a GTX 590 is megszerzi a harmadik helyet.

Ez az oka annak, hogy a sor elején kissé hullámzó eredményt kapunk, hiszen a kis részletesség alapján lett sorrendezve a grafikon. Az élmezőnyt elhagyva már javul a helyzet, és reálisabb képet kapunk a valós erőviszonyokról. A HD 2900 XT kikapott az összes G80-as GeForce-tól, a Radeon X1000-es széria azonban (főleg nagy részletesség mellett) jóval eredményesebbnek bizonyult a GF7-es kártyáknál, igaz itt már csak diavetítéshez hasonlított a sebesség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

51. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.