2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig

  • (f)
  • (p)
40. oldal
Írta: |

Cikksorozatom harmadik és egyben utolsó része: örök párharc a 3D gyorsítás két úttörője között.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - AGP - Ford Racing 3

Ford Racing 3

A nem túl népszerű, de a maga módján szórakoztató, "budget" kategóriás Ford Racing sorozat harmadik epizódjával is végeztem egy mérést, FRAPS segítségével. A játék minden kártyával kiválóan futott 640x480-ban kis részletességgel, ezért a tesztet csak 1280x1024-ben, maximális részletességgel futtattam le.



Ehhez a játékhoz nem készítettem screenshotokat, mert képminőség tekintetében nem sok különbség van a különböző DirectX verziójú kártyák között, de azért a teljesítményükön meglátszik, hogy a játék ha kis mértékben is, de alkalmaz shadereket. Ez főleg a dx7-es kártyák jó szereplésében mutatkozik meg, de az FX-ek gyengélkedése is ennek tudható be.

Az élmezőnyben a legerősebb NVIDIA kártyákat találjuk, az ATI modelljei ezúttal nem szóltak bele a dobogóért folyó küzdelembe. Az X800-as kártyák érthetetlen módon megragadtak pontosan 75,73 FPS-nél, így történhetett, hogy még a 9800 XT is megelőzte őket. A 9000-es Radeonok szereplése egyébként is dicséretre méltó, hiszen a sima 9700 is megelőzte a legerősebb FX kártyát.
Az alsóbb régiókban erősen keverednek a gyengébb dx9-es modellek a dx7-es és dx8-as kártyákkal. Lényegében látvány tekintetében nem sok különbség van, de a játszhatóság szempontjából mindenképpen befolyásoló tényező, hogy milyen kártyával futtatjuk a programot, ugyanis a grafikát nem sok lehetőség van testre szabni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

40. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.