Hirdetés

2022. szeptember 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) refrigerator


refrigerator
csendes tag

Ha felmerül a hitel gondolata az autó vásárlásnál, akkor sajnos nem engedheted meg magadnak.

(#2) UnA


UnA
Korrektor

Nem kell. ;)

(#3) nullpoint válasza UnA (#2) üzenetére


nullpoint
senior tag

Akkor zárható is a topik. ;]

(#4) gidalight


gidalight
tag

Természetesen kell. Inkább járnék egy életveszélyes rozsdaboglyával, mint tömeggel (keletre lakom Bp-től, dohányzom, nem vagyok szociális és türelmes sem). Szerintem ~1,2-1,4 limit (+vásárlás utáni költségek!) és facelift utáni corolla E120 (2005+). Benzin 1,4-1,6 (97-110LE). 2,6-os tengelytáv, elfér hátül is 2 felnőtt. A vezetési élmény felejethető (de mint írtad ez nem szempont), ellenben hozza a japánokkal szembeni sztereotípiákat kevesebb rozsdával:P

(#5) radi8tor válasza refrigerator (#1) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez nem így van. Kő gazdagok is vesznek hitelre dolgokat. Mert nem akarnak EGYSZERRE annyi pénzt befektetni valamibe. :K

Én egyedül a 10 éves hitelkonstrukcióra húztam fel a szemoldököm. Autót nem szabad ilyen hosszú konstrukcióval finanszírozni. 5 év az arany középút, tehetősebbek 3 év.
Miért? Azért, mert gariidő lejárata után már egyre nagyobb a rizikója a befürdésnek.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/voltcraft_ipc-8_hengeres_akkutolto_es_regeneralo_n/friss.html

(#6) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Prius+ nézzétek meg, abba bele fér az is aki nagyra nőtt.

https://hardverapro.hu/apro/voltcraft_ipc-8_hengeres_akkutolto_es_regeneralo_n/friss.html

(#7) refrigerator


refrigerator
csendes tag

https://kiszamolo.hu/okos-ur-es-buta-ur-autot-vasarol/

(#8) refrigerator válasza radi8tor (#5) üzenetére


refrigerator
csendes tag

Van annyi pénze, hogy megvegye,fenntartsa, illetve a közeljövőben tud rá költeni,ha elromlik? Ha nincs,akkor sajnos nem engedheti meg magának. A példa,amit felhoztál,igaz,de viszont rá pont nem vonatkozik.

[ Szerkesztve ]

(#9) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Ha rám hallgatsz és miért ne tennéd, nem veszel már benzines autót, az olaj fogyóban, azzal is sakkoznak, visszaélnek vele , minden kis hírre felugrik az ára, ha nagyon finoman akarom kifejezni magam akkor kapják be.
Kizárásos alapon marad az elektromos. Áram mindig lesz, jó tudom drága. Akkor használtat, De most az is. Hát várni kell ameddig befejezik ezt a "különleges marhaságot" Olyan autót kell venni aminek az árát fél év alatt megkeresed...

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#10) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Ha nem kell az autó.. .akkor minek az autó?
Kidobod rá a rengeteg pénzt, aztán tankolod, szervizeled. És a legnagyobb járulékos költséget soha senki nem számolja bele: jaj itt az autó, menjünk már valamerre! Ott meg együnk-nézzük meg-igyunk és így lesz egy amúgy nyugis otthon töltött napból egy 30-40-50 ezres nap.
Kidobott pénz.
Amint el lesz adva a házunk - aminek a bemutatásához sajnos kell - azonnal adom vissza az autót a nagyszülőknek. Havi szinten legalább százezres megtakarítás.

Számomra fontosabb, hogy anyagilag rendben legyek, minthogy legyen egy óriás darab vas pénzszivattyúm.
Havi szinten mennyit dolgozol százezer forintért? Megér annyit az autó?

(#11) gabor9991 válasza pusszycat (#9) üzenetére


gabor9991
őstag

És tudsz ilyet ajánlani?
6 havi fizuból ha mondjuk 600-at számolunk milyen elektromos jön ki?Egy öreg leaf 80-90km hatótávval?
Vagy egy i-miev ami akkora mint egy gyufásdoboz?
Egy benzines kocsim van most, van napelemem ami annyi pluszt termel évente amiből évi 20ezer km-t tudnék megtenni egy elektromossal de mégis egy benzinessel járok.
Elképesztően megdrágultak az elektromos vagy hibrid autók is ahogy az olajnak így az elektromos autóknak is minden f@szság hallatán emelkedik az ára.Ahogy én számoltam ilyen elektromos autó árak mellett nekem már nem érné meg lecserélni a benzinest még úgy sem hogy az üzemanyagköltség az elektromossal csak a töredéke lenne.
Egy prius+ 10 évesen 5-6M :D egy zoe szintén :) egy vicc ennyiért.
A mostani autómért kapnék jó 1.5M-t ezt kellene kipótolni durván 4-5M-val hogy 35 forint helyett pár forint/km üzemanyagköltség legyen.Évi 10 ezres futás esetén körülbelül sosem térülne meg a befektetés, ha az 5M-t beteszem pmáp-ba akkor a jövő évben a kamatokból kifizetem a 350ezer benzint és még marad is egy horvátországi nyaralásra :)
Fogyóban az olaj?40éve az az álláspont hogy 40 év múlva elfogy, hamarabb lesz veszélyes hulladék szerintem mint hogy elfogyjon.
Ha nem lesz olaj gondolod áram lesz?

[ Szerkesztve ]

(#12) Krugszvele válasza gabor9991 (#11) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Ha elfogy az olaj akkor is lesz áram. Áram mindig lesz.
PMÁP-ba teszed az 5 milliót és a kamatból jövőre kifizeted a benzint meg a horvát nyaralást? Na, ez lehetséges, viszont a berakott 5 milliód meg érni fog 4 milliót. Tehát most tudsz belőle venni 1000 db kenyeret, jövőre meg 800 db-ot. De számszakilag valóban igazad van.

Elektromos autót nem éri meg jelenleg megvenni a spórolás miatt. Egyetlen oka lehet, az a kényelem és a hang. Hogy nem recseg-zörög-zúg-fújtat mint egy benzines/dízel. Kissé jobb menettulajdonságai is vannak. De aki azért veszi, mert olcsóbb vele menni, az valóban rosszul tud számolni megtérülést :)

De hogy jelenleg mit érdemes 5 millió forinttal csinálni? Ez szerintem ízlés kérdése, plusz főleg azé, hogy mikor lesz rá szükségünk és milyen célból. Ha elpocskolni, autóra, nyaralásra, akkor tökmindegy.
Ha arra kell, hogy pár éven belül "nyugdíjba" tudj vonulni, akkor meg úgyis tudod a választ :)

(#13) pusszycat válasza gabor9991 (#11) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Mivel neked megvan az autód, igy nem vonatkozik rád amit írtam, de ha most vennél autót akkor is benzinest vennél? Nekünk is egy Golf 5 van, kényelmes tud lenni nagy bevásárlásnál több bax ásványvíznél nem kell cipekedj ebben a melegben földig logó nyelvvel. De nem kell mindenhova kocsival menni mert akkor persze 100000 Ft /hó + biztositás+szerviz

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#14) 8th válasza Krugszvele (#12) üzenetére


8th
őstag

De nem fogy el. Még az unokáink sem fogják megélni, hogy elfogyjon a kőolaj nemhogy mi. Az még a nagyon nagyon távoli jövő.

Hüje malyom ...

(#15) UnA válasza 8th (#14) üzenetére


UnA
Korrektor

Nem az a lényeg, hogy "elfogy" vagy sem, hanem a kitermelés költsége egy olyan célból, hogy az átlagember utazgasson egy kicsit. És van nagyon sok egyéb dolog, amire hasznosabban lehet felhasználni, mint arra, hogy a dugóban szennyezzék vele a városok levegőjét.

(#16) gabor9991 válasza Krugszvele (#12) üzenetére


gabor9991
őstag

Szerintem meg ha nincs olaj akkor nem lesz áram sem, sőt semmi nem lesz a hatalmas káoszon kívül, ha nincs áram akkor még a napelem se termel hiába süt a nap, de remélem ezt sosem fogjuk megtudni hogy igaz vagy nem.
Igen, az inflációt kihagytam a számításból te pedig az amortizaciót, a vége ugyanaz, csak máshogyan lett a pénz kihúzva a zsebedből.
Nekem jelenleg nem ér meg 4-5 milliót a hang, a kényelemmel kapcsolatban nem biztos hogy igazad van, egy 2.5 tonnás nagy dög nem biztos hogy kényelmesebb vagy komfortosabb mint egy 1 tonnával könnyebb hagyományos meghajtású autó.Egy ilyen nagy dög menettulajdonságai a gyorsulást leszámítva én azt gondolom nem jobbak mint egy mai átlagos hagyományos autóé de nem próbáltam ez csak feltételezés.
Nyugdíjig még tervezek pár nyaralást, így még nem az a következő cél.

(#17) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Kicsit itt mindenkinek igaza van.Egyrészt a fenntartása szemmel látható összegbe kerül, a tankolás ára is minden apróságtól megváltozhat, tehát ha így nézem, nincs rá szükség, csak nyűg. A másik oldal, hogy azért tömegközlekedéssel vidékről felmenni Mosonmagyaróvár környékére, az ország túloldalára, hát nem egyszerű. Többlet idő, több pénz, kényelmetlenségek, etc,etc. Aztán ott a munka. Ilyenkor nyáron elvagyok motorral, asszonyom meg járattal megoldja a munkába járást, de gondolni kell a télre is. Télen a motor már nem opció, nem is a hideg miatt, hanem az út miatt. Plusz a bevásárlást is okosan kell megoldani motorral. Aztán ott vannak a szüleim, mindketten benne vannak a korban, anyut februárban rendszeresen vinni kellett kezelésre, ezt is csak autóval lehetett megoldani. Tehát bármennyi ellenérvet hozok is fel, valamilyen olcsóbban fenntartható járgány kelleni fog. Persze, viszi a pénzt, de a cigaretta, a sör, a bulizás szintén viszi, ezekkel mi viszont nem élünk, szóval felfoghatom drága hobbinak is. :)
A Toyotás tippet pedig köszönöm, ha lesz a közelemben, megnézzük. :R

[ Szerkesztve ]

(#18) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

"ha nincs áram akkor még a napelem se termel hiába süt a nap" - ne haragudj ez elírás, vagy kifejtenéd bővebben?
Na látod, milyen jó, hogy ennyire különbözünk én pont idén lett 10 éve, hogy nyugdíjba vonultam, mert fontosabb volt a nyugalom, a csend, a munkahely-nélküliség, mint a plusz kávéfőző, plusz nyaralás meg plusz 1 tonnás vasdarab a kertben :)
Kinek mi a fontos! Egyik sem jobb a másiknál.

(#19) Krugszvele válasza Jack Hunter (#17) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Hú pontosan erről beszéltem! Látod mennyi problémát spórol, ha nincs autód!
1) nem kell bevásárolni járni, ha nincs autó. Megrendeled a teszkótól és kiszállítják
2) ha nincs autód, anyu nem kér meg, hogy vidd be kezelésre! megoldják a betegszállítóval
3) ha meg nincs autó, akkor hamarabb lehetsz nyugdíjas és nem kell a munkahelyre járáson sem gondolkozni. Ennek hozadéka, hogy nem kell városi házat venni, jó lesz a falu is! A különbözet ott is pár millió :)

Tömegközlekedéssel mosonmagyaróvárra - vagy BÁRHOVÁ - iszonyat körülményes menni, ebben igazad van. De minek is kell odamenni?

(#20) Tikakukac válasza gidalight (#4) üzenetére


Tikakukac
titán

Majd az ezres benzin megformálja a buksikat elég gyorsan :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#21) gabor9991 válasza pusszycat (#13) üzenetére


gabor9991
őstag

Számolni kell és azt kell venni amelyik a végén jobban megéri.
Ha benzines éri meg akkor azt vennék ha dízel akkor azt, ha a full elektromos akkor azt.
De most mikor egy teljesen jól használható dízel kombi 3M egy minden téren kompromisszumos Zoe meg a duplája egy tizensok éves Prius szintén akkor én nem nagyon tudnék olyan érvet felhozni magamnak amikor a Zoe lenne a nyerő.

(#22) gabor9991 válasza Krugszvele (#18) üzenetére


gabor9991
őstag

Nem elírás.
Egyszerű biztonsági előírás.
A hálózati áramkimaradások esetén az inverterek azonnal leállnak.

(#23) Krugszvele válasza gabor9991 (#22) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Levágom a vezetéket és átállok szigetüzemre. A napelem termelni fog, amíg süt a nap. Az, hogy nem táplálok vissza a hálózatba egy ettől független dolog.

(#24) Krugszvele válasza gabor9991 (#21) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Jelenleg szerintem legjobban a benzines autó éri meg, utána a dízel kissé lemaradva, majd nagyon durván lemaradva az elektromos.

(#25) gabor9991 válasza Krugszvele (#23) üzenetére


gabor9991
őstag

Sajnos ez nagyon nem ennyire egyszerű.Az én huawei inverteremmel legalábbis nem egyszerű.
Csak az egyik lényeges dolgot gondold végig, termel a rendszered X kWh-t adott pillanatban de a felhasználásod ennél kevesebb, mi lesz a feleslegesen termelt mennyiséggel ha nincs akku amibe eltárolod és nem tudod a hálózatba betáplálni?
Vagy fordítva, lenne szükséged X kWh-ra de épp jön egy felhő, a lakásban minden ki-be kapcsolgat?

(#26) bambano


bambano
titán

szerintem is várd meg, míg visszamegy az euró 300 alá.
ezzel meg is válaszoltad a kérdésedet: nem kell neked autó, sose fog visszamenni :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#27) totron válasza UnA (#15) üzenetére


totron
őstag

Mik ezek a hasznosabb dolgok?

(#25) gabor9991, nyilván belekalkulált töltésvezérlőt és akkumulátort is.

mi lesz a feleslegesen termelt mennyiséggel ha nincs akku amibe eltárolod és nem tudod a hálózatba betáplálni?
Itt az és miért nem egy vagy például? Miért van ekkora fogalmatlanság a szigetüzem körül?

[ Szerkesztve ]

(#28) gabor9991 válasza totron (#27) üzenetére


gabor9991
őstag

Nincs fogalmatlanság, csak nálam a huawei ezt nem tudja ha olvastad...

(#29) AuraSync


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog

Én már a második új Opel-emet vettem és eddig egyikben sem csalódtam.
Nem tudom sokan mit várnak a használt lelakott sz@roktól.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / GTR 3 Pro / Q80T 65" / Crusher EVO / I5 12600K / RTX 3080 / SBZ

(#30) bambano válasza gabor9991 (#25) üzenetére


bambano
titán

létezik szigetüzemű napelem is.
túlzó az általánosításod.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#31) gabor9991 válasza bambano (#30) üzenetére


gabor9991
őstag

Csak a második mondatot olvasd már el legyszives.Köszi.

(#32) totron válasza gabor9991 (#28) üzenetére


totron
őstag

Bocs, pont, hogy jogos volt a kérdésed, más inverter kell hálózati rendszerbe és szigetre, nem kellene fáradtan fórumoznom. Élből úgy értelmeztem a vezeték levágását, hogy cseréli is az invertert a cselekvés szintjén, csak szavakén volt szándékosan pongyola/vicces.

(#33) Somatom válasza Tikakukac (#20) üzenetére


Somatom
addikt

Az biztos! Lesz buksifogás az árak miatt, amíg a hajók, a traktorok, a kamionok, stb. dízellel mennek.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#34) gabor9991 válasza Somatom (#33) üzenetére


gabor9991
őstag

Ez olyan mint a 2000 forintos cigi, ezernél mindenki leszokott, ja nem :D
400forintos benzinnél mennyien el voltak ájulva a megfizethetetlen árak miatt most meg 480-ért nincs üzemanyag annyian lerakták a kocsikat.
Ha 1000 lesz a benzin lesz majd egy-két bácsi meg néni aki majd kevesebbet megy de akinek muszáj az úgyis tankol ahogy a 700 forintot is ki fogja fizetni mindenki egy köbméter gázra aki nem akar megfagyni.
Nem fog jól esni de ha muszáj tankolni akkor máshonnan lesz elvéve a pénz benzinre.
Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#35) Tikakukac válasza gabor9991 (#34) üzenetére


Tikakukac
titán

Huhuhu, tudnád hányan szoktak és vannak leszokóban a cégnél is :B

Benzin ugyanez, anno havi 3 teletank ment el a családban/hó, mostanra látok az udvarról robogóval és bringával kihajtani rajtam kívül is embereket.

Vidéken kicsiny városkánkban mikor volt a nagy benzin rottyanás konkrétan Mad Max szinten autóztál. Duplájára megy a benya pont ugyanez lesz.

A gáz más. Kocsit valahogy megoldod másokkal akár összebútorozva, a fűtés komolyabb tétel. Ha érdekel a téma látogass el egy szoc. központba és elmesélik neked miért nem fogják kifizetni a 700-at a gázra. Szimplán, mert nem lesz miből :DDD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#36) Somatom válasza gabor9991 (#34) üzenetére


Somatom
addikt

Még ársapka van, de a villanyroller a béka popsija alól, a bringa mellé, bekerült a top 10 -es rezsicsökkentő termékek közé (forrás).
Én már három éve megvettem a villanybringát, tavaly pedig a rollert.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#37) pusszycat válasza Somatom (#36) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Villanyautó? Már csak az hiányzik. :D

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#38) gabor9991 válasza Somatom (#36) üzenetére


gabor9991
őstag

Nekem is van egy m365 pro, itthon én is ezzel járok :)
5 perc alatt gyakorlatilag bárhová odaérek vele.De van a cégnél körülbelül 100 autónyi parkoló amit napi szinten megtöltenek a lusta kollégák akik 1-2!km-ről is képesek autóval bejönni.
Szerintem ők azok akik 1000forintos benzinnél is kocsival jönnek

(#39) Somatom válasza pusszycat (#37) üzenetére


Somatom
addikt

Az nálam jelenleg esélytelen. Amúgy nem nagyon érdekel, hogy mi halycsa az autómat. Felőlem lehetne villany is. De, kéthetente nyomok egy Bp - Ulmot, utasokkal, cuccokkal, gyorsan. Néha bízniszből hazahozok egy autót. Ja, és aludni is szoktam az autómban. Ágyon. Ilyen villanyautó még nem létezik. :N

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#40) Somatom válasza gabor9991 (#38) üzenetére


Somatom
addikt

Évente több, mint 100 ezer Km -t vezetek autót "muszájból". Örülök, ha ezen kívül nem kell autóba ülnöm. Pláne a főfaluban. Sokkal jobban szeretek bringával, vagy motorral közlekedni, mint autóval. Vidéken nemtom mi a szitu, de a főfaluban símán nélkülözhető a saját autó.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#41) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Azért ez durva volt. Bevásárolni muszáj, mert enni csak kell valamit. A teszkós házhozszállítás működik, viszont a színvonal alacsonyabb, mint az Aldiban, Lidl-ben. Nézd csak meg a teszkós húst. Ha anyut kezelésre kell vinni, arra ott van persze a betegszállító. Ami majd jön, vagy nem. Akkor a legjobb, ha időpontra mennél, csak ezt a betegszállító nem érdekli. Hazafelé meg szintén izgalmas, mert a kórházban nem alhatsz, hacsak nincs valami nagyobb bajod, viszont ha a betegszállítót lekésted, várhatsz rá órákat. Mosonmagyaróvár környékére meg azért kellene néha felmenni, mert ott laknak bátyusék, néha jó őket látni. Persze, arra is van megoldás, pl messenger, csak amikor van egy szülinap, esküvő, évforduló, házavató buli, azon illik megjelenni. Ha meg megyünk, nem megyünk üres kézzel. Szóval ilyen szempontból jó lenne az autó.

(#42) Somatom válasza Jack Hunter (#41) üzenetére


Somatom
addikt

Nem értelek. Rossz a kérdés. Anyudat kell szállítgatnod? Igen. Megoldható ez saját autó nélkül? Nem. Ergo kell egy saját autó. Méghozzá olyan, amiben a mamád kényelmesen, akár fekve is szállítható. Szóval, a kérdés nem az, hogy kell-e saját autó, hanem az, hogy a Brabus hajlandó-e egy négyajtós, merci mentőbe beszerelni a Rocket V12 -es, duplaturbós motorját, a 4-matic hajtással. Hátha egyszer sietni kell. :D

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#43) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

a szar kocsi a legnagyobb pénzkidobás..
Sajnos míg #lángoló, #hanyatló #bukikmár nyugaton az 1-3 szalon kocsi alap a 150nm ház mellé, addig itthon a luxus termék marad, pláne így infláció hyperetérugrással (4-6M alatt nincs új vagy 4-5 éves kocsi..de inkább 6-10-12M és ez a normál közlekedő edény, nem a luxus)

Ha még is kell, célozz meg egy 1M-es kocsit aztán vegyél 1,5M-es szívó benzin francia megane clio, olaszt (nem rohad) alkatrész van, szerelő van Esetleg ford focus, fiesta vonalon
Mondanám az 2005 utáni VW polo golfot, de kb az 1.6 -on kívül mindnek van valami apróbb baja. főleg a korai TSI

(#44) gabor9991 válasza angyalpc2 (#43) üzenetére


gabor9991
őstag

Ja alap hát a 3 autó :D Az megvan hogy a "hanyatlónyugaton" hány év az átlagéletkora az autóknak? [5 évvel ezelőtt volt 11,1] azóta kizárt hogy fiatalodott volna
Ott se lakik mindenki 150 négyzetméteres új építésű medencés családi házban ám, ahol 3 új kocsi áll a bejárón.

(#45) Somatom válasza angyalpc2 (#43) üzenetére


Somatom
addikt

Szerelő???? Rohadt nagy mákom van, hogy a közelemben van egy jó és lelkiismeretes, Renault szerelő. Kb. hónapos a várólistája. Lassan lakóhelyet is autómárka alapján választ az ember (vagy, autómárkát a szerelő helye alapján).

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#46) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Gonosz.Naggyon gonosz. :))

(#47) UnA válasza Jack Hunter (#41) üzenetére


UnA
Korrektor

Ez az autó + bevásárlás (mint kötelező kombináció) teljesen érdemtelen helyzetben szerepel a közgondolkodásban, mert ha azért van egy milliós nagyságrendű beruházás + százezres kiadás, hogy 500 forintot spórolj az Aldiban... hát ez elég rossz konstrukció. Ha nem egy tanyán laksz a semmi közepén, akkor ez mindig megoldható autó nélkül, esetleg nem annyira kényelmesen...

(#48) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt

Örülök hogy felmerült az alapvető kérdés: kell-e autó. Legalább látni jó, hogy valaki racionálisan próbál gondolkozni, ha már nekem nem megy. ;]

A vesszőfu kaland végén, majd referálj újra pls. Érdekel mennyit élesedik majd a képed a piacról, milyen újabb tapasztalatokat szerzel, stb.

Csodák márpedig nincsenek. :P

[ Szerkesztve ]

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever. Im the star || Gloryfy Gi15 St. Pauli Red Mirror eladó!

(#49) Tikakukac válasza UnA (#47) üzenetére


Tikakukac
titán

Falun-e élsz? Messze nem kell ehhez tanya sajnos.

És az 500Ft sem 500Ft, bár annyi lenne, végtelen kocsikázástól és 3 bevásárlókocsi együttes tologatástól mentett volna meg az Isten eddig is. Ha már van egy nagyszülő-szülő felállás családi körítéssel is érdemesebb bemenni a megyeszékhelyre és 1-1 hónapban elrendezni a nagyszatyrozást, mintsem a pofátlan árréses helyi boltláncokkal sz0pni. Muter még a kolleginákat is rárakja és osztoznak, így több tízezer forintok maradnak a zsebben.

Ugyanígy igaz EÜ, más termékek beszerzésére, buszozhatsz-vonatozhatsz, csak sajnos lehet, hogy közben elhullasz :P

Ez majd most lesz gusztustalanul érdekes kísérlet, hogy mi történik, amikor megöljük a tömegközlekedést, kicsináljuk a helyi piacokat és boltokat, emiatt autóra lesz szoktatva a kb. mindenki aki dolgozni jár vagy csak nem akar megdögleni faluhelyen, de hirtelen majd pofánvágjuk az egész koncepciót egy dupla áras benyával. Roppant nagy szórakozás lesz nézni hogyan perzselődik fel végleg a vidék.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#50) totron válasza Tikakukac (#49) üzenetére


totron
őstag

Mivel csináljuk ki a helyi piacokat?

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.