2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alone in the társ

    Péld 18,22
    Megnyerte a jót, a ki talált feleséget, és vett jóakaratot az Úrtól!

    Volt egy beszélgetésem egy olyan emberrel, akinek van rálátása a mai fiatalokra, mert velük dolgozik, elpanaszolta, hogy egyiknek sincs barátnője. A barátnőkről meg annyit, hogy én is napi szinten látom, amikor a fiamat kísérem hangosítani, fellép, hogy nem kell küzdeni értük, nincs értékük. Az egyik legdurvább jelenet az volt, amikor 15 perc után hányásig itták magukat töménnyel, xdxd lol, visítva rohangásztak, s értelmetlenül, majd egy csaj ledobta a felsőjét, s egyből hárman tapadtak a melleire. A csaj úszott a boldogságtól, hogy végre foglalkoznak vele. Üres.

    Tudom, hogy nem szeretitek, ha hosszan írok, rövidre fogom a mondandómat. Nincs bajom a világgal, kapun kívül van, ha bezártam, idebent rend van. Nem panaszkodunk senkinek, mások járnak ide ríni. Azt is csak meghallgatom, de a fülemen nem jut be, elengedem.

    *.zip formátumban fogok írni, majd kicsomagoljátok, tovább gondoljátok.
    A velem egykorú férfiak otthon laknak az anyjuknál, nem nősülnek, keseregnek.
    Én meg csak lesek, hogy nekik, hogy s miért nem sikerült kirepülni, családot alapítani?
    Persze észosztásból jeleskednek, nagy hangon. Nem is lehet megkérdőjelezni.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Bodhisattva in bungi

    guga 11 éve

  • Over happy day

    Éjjel azt álmodtam, hogy egy benzinkutassal hadakozom. Napközben beálltam a kútra tankolni, de pont az a két hely foglalt volt. Éppen nagybevásárlást intéztek. Végre az egyik kivánszorgott az autójához, s megállt a nyitott ajtóban elfogyasztani a kávéját. Ohhh, hogy raknád telibe, gondoltam, soha nem lenne képem ilyet csinálni, ha látom, hogy valaki várakozik mögöttem, ehhez a totális tufaság szükségeltetik. Átparkoltam ahhoz a csaphoz, ami pont a másik oldalamra tankol. Mire megitta a kávéját, már slisszoltam kifelé a kútról,
    Amikor beparkoltam, már eszembe jutott az éjjeli álom, hogy lám-lám megúsztam.
    Dehogy úsztam meg.

    Hazajövök, leülök a gép elé, s olvasom a híreket. Általában csak a címeket szoktam, annyi elég, abból nekem lejön az egész. Nagyon ritka, hogy valami annyira érdekel, hogy magát a cikket is végigolvasom, de azt is csak futva, a lényeget. Nincs már rég türelmem olvasgatni, valaminek ütnie kell, hogy rászánjam az időt. Előrehaladott állapotban vagyok.
    A lényeget már tudom, a részletek meg nem hatnak meg. Ma összeállt, végre megjelent a burkolt hír. Over happy day, ennyi volt gyerekek. Vegyünk egy nagy levegőt, mert erre lélekben készülni kell.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Az érzelmek kimutánsa

    Ritkán találkozom, olyan zenével, amit akár egy hónapig is hallgatok minden percben.
    A helyzet eldurvul, mert, ha rabjává válok, akkor hajnaltól késő estig replay. 5h-kor ébredünk a nejemmel, egyszerre nézünk egymásra. Milyen volt az éjszakád? Micsima? Kávé lefő, kétszer tölt, s közben megbeszéljük, de fejben már rég a bungiban járok, s szól a zene.

    Mindig voltak olyan időszakok, amikor rákattantam egy zenekarra, előadóra.
    Mike Oldfield, Helloween, Sash…blablabla. Most Frankie Wilde. Nem ok nélkül, van egy film: Nesze neked Pete Tong. Egy dj.-ről szól, a fiammal nem tudtuk a mai napig eldönteni, hogy valós történet, vagy fikció. Rólam is szól, és a fiamról is.
    A srác olyan vad, amilyennek lennie kell, magamat látom, ha egy gyertyának lenne harmadik vége, onnan is égetném. Az utolsó fesztiválon, ahol hangosítani voltunk, belebotlottam mindenféle emberbe. A fiam is fellépett. Hajnalban már az őrület határán bogarásztam, elindultam az erdőbe, fogtam a fejem, ágak, bokrok csaptak a szemembe, próbáltam messze kerülni a zenétől, ami kikészített. Harmóniára vágytam, természetes hangokra, ami megnyugtat. Nagyon messze mentem, leültem egy patak partjára, a víz csobogása, s egy madár, ahogy leszállt a partjára, s ivott, közben félénken rám nézett, ellenséget látott bennem. Pedig, ha tudta volna.

    Folytatás...

    guga 11 éve 3

  • Értelmi sokadékos

    Becsapós lesz, a képen el van rejtve egy humor, ember kell hozzá, hogy rájöjj. A 100. hozzászólás után elmondom a megoldást :D Ha nem jutunk el addig, akkor marad az én titkom. Amikor nekem megmutatták, nem sikerült rájönnöm.

    Hja, és minden részlet játsszik, nagyon röhögcséges :DDD

    guga 11 éve 152

  • Chiken Rallye II.

    guga 11 éve 2

  • 2014 Vitt az idő (sebbek is elkezdhetik)!

    Elvtársak! Köszöntöm önöket gusztus 20 alkal. Kenyérszentelő ünne.

    Beszédemet azzal kezdeném, hogy öröm. Lóduljunk a sebbek generációjával, őket illeti a tisz.
    Sokat hallottuk től, hogy a régi rendsz, milyen jó v. Biztonságosság, hatékonyságosság, kiskunság, hass, alkoss, gyarapíts, és a tüzifát idej.

    Magasságos ég, mi lesz így ebből? (magamban). Vagy ezt mikrofonba mondtam? Nincs gond, a közönség közönségesen viselkedik, a szemük se rebben. Békegalambot nekik.

    Elvtársak! 2010 senki sem gondolta, hogy megérjük a napot, amikor feljön az esthajnal csillaga és ragy. Még nem tudtuk, hogy Orbán Viktor, aki a nevében hordozza a kódot, a győze. Annuit Coeptis. Find you! Vihar előtti csend, csak most érezzük, ahogy az enyhet adó hűvös szellő megérkezett, a távolban már morajlik, az első villámból kiszámítható. Dörrenés után számold a másodperceket, ahány másodperc, annyi kilométerre van tőlünk a vihar. Készülődni kell.
    Az ember ilyenkor eszébe. Beszedi a ruhákat, ablakokat becsukja, a tyúkokat bezárja, elrejtőzik a házában, s belül várja. Nos kérem, ömömmel jelen. Nem vagynak heten.
    Orbán Viktor nem gonosz ember, az a gonosz, aki irányítja. Ő a mi jótevőnk, ünnepeljük őt.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Gabor Partos & Annamaria Bene: (Leonard Cohen: Hallelujah)

    [Gabor Partos & Annamaria Bene: (Leonard Cohen: Hallelujah)]

    Érdekes, hogy a link, linkként teljesen oké, de, ha tyúktubos linkként másolom be, akkor nem működik :D
    Nem értem, valaki mondja el a titkot jól :DDD

    guga 11 éve 14

  • Amikor Jin és Jang megállt forogni

    A látszólagos egyensúly vége.

    2Móz 36,15
    És egybefoglalák az öt kárpitot külön, és a hat kárpitot külön.

    Szlovákia, Ukrajna, Románia, volt Jugoszlávia, Österreich, aztán ez még több részre tagolódott. A Kárpit medence, Kárpát medence, mint origo, mi vagyunk a középpontban, mint kiemelt célpont. Ezt nem fontos észrevenni :DDD
    Nem véletlenül őrzi a Margit hídon két obeliszk a leláncolt szentkoronát.

    A mindenkori amerikai elnök egy obeliszk alatt teszi le az esküt, a kezét a Bibliára téve. Mi magyarok a magyarok Istenére esküszünk :D
    Még egy kis adalék, utána belefogok, nemsokára augusztus 20, és lesz szentjobb körmenet, meg előadás a Margit szigeten, István király.
    Vegyük a honfoglalást, kedvenc témám, István király jelen volt végig, az előkészületek, indulás, s végig a honfoglaló magyarokkal utazott. Majd megérkezett velük együtt.
    Az előkészületek logisztikai szempontból meglesve embertelen feladat. Főleg, hogy úgy tanítják, hogy a besenyők elől menekültek. 500 ezer emberről beszélünk, s az őket kísérő élő állatokról. Menet közben szülések, legeltetés, étkeztetés, előcsapat, hátvédek, s mindenkiről gondoskodni. Árpád fejedelem ezt végig gond nélkül levezényelte.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Csinálj valamit!

    Azt a címet is adhattam volna, hogy tégy valamit!
    A word nem szereti a csinálj szót, s helyette felajánlja, mint elfogadható magatartás, irányadó értékelv.

    No de pacsjunk a közepébe. Izé, valami erdélyi ember Budapestre jött, autókat forgalmazott, csődbe ment, végül az index csinált/tett vele egy riportot, s az illető megemlítette, hogy régen úgy működött a rendszer, hogy egymás tenyerébe csaptak, mindenki megbízható volt. Talán Csiki és Bege? Nem akarok neveken gondolkodni. Sokkal szívesebben hozom zavarba a szövegszerkesztőt, had ugráljon aláhúzásokkal.
    Megteszi témaindítónak?
    Ígérem rövid leszek, ilyet is tudok. Sokan szóvá tették, hogy el sem olvassák, mert 10-20 oldalas, alkalmazkodom az igényekhez, s cserébe *.zip formátumban, belesűrítem.

    Azt is megígérhetem, hogy a témaindító szövegnek semmi köze sem lesz a mondanivalóhoz. Nehogy már, ha nem írhatok 10-20 oldal csúszkásat, akkor legalább had legyek *.zip csapongó, oszt hámozz ki belőle, amit akarsz, nem vagyok próféta.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • De ezeket, a tündérkéket nem eszitek meg, vagy?

    Még a táborban dolgoztam, volt egy gyermekcsoport nevelőkkel, eljöttek hozzánk látogatóba, ide fel a hegyre. A tanárnő a nyuszikat látva tette fel a kérdést, a gyerkőcök csak ujjongtak a láttukon, simogatták őket. Kérdeztem tőle, hogy vega, hogy problémát jelent? Elmondta, hogy jobbára csak zöldségeket eszik, tojást és halat. Meséltem neki róla, hogy nálunk a hallal hogyan szokás. Van egy erős és brutál éles késem, egy másodperc alatt átvágom a fejét, szó szerint lenyisszantom, észre sem veszi, persze a standard az, hogy fejbe kell kólintani előtte. Szomszédink (nyaralóövezet) hétvégenként mennek horgászni, s vasárnap, amikor félrészegen kóválygok a kertben a bogrács körül, indulnak haza, s nincs kedvük kínlódni a megszerzett zsákmánnyal, így nekünk ajándékozzák.

    A hölgy kiakadt a monológomon, hogy jaj ne beszéljek róla, mert nem bírja hallgatni.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Bemutatom (Széna tér)

    Nemrég voltam a kiccsaláddal a szlovén és horvát tengerparton, a nagyobbik fiammal búvárkodtunk szemcsiben kagylókért. Felhozott egyet, s még éppen elkaptam, ahogy a rák (remeterák) beslisszant a házba, jól behúzódott, nehogy észrevegyük.

    Nem is ez a lényeg, volt szerencsém eltölteni egy hetet Budapesten, a Széna téren. Lakásfelújításban segédkeztem, vittem magammal a nagyobbik fiamat is. A körülmények úgy festettek, hogy aludni parkettán, a felújítandó lakás kellős közepén, se szék, se asztal, minden poros a lecsiszolt fal miatt, fürödni csak hideg vízben, enni csak zsíros kenyeret, de ezt majd később elmesélem, nem anyagi oka volt.

    Az első benyomásom a házban lakó emberekről, hogy pontosan ugyanúgy viselkednek, mint a remeterák. Megyek fel a lépcsőházban, éppen jönne ki, kulcs már az ajtóban, aztán gyorsan visszacsukja, nehogy észrevegyem. Beléptem a folyósóra, becsuktam magam mögött az ajtót, s megálltam, néma csendben vártam. Pár másodperc múlva a kulcs újra a zárban, óvatosan kijött, s sietős léptekkel távozott. Ezt többször is átéltem, hogy kerülik a szemkontaktust, a beszédet, a köszönést, eleve a kommunikációt, mert minden formációja rendkívüli terheket ró rájuk. 20 évig éltem Budapesten, 2007 nyarán költöztünk Bánkra, itt sem jobb a helyzet, de legalább képmutatóan elintézik.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Extravacancy

    Hát ez jó, már rég furdalt a kíváncsiság, hogy mit jelent a vacancy, beírtam a fordítóba, s lásd: üresedés. Biztos megvan a helyes értelmezése is a nagyon angolosoknak, meg én is vágom, mivel motelek bejárójánál villog. Az extrát azt tudom. Az egész téma az extravagánsból indult, néztem egy filmet, s volt benne egy borzasztóan tompabuta, fárasztó nő, nagyjából a kapirgáló tyúk szintjén tendált, s állandóan használta ezt a szót, hogy extravagáns.
    Vagy vagány?

    Tegnap kérdezte tőlem a vodi, hogy, amikor egy srác rám nézett, s azon tűnődött, hogy vajon honnan ismerhet, s bánki vagyok e, miért válaszoltam neki azt, hogy nem vagyok bánki?
    A sztori lényege, hogy a srác elég zavarbaejtően lamentált, mint egy szenilis öregember, aki lázasan keresi a semmit. Mikor rákérdezett, hogy bánki vagyok e, nyersen leráztam, nem.

    Azért, mert már nem vagyok nyitott, nem szeretnék új kapcsolatokat, a tapasztalatom az, hogy a legkisebb formációja is az emberi kapcsolatoknak arra megy el, hogy elszívják az energiámat. Nekem van, dübörög, nem én szoktam másoktól kérni. Engem találnak meg.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Paradoximoron

    Idézet következik, de már nem tudom honnan, mert ezt a posztot egy hónappal ezelőtt szerettem volna lőni. Volt egy ötletem a zsebemben, s a címét leírtam, össze is állt a kép, hogy miről szerettem volna írni, de már azt is elfelejtettem. Az írással odáig jutottam, hogy bemásoltam a doksiba ezt az idézetet, mert annyira azért nem vagyok okos ember, hogy csípőből tüzeljek, ha filozófiai fogalmak merülnek fel, bár értem.

    Az oximoron egy olyan nyelvi fordulat ami (látszólag) egymásnak ellentmondó szavakat kombinál, leggyakrabban egy kétszavas főnév-melléknév pár: mondjuk, "néma kiáltás", "nyílt titok" vagy "Jókai: Szegény gazdagok".

    Mondhatjuk hogy az oximoronon belül is egy paradox állítás vagy paradoxon áll, bár az oximoronok töbsége nem valódi ellentmondás, nem zárja ki az egyik szó teljesen a másikat. Inkább kihangúlyozza a dolgoknak azt a részét ami valamilyen humoros vagy jelentőségteljes konfliktusba kerül.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Vakárki

    Rakd fel a fülest, indulj el, lépj ki az utcára, a zenén kívül úgysem tudsz másra figyelni. Az egész világ körülötted forog, mint egy videoklipp, menekülés a valóság elől, ideig boldoggá.

    Tudom, hogy másképp fogalmazok, foghíjasan, tovább kell gondolni, hozzátenni a szándékosan kimaradt.

    Guga csapongó, nehéz követni, erre semmi szükség, egy senki vagyok.

    Rövidre, konkrétan *.zip, mert sokan szóvá tették, hogy mivel hosszú, el sem olvassák.

    Egyelőre csak a kérdéseim: miért beteg mindenki? Elválnak, nem házasodnak, nem születik gyerek, nem jönnek létre a kapcsolatok, összevesz mindenki mindenkivel, elhagyják egymást, külföldre mennek.
    Röviden a válaszok, amióta a tv a szülő, ami egyben a mértékadó minta is, ez van. Mert ezt diktálják, brtk kzt, jjl nppl bdpst. Ez meg a magyar nyelv szépsége, hogy így is érted, a magánhangzók nem kellenek. Párosan szép az élet, mással hangzó. Rögtön, gyökérből válaszol a nyelvünk, hogy hangja csak is annak van, aki mással együtt van. Társa, élete párja van, feleség, közösség. A feleség nem más, mint a terhet közösen hordozni, amit az ég ránk mért. A közös ég meg felettünk van, nature benne van Isten a nyelvünkben, nem is kell keresni. STN. Isten, Sátán, doppler effektus, közeledő, és távolodó. Íííí, Áááá.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • No szlíp, no kemping, zwei minute policaj

    Nagyanyám mesélte, hogy, amikor még a bevállalós korszakban éltek, megpakolták a lovas kocsit saját dinnyével, elgyeplőztek a Balatonhoz, eladtak mindent, s egy hétig a tarlón aludtak, összetolták a szalmabálákat. Innen a gyökér.

    Hétfőn volt pénzem, autóm, benzinem, s kiléptem a munkahelyemről.
    A nejem nyaggatott, hogy a gyerekek még nem látták a Balatont, üljünk be a kocsiba, és utazzunk le. Hozzá kell tenni, hogy előtte volt Angliában repülővel a barátnőjével, csak is azért, mert még nem ült repülőn. Elkezdtük kipipálni a bakancslistát.
    Pocilackó megjött Belgiumból. Én hozzá vágytam, de nem erőltettem.
    A nagyobbik fiam említette meg a nejemnek, hogy most voltál.
    Erre a fülem hallatára azt mondja, hogy akkor átengedem.
    Mármint mehetek a Debrecenbe, Debrecenbe kéne menni.
    Délben dőlt el, de nem akartam elindulni, amíg nincs visszaigazolás, hogy alkalmasak vagyunk e. Elég későn jött a höhhhhnyeee. Beültünk a Hondába, Hatvanig kanyargós, kátyús, majdnem elütöttem egy kislányot a zebrán. Kértem tőle bocsánatot, olyan volt a ruhája színe, mint a vakolat, nem vettem észre.

    Folytatás...

    guga 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.