2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Te őszin?

    Szeretet, gyűlölet. Szerrel etet, ölni gyűlnek, nem ölelni. Hogy mi a szer? DMT.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 127

  • A két

    A kisfiú a drót túloldalán irigyelve nézte, ahogy szalad a másik, vágyakozott ő is, hogy köztük legyen.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 26

  • Bánki tábor, nyári tábor

    Bánki tábor, nyári tábor

    Ez az írás, most erősen reklámszagú lesz, nem véletlen, belecsöppentem egy helyzetbe, és szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy sokan olvasnak. Nem rejtem véka alá, hogy elfogult is vagyok a hellyel kapcsolatban, Bánkon a legszebb hely, évtizedes múltra tekint vissza, sok úttörő és kisdobos megfordult ebben a táborban az 50-es évek óta.
    Eldugott, elszigetelt hely, közel a faluhoz, a sportpálya mellett. Hegyek és erdőkkel tarkított, madárcsicsergős, nádiposzátás patak övezi, éjjel baglyok huhognak, kiválóan alkalmas elbújni a város zaja elől.

    Nőcizős koromban a nőhölgyeket Szilvásváradra invitáltam a kempingbe, faházas megoldás, önellátós bográcsozás, sörözés, hajnalban elsőként álltam sorba a sültpisztrángért, meg egy feles. Erdőben bandukolás, gombaszedés, estére fűben heverészés, lópacival megbarátkozás, helybéliekkel koccintás, vigyorgás, aztán magamra húztam a paplant, és hajnalban kezdődött minden előröl.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Hey Dj.*

    A dj. áll a pult mögött és óránkénti 10 bpm-el tolat, vagy inkább karcol.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 71

  • A tűz nem ismeri a „pause” fogalmát

    A tűz nem ismeri a „pause” fogalmát

    Ülök a bungiban, nézek egy sokatmondó filmet, és pisálnom kell, elég sok sört behúztam.
    Rányomtam a pause-ra, és nézem, hogy üres a fásláda. Nem passzolt a fejemben lévő gondolat.

    Jer 17,4
    És elszakíttatol, és pedig magad által, a te örökségedtől, a melyet én adtam néked, és szolgáltatni fogom veled a te ellenségeidet olyan földön, a melyet nem ismersz; mert tűzre lobbantottátok haragomat, örökké égni fog.

    Az én tüzem, ha nem rakom meg, kialszik. Raknom kell rá, a zsebkendőmmel, amit mindig a zsebemben hordok, azzal fogom meg a kályha kilincsét. A zsebkendőm híres és nevezetes, viseltes. Képes vagyok egy hónapig is a zsebemben hordani gyűrötten, használtan. Ha nyugovóra térek, rutinszerűen magam mellé rakom az ágyban, hogy kéznél legyen. Reggel, ébredés után a kisebbik fiam elkéri. Apa kifújod az orrom!? A nejem nem szereti ezt a jelenetet, a papír zsebkendő híve, de azt nem tartunk, mert eldobható. Engem a nagymamám arra tanított, hogy mindig legyen a zsebemben zsebkendő. Kicsit túlzásba vittem a tanítását, mert Ő elvette tőlem, kimosta, kivasalta. A nejem is igyekszik néha elkunyerálni, de én elég makrancos vagyok (nem hölgy) nem adom. Leintem, hogy még fér bele.

    Folytatás...

    guga 12 éve 7

  • Fiktív indián

    Mostanában amúgy is üvölt a címlapokról az államcsőd, elképzeltük, hogy napok óta éhezünk és kijöttünk...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 16

  • Hass vagy hess!

    2000 környékén nagy világvégevárás közepette a Verseny utcai piacon álltam sorban a büfénél kávéért és olcsó felesért. Előttem hajléktalanok, kukázók, akik az éjjeli martalékokat szórták fillérekért. Járták a lakótelepeket, boncolgatták a kukákat, durva recycling ment. Márkás cipők, pólók, műszaki cikkek, kidobott, megunt holmik. A rendszer úgy működött, hogy a selejt éjszaka begyűjtötte és a PECSA hiénái felvásárolták fillérekért, majd hétvégén a PECSA-ban eladták drága pénzért annak a rétegnek, akiknek státusszimbólum volt a PECSA-ban vásárolni secondhand. Nepper leste a Rozit, Katit, akik batyuval jöttek. Batyus cigányok.
    Kiterítették a lepedőt, benne az éjszaka lajstromba sem vett drága holmi. A nejem micsoda arzenált spájzolt be 20 Forintos blúzokból. A nepperek ölték egymást, az utcán elébe sitettek, hogy mutasd mid van? Valami jó? Valami régi? A tömeg lábai között nyúltak be és markolták el, hogy valami jusson. Úgy kezdődött a mese, hogy ez megvette, ez hazavitte, ez kivasalta, ez kiglancolta, ez kivitte hétvégén a PECSA-ba és a vastag pénztárcával kibélelt emberek nem győztek csillogó szemmel büszkélkedni egymásnak, hogy nééézd mit vettem! Jól jártam?

    Folytatás...

    guga 12 éve 0

  • Pazar történet

    1Kor 11,27
    Azért a ki méltatlanul eszi e kenyeret, vagy issza az Úrnak poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen.

    1980 Kuznyeck lakótelep 15. fsz 1. családi lakoma, egyszobás lakótelepi, a konyhában forgalomkorlátozás, fogalmam sincs, hogy fértünk el annyian, a mama sürgött-forgott, sorra hozta be az illatozó tálakat, a finomságokat. Tyúkleves, a piacról vásárolt, tyúkvérrel öntözte az aszparátuszt, az meg befutotta a szekrény tetejét. Nagyapám szótlanul ült a fotelban, nem szerette a nyüzsgést, maga elé meredt és azt várta, hogy mikor lesz újra csend. Leül a konyhában, tekergeti a Sokol rádiót 2 band 7 transistor, vékony ragtapasszcsíkkal volt megjelölve, hogy Kossut és Petőfi. A család körbeérte az asztalt, mama nem ült le közénk. Megvárta, amíg mindenki végez a levessel, összeöntötte magának a maradékot, és azt ette meg, nem mehetett pocsékba semmi. Sokat mesélt a szegénységről és az éhezésről.

    Folytatás...

    guga 12 éve 0

  • A szégyen

    2Kor 4,2
    Hanem lemondtunk a szégyen takargatásáról, mint a kik nem járunk ravaszságban, és nem is hamisítjuk meg az Isten ígéjét, de a nyilvánvaló igazsággal kelletjük magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt.

    Több alkalommal álmodtam azt, hogy meztelen járok az utcán emberek között, szimbolikus álom. Halakkal is álmodom, vagy nagyon sok hal, vagy nagyon nagy és repülni is szoktam álmomban, szárnyalok, mint a madár. Valaki üldözőbe vesz, lehetetlennek tűnik megmenekülnöm és az utolsó pillanatban egy ismeretlen erő felránt üldözőm elől a levegőbe, nagyon magasra, látom az egész földet, aztán elenged, zuhanok, majd széttárom a kezeimet, és evezek a levegőben, mint ha úsznék. A Sas neveli így a fiókáit, azok aztán a világ minden kincséért ki nem mozdulnának a fészekből. Minek? Az anya finoman megragadja, felrepül vele nagyon magasra és elengedi, a sasfióka automatikusan kitárja a szárnyait, egyrészt megtanulja, hogy milyen a levegőben lenni, megszáradnak a tollai, másrészt a Sas anyuka (de hülye szó) vigyáz rá, még mielőtt lezuhanna, megragadja és visszaviszi a fészkébe.

    Folytatás...

    guga 12 éve 2

  • Kevés az ismerősöd a fészbukon?

    Kevés az ismerősöd a fészbukon?

    Bármit osztasz meg a „közösségi” üzenőfalon, nem lájkolja senki? Hozzá sem szólnak, nem reagálnak, némák és úgy lépnek át rajtad, mint ha nem is látnák? Ha felteszel egy kérdést, nincs rá válasz? Ne keseregj, itt a kész megoldás.

    Jelöld ismerősnek a fészbuk által mesterségesen generált profilokat. Minden jutubos számhoz hozzászólnak, hogy phűűű, de tetszik, ezt a számot én is nagyon szeretem, emlékeztet a gyermekkoromra.
    Ha kiírod, hogy ma rossz napom van, akkor megkérdezi, hogy: segíthetek valamiben?
    Ha jó napod van, veled örül. Felköszönt a születésnapodon, névnapodon, s küld egy virtuális virágot, képeslapot, vagy egy rekesz sört, és koccint az egészségedre.
    Ön beállíthatja, hogy mik az igényei, hogy ne legyen tolakodó.

    Megadhatja neki a kedvenc szokásait, a betegségeit, s így időben értesíti, hogy nehogy elfelejtsd a gyógyszereid, hogy vannak az aranyhalak? Az előre generált profilok felkészülnek az ön személyiségéből, és minden nap meglepik önt egy kis kedvességgel. Ha új képet tölt fel az albumába, akkor analizálja és megdicséri az új haját, ha fodrásznál volt, vagy az alakját, hogy egész csini. Ha a ruhatárát bővíti arra is figyelmes lesz, hogy nahát, nahát, csak nem egy kosztüm? Nem túl mély az a dekoltázs? Így nem tudsz nyugodtan sétálni, minden férfiszem téged fog vizslatni.

    Folytatás...

    guga 12 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.