2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szűkre állomány

    Szűkre állomány Úgy alakult, hogy Tamás barátom lecsalt a Balatonra 3 napra. Jött még...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 8

  • Adóssággal terhelt cégét átvesszük

    Adóssággal megterhelt cégét átvesszük

    Csak néhány szófoszlány, a hirdetésekből:

    Adóssággal terhelt cégét megvásároljuk!!! …Eladósodott, fizetésképtelen? Mi segitünk! Tartozással, köztartozással terhelt cégét átveszük teljes adósságálománnyal, jogi garanciával KORREKTEN, DISZKRÉTEN, TÖRVÉNYESEN!

    Problémás cégét átvesszük Eu országon kívüli parnereinknek ki közvettjük ügyvédi és közjegyzői segítséggel/APEH,VÁM,SZÁLLÍTOI TARTÓZÁSOK NEM AKADÁLY/.

    Kezdem rögtön azzal, hogy mindkét hirdetés hemzseg a helyesírási hibáktól, ez már önmagában árulkodó, milyen jogi garancia állhat mögöttük?

    De kezdjük időben egy kicsit korábbról. 2004 augusztus, egy ismerősöm cégénél 2 fura alak ül az asztalnál, előttük dokumentumok, feszélyezettek, idegen terep számukra e hon s ez jól látható.
    Félrevonultunk inni egy kávét és közben röhög, hogy afgánok bazmeg hehh...hehe.

    Jönnek céget venni, Kft, Bt. mindegy mennyi van rajta. Ezeknek adsz 50 rugót és mennek vissza afgániába királycsávónak. Eddig a hegyek közt gyűjtötték a teveszart, most meg cégeket vesznek sorban. Csak a repjegyet kell kifizetni oda s vissza hehh...hehe.

    Nem mondtam rá semmit, csak elismerően bólintottam, hogy tényleg micsoda egyszerű módja megszabadulni az adósságtól és tisztázni egy nevet. Ez jogilag lehetséges, nincs benne semmi kivetnivaló. A földgolyóbis egyik oldalán bonyolult jogi procedúrák, a másikon meg békésen legelésző tevék.

    Folytatás...

    guga 17 éve 9

  • Szkitánszkitán: LOGDEGEK BELYOTOK

    Szkitánszkitán: LOGDEGEK BELYOTOK

    Egy valamire való ''perverz'' író, akire a nenüsök nem mondják, hogy nem híjják azt semminek, az kipróbálja magát a sci-fi világában is.

    Szkitánszkitán úgy érezte küldetését nem bírja elvégezni. Úgy határozott visszaköltözik Mámorira. Mikor ezt velem közölte szó nélkül hagytam, mert tudtam úgy is visszahúzza a szíve ha elmegy. Lesétált a Dunaparti lépcsőkhöz és citromsárga festékszóróval ráfestette a falra: LOGDEGEK BELYOTOK. Akkoriban már tapasztalt voltam a különleges kifejező módjával kapcsolatban. Az ő nyelvén annyit tesz: LEGYETEK BOLDOGOK.

    A dédnagyi temetésén amikor a pap ennyit mondott búcsúzóul, hogy az elhunyt utolsó üzenete ez volt: „Mindenkinek sok földi jót kívánok!”. Beleborzongott a hátam abba a mondatba. Amikor megláttam a hullámtörő falon Szkitánszkitán utolsónak szánt mondatát, ugyanez a borzongás vett erőt rajtam. Percekig álltam némán majd arra riadtam, hogy kirendelt védőangyalom megveregeti a vállam nagy kaszálások közepette. Az történt, hogy elindult ő a Mámoriba vezető úton de a földről a kijáratot nem találta meg mert pontosan 5méterrel és 2 centiméterrel arrébb volt mint ahogy azt ő képzelte. Hosszas hadonászás után feladta a küzdelmet és elcsigázottan ült le a Dunaparti lépcsőzetre.
    Később bekaszálta magát egy telefonfülkébe és bele halózott a leemelt kagylóba. Legnagyobb meglepetésére a vonal túlsó végén már várt rá a Korszakalkotó Műhely elnöke.

    Folytatás...

    guga 17 éve 5

  • Gyomnövény (nyílt levél Karinthy Mártonnak)

    „Kedves Z. Zoltán!
    Elolvastam a küldött írást. Lendülete, atmoszférája megragadott. Jó
    mondatokkal fogalmaz, pontosan. Titokzatos erő övezi. Kíváncsivá tett a
    története végére.„

    Üdv! Ígérem mire beszerzem, elolvasom az ördöggörcs c. könyvét, addigra megszületik a történet vége is.

    Engedje meg, hogy megosszam Önnel néhány gondolatomat.
    Először is azt, hogy igen szégyenlem magam a tájékozatlanságom miatt. A Karinthy család történetéből nekem kimaradt egy fejezet....

    Mivel már megint hosszú lett, így csak egy doksiban tudod elolvasni itt: [link]

    20070625/200

    guga 17 éve 0

  • Áruházi polgárpukkasztás (suhancok)

    Áruházi polgárpukkasztás (suhancok)

    Itt a nyári szünidő, szomszéd házban suhancok, gimnazisták. Egyik türelmetlenül csenget, hogy menjek át megnézni a gépüket, mert nem tudják bemásolni a fényképezőgépről a fotókat.
    Berendezkedtek az egyik lakás garázsába és lehozták az egyik szülő kölcsönkért számítógépét. Volt ott minden, hi-fi, nagy hangfal, sör a hűtőben, cigaretta doboz számra.
    Izgatottan körül álltak, hogy vajon megtalálom e a hibát. Hiába dugták fel az előlapi usb-re a fényképezőgépet, hiába telepítették, nem jelent meg.
    Leveszem a ház oldallapját és látom az alaplapi usb kábelek szabadon a levegőben. Aki összerakta a gépet figyelmetlen volt, előfordul.
    Nekem is hoztak vissza 130km távolságból gépet azzal, hogy nem látszik a dvd író a gépben, de azért működik, mert kiadja a tálcát.
    Na? Persze, hogy nem dugtam rá a végén az ide kábelt. Mivel a gép szoftveres telepítését a házon kívül végzem a szerviz asztalon, ott még rá volt dugva. Majd miután összeraktam és elindítottam nem tűnt fel, hogy hiányzik a meghajtó. Elengedtem.

    A helyére illesztettem az alaplapi usb kábeleket, az a fajta, amikor nem egyben vannak egy műanyag keretben, hanem szálanként és színekre bontva.
    Piros, fehér, zöld, fekete. Annyiszor csináltam már, hogy beégett az agyamba, akárcsak az XP telepítőkódja. Fejből vágom.

    Folytatás...

    guga 17 éve 30

  • Hivatali ügyintézések, jogosulatlan előny

    Hivatali ügyintézések, jogosulatlan előny

    Cyberde szokta mondani (mostanában túl sokat írok róla, nem nyalás, sőt kma), hogy akkor szoktak veszekedni a társultak, ha nagyon sok pénzük van, vagy ha kevés.

    Ma voltam az APEH intézményében és közben szemlélődtem. 40 percig várakoztatott egy hölgy azzal, hogy magának van adószáma, az erősebb. Ilyen buta a könyvelője, hogy céges adóbevallást ad be? Adjon be újat, magán úton!

    -biztos nem tudott róla, hogy van külön adószámom, hisz az jóval korábbi, mint a cégem, válaszoltam mosolyogva. Aztán ellibbent, mint pápaszemes pillangó a kiszáradt földön, egyszer árnyékos helyre libbent, máskor meg a nap sütött reá. Ott álltam az ablaknál árván, az ügyintézőm sehol, néha felbukkant egy asztalnál és valamit magyarázott, akta halmok, közben a monitorra bökött. Gondoltam is magamban, hogy ha mos én mögöttem állnál és az én monitorom, ujjnyom, zsíros ujjbegy, akkor eltörve veszed onnan el. Rühellem ha valaki úgy gesztikulál és hozza a tudtomra, hogy közben mázgás lesz a monitor. Régebben nem volt gond, de mióta tft van...

    Kis közjáték alakult ki a mellettem lévő ablaknál. Nagykufferű hölgy deréktól befelé az ablakban, hogy minél több rálátása legyen az ügyre, lába viszeres és ha kicsit erőltetném még a tundrát is látni vélném. Mögötte egy izzadt, csapzott férfi ember, aki egyik lábáról a másikra. Mindjárt 11 óra, nekem addigra kéne otthon lennem, hogy vigyázzak a kisebbik fiamra.

    Folytatás...

    guga 17 éve 0

  • Levegőt csak pénteken

    A városi ember hétközben nem él, pontosabban nem önmagának. Kevés pénzért végez olyan munkát, amit egyáltalán nem szeret.
    Ma reggel egy portás búcsúzott egy ápolónőtől, aki szemmel láthatólag kivirult, hogy ...hja igen, magának is jó hétvégét, végre péntek és vett egy nagy levegőt, lement róla a teher. Hétfő reggel pedig álmosan, fáradtan és depressziósan megy újra igába.
    Falun ez másképp van, Szandán és Váralján nem lehet ilyet hallani. A tyúkok minden nap mennek kotlani és rikács, rikács, kotkodács. A nenüsök boldogan szedik össze és csillogó szemmel mutatják a köténykébe szedett tojást. Kilencet tojt, miután feltöri derült ki, hogy az egyik kétszikű, volt is boldogság.
    A mama hozott a kertből málnát, készített egy kis pitét, még melegen be csodás. Nyokedlit is gyúrt a csirkepörkölthöz, így megy ez. A kertajtó igaz, hogy nem automata, nincs légkondicionálva, nincsenek akciók és átcímkézett termékek. A liba ha gágog arról tudni vélik, hogy éhes és dobni kell neki egy kis ződet meg friss vizet. Viszont vasárnap gyanánt húsa roppan, leve a fazékban, picéből bor. Megterítenek az udvaron, langy szellő, szőlő lugas, egyél még fiam, nehogy éhen maradjál.

    Egyik nap az udvarunkon megláttam egy jó marék aprópénzt, 1,2,5 és 10 forintosok szétszóródva. Valaki ledobhatta az emeletről. Összeszedtem és megtelt vele egy pohár.

    Folytatás...

    guga 17 éve 5

  • Cyberdének és Uzmanyinak rövid (*.zip)

    Cyberdének és Uzmanyinak rövid (*.zip)

    Ezt csak azért, mert megígértem, hogy gondolok rátok is.
    Egyáltalán nem lenézésből, alkalmazkodok.
    Ma már én sem olvasnám el a háború és békét, az alapítványra sem lenne időm, pedig mindegyiken túl vagyok.

    Őszintén beismerem én is így vagyok vele, hogy ha valakinek érdekelnek az írásai, akkor először csak a szememmel fényképezem, de ha nem találok benne könnyen értelmezhető és velős mondatokat, amitől kinyílna a csipám vagy a bicskám, akkor azonnal a sarki „X”.

    Ezért aztán rögtön rátérnék a lényegre, annak ellenére, hogy Uzmanyi elutazott két hétre Erdélybe, Cyberde pedig nem tudom mit csinál, már régen nem beszéltünk.


    Ház takarítója a lakónak: Jó reggelt!
    Ház lakója a takarítónak: Ne hazudj!

    guga 17 éve 0

  • Mikor érünk oda?

    Apósom és anyósom, mikor elmennek nyaralni Hévízre vagy bárhová belföldre és tudjuk, hogy vasárnapig maradnak, akkor szombaton várjuk Őket. Lehet tudni előre, hogy addigra elfogy a tartalék, megunják és az egyre erősödő honvágy, a tenni valók, a már mindent láttunk érzés haza hajtja Őket.
    Nejemmel már nevetünk rajta, hogy most is, mint mindig hazajönnek korábban.
    Én csak azt szeretném tudni, hogy mióta munkálkodik az emberben ez a nyugtalanság? 20 évvel ezelőtt ha a SZOT üdülőkbe kapott az ember beutalót, akkor azt végigfogyasztotta, végignyaralta és maradt az utolsó percig s nehezen vett búcsút a helytől.

    Ha megyünk a telekre Kulcsra, vagy Szandára, akkor a nagyobbik gyerek már BP határában rákérdez, hogy „mikor érünk oda?”.
    Próbálom neki elmagyarázni, hogy ilyen kérdésektől szikrát hány a szemem, mert úgy teszi fel, mint ha mi odáznánk el. Mint ha mi nem akarnánk odaérni, hátráltatnánk. Nem rajtunk múlik, az út 80km és ha újra megkérdezi, hogy „messze van még?” sem érünk oda hamarabb.

    Az elmúlt hétvégét is Szandán töltöttük. Menetrendszerűen kérdezte meg most már a kisebbikkel Benjaminnak kórusban, hogy mikor érünk oda?
    Birkát kellene ebédelnem, hogy legyen hozzá türelmem, de újra előadtam, hogy többet ne kérdezze meg. Ő nem kívülálló, nem taxi ez.

    Folytatás...

    guga 17 éve 12

  • Viszonzatlan szerelmeim

    Amikor átkerültem a 7A osztályba a 7B-ből, akkor szerelmes lettem az Ibolyába. Előre elárulom, hogy viszonzatlan szerelemről van szó, de nem is plátói, ám annál szenvedélyesebb és gyötrő. Nem azt mondom, hogy a 7B osztályba nem voltak szép lányok, de egyiknek szépsége sem ragadott magával annyira, mint Ibolyáé.
    Az A osztályba köztudottan azok a gyerekek jártak, akiknek a fejük jobban fogott egy kicsit az átlagnál, amire rásegítettek egy kis külön angollal, külön matekkal, mert különb gyerekek voltak némileg és volt hozzá anyagi fedezet is, hogy megfinanszírozzák a különlegeset. Én nem tudom, hogy miként kerültem át a B osztályból az A-ba, de onnantól a B osztály utált, az A osztály pedig nem fogadott be. Emlékszem nagyon sok cigit és kétdecist kellett lopnom a helyi super marketből, hogy lekenyerezzem az A osztály nagy menőit s külön odafigyelve arra, hogy mindenkinek a szája íze szerinti cigarettát ill. piát lopjam. Stul például a Kent cigarettát kedvelte, egy másik a Dunhill-t.

    Folytatás...

    guga 17 éve 25

  • Nem híjják azt semminek

    Átgondolva a Babszólam első két fejezetét úgy döntöttem, hogy előzetes ígéretemmel szemben nem járom körbe többet az elhunytak körüli procedúrát csak röviden.
    Hétvégén a Mama elővett egy albumot, egyik képen az édesanyja koporsójára borulva sírnak az Erzsi nénivel. Egy másik képen az Apukája a halála után pár perccel, ahogy felöltöztették a halottas ruhájába és fekszik az ágyon, a kezét összekulcsolták a mellkasán.
    Számomra ezek furcsa képek és irigyelem ezeket az embereket. Én még életemben nem mentem oda egyetlen koporsóhoz sem. Pedig temettünk két nagyapát és egy nagymamát. Mindegyik fel volt ravatalozva, de egyikhez sem mentem oda. Azzal hárítottam el, hogy úgy szeretném megőrizni az emlékeimben, ahogy élve láttam.
    Igazság szerint gyáva vagyok és félek.
    Ezek a falun élő egyszerű emberek pedig hozzá vannak szokva a halálhoz és a látványához. A Papát is a Sírós Mari nenüs segített felöltöztetni a ruhájába.

    Ma este jöttem haza a boltból, nyitom a bejárati ajtót és hallom, hogy az első emelet környékén jön le valaki, mert a szatyra is zörgött, cipője is koppant, de megállt. Én az alagsorban lakom, amíg mentem le a lépcsőn nem hallottam zajt, talán a lélegzetét is visszafojtotta. Kíváncsiságból kinyitottam a bejárati ajtónkat, zörögtem a kulccsal és utána a kelleténél kicsit hangosabban becsuktam. Majd megálltam fülelni. Aki az első emeleten megállt, az biztosan nem gondolta, hogy nem mentem be a lakásba.

    Folytatás...

    guga 17 éve 8

  • A Sírós Mari nenüs

    Ez megint túl hosszúra sikeredett, a teljes írást a végén találod egy linken, onnan tölthető le, ez itt alant csak egy részlet.


    Szanda és Szandaváralja, noha két külön település, nekem még is ugyanaz a falu, egybe is van nőve, csak a Farkasdomb választja el a kettőt. Nekünk az Erzsi néni lakik ott, patyolat házikó, a vendég szoba, mint a múzeum, ha falunap van felölti a rakott szoknyát, népviselet és úgy pillog benne, hogy bármelyik mostani húsz éves megirigyelné.

    Napokban járt nálam egy író, csak úgy becsöngetett és hozta a megjelent könyvét ajándékba. Leült és beszélgettünk, az egyik témánk egy 78 éves néni volt, akinek még vannak élő kortársai, katona tisztek, akik fehér kesztyűben udvaroltak, kézcsók, tánc, menüett, virág, vacsora és akkor még mindig nem lehetett tudni, hogy a sok udvarló közül vajon Ő lesz e a kegyelt.
    A néninek már régen meghalt a férje, de ugyanolyan úrhölgy maradt, mint az 1940-es években, amikor még ló húzta a villamost. S mondja nekem a Péter, hogy ezek az emberek még most is ugyanazt az értékrendet vallják. Rendszeresen felkeresik a nénit, körbe rajongják, megadják a módját és csalják el nyaralni, versengenek érte a 80 feletti bácsikák, hogy ki viheti magával és nemrég az egyiknek beadta a derekát.

    Folytatás...

    guga 17 éve 3

  • Babszólam 1. rész

    Babszólam 1. rész Ahogy hazaértünk és leültünk az asztalhoz enni a nejem rögtön megjegyezte...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 7

  • A társkeresés egy különleges módja

    1990-ben a kelenföldi városközpont árkádok alatti részén, egy Keravill mellett dolgoztam, mint magánvállalkozó.
    Vettem egy használt könyves pultot és arról árultam üres és pornó videokazettát.
    Felvirágzóban volt az üzletág, Németországba jártunk ki üres szalagokért és otthon 4-6db Orion magnóval másoltuk a hangalámondásos német pornófilmeket. Olyanok, mint kommen spricc és társai. A munkásszállásokról jöttek le a melósok és egyszerre 10 filmet is vettek, egy hét múlva meg hozták cserélni. Amit megnéztek hozták és fizettek darabonként ha vihettek új filmeket.
    Szép idők voltak, zavarosban halászás, alig volt törvény.
    A mellettem lévő standon volt az Eszter, káposztát, savanyúsággal töltött paprikát, savanyú uborkát és vegyes savanyúságot árult fahordókból. Vecsési volt a lelkem.
    Ő már akkoriban betartotta az európai normákat, mert a volt hapsija egy osztrák nemes volt valami kastélyszerűséggel. Mesélte párszor, de nem vettem komolyan.
    Viszont gumikesztyűben mérte ki a savanyúságot és kendővel a fején. Senkit nem engedett a hordók közelébe, vevőkre is rászólt ha belenyúlva kóstolót akartak, hogy majd Ő adja, nem kell piszkálni, de azért szélesen mosolygott.

    Az a fajta csaj volt, akire az ember nem vetett szemet de nagyon jókat dumáltunk, csilingelt a foga a fehérségtől, ahogy nevetett és közben hátrahajolt és széttárta a kezét.
    Volt egy dolog, amitől mindketten szenvedtünk akkoriban.

    Folytatás...

    guga 17 éve 25

  • Kerékpárzás

    Már egy ideje szeretnék írni a budapesti kerékpározási lehetőségekről és viszonyokról, csak nem történt olyan eset, ami kirívó lett volna (kivéve a mai napot).
    Az egy teljesen szokványos dolog, hogy az Andrássy úton nem lehet végigmenni a kerékpárúton a keresztbe sétáltatott kutyusok pórázaitól, családi négyes kézen fogva, lábukat padról hosszan belógató egyetemistáktól, kettes sorban sétáltatott óvodásoktól, kerékpár útra ráparkolt autóktól és egyéb finomságok.
    Nem az ott sétálgató emberekkel van a baj, hanem azzal, aki kijelölte, hogy a kerékpárosok itt menjenek.
    Pár napja is satufékkel álltam meg az egy öregasszony (fülig kirúzsozva) + két puppedli pamacs kutya kombó előtt. Pórázon mindkettő és sűrűn szöszmötöltek a poros járdán, a néni meg erősen sipítozott, hogy nincs csengője maga őrülüüüüüült? Aztán fújtatott, mint a bika, mikor csöndben mutattam neki a táblát, ami egyaránt jelöli a kerékpárost és a gyalogost.
    Ezért gyűlöli a kerékpárosokat mindenki rikácsolta még elmenőben és tovább is volt, csak már nem hallgattam.
    Mint, ahogy semmi, a budapesti kerékpározás sincs megoldva és egyelőre úgy fest nem is érdekel senkit. Harmincad rangú probléma, hasonlatos a jelenlegi reformokhoz az eljárás. Nincs pénz és kész, ennyi. El lehet innen menni.

    Folytatás...

    guga 17 éve 34

  • Az utolsó kívánság

    Az utolsó kívánság

    Ha meghalok és a lelkem megáll a teremtőm előtt, akkor lesz egy kérésem tőle.
    Szavam ugyan nem lehet nyikk se, de talán kérhetek egyet.
    Szeretném végignézni minden ember életét az elsőtől az utolsóig, a születésétől a haláláig.
    Ahogy megteremtette Ádámot s utána Évát, szeretném végignézni minden mozzanatát és visszatekerni azokat a részeket. Szeretném megnézni hogyan kerültek első alkalommal intim kapcsolatba, nem a testiség miatt. Tudni szeretném, hogy be volt programozva mindkettő és automatikusan tudták mit kell tenni, ösztönösen érintették egymást vagy első alkalommal esetlenkedtek?
    Hogyan lett a földön ennyi ember? Vérfertőzés? Mindent szeretnék aprólékosan végignézni.
    Az összes kérdésemre választ kapni. Idő van, vagy is már nincs, azaz nem létezik.
    Szeretnék beülni egyedül egy szobába (ha lesz olyan), bekapcsolni azt a valamit, amivel rögzítették minden ember életét, minden másodpercét és egyenként végignézem mindenkiét. A tiedet is.
    Úgy csináld, azzal a tudattal, hogy a végén megnézem. Arra is kíváncsi vagyok, hogy az utánam következő emberek hogyan fognak megemlékezni a XX. századról. S egyáltalán meddig élünk még a földön? Meg mióta?
    Élünk e még 2000 évet? Vagy 20000 évet, esetleg többet?
    Ha valaki 20000 év múlva vizsgázik mennyit kell tudnia történelemből?

    Folytatás...

    guga 17 éve 50

  • Köszönő viszonyban

    Köszönő viszonyban

    Álltam az utcán seprűvel a kezemben, csikkeket, papír zsebkendőt, port, falevelet s közben kattogott az agyam. Ha valaki jött a járdán arrébb álltam udvariasan, a kerítés mellé húzódtam, hogy addig se poroljak, ne menjen rá ruhájára, ne lélegezze be a felkavart port. Hiába no, figyelmes vagyok

    Már messziről láttam a semsis Zsoltit, hogy jön nagy nigger léptekkel és már készítettem is számára egy mondatot, amivel lealázom csípősen, de szeretetből, hogy köpni, nyelni nem tud. De tudom nem az a fajta, aki ne tudna visszavágni, pont ezért szeretek vele csipkelődni, mert tudom megkapom a magamét én is, az ember arra vágyik.
    Előtte egy lépéssel jött egy 160cm magas, pocakos, negyvenes, hatalmas, kerek napszemüge, oldalán műbőr válltáska és fülén az a tipikus narancssárga szövetes fejhallgató.
    A semsis Zsolt előtt jött egy lépéssel és nem tudtam mennyire hangos a zenéje, amit hallgat, éppen ezért óvatosan köszöntem a mögötte jövő Zsoltnak. Meg akartam várni, amíg tovább halad és utána akartam beszólni a Zsoltnak, mégis csak egy bensőséges dolog a beszólás, úgy is csak Zsolt és én értjük a fél szavakból, hogy „Mi van nigger, elengedtek a gyapotföldről?”

    Ráköszöntem Zsoltra és a napszemügés, narancssárga fejhallgatós ember köszönt vissza.
    Szia!
    Meg is lepődtem, s maradt bennem egy kellemetlen űr, hogy ki ez? De vissza köszöntem neki, hogy szia.

    Folytatás...

    guga 17 éve 15

  • Hatigvanló

    2004 nyara, szép volt és hőség, Szilvásvárad.
    Szilvásváradi camping, furnér lemezből házak, megáll a hőség, nem lehet megmaradni csak a közös zuhanyzókban a tus alatt, de legalább olcsó és elfér az egész család.
    Ki sem mozdultunk napközben, max. bográcsozni a völgyben és rekesz számra hozni a fagyasztott sört. Nem mertem venni csak krumplit, hagymát, füstölt szalonnát és füstölt kolbászt, jó száraz volt.
    Fűszerekkel el voltam látva, pucultam vagy 4 fej fokhagymát és rittyentettem egy betyáros paprikás krumplit kolbásszal gazdagon.
    Olyan meleg volt, hogy megfájdult a fejem. Utána ittam sört és rosszul lettem. Beültem a tusolóba a hideg víz alá és próbáltam emberi ábrázatot ölteni.
    Folyton beleszóltak.
    Guga te hülye vagy.
    Guga fizess egy sört, Guga van még házi pálinkád? Guga maradt még paprikás krumpli? Egymásnak adták a közösségi zuhanyzó kilincsét, nem tudtam ellazulni vagy legalább annyira magamra maradni, hogy a rosszullétet egy kis önsajnálattal vegyítve élvezzem.
    Talpra kellett állnom, megtörölköztem az áporodott levegőben és közben hallottam, hogy valami zsong.
    A furnér fal zsongott egy helyen. Előbb csak megkocogtattam és hangosabb lett, utána a papucsommal rúgtam bele és méhek lepték el a zuhanyzót, mint a felhő. Futás.
    Meztelenül ki a járdán, a hatodik ház a mienk, de addig mindenhol kint ülnek.
    Méhek nem üldöznek, indokolni sem tudnék, mindegy közben üvöltöm, hogy ne menjen be senki a zuhanyzóba.

    Folytatás...

    guga 17 éve 25

  • Vízbomba

    Vízbomba

    Mikor említettem a fórumon, hogy fizetőssé fogom tenni a guga.hu-t, akkor cyberde ezt válaszolta:


    Nem fog működni! (najó! esetleg próbából lesz, pár rugó bevételed, aminek min. a felét vissza fogják követelni! )

    Hogy miért?

    1. Ingyen is olvashatnak n+1 elmebeteg oldalt.
    2. Nem nyújtasz semmi olyan extrát ami miatt érdemes lenne előfizetni, pl. bmiféle adatbázis hozzáférés, nem publikus információk, ingyen sms, korlátlan webtárhely, mailszerver, saját blog, fórum, bmi.
    3. Nem vagy celeb, de legalább egyet sem ismersz.
    4. A stílusodat az első írásod elolvasása után megszokják/megunják. Ráadásul az írásaid hosszabbak, mint amennyit a tanulság/csattanó igényel.
    5. stb...
    Ha már mindenáron fizetőssé teszed, akkor kérjél min 10 rugót egy hónapra, ui mindenki csak egyszer fog fizetni, úgy viszont jobban jössz ki.

    Ja és persze [kép] [kép]




    Tudtán kívül, akaratlanul azért volt az írásában elismerés, még ha oly kicsiny is.
    Nem azt vágta a fejemhez, hogy stílustalan vagyok, hanem a stílusomat megszokják/megunják.
    2 hónapja megy az oldal úgy, hogy fizetni kell érte. A látogatottságom havi kb. 70.000 ember mínusz a keresővel klikkelők, ami mondjuk legyen 20.000.

    Folytatás...

    guga 17 éve 18

  • Huhhh

    Tudom nagy vagyok, de azt nem, hogy miben.
    Az alkoholizmus bálványimádás.
    A narkó pedig levetkőztet lelkileg.

    Valami még hiányzik, pedig mindhárom én vagyok.
    Megyek s elbújok vissza a vackomba, ne lásd mit gondolok.
    Csak mutatok egy arcot mit látni vágysz és hinnél benne.
    Egyszer összeomlik akár a kártyavár.

    Ideje lenne hitet váltanod s akkor elkerülhető lenne.
    Nekem sem kéne színészkednem s a te hited sem menne tönkre.

    Ilyeneket kell írjak, hogy figyelj rám?

    guga 17 éve 10

  • Új feleség

    Ma láttam valamit, megdöbbentő volt. Nem az eset, hanem a két ember viselkedése egymással szemben. Mindkettőt ismerem személyesen, házaspár voltak, de aztán elváltak az útjaik. Na de ennyire? Van erre megfelelő magyarázat s elfogadható indok? Mindketten jöttek le a panelből. Asszonyka a közös gyerekkel a kocsihoz, ember az új feleséggel szintén a kocsihoz. Kizárt dolog, hogy nem vették észre egymást, hisz egyik az egyik oldalon szöszmötölt a kocsija körül, másik meg a másikon. Gyereket beültetni, csomagokat elhelyezni, új asszony is cihelődik, csomagtartó lecsuk, beül s cigarettára gyújt vagy gyűjt

    A gyerek reakciójára nem is emlékszem, pedig érdekelt volna csak éppen mire megfigyelhettem volna elhúztak mindahányan voltak. A fura az volt, hogy úgy jöttek le és cihelődtek be a kocsiba, mint ha sosem látták volna egymást. Se köszönés, se biccentés, se mérges szemvillanás, hogy legalább a harag érezhető lett volna. Egyszerű és tetten érhető gyakorlatias közöny. Olyan súlyos, hogy az már (szerintem orvosi eset).
    Remélem nem csak én vagyok ennyire infantilis vagy konzervatív gondolkodású, bízom benne, hogy nem csúszott még le agyilag a társadalom annyira, hogy ezt a helyzetet egy vállrándítással elfogadja.

    Folytatás...

    guga 17 éve 19

  • Kisbéka

    Bulutty

    2006 áprilisában elhatároztuk a nejemmel, hogy építünk két kerti tavat a telkünkön, egyet a ház mellett, egy kicsit. S egy nagyot a telek közepén.
    Kronológiai sorrendben a képek:

    1.A máshol fel nem használható, ki nem dobható vasakból és betonokból csináltam a sziklakertnek merevítést.
    2.Ebéd előtti ejtőzés
    3.Ebéd utáni ejtőzés
    4.A kerti tó alapja estére a helyére került
    5.A kerti tó benépesült

    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]



    Igen ám, de olyan száraznak, üresnek tűnt a kisebbik tó. Másnap elugrottunk autóval egy helyre, egy burjánzáshoz, egy önképző tóhoz és szedtem gyökerestül sást. Beleraktam egy vederbe és az aljába vizet. Nagy örömömre találtam az árnyékos részen a fűben kis békákat. Tényleg picik voltak és kergetőztem velük mire összejött vagy 8db belőle, az is hupp bele a vödörbe, gondoltam tóba jó a béka, legalább pusztítja a szúnyogot.

    Folytatás...

    guga 17 éve 2

  • A fekete macska

    A fekete macska Tisztelt XY! A nevem Zvolenszki Zoltán, 40 éves vagyok, házas és...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 35

  • Tanuljunk angolul

    Tanuljunk angolul.

    Tamás olvas.
    Mit csinál Tamás? Tamás olvas.
    Péter re bell.
    Ambi pur.
    Mit csinál Ambi? Ambi pur.
    What the fuck Peter :confused:
    Péter lábadozik.
    Mi? Nem lázadozik?
    De és nem adja vissza a harangot.
    Kit érdekel?
    I wana fucking Peter.

    guga 17 éve 0

  • Benzin

    Benziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Tekerünk a szuzukival a frissen megnyílt...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 20

  • Apám tanyája

    Apám tanyája Mostanában tudatosult bennem, hogy akárhányszor álmodom Apám tanyájáról...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 12

  • Ki evett a tányérkámból? Életízesítő

    Ma délután itt járt a Didyman, mindenki tápdoktora. Már az első pillanatban láttam rajta, hogy kivan, mint a szódás lova. Kérdezem mi?
    Meleg van...
    Meg barátnőjével is, volt egy kis frontátvonulás.
    Nem úgy lépett be az ajtón, hogy na mi van vén buzi, csak leomlott a székre, hogy áhhh.
    Éppen csak a fejét nem temette a karjába.
    Boromból is kért, rögtön mondta, mentegette magát, hogy mindjárt hoz másikat ha kell.
    Miért ne kéne?

    Nem bírom ezt a meleget.
    Tényleg lassúak a mozdulatai.
    Bortól sem élénkül, barátnőjével telefonál, hangja elhalkul, pedig szívesen érteném.
    Inkább megragadom az alkalmat és kiszaladok még egy üveg borért, de biztos, ami biztos hozok kétfélét. Ki tudja miféle gusztusa van, fene a belét, de közben vigyorgok a hülye fején.
    Szemére vetettem, hogy ilyen kis piszlicsáré problémákon kiakad? Tudod te mi miken mentünk keresztül a nejemmel 12 év alatt?

    Előzmény:

    Aztán még volt az is, hogy ma délben én főztem ebédet. Vettem csirkét, fokhagymát, vöröset és friss kenyeret. Tényleg áldásos csirkepörköltet rittyentettem, megnyaltam utána...
    Kacsazsíron pergeltem a fokhagymát jó bőven, adtam hozzá rengeteg vöröset, darált paprikapépet, amit szandáról hoztunk, mama csinálta. Tengeri só, lestyán, majoranna, bors, paradicsom.
    Főzni azt szeretek, tényleg jó végigcsinálni, a bogrács a gyengém, ha lehetne egész nap mellette állnék.

    Folytatás...

    guga 17 éve 13

  • Jövőkép 83

    Jövőkép 83

    Egyik délután mentem az óvodába a nejemmel a kisebbik fiamért és egy magán gimnázium előtt mentünk el az utcánkban. 4-5 fős lánycsoport diskurált kiélezett hangnemben, hogy húú nekem ötös lett, azt hittem bepisilek...én is féltem végig, de jól sikerült, átengedett, aztaaaaa és kacagtak.
    Mondom a nejemnek, hogy képzeld el a szandai mamát és az Erszi nénit ilyen szituban, hogy vihorásznak a kapualjban, meg csivitelnek, mint a verebek, hogy de izgi és napokig készültem.
    Jót nevettünk az abszurd helyzeten, 83 éves néniknek más gondja van. Menet közben a kevés vagy, mint mackósajtban a brummogás mintájára kitaláltam, hogy kevés vagy, mint vénasszonyban a vizsgadrukk muhaha.

    Elteltek napok de valahogy ez a jelenet mindig visszakúszott az elmémbe és jókat derültem rajta. Volt egy szabad délutánom és úgy gondoltam itt az ideje tekerni két órát. Fel a kerékpáromra és zene, napszemüveg. Nem volt határozott célom, hogy merre menjek, csak úgy toronyiránt, széllel szembe és az óperenciáson túl, mindegy csak mesés legyen.

    Egyszer volt, hol nem volt egy szűk utca. Poros, ódon házával, hűvös pincefuvallat a kapualjban, máló vakolat, büdös kukák, igazi uniós állapot. Teherautók álltak a ház előtt, emberek jöttek-mentek bútorokkal, izmok megfeszültek, fújtattak, erek kidagadtak, veres arc és fúúú, öhhh, hááá, tegyük le...
    Asszonyok csiviteltek és pörö, pörö perlekedtek az emberekkel, hogy nem lesz baj, jaj.

    Folytatás...

    guga 17 éve 1

  • Szívbe parkoló markoló...

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    A cím eredetileg szívbe markoló parkoló akart lenni, de az értelmetlen.
    Miért ez nem?
    De.
    Lépjünk túl ezen.
    A két fiam nagyon szeretett a közeli benzinkút parkolójába focizni, távirányítós ótózni, csak úgy ni, vagy bármi, de kijárni.
    Nem volt ott csak aszfalt, de sok jó fotó és kisfilm készült ott.
    Egyszer csak munkagépek jelentek meg és elkezdték lebontani az autó mosót, a parkolót feltörni, hogy gyors éttermet építsenek a helyébe.

    Mikor a fiaim észrevették mi történt kérdőre vontak, hogy apa mi lesz?

    Folytatás...

    guga 17 éve 13

  • Márpedig léteznek...

    [kép]

    Márpedig léteznek...

    Első alkalommal a Ria néninél találkoztam vele. Egy szobát béreltem tőle, kb. 4 évig laktam ott nála, Anyám helyett Apám volt, tényleg összeszoktunk és megkedveltük egymást.
    Ha akkor leültem volna beszélni egy pszichológussal, akkor azt mondta volna pihenjek többet. Kommersz válasz, elcsépelt tanács és mikor az ember élete megfeszül, akkor élesebben csengenek a húrok.
    Az ELMŰ-nél dolgoztam, mint válogatott villanyszámlás. Szerettem csinálni azt a munkát, több volt a jattom, mint a fizetésem.
    Reggel 5h-kor keltem. Fogmos, start metróval kispestre. Villanyóra leolvasás első körben majd délelőtti pénzbeszedés, ebéd, beszedett pénz befizetése saját otp számlára. Pihi egy hűvös helységben, néha elaludtam egy órácskára és nyálam folyására ébredtem, ahogy a mellkasomra hűlt. Délutáni pénzbeszedés és kokettálás mindenkivel. Délutáni pénzbefizetés saját számlára. Utána a helyettesítéssel indultam. Mindegy ki volt otthon, szélesen mosolyogtam és kotyogtam, mint egy rossz kávéfőző, mindenkit levettem a lábáról. Még a legzordabb, legádázabb embert is megnevettettem egy kicsit. Nagyon hülyének kellett lennie ahhoz, hogy ne nevessen.
    Kérdeztem mit főz, kedvencem, hmmmmmmmm húztam el a szám. Odaadnám a napi bevételem érte ha kaphatnék egy falatot. Kaptam, plusz egy kis jattot.
    Este végeztem, már sötét volt.

    Folytatás...

    guga 17 éve 18

  • A szandai papa emlékére...

    A szandai papa emlékére...

    [kép]

    Maga a fénykép elég lenne és írnom semmit sem kéne, hogy Ő ki volt, ez a kép mindent elmond.

    Egyetlen ember volt az életemben eddig, akinek a sorsa, élete, egyszerű gondolatai és útmutatása meghatározó volt az életemben.
    Bárkitől olvasnám, hogy ennek meg annak az emlékére bláblá csak az jutna eszembe, hogy hát igen meghalt, őszinte részvétem, halottakról jót vagy semmit, üres frázisok.
    A szandai papáról más jut eszembe. Bár meghalt már a nagymamám és a két nagypapám, de egyikük halála sem okozott törést az életemben, nem álltak hozzám olyan közel, mint a szandai papa.
    Ma a nejemet is és mást is megkérdeztem, hogy látott e már fel ravatolozott halottat. Nem.
    Én sem, pedig mindhárom temetésén ott voltam, nem mentem oda.
    Rémisztő a tudat, hogy nem lehet rajta változtatni, segíteni. Nem kel fel, nem ölel át, nem legyint mosolyogva, nem veregeti a vállad, hogy semmi baj, nem unszol egy felesre, nem él.
    Egy élettelen test, nem beszél, nem reagál, a lelkét vissza adta Istennek.
    Nem mentem oda a mamához sem és egyik nagyapámhoz sem.
    A szandai papa temetése 2 nap múlva lesz de már előre tudom, hogy távol maradok a ravataltól.

    Folytatás...

    guga 17 éve 8

  • Mailriport (négylevelű II.)

    Hjaj tésuram vagy tésasszony, majdnem elfelejtettem, pedig ez is nagyon fontos. A borítékos...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 1

  • SLAGOKA POTTER

    SLAGOKA POTTER

    (ne vihogj)

    Jaj ezt muszáj elmondanom. Kicsit Hofi bőrében érzem most magam, mert a pocakom is akkora, meg a vigyorom is. A tehetségét meg kipótolom a lekezeléssel, lenézéssel és nagyképűséggel.
    The Pompous Marsh-hen, mármint mi az anyád picsájáért használsz angol nyelvű idézetet aláírásnak, mottónak, kompótnak és ha azt hiszed a te seggedből süt a nap, akkor azt is angolul írnád le. De hülye mondat volt ez.

    Mindegy.

    Sem német, sem angol, sem francia embert nem láttam még, hogy büszkélkedett volna azzal, hogy beszél vagy ír magyarul. Jártam már angliában és akik ott beszéltek angolul nem voltak különb emberek nálam. Volt például egy összefosta magát koldus, akinek az anyanyelve volt angol, ha szétitta az agyát, akkor is többet tudott angolul és az angolokról meg az angol nyelvről, mint bármelyik slagóka, aki próbálja bevilágítani a seggével a napot.

    Jaj ez most rosszul esik? Önérzetem nekem is van és folyamatosan diktálja, hogy ezt most ne írjam le, mert nem lesz jó vége, de mikor ránézek egyik-másik eltoszott ember profiljára, akinek egy nagy sirám halmaz az élete s néha még megtoldja azzal, hogy emós, akkor kinyílik a bicska a zsebemben.

    Feszít ott aláírásnak, hogy temple of the akármi meg nothing black another l@fasz mother. Ez igen, de tényleg. Miért nem szúrod nyakon magad? Gondolod megállna az élet? Több sör jutna.

    Folytatás...

    guga 17 éve 2

  • Mailriport (négylevelű)

    [kép]

    -- 1992. évi LXIII.
    A személyes adatok védelmérõl és a közérdekû adatok nyilvánosságáról szóló törvény értelmében csak azok a válaszreakciók vannak, lesznek nyilvánosságra hozva, amelyekhez a tulajdonosuk hozzájárult.

    Ezt a levelet sok, nagyon sok és annál is több @szerencsejatek.hu mail címre továbbítottam, majd meglátjuk mi lesz, hátha kihúzzák.


    Üdvözlöm! A nevem Zvolenszki Zoltán.


    Édesapám Zvolenszki István az 1970-es években aktívan lottózott, Ő volt a lakótelepen és a munkahelyén a lottóbizalmi.

    Buzgárnak becézték, mert mindig tüsténkedett. Beszedte a lottópénzt, feladta a kitöltött lottószelvényeket, precízen dokumentálta, hogy ki milyen számokat játszott meg és az esetleges nyereményeket is.

    Sajátságos lottószisztémát épített fel. Vásárolt 90db ping-pong labdát. A számokat 1-90-ig szektorokra és színekre bontotta, azon belül a páros és páratlan. Péntek délutánonként szertartásos lottóhúzást tartott a konyharuhával letakart vájlingból. Az öt szám kihúzása után egy büszke mosoly az arcán és felemelt mutatóujjal jelezte, hogy majd ezt nézzétek meg.

    Olyan szintre emelte a számmisztikai tudását, hogy csodájára jártak a környékbeliek. Fizették neki a söröket és szájtátva hallgatták az elméleteket.

    Folytatás...

    guga 17 éve 2

  • Gurfing

    A nagyobbik fiamnak Leventének van egy osztálytársa, kis eminens fajta, jeleskedő. Testalkatilag...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 29

  • Világ hét fájdalma

    Nem is tudom melyikkel kezdjem, zavar hogy egyik sem olyan súlyú, amibe az ember lelke...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.