2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy soha nem megírt regény (leállat)

    Zólyomit a lányok úgy fonták körbe, mint a földigiliszták

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 52

  • Amikor pedig kígyóval (röpirat)

    Még Budapesten, amikor Ria néninél laktam, és Istenről semmit sem tudtam, volt egy álmom.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 3

  • Amikor pedig Zvolóval (röpirat)

    Amikor pedig Zvolóval (röpirat)

    Nagyképűség nélkül kijelenthetem, hogy a négyesfogatból nekem a legnagyobb az arcom, s én vagyok a legmerészebb :DDD Egyenként megszólítottalak benneteket, így természetes, hogy én sem maradhatok ki a (név)sorból, így lesznek utolsókból elsők .
    Oké, get rédi.

    Önmagammal szemben bármit megtehetek, lehetek kíméletlenül őszinte, veletek szemben ezt nem tehetem meg, s nem is lenne értelme. Mindegyikőtökről tudok olyan dolgokat, amit saját magatoknak sem vallanátok be, mert volt egy kényszeredett bizalmi pillanat, amikor valakivel muszáj volt megosztani, hogy ne egyedül kelljen tovább hordozni a terhet. Én sokkal könnyebb helyzetben vagyok, mert az egész világgal megosztom, hisz ez a világháló. Többet is követel, ahhoz viszont többet kell elkövetni. Hát ebben nem volt hiba, már négyesfogat időnk alatt sittre kerültem :DDD

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Amikor pedig Robival (röpirat)

    Amikor pedig Robival (röpirat)

    Rólad tudok a legkevesebbet, szerintem nekünk nem sikerült életreszóló, vagy időntúli barátságot kötni és egymásnak megnyílni, mint Böcével, Csigával. Időben észre kellett volna vennünk, hogy felszabadításra vársz, a mi felelősségünk is. Böce is beismerte utóbb egy igazán beszívós és bebaszós beszélgetés alkalmával, hogy téged el kellett volna rontanunk. Egyedül neked nincs beceneved. Böce, Csiga, Zvolo, de te maradtál Robi. Bozó Róbert.

    A kedvedért most berakok egy albumot, hogy könnyebb legyen írni rólad, mert ez rád emlékeztet. Legszívesebben Destructiont hallgatnék, mert neked az pörgött a Tesla-n bakeliton, de most legyen Iron Maiden: Pieces of Mind. Pont azt hallgattam, amikor hajnalban rám törtetek zseblámpával a tanyán. Anyám aludt én fülessel bakelitról hallgattam egy kis Ájron Majdnemet. Már rég aludtam, amikor megjelentetek. Csöndben vihogtatok, mert anyám aludt. Aztán ő is felébredt. Mekkora állatok vagytok, csak most ismerem fel. Böcéhez előzetes bejelentés nélkül be sem lehetett menni. Ha még is bementem hozzájuk, a csákó tiszta para volt. Begörcsölt és mondta a szabályokat, hogy mit csináljak, ha náluk vagyok.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Amikor pedig Csigával (röpirat)

    Amikor pedig Csigával (röpirat)

    Szia Csiga, illő volna már találkoznunk. Tudom, hogy a világ végtelen, s én nem találom benne a helyem, és azt is, hogy akár Böcével, veled is időtlen időkre összetartozom. Böcével volt egy fogadásotok, hogy ha az AC/DC ekkor és ekkor még létezik, akkor találkoztok a gyulai vasútállomáson. Amikor ez nem történt meg, én Böcével a Hármashegy tetején egy fa tetején ültem, megittunk már egy liter Unicumot. Lehet időzavarban vagyok, gyászolt, akkor halt meg az édesanyja. Nem is ez a lényeg, esetünkben a pontatlanság szinte már erény, és magasztos, mert nem az számít, hogy mikor és hogy. Szerintem pontosan tudod, nem hiába nem hívtalak fel lassan 5 éve. Én azt szeretem, hogy váratlanul betoppanok az életedbe és a kedvemért felborítod azt. Utoljára nagyon sok helyen jártunk, nagyon sokat ittunk és nem is tudnék írni róla semmit se. Kolbászfalu? Voltunk ott is, Újkígyósi horgásztavak, tököm tudja, hogy kerültünk oda, de voltunk valami horgászversenyen és volt ott egy büfé, meg egy régi osztálytársam, aki felügyelte a halakat, de olyan részeg volt, hogy belemarkolt egy asszony fenekébe, annak meg a férje jó pofánkúrta. Ilyesmikre emlékszem.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Amikor pedig Böcével (röpirat)

    Amikor pedig Böcével (röpirat)

    Nem is tudom a nejem hova ment hétvégére, ez az egész azt sem tudom mikor történt meg, lehet, hogy még csak egy gyermekünk volt. Mármint nem a Böcével, hanem a nejemmel közös. A lényeg, ahogy megéltem és az abból levont konklúzió. Böce teljesen más konklúziókat vont le belőle, lehet azt sem tudja mit jelent a szó, nem azért szeretem, mert okos. Én sem vagyok az. Akkoriban még nem a fészbukon volt ismerősöm, s szerintem azóta már megjött az esze, mert törölte magát a rendszerből, én rátok való tekintettel, hogy okuljatok az én hibáimból, még nem, de annak is eljön az ideje :DDD

    Böcével én ezt levonalastelefonoztam, hogy jöjjön át, rendesen rákészültem, mert Böcével találkozni nem hétköznapi dolog, leásunk olyankor a dolgok mélyére és elég sok kábítószer fogy. A tapasztalataim azt mutatják, hogy ő jobban bírja, mert olyan tünetei, amin ő szemöldököt ráncolt, neki nem voltak, nekem viszont igen. Ez történt akkor is, elfüstöltünk egy Krasnaja Mockba jellegű rakétát, amit elvileg Marokkóból hoztak, de az illata olyan volt, mint az egy hetes vízi hullának. A lényeg, hogy hasson, és üssön ki a cipőből, repüljünk ki az űrbe. Na ebben nem volt hiba, sétáltunk fel s alá a kisudvaron, lestük, hogy az ablakokból valaki kinéz e, vagy ha nyitva van, érzi e? Már az udvaron, lenyomtam vagy 8 mély slukkot, ott mondtam Böcének, hogy valami gond van. Nem értette.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Pál levele gugabéliekhez

    Pál levele gugabéliekhez [1. rész: A világ vagyok beteg, nem én] [2. rész: Rettenetes dolog az élő...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 55

  • Isten sincsen lincsen

    Isten sincsen lincsen

    [1. rész: A világ vagyok beteg, nem én]

    [2. rész: Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni]

    [3. rész: Isten nem kíváncsi rád!]

    [4. rész: Ha Istent lestoppolod...]

    [5. rész: Hát te fiam hol laksz? Isten]

    [6. rész: Isten sorsítótár]

    Úgy alakult, hogy a baráti társaságnak köszönhetően (Böce, Csiga, Robi) Sátánista lettem, itt jegyezném meg, hogy minden egyes ember, aki nem Isten gyermeke, tudtán és akaratán kívül Sátánista. Az összes egyházhoz tartozó hívők fele is Sátánista, és fogalmuk sincs róla. Erről szól a Bibliában a 10 szűz példázata, amikor a felének azt mondja, hogy távozzatok tőlem, sohasem ismertelek benneteket.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Isten sorsítótár

    Isten sorsítótár

    [1. rész: A világ vagyok beteg, nem én]

    [2. rész: Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni]

    [3. rész: Isten nem kíváncsi rád!]

    [4. rész: Ha Istent lestoppolod...]

    [5. rész: Hát te fiam hol laksz? Isten]

    Adós vagyok egy írással, aminek az lett volna a címe, hogy Káin és Ábel a rengetegben.
    A háttere a dolognak az, hogy kiküldtem közel 200db email a legkülönfélébb gyülekezeteknek. Kezdtem a nagyokkal, mint katolikus (szerintem inkább kaotikus), evangélikus, református, pünkösdista, baptista, szombatista, szeretetpista, adventista, élő kövek, meleg kenyér, jézus egyháza, hit gyülekezete, üdvhadsereg, nem sorolnám fel mindet. Lényeg az, hogy nem voltam tekintettel a rendfokozatára senkinek, meg hogy milyen bugyellárisba bújtatva hinti az igét.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Hát te fiam hol laksz? Isten

    Hát te fiam hol laksz? Isten

    [1. rész: A világ vagyok beteg, nem én]

    [2. rész: Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni]

    [3. rész: Isten nem kíváncsi rád!]

    [4. rész: Ha Istent lestoppolod...]

    Van egy kedvenc, kedves kis sztorim, sőt mindjárt kettő is, és ugyanarról az emberről lesz szó, az unokatestvérem Bandi. Egy évvel idősebb nálam, együtt gyerekeskedtünk és elég sok fejfájást, okoztunk a szüleinknek, kezdve az elég korai italozástól a termények lopásáig bezárólag. Nem ilyen játékos lakótelepi gyerekek voltunk, hanem tanyasiak, ahogy azt kell.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Ha Istent lestoppolod...

    Ha Istent lestoppolod...

    [1. rész: A világ vagyok beteg, nem én]

    [2. rész: Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni]

    [3. rész: Isten nem kíváncsi rád!]

    2Móz 13,21
    Az Úr pedig megy vala előttök nappal felhőoszlopban, hogy vezérelje őket az úton, éjjel pedig tűzoszlopban, hogy világítson nékik, hogy éjjel és nappal mehessenek.

    A 3. részben azt ígértem, hogy Káin és Ábel lesz a téma, de a műsorváltoztatás jogát fenntartom :D eszembe jutott egy nagyon jó ötlet, fogjátok szeretni. Nagyjából arról van szó, hogy azon az íráson keresztül be tudom mutatni, hogy milyen vesszőfutás volt megjárni azt a rengeteg (agy)halott gyülekezetet Isten vezetésével. A végére, annyira elfáradtam lélekben és annyira kiábrándultam a kifosztásra berendezkedett gyülekezetekből, felekezetekből, egyházakból, rendekből és mindenféle Isten nevében összeverődött hazug és csaló csoportosulásból, hogy mikor Isten megkegyelmezett, akkor az olyan volt, mint vándornak a hűs kút vize a tikkasztó napon.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Isten nem kíváncsi rád!

    Isten nem kíváncsi rád!

    [1. rész: A világ vagyok beteg, nem én]

    [2. rész: Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni]

    Jn 6,44
    Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.
    Jn 6,65
    És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.

    Ötödik napja nem eszem egy falatot sem, csak a szokásos gyógyteák, citromfű, orbáncfű, golgotavirág + 1-2 citrom levét kifacsarom és vízzel felhígítva megiszom. Egy valamit nem értek, még mindig van székletem reggel :DDD mi vagyok én, fényevő :F :DDD
    Aránylag egész nap tünetmentes vagyok, tegnap például, összevágtam egy kocsi fát, a fizikai leterheltség hasznos. A pánikrohamnak csak enyhe tüneteit észlelem, az utolsó hétfőn volt, most péntek van, szóval határozottan javul a helyzet. A legfőbb oka ugye a fáradtság, mert nem kímélem magam, egész nap kemény munkát végzek, este annyi erőm sem marad, hogy megszólaljak.

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni

    [1. rész: A világ vagyok beteg, nem én]

    Zsid 10,31
    Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni.

    Eddig az összes írásom úgy kezdődött, hogy adtam neki címet. Kínosan ügyelve rá, hogy már maga a cím is nagyon sokatmondó legyen, tömény, kifejező, lehetőleg egyszerre több értelmet is hordozzon. Érted, olyan gugás, mondanám, hogy skizofrén, mert, hogy bennem is egyszerre több értelem lapul, így nem csoda, ha olyan címet adok neki, ami kétértelmű minimum :DDD
    Határozottan állítom, ez most megváltozott, fogalmam sincs, hogy ki vagyok. Csak az Isten tudja, remélem mire a történet végére érek, a címét is a fülembe súgja, mert azt már említettem, hogy az írás képessége ajándék tőle, magától. Én amúgy elég tanulatlan vagyok, általános iskolában nem jeleskedtem, na az meg, hogy elvégeztem egy szobafestő mázolót, manapság már kit hat meg?

    Folytatás...

    guga 12 éve

  • A világ vagyok beteg, nem én

    Ézs 55,12
    Mert örömmel jöttök ki, és békességben vezéreltettek; a hegyek és halmok ujjongva énekelnek ti előttetek, és a mező minden fái tapsolnak.

    Kedves naplóm! Mekkora baromság már a saját magad által vezetett naplódat megszólítani, hogy kedves. Nem kicsit nárciszizmus, na de mindegy, csapjunk a lovak közé. Régen írtam, lehet ez is baj, hosszú évek óta kiírtam magamból mindig örömet, s bánatot. Kezdem a végén. Miután machete-val kiirtottam egy négyzetkilométer kökényest (muszáj, mert másképp nem lehet kiszedni belőle a szemetet), és kihordtam az erdőből egy traktornyi téglát, betont, sörös üveget, pálinkás üveget, s egyéb valamikor szebb napokat látott alkoholos italokat tartalmazó palackokat, meg bezsákoltam fűtésre 8 zsák igen száraz gallyfát, megálltam és…, mi erre a legjobb szó? Észrevettem az erdőt. Eddig nem nagyon érdekelt, girbe-gurba fák aszt jóvan, meg elég meredek lejtő. Kaptatós volt felballagni a betontörmelékkel, rendesen átizzadt a pólóm és a két pulóverem, a kopasz fejem gőzölgött, guga egy munkagép, munkaterápiára fogtam magam.

    Folytatás...

    guga 12 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.