2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Höhhhnyeee

    Höhhhnyeee [link]

    guga 17 éve 0

  • A nagy hal backup kishalál/kékhalál

    Egyik kedves ismerősöm Seba megvált a munkahelyétől egy jobb élet reményében. Internetes szolgáltató céghez szegődött és a netre kapcsolódás feltételeit építi ki a szolgáltató részére. Visz magával egy laptopot és azon ellenőrzi le, hogy a netkapcsolat aktív e. Az ügyfél számítógépéhez nem nyúlhat hozzá, mert még a korai szakaszban elintézte a jó nép néhány bírósági perrel, hogy az rontotta el a számítógépét, aki bekötötte az internetet. Kinyitotta a gépet, beépítette a hálókártyát és többet nem kapcsolt be a számítógép.
    Seba ismerősöm egyszer csak telefonál, hogy figyelj itt vagyok egy ügyfélnél is nincs a gépben hálókártya. Valami kis gép de működik, mikor mehetnének, de adom a hölgyet beszéljétek meg.
    Háló, délután igen, ebédelek és...
    Szombat 13:50

    Csengő, megrezzenek, mert ugyan tudtam róla, de nem hittem benne. Elfelejtkeztem róla, hogy jönnek. Sebaj gondoltam egyszerű meló, csak leveszem a fedlapot, becsavarozom a hálókártyát a helyére, fedlap vissza, feltelepít, netkapcsolat ki az asztalra és beírom a jelszót. Hazamegy és rákattint, boldogok, ez már a világot jelentő deszka.

    Szombat 13:60

    Folytatás...

    guga 17 éve 2

  • Achtung, achtung, mi legyen?

    ...és kinek az akaratja? Figyeled, hogy nem veszed észre magad? Észrevetted, hogy nem...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 18

  • Védtelen

    Mk 10,15
    Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen sem megy be abba.

    Ha megkérsz egy 3 éves gyermeket arra, hogy mondja utánad azt a szót, hogy végtelen, akkor azt hallod vissza, hogy védtelen.

    Ha gonosz akarnék lenni, akkor ennél az egy mondatnál már is be kéne fejeznem a sztorit és elvárni, hogy megértsd.
    Az ha valaki őszinte, nyílt, teszem azt naiv, az negatívum? Vagy védtelen?
    Kivel szemben védtelen? Azokkal, akik nem őszinték, nem nyíltak és nem naivak?
    Ez a két tábor egymástól, mint olaj és víz elválasztható.

    108. Gal 5,14
    Mert az egész törvény ez egy ígében teljesedik be: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
    109. Ef 4,25
    Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot, kiki az ő felebarátjával: mert egymásnak tagjai vagyunk.

    Egy őszinte ember elvárja, hogy vele szemben őszinte legyek, aztán ha becsapom csalódik s megedződik, legközelebb Ő fog megcsalni engem.
    Egy olyan ember, aki bizalmatlan, az úgy gondolja, hogy én mindenképpen becsapom, ennek vagy a védekezési mechanizmus érdekében hazudik.

    Ma este mentem a nagyobbikért az operába. Nem előadáson volt, hanem előadáson. A diótörőt adták elő, gyerekkórusban volt benne. A kerékpárúton próbáltam belehúzni, hogy odaérjek érte időben, mert az előadás után kijön az utcára és úgy érzi magát, mint egy hajótörött. Hiába a sok hullám, az egyik sem őtet veri.

    Folytatás...

    guga 17 éve 1

  • Vak vezet

    Egyik ismerősöm, aki születésétől vak (így ezt sem tudja elolvasni hi-hi), szeretett volna bemutatni egy barátjának. Szombat ebéd utánra beszéltük meg a találkozót az Örsön a bkv jegypénztárnál. Mint általában mindig, amikor valakivel találkozót beszélek meg, előtte már 10 perccel ott vagyok a kialkudott helyen.

    Vak ismerősöm, akit mostantól fogva nevezzünk Gyurinak (kérem ne horkanjon fel most minden György).
    Gyuri időben jött, ahogy a másodperc mutatója betöltötte a posztját felbukkant a legfelső lépcsőfok felett, ahogy a fehér bottal letapogatta maga előtt a területet.
    Odaléptem hozzá és ráköszöntem, szervusz Gyuri és nagyon kellemetlenül éreztem magam, hogy egy olyan emberrel beszélek, aki engem nem lát s mégis ugyanolyan magabiztosan viselkedik velem szemben, mint én vele. Meg van róla győződve, hogy ugyanannyi információval rendelkezik rólam, mint én róla. Holott nekem nem csak az az előnyöm van meg, hogy én látom Őt, hanem az is, hogy Ő nem lát engem. Köszönés után bátran szamárfület mutathatnék neki, kiölthetném rá a nyelvem és az egészből nem venne észre semmit. Talán ha valaki indokolatlanul felnevetne a környezetünkben és felismerné Ő is, hogy az a nevetés nem kötődik semmi olyanhoz, amit Ő nem lát. Csak a hangomra, a szagomra és a kézfogásomra alapozhat, de számára a szem a lélek tükre olyan fogalom, mint nekem Isten, amiben lehet hogy Ő is hisz, pedig még nem látta, én sem pedig nyitva tartottam a szemem

    Folytatás...

    guga 17 éve 0

  • Majd babrálok ám veled ki ha én nem IV. (uccsó) rész

    Van egy eladó galambom, amit nemsokára elengedek.

    Nem szeretem elhúzni a dolgokat, van amik automatikusan elodázódnak, mint a mosdókagylónk „beljebb” csavarozása, meglazult a falban a majter és kijjebb csúszott a falból a tartócsavar 2 centimétert s vele együtt az egész, eláll a faltól. Na ezt például évek óta készülök megtenni. Ma is konstatáltam és úgy döntöttem, hogy majd holnap, mert bonyolult. Kimenni a pincébe a csavarhúzóért, kivenni a konyhaszekrényből a gázpalack kulcsát. Minek mikor ülhetek a gép előtt is és sok emberrel kommunikálhatok ez helyett. Majd holnap, ha nem lesz net.
    De van, amit sietek megtenni, nem kapkodom el, de ha kigondoltam magamban egy sztorit vagy egy mondatot, ami köré építkezhetek, akkor azt mindjárt meglépem, gyorsan megörökítem. Az első lépés a cím, a legfontosabb, sőt elvileg mindent elárul. Hasonló a szerelem első látásra, én magam az index.hu, a ma.hu + egyéb hírportálok főcímeit futom végig magamban. Az esetek többségében elég elolvasnom a címet és már pontosan tudom miről van szó a részletek megtekintése nélkül. Csak kivételes esetekben olvasom el magát a cikket is. Szóval a cím mindenek felett. Aztán jön a bevezetés, az első részletek, amelyek beleavatnak bennünket a titokba, hogy mire számíthatunk.

    Folytatás...

    guga 17 éve 0

  • Majd babrálok ám veled ki ha én nem III. rész

    Nevet adtam neki.

    Préd 9,21
    A megholt legyek a patikáriusnak kenetit megbüdösítik, megerjesztik; azonképen hathatósabb a bölcseségnél, tisztességnél egy kicsiny balgatagság.

    Csak tudnám, hogy ez a Bibliai idézet most figyelmeztetés vagy megállapítás? Azért nem mindegy, mert egyik esetben következmények nélkül végződik, a másikban nem. Én ezt az idézetet közel 10 éven keresztül úgy értelmeztem, hogy Isten számára szimpatikus az ha valaki balga módon él és azzal hívja fel magára a figyelmet, ugyanis az embereknek könnyebben el lehet adni egy kabarét, mint a Bibliát. Hamarabb kapják fel a fejüket ha valaki próbál nevettetni, mosolyogtatni, tréfálkozik, vicces, mint ha egy Bibliai idézettel jönne elő.
    Ami azt jelenti, hogy igaz, ami a Bibliában le van írva.

    Muszáj volt megváltoztatnom az írás címét, mert olyan visszajelzéseket (is) kaptam, hogy úgy fest, mint valami gyerekcsíny. Amolyan értelmezhetetlen, amorf és nyakatekert szócsür. Ámbár ha rám hallgattok, akkor most is az.

    Ott van például Ücsüküé. Én adtam neki ezt a nevet és ez is úgy hat, mint valami csínytevés, hogy az emberrel így kibabráltak, másra sem jó, mint hogy mulassanak rajta, világ csúfja. Mégis nevetnek rajta, de nem gúnyosan, az a nevetés felszabadult, őszinte és van benne tisztelet. A legnagyobb tisztelettel jelentem Őnt kinevették tisztességesen.

    Folytatás...

    guga 17 éve 0

  • Majd babrálok ám veled ki hát én II. rész

    Majd babrálok ám veled ki hát én II. rész

    Isten és a légypapír, légy papír, pír.



    Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi azt.
    A képpen lesz az én igém is, Amely számból kijön: Nem tér vissza hozzám üresen …


    A légypapírra nem ragad bármi, légynek lett tervezve, a légyszarnak, pöttyösre, tőle, legyen szeplős a légypiszoktól. Próbáld meg lelocsolni vízzel, nem ragad rá, próbáld meg vízzel megtisztítani, nem tisztul. Léggyel van vértezve, léggyel van vérezve, léggyel van bevégezve, legyél.

    Egyél:

    Írva van: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Isten minden igéjével.
    Leszarod? Megveted, nem is gondolsz rá? Értéktelen? Élettelen? Légypiszok?

    Pedig akár egy mondat, amit még ugyan pár évesen hallottad de még ma is a füledbe cseng, aképpen Isten igéje is megragad, mint a légy a légypapíron, emészt belülről. Feszít, mindig tudod, hogy na ezt most nem kellett volna, egy kiejtett mondat, kicsit büszkébb vagyok most a kelleténél, hencegek, káromolok, gonoszul szólok, ember vagyok.
    Piszkos beszéd az ajkaimon, visszaolvasva magam is megrettenek, pedig alig három éve írtam. Már most sem értek vele egyet, inkább elfordulok, a szőnyeg alá seprem, akár a púpos kondenzátort, nem baj holnapig majd kibírja és megy az napról napra, a halogatás.

    Folytatás...

    guga 17 éve 0

  • Majd babrálok ám veled ki hát én I. race

    Majd babrálok ám veled ki hát én - I. rész Akire a legtöbbet gondolunk... Gyönyörködj...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 9

  • A számítógép, mint családtag

    Van egy ismerősöm akinek van egy 10 év körüli unokája. Már több mint 70 éves és érthető,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.