2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Láncfűrészesek, fűkaszások találkozója Bánk július 25-27.

    Üdv a nagyérdeműnek!

    Ennyi ember számára biztosítani a megfelelő időpontot lehetetlen küldetés :D
    Akik visszajeleztek, mindenkinek más igénye volt, az időpont kiválasztásánál a legfontosabb tényező az volt, hogy mikor van szabad hétvége a táborban, mivel elég zsúfolt, látogatott és népszerű.

    Gyermeket, feleséget, kutyát hozni ér. A tábor 1km távolságra van a falutól, nem okoz problémát a járgányok tesztelgetése + itt jegyezném meg, hogy lesz fű :DDD amit le lehet kaszálni, s lesz kb. 10 köbméter 50-70cm átmérőjű fűzfa a láncfűrészeseknek + meglepi.

    Ellátmány: 1db frissen lőtt, egész vaddisznó, amit kizsigerelve hoznak a vadásztársaságtól szombat reggel. 2-3db pontyra is lehet számítani a halászléhez, s természetesen, hogy belekóstoljatok a bánki élet esszenciális rejtelmeibe, egy liter házi pálinka.

    A helyszín: [www.bankitabor.hu]

    96 férőhelyes, 4 ágyas szobák (emeletes ágyak). WC, zuhanyzó, ebédlő.
    Egy éjszaka 2500 Ft. + 350 Ft. IFA/fő. Van lehetőség sátrazni is, az természetesen sokkal olcsóbb.

    Folytatás...

    guga 10 éve

  • Brünkösd 2014

    guga 10 éve

  • A fehér zaj

    Üdv Logout! Guga kérne egy címlapost. Tudom rég bezárkóztam, s csak nyomom a magánszámot a hozzászólások letiltásával. Ez viszont közügy.

    Emlékeztek még a kollektív büntetésre? Tanár székének a lába alá durranós patront tett valaki, leült, s s az egész osztály vihogott. A tanár az egész osztályt felállította. Azonnal jelentkezzen az elkövető! Amíg nem teszi fel a kezét, az egész osztály állva marad!
    Katonaságnál keményebb volt a helyzet. Az alkesz tisztek ennél sokkal kreatívabbak voltak, ha kollektív büntetésről volt szó. A legkisebb kihágásért is teljes menetfelszerelésben gyaloglás 30km.

    Szokásom szerint eléggé csapongó leszek, bevonok mindent a témába, de a végére kitisztul, mint vihar után az ég, s lőn szikrázó napsütés.
    Oké, lapjunk a csovak közé. Hogyan lehetséges az, hogy áldozatként a dolgokat úgy tartsd a kezedben, hogy közben semmit nem teszel, csak manipulálsz a kedvedre, irányítasz?
    Mindenki totál hülyének néz, s a történések legvégén az lesz, amit kigondoltál.

    Folytatás...

    guga 10 éve

  • A hangulatember

    Neutrik XLR-JACK be, erősítő ON, nullpont, visszaszámlálás, kezdődik a nyár.
    Surrog a ventillátor, érzem a vihar előszelét, nem szarral fogunk gurítani. Tipikus veretés, mint, amikor túljutsz az ismerkedési fázison, s egyszer csak úgy spontán szájon csókolod.
    Nem tudsz neki ellenállni, a nyár olyan, mint a feketelyuk.

    Terelem ki a tyúkokat az utcára (nyaraló övezet), a kutya sem jár erre, még nem jött el az idejük. Eső után vagyunk, hosszú giliszták után futkosnak, s kapkodják fel. Nem vagyok felkészülve váratlan dolgokra, csak szeretném élvezni. Megcsörren a telefonom, régi vágású fickó vagyok (Nokia 3310). Ennek ellenére benne vagyok a lüktetésben, ha már eret kell vágni, elsőként jelentkezem. Halló? Guga úr? Nem, nem, téves, kinyomom, korán van még.
    Visszahív újra, s eljátszom, hogy szakadozik a vonal, aztán kikapcsolom.
    Na jó, adok egy kis engedményt, másnap bekapcsolom, azonnal jön az sms.
    Ez volt, és a nyár még sehol, túl vagyunk az ötödik fellépésen.

    Vállaltok lagzit? Filmezést?
    Hogy kerültünk ebbe a helyzetbe nem tudom.
    Valamikor long time ago fesztiválokon építettünk, bontottunk, amatőr módon filmeztem, tyúktubra töltöttem, s ez lett belőle. A dj pult mögötti tombolásból lett vonatozás, menyasszonytánc. A mulatós zenével azon kívül semmi bajom, hogy semmi közöm nincs hozzá, viszont hitelesen elő tudom adni.

    Folytatás...

    guga 10 éve

  • Rudi és a Toy Dolls

    Rudival régóta ismerjük egymást, még a 90-es években költöztem albérletbe a volt feleségéhez, akivel a mai napig jó „látogatási” viszonyt ápol. Hamar összehaverkodtunk az elején, Ria néni nem győzött bennünket szidalmazni, amikor sörtől elbutulva büfögtünk vihogva, s néha tüsszentés helyett véletlenül elfingoztuk magunkat. Ria néni olyan dühös volt a végén, mi meg annyira egymás térdét csapkodtuk, hogy kénytelenek voltunk együtt aludni a szobámban, s reggel higiénia mentesen bambultunk egymásra.

    A végén kezdem a történetet. Egy évvel ezelőtt a nagyobbik fiammal Budapesten melóztam egy hetet, s eszembe jutott, hogy meglátogatom Ria nénit, s a Rudit is külön. Ria néni a szokásos volt, éjféli bagoly, hajnalig képes tévézni, láncdohányos, folyton nevet, mosolygós és vidám, második anyám. S megjegyezte, hogy te ugyanolyan hülye vagy, mint voltál.

    Amikor Rudihoz indultunk a Széna térről a Dob utcába, már nem volt villamos jegyünk, késő este volt, a pénzt is sajnáltam rá, inkább sörre költöttem. Szerencsére nem volt ellenőr. Rudi már idős ember, 70-en felül. Bizalmatlanul nyitott ajtót, 10 éve láttuk egymást utoljára, azóta nem csak én változtam, hanem a rendszer is, és a házmester, kapukulcs helyett kóddal lehet bejutni a körfolyosós tanácsiba. Nehezen oldódott fel a régi szintre, letoltunk pár sört, mire megcsapkodta a térdét. Rudi arról híres, hogy ahol most élek a családommal (Bánk) ő hozott először ide.

    Folytatás...

    guga 10 éve

  • A liberális szemléletű szülő, a gyermeke, s az előadó.

    Az előadó: Köszöntöm önöket a mai estén, örülök, hogy szép számban megjelentek (taps).

    A szülő: (taps).

    A gyermek: (mocorog az anyja ölében, és nyöszörög).

    Az előadó: A mai estét a nagy érdeklődésre való tekintettel, azzal kezdeném, hogy a bejárat mellett vannak könyvek, és dvd lemezek, az előadás után, ha valaki szeretne többet meríteni a hallottakból, az megvásárolhatja, s támogathatja az ügyet. Gondolom mindenki tudja, hogy ugyan a részvétel ingyenes, de a benzin nincs ingyen. (lelkiismeret furdalás ON).

    A szülő: elkezd kotorászni a táskájában, a pénztárcáját megtalálja, átnézi, s nyugtázza, hogy a jó ügyért tud áldozni.

    A gyermek: egyre nyűgösebb, forgolódik az anyja ölében, próbál szabadulni, s a hangja elnyomja az előadót.

    Az előadó: Próbálja összeszedni a gondolatait. Készült napokig, már sok előadáson van túl, nem papírból olvas, előre kinyomtatva. Improvizál. De a gyerek nyöszörgése, visítása, és a szülő, ahogy próbálja csendre inteni, csitítani, ahelyett, hogy hazavinné pihenni, kizökkentette. Kereste a szavakat, s a gondolatai gellert kaptak, elkezdett dadogni, mert eszébe jutott valami. A társasház, ahol él, hajnalban egy hölgy leviszi a kutyáját sétáltatni, aki örömében ugat. A hölgy fegyelmezi hangosan, miközben szelik a lépcsőfokokat lefelé. Manó! Manó! Manó nem szabad! Manó! Maradj csöndben! Manó nem!

    Folytatás...

    guga 10 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.