2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tisztelendő úr!

    Utolsónak hagytam el a templomot, szándékosan maradtam a sor végére, és nem szándékoztam pénzt dobni a perselybe. A sor lassan haladt, s mindenki alaposan szemügyre vette, hogy az előtte lévő néhány ember mennyit vet oda az úr lábai elé a földre, hogy a kegyeibe fogadja, senki sem akart alulmaradni.

    Már csak én voltam hátra, a pap művigyorral bólintott, Isten áldja a lelked fiam!
    Tisztelendő úr! Nem túl vékony az a persely?
    Megvonta a vállát, kicsit hümmögöt, nem értette a kérdést, s aztán fény gyúlt az agyában, valami nagy adakozót láthatott meg bennem.

    Tudja van, aki személyesen adja át az adományt, de az egyház honlapján megadtuk a számlaszámunkat is.
    Rossz a válasz tisztelendő úr!

    Máté Evangyélioma 10. rész

    8.
    Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok.
    9.
    Ne szerezzetek aranyat, se ezüstöt, se réz-pénzt a ti erszényetekbe,
    10.
    Se útitáskát, se két ruhát, se sarut, se pálczát; mert méltó a munkás az ő táplálékára.

    guga 11 éve

  • Ébredés után érdes az álom. 1. rész

    6. Ef 2,2
    Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik;
    7. Kol 3,6
    Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira;

    STN

    Kitalálod? Isten, Sátán, a magyar nyelv az nem olyan, mint bármelyik, van benne doppler effektus, amit minden nyelv nélkülöz. Ííííí, megörülsz, felsikítasz. Ááááá, vagy nemleges a válaszod, vagy elálmélkodsz.

    Hogy az angol egy a Sátán által megalkotott nyelv, s hogy mennyire káros, figyeld. Apa, anya, baba, cici. Na most nézzük, hogy van az Isten angolul? God. Visszafelé? Kutya. Evil visszafelé? Élet. Micsoda hatalmas összesküvői mellméret, vasald ki. A magyar nyelvben, ami szent, az oda vissza ugyanaz, vagy a kettes számrendszerben leledzik. Mert Isten úgy alkotta meg az embert, hogy legyen társa. Még, ha azt mondom együtt voltunk, hiába szerepel benne az egyes szám, két embert takar. Eggyé válni, ahhoz is kettő kell.

    Folytatás...

    guga 11 éve

  • Láncosabb a fénynél. Akard!

    1990 Kelenföldi Városközpont, bugyikék vasoszlopok, alatta standok, zöldség, vecsési savanyúság, használt ruha, Robi könyveket árult, mellettem Kati cigarettákat kartonból, Galambos elvtárs, alias Kukoricás Zsolt pattogatott kukoricából tengette, én hangalámondásos német pornófilmeket árultam. Volt egy haverom, aki a németekhez járt ki Dachia-val kukázni. München-ben melózott a köztisztaságiaknál évekig, jól beszélt németül. Felvetette, hogy lépjünk egyet előre, és menjünk ki a BASF-hoz, hozzunk be tőlük vhs szalagokat, akkoriban ez nagy őrület volt, mindenki videomagnót akart. Egy utánfutót megpakoltunk üres vhs szalagokkal, hoztunk többféle márkát, hogy legyen választék, s az éjszakát a lakótelepi szeméttárolók átfésülésével töltöttük. Ott úgy megy, hogy, ha meghibásodik egy műszaki cikk, akkor újat vesznek helyette, tipikus fogyasztói társadalom. De ha újat vesznek, s a régi nem hibás, akkor is kirakják a gyűjtő épületbe. A hátsó ülés tele volt hazafelé Marantz erősítőkkel, Panasonic deck, Sony, és egyéb űber cuccokkal, amit jó pénzért itthon el lehetett passzolni.

    Folytatás...

    guga 12 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.