2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tiszta sor

    Bánki lakosok figyelmébe ajánlom! :D

    [film]

    Még általános iskolában a tanárok felügyeletével kivezényeltek bennünket, a Gyula városát övező élővíz csatorna két partjára, hulladékgyűjtésre. Sanyi bácsi a Kertészeti vállalat Ifása jött a nyomunkban és biztatott bennünket, hogy ez az gyerekek, csak szedjétek, ne lankadjatok, legalább megtanuljátok, hogy nem szabad szemetelni. Egész napos program volt, jobbára viháncolás, sok nevetés, rácsodálkoztunk mindenre, amit találtunk, az IFA többször is fordult. Ebédre szendvicset, üdítőt, csokoládét kaptunk, jól esett mindenkinek a pihenés a tavaszi napsütésben a folyó partján. Azt hiszem, ez azóta sem változott, a hulladék eldobálása, begyűjtése ma is meglévő probléma.

    Indok nem is szükséges egy ilyen megmozduláshoz, de Hákli Tibi azt mondta, hogy a gyerekek szemétszedés közben tanulják meg, hogy nem szabad eldobálni. Kitakarította a falu apraja, nagyja a bekötőutat a körforgalomtól a tanyáig. Három nagy kocsi szemét gyűlt össze, olyanok, mint wc kagyló, akkumulátor, üdítős, sörös dobozok, felsorolni sem érdemes.

    Folytatás...

    guga 14 éve 5

  • Tűz, jöjj Velem!

    Meghívó

    Télbúcsúztató, tavaszköszöntő

    Népi tradíció újraélesztése Bánkon

    Egy olyan egy napos ünnepet szeretnénk létrehozni, ami évenként ismétlődő, visszatérő, idegenforgalmat bevonzó, hagyományteremtő, a télvíz idejét lezáró, látványos rendezvény.
    Március 21.
    Benedek napja, a csillagászati tavasz kezdete. A bencés rendet alapító Szent Benedek ünnepe. Egyes vidékeken fokhagymát szenteltek ezen a napon, amelynek aztán csodatévő, betegségűző erőt tulajdonítottak.
    A téltemetés régi népszokását elevenítik fel. Ma már vidéken is csak elvétve ismerik és tartják meg ezt a hagyományos, régi ünnepet, amely úgy zajlik, hogy a gyerekek készítenek egy bábot, az úgynevezett kiszebábot, valamint különféle zajkeltő szerszámokat. Majd kivonulnak a térre - élükön egy dobossal és egy kikiáltóval - miközben télűző rigmusokat kiabálnak például: Haj, ki kisze haj, kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget, haj kisze haj, és közben zörgetik a zajkeltő eszközöket, dudákat, sípokat, dobokat.

    Folytatás...

    guga 14 éve

  • Sima ügy

    Megalakult a Bánki Pánki együttes, kemény csapat, (by Horn Gábor). 3 tagú, mint a 100 tagú cigányzenekar.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 22

  • Szeretőt tartok

    Elcsábultam, nem is tudom hány év után, de jó okom van rá, most sincs itthon.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 67

  • XXX Freeteenporn.avi.exe

    Fiatal lányokkal csinos bikiniben, félrehúzott fehérneműben, pajkosan kacsintva, hogy csak téged akarlak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 189

  • A renitens

    Kívánom, hogy a jövőben kevésbé legyél különc, és provokáló természetű, mert úgy kevesebb pofont kapsz...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 77

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.