2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hátrahagyott üzenetem (véka alá).

    Hátrahagyott üzenetem (véka alá).

    Mindig is számoltam ama bizonyos hattyúdallal.
    De van egy kis különbség, nem a halálom okán kívánom hátrahagyni, hanem az életem okán. Nem a világvége jön, hanem a kezdete. Mi előzi ezt meg? A jelenlegi világ úgy dől össze, mint a kártyavár. Nem azt látod, hogy a házak, az épületek. A valóság fog elpusztulni, amit eddig hittél. Miért? Mert nem valóság, hanem hazugság, egy kitalált világ. Az igazságot nem kell kitalálni, kilépsz az ajtón és sikoltozik hozzád, hogy vegyél már észre, elég lenézned a fűbe, ahol egy piciny virág, és egy méhecske végzi a dolgát. Ez a világ teremtett, egy szakrális rend alapjaira épülő tökéletes rend, ahogy a magyar nyelv is a legkifejezőbb és habár használod, magad sem tudod, hogy mit. De minden szavad, ahogy kimondod, bizonyságtétel, Isten tökéletes rendjéről, az életvirágról beszél. Közösség? Közös ég. Szórakozás? Amikor még a szakrális rend uralkodott és nem a mocsok, és az erkölcstelenség, a tartalmatlan, hitvány, értéktelen, akkor az emberek számára nem volt más kikapcsolódás, mint hogy beszéltek egymással. Egymásra rakodták a szavaikat. Egymásra voltak kíváncsiak, megosztották egymással a lelki problémáikat. Szavaikat adták egymásnak őszintén és nyíltan, s csak is egymás társaságára volt igényük.
    Mit jelent az egész? Ég és ész. Mit jelent a fél? Gondolkodj! Ha valami nem egész, akkor automatikusan elkezdesz félni.

    Folytatás...

    guga 13 éve

  • Ha megérdemlik ezt, ha nem, osztozom.

    [Ha megérdemlik ezt, ha nem, osztozom.]

    A film csak illusztráció, vagy népi nyelven megfogalmazva: guga, elment az eszed?
    Szó sincs róla, minden a legnagyobb rendben, sőt, most kerülnek a helyére a dolgok. Bánkról elköltözünk, a szélnél sebesebben, az élet kárpótol, mindig is tudtam, hogy, amiket gondolok, érzek, ahogyan élek, ahogyan viszonyulok másokhoz, az nem selejt, hanem igaz értékrend.
    Ahogy a fákról lehullottak a lombok megérted.

    Eddig őszintén és nyíltan beszéltem, ha kérdésed van olvas vissza. Már nem tehetem meg, csak annyit mondhatok, hogy, ami fent az lent, ami bent az kint. Ami eddig felül volt, az nagy sírás közepette legalulra kerül, ami belül volt, legyen akármekkora titok, kívülre kerül.

    Csak eszköz vagyok.

    Folytatás...

    guga 13 éve

  • Az utolsó védvár (én vagyok)

    Az utolsó védvár (én vagyok)

    Hol kezdjem? Bárhol fogok bele a történetbe őrültség.
    Eszembe jut néha, hogy milyen az őrült ember lelkiállapota, láttam eszement embert kórházban, még szakmunkástanuló voltam, festettük a kórházat. Csodálatosak voltak, akár az állatok. A cica nem viselkedik, a kutya nem magyarázkodik, egyetlen háziállat sem színészkedik. Ezek a társadalom számára elzárt, kizárt, megkülönböztetett és begyógyszerezett emberek úgy viselkedtek, mint az állatok.
    Nem tudom hány éves voltam, csak azt, hogy szerettem volna megfelelni a soha ki nem mondott elvárásoknak.

    Anyám azt mondta, legyen szakmád, szobafestőnek adott. A lelkem mélyén éreztem, hogy valami nem stimmel, én nem ezt szeretném, ez nem az én életem, de játszani kellett a játékot.
    Páfrány, Zolcsi, Jani, és még egy csomó név, nagyon szerettem őket, emberek voltak, mind be nem vallottan alkoholista, az élet szép és van neki külalakja. Páfrány nekem példaképem volt, apaszimbólum, nagyon erős egyéniség, brigádvezető. Bármire rá tudott venni. Egyszer a kedvéért szétlocsoltam egy épülő házban 2 deci pálinkát. Hülyén hangzik, de totális manipuláció volt. Egy másik brigád, a művezető kedvencei a legjobb munkákat kapták. Nekünk alapmeszelés, glettelés, genyó munkák, ami alig fizet. Ők jöttek utánunk, s mázolás, meg úri melók, ami mind laza és kényelmes, 4-5X többet fizet.

    Folytatás...

    guga 13 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.