2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A legjobb haláljelenet

    All that jazz végén látható. Zseniális.

    Algieba 2 éve 0

  • Négy phablet, avagy az okostelefon a házi kedvencem

    Kicsit zavarban vagyok, hogy mennyire normális a négy működő phablet a közelemben. Mindegyiküknek megvan a saját feladata.
    A Nokia 2.1 három éve van meg, butasága ellenére sok emlék kötődik hozzá és meglepő, de van egy-két jó tulajdonsága, amik miatt nem nyugdíjaztam: a sztereó hangszóró, fülessel is szép a hangja, masszív, és napfényben is látható a kijelzője. Fényereje csak picit gyengébb mint a Pixelé. A méretaránya kézre álló nekem és még pont nem akar kiborulni az ingzsebemből. Telefonként használom.
    A Motorola E7 Power hálás igavonó, csak hamar kiderült számomra, hogy tizenhat centinél hosszabb készülékháza miatt borulékony. Kecsesen hátrabukna kezemből, amikor gépelek rajta. És a fényereje kevés! Nem látom a kijelzőt napfényben. Most csak itthon videókat nézek rajta.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 0

  • Náthás vagyok 2022

    2021-ben augusztus 31-én voltam náthás. Évszakváltó göthösség ON.
    Vége a tomboló nyárnak, itt az ősz, és egyből október végi időjárás alakul ki. Addigra le is győzi az immunrendszerem a betolakodót. Akárcsak tavaly.
    Egyébként mi van a "hírhedt" Coviddal, ami mégis csak végzett 45ezer emberrel hazánkban. Egyre többen köhögnek mindenfelé. Oké, hogy cirka kétszáz légutakra specializálódott kórokozó van, de a Covid továbbra sem cukimuki "csak használlak egy kicsit önmagam terjesztésére" náthácska.

    Algieba 2 éve 4

  • Piaci fotók

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 9

  • Nincs véletlenül önök közt valaki, aki tud országot vezetni?

    3perc 50másodperctől van a jelenet, amilyen az ország lesz szeptemberben.
    A többit tárgyaljuk ki a Politika topikban.

    Algieba 2 éve

  • Egy séta képei

    Google Pixel 2 XL és a telefonon Snapseed, az asztali gépen Gimp utómunka a képeken. Régen voltam "zöldben", így kihasználva a kellemesebb nyári időjárást sétáltam több mint tíz kilométert.

    Megjegyzés: Valaki szerint klisésen és inkompetensen írok és beszélek a klímaváltozásról. Nos, khm, próbálok gyöngéd és nőies lenni, ezért ##>@>&#{{[{[{ neki. Lásd kiégett gátoldal. Ilyen aszályt még nem éltem meg 44 évem alatt.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 4

  • Búcsú a téltől

    Három év képanyagát néztem át, hogy össze tudjak szedni pár képet a bejegyzéshez, vagyis mindenki nyugodjon meg, a tél egyre erőtlenebb évszak, és ahogy gyengül úgy erősödik a nyár. Pár nap és ismét élvezhetjük a 40 Celsius fokos napi maximumot. Nem véletlen, hogy a jelenlegi klímaváltozást nevezzük globális felmelegedésnek is. A növekvő hőmérsékletnek komoly következményei vannak. Helló, Mad Max! Érdekes megélni, ahogy a sokféle jövő forgatókönyv közül az egyik éppen megvalósul. Létrehoztunk egy disztópiát. Minden felívelő szakasz után jön a hullámvölgy.

    A Fehér-Körösön lévő duzzasztó látható a januári képen. Nem volt hótakaró a tájon. A fagyos éjszakán fagyott meg a víz. Döbbenetes, hogy milyen kevés havas képet találtam a mappáimban és milyen rövid ideig tartanak a hótakarós időszakok, hogy mennyire erős a téli napfény.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 0

  • Icike-picike alma, vagyis iPhone SE

    Fórumtárs ajándékaként ma megérkezett hozzám egy icike-picike alma. Megdöbbentően kicsi. Valami nagyobbra emlékeztem iPhone SE kapcsán. Maga a készülék tökéletes állapotban van. :R Asztroszürke színű. Döbbenetes élmény. NAGYON PICI! :Y Nincs nagy kezem, de még a tenyeremhez mérten is apró. Hűha. Újabb feladvány, hogyan fogjak biztonságosan egy ilyen édes almácskát. Lehet, hogy visszasírom a péklapátjaimat. ;] A fotón a bal oldali phablet a Nokia 2.1, amit 2019. januárjában vásároltam, miután 2018. őszén a négy évig használt Nokia Lumia 520 végleg megadta magát és leállt. WP vonalról ugrottam át Androidra. Kell a változatosság, és végre egy iOS rendszerű okostelefonnal gyarapodott a gyűjteményem.

    Megjegyzés: a fotót a Google Pixel 2 XL lőtte és a Snapseed app "cukrozta meg".

    Algieba 2 éve 51

  • Történelmi uszadék

    2017. július 16-án publikáltam a blogomban.

    Uszadék jelentése: valami, amit visz a víz. A képen nincs se folyó, se vízi hulladék, csak a szántók. Azonban a történelmi uszadék sorozatomban a folyó az idő, és az uszadék az ősök nyomai a szülőföldemen.
    Ma Atival a szüleimnél ebédeltünk Fényesen. Ebéd után kigurultunk Békéscsaba határába. Februárban még a fagy idején gondoltam rá, hogy meg kéne nézni a Kápolna-halmot. Akkor elmaradt a túra, de most ismét felötlött bennem. A fagy után az aszály dermesztette meg a földet. Esős időszakban legendásan rossz a határban közlekedni, mert magas agyagtartalmú kötött talajaink rettenetes sárrá változnak. Ennek emlékei a traktorkerék vájta mély barázdák a földúton, amiket Ati igyekezett kikerülni. A felkavart por követte az autót. Az erős napsütés gyorsan melegíteni kezdte az utasteret, de az ablakot letekerni rossz ötlet volt, mert a por egyből fojtogatni kezdett. Szerencsére nem kellett messzire mennünk. A Kápolna-halom kb. három kilométerre van a családi háztól.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.