2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Napfelkelte idején a városban

    Nem érdekel a profi fotózás. Egyszerűen élvezem a pillanatok begyűjtését a valóságból. Keresem, amikor a valóság elemei harmonikus összeállásban vannak és van elég fény megörökíteni a szépség illúzióját. :))

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 9

  • Vasárnapi fotók tükörreflexessel

    A margarétás kép szerkesztése során belém mart a keserűség, a hiábavaló élet keserve. Hiába törekedtem egyről a kettőre jutni, valahogy átadni az "üzenetet", úgy érzem, kudarcot vallottam.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 16

  • Piaci fotók

    Algieba 2 éve 6

  • Esztelenség, de akartam

    Google Pixel 2 XL 2017 őszén jelent meg a testvérmodelljével együtt. Idén lesz öt éves, de nekem friss élmény. Mindig is vágytam egy Google phabletre, de borsos áruk és ritkaságuk miatt pusztán távoli vágyálmok voltak. Ezért csillant fel a szemem, amikor a hirdetések közt találtam egy helyi példányt. Irracionális vakvágányra ugrott az elmém: kell, kell, kell. Okéééé. Talán kicsit felvidít, hiszen egyetlen technikai eszköz hat rám, az okostelefon. Oh. A vágyott reakció következett be. Fülig szaladó mosoly, szerelem első látásra. Kézbe venni a fém és üveg burkolatos, vékony, könnyűnek tűnő, de 175 grammos Pixelt, karácsonyi élmény. Nagyon kíváncsi vagyok a kamerájára. Ez volt az egyik ok, amiért lecsaptam rá. Kedden sétálunk egyet. :))

    Algieba 2 éve 8

  • Posztoló abszurditás, avagy a poszt-abszurd disztópia

    Előbb a képek, aztán utánuk a szöveges magyarázat.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 3

  • A gyermekkor kegyes hazugsága és a valóság

    Szombat este nosztalgia hangulatban megnéztem az 1991-es Rocketeert. Ebben az évben 13 éves voltam, és nem voltam igazán boldog. 1992-ben aztán rákérdeztem, meg fogsz halni? A nagyanyám elsírta magát. Pár hónappal később halott volt. Felfalta a rák. Mennyi hazugsággal kábítanak minket, hogy ne őrjítsen meg minket a félelem, amíg felnövünk és a képünkbe mar a valóság vagy a hátsónkba, vagy eltöri csontunk... Oh, a nagy betűs élet igencsak szemét egy játék. (A képeknek semmi köze a zenéhez, csak nem akartam két bejegyzést csinálni.) A filmzene elhiteti az emberrel, hogy az élet egy kaland és a jó győz. Blablabla. Visszabújtam a kő alá depizni. XD

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 7

  • Világok találkozása

    A Motorola E7 Power egy korszerűnek számító fapados kézi számítógép, ami bőven tud mindent, ami nekem kell. A mellette lévő apróságot, ami 105mm hosszú és 83gramm, 2012-ben vettem a szolgáltatónál. Két évig szolgált, amikor váratlanul leállt. Évekig hevert a fiókban, amikor a barátom kihívást látott az újraélesztésében és adott neki egy hard resetet. A Vodafone(Alcatel) 355 életre kelt! Élmény egy ilyen kicsi mobilt használni. Imádom az okostelefonokat, de a fejemben kettévált a telefon és az irodai funkciók sokasága. A phablet nálam tényleg kézi számítógép, amiben csak egy plusz a telefonálási lehetőség, amire inkább használok egy picuri hagyományos telefont, ami észrevétlenül megbújik az ingzsebemben. Sokkal könnyebb elővenni, kézben tartani. A leejtés esélye minimális, míg a hosszúkás Moto eléggé borulékony. Pocsék érzet kézben tartani, extra koncentrációt igényel. Ugyan olcsó phablet, de nem akarok töréskár miatt újabb készüléket venni, minél tovább szeretném használni.
    Megjegyzés: A Nokia 2.1 is működik, de már csak félig számít okosnak, mert a legtöbb app csak döcög rajta, vagy el se indul. Zenehallgatásra, pdf olvasásra, videónézésre és jegyzetkészítésre még használható.

    Algieba 2 éve 11

  • Több mint száz lájk

    Pofám leszakadt. Tükörreflexessel készített tényleg pazar fotóim közül is, ha egy-egy kap ennyi lájkot mint ez a Nokia 2.1-es 8MP jelképes kamerájával lőtt kép, amit a Snapseed appal "cukroztam meg". Érdekes az emberi ízlés. Újabb elemezni való. Hmhm.

    Algieba 2 éve 16

  • Ideje újragondolni az ipari termelést és fogyasztást

    Figyelmeztetés: Sikerült megdöntenem az egy blog bejegyzésre jutó lilaköd-pamacs maximálás rekordját! Ez egy világszám. Ha műszaki szakember vagy, fuss innen!

    Az IT Cafén egy cikk fórumában egy mondat keltette fel a figyelmemet és ragadott blog bejegyzés írására. Igen, a telefonok picit drágábbak mint a tényleges eladási áruk, itt a környezeti terhelésre gondolok, mert bár csekély mennyiségben, de ritkaföldfémeket tartalmaznak, amik felett szinte teljes monopóliummal rendelkezik Kína, ami nem éppen emberbarát hely és igyekszik exportálni elnyomó rendszerét. (A sárkány étvágya megjött és falatozna a világból. Ironikus, hogy kelet gyarmatosítani szeretné a nyugatot. Ez egy másik téma, kalandozik az elmém...) Alapvetően is ki vagyunk szolgáltatva a "rendszernek". Ha valaki kiesik a társadalom mókuskerekéből, megdögölhet az út szélén a mai világban is. Ahogyan a tárgyainkkal bánunk, előbb-utóbb kiterjesztjük embertársainkra. Mindenre pusztán a szórakozásunkat/kényelmünket szolgáló dologként tekintünk, ami egyenes út a pokolba.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 21

  • Május a piacon

    Algieba 2 éve 8

  • Fantázia

    Algieba 2 éve 0

  • 2022-ből visszanézve 2002-ig

    A Nokia 7650 megvan a mai napig. Persze már nem működik, hiszen az akkuja régen kipurcant, azonban értékes technológiai emlék. A Nokia N93 csak a fotózás idejére volt nálam, ami a cég 2006-os csúcskészüléke volt. Ugyanebben az évben jelent meg a mobilfotózás csúcsát jelentő Sony Ericsson K800, amiben xenon vaku volt, és akkorát villant, hogy mai napig beleborzongok. Sajnos 2010-ben eladtam. Nem vagyok gyűjtő, cirka harminc készülék rejtezik mindenfelé a szobában. Viszont tényleg nagyon kedvelem a mobilokat, a kütyük közül az egyetlen, ami képes megbolondítani.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 15

  • Gombák

    2010 óta szerkesztem a szakmai, természetismereti blogomat, amihez az évek során több száz fotót készítettem. Ezek közül választottam ki tíz kedvencet.

    gyilkos galóca

    halálosan mérgező

    rózsáskalapú tinóru

    hiába főznéd 20 percig, egyéni érzékenység esetén is hasmenést okoz

    téli fülőke

    nyálkás kalapja gyógyhatású és ehető

    rőt tejelőgomba

    ehetetlen

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 9

  • 2020 április elsején írtam és nem tréfáltam

    "Tudom unalmas, de ez van.
    Amikor 2010-ben a narancs kormány megszerezte első kétharmadát, annyit mondtam, hogy innentől Magyarország Zrt. az ország neve, mert egyértelmű volt nekem, hogy gazdálkodni akar az ország javaival a saját javára. Ehhez porhintésként használva a történelmi traumákat.
    Alapvetően könnyű felismerni a diktatúrákat, elég csak meghallgatni a propagandát és figyelni a rendszer üzemeltetőinek vagyonosodását. Tipikus még, hogy megadja az állami minimumot, de annál többet egy fillérrel sem. A pénz jelentős része a rezsimnek kell.
    A propaganda unalomig ismert fordulatai: külső és belső ellenségek, dicső múlt, az állami minimum sikerként való kommunikálása.
    Amíg naiva voltam, felnéztem a politikusokra és tiszteltem őket, mert egy országot irányítani, a lakosaiért felelősséget vállalni komoly próbatétel. Megtiszteltetés volt szavazni a választásokon.
    Azonban feltűnt, hogy a sok időt igénylő munka ellenére, valahogy bőven jut ideje a fő figurának stadiont építtetni a vidéki háza mellé, földdel-cégekkel-bányával kitömni a rokonságot és felköltözni a várba. Mik is lehettek akkor az elsődleges céljai? Tekintve az ország romló mutatóit, nem éppen az ország egyben tartása és felvirágoztatása. Ráadásnak kőkemény neoliberális gazdaságpolitikát folytat bőven nyakon öntve nepotizmussal. A külföldi nagytőke maximálisan ki van szolgálva.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.