2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ötlet

    Kitaláltam egy új "szerencsejátékot". Minden évben lenne egy hónap, amikor az összes képviselő felajánlaná a fizetését és minden juttatását egy-egy minimálbérből élő dolgozónak. Tényleg csak minimálbéresek szállhatnának be eme szerencsejátékba. A képviselő cserébe az általa kisorsolt nyertes bérét kapná meg. Sőt, ezt akár meg lehetne csinálni minden hónapban, eme esetben a kedves képviselők a juttatásaikat megtarthatnák, hogy ne hogy már nélkülözniük kelljen, mert minimálbérből kies fővárosunkban sem magukat, sem családjukat nem tudnák fenntartani. Ki mit szól eme közösségi összetartozást erősítő "szerencsejátékhoz"? A képviselőinket legalább egy picit közelebb hozná az anyaföldhöz és a magyar valósághoz. Tapasztalataim szerint az emberek hamar elfelejtik, hogy honnan jöttek és hová tartanak, amint belekóstoltak a jóba. Igen, az ember nem változik, hanem alkalmazkodik. Még hozzá elképesztő mértékben veszi fel a környezetében lévő emberek manírjait és kezd azonosulni az új szerepével. Csak az a baj, hogy a szerepjátszás még nem egyenlő a tudással, szakértelemmel és becsületes szolgálattal. Észrevételem szerint nálunk megélhetési politikusok vannak. Hatalmi helyzetben sokkal könnyebb vagyont szerezni és jól élni. Ezért aztán nehéz lenne megvalósítani a minimálbéreseket támogató: "képviselői bért nyerhet" játékot.

    Algieba 13 éve 18

  • 2011 a mértékletesség éve legyen

    A 20. század elején még fejenként 14 hektár jutott egy-egy emberre a bolygónk szárazföldi területeiből. Ma már csak 2 hektár. Ráadásnak a szárazföld zömén az éghajlat miatt lehetetlenség az emberi élet alapját jelentő mezőgazdaság, így a megművelhető terület kisebb, tehát jóval kevesebb földet birtoklunk mindannyian.
    Az ember egyik területszerző megoldása az erdőirtás. Ez jelenleg is bevett gyakorlat a fejlődő országokban. Azonban kevesekben tudatosult, hogy a természeti javak eladása rövid távú fellendülést hoz, és a mezőgazdaság lehetetlenné válik pár éven belül a nagymértékű talajerózió miatt. Az esőerdő hiányában az időjárás is drasztikusan megváltozik. Az Amazonas őserdő (ami megmaradt belőle) a világ másik felén van, azonban pusztulása kihat az egész bolygóra. Kár, hogy az ember rövid távú szükségletei háttérbe szorítják a hosszú távú fennmaradás igényét.
    A jövőnk érdekében becsüljük meg hazánk természeti értékeit! Ne tépjük le a vadvirágokat, ne rúgjuk fel az ehetetlen gombákat, ne vigyünk szemetet az erdőkbe!
    Nehéz elhinni, inkább elfogadni, mert az emberi önhittség végtelen, hogy a természet nélkül fajunk képtelen fennmaradni, pedig így van.
    Kíméljük, óvjuk, ápoljuk hazánk flóráját, faunáját és gombáit. Létükkel közvetve vagy közvetlenül járulnak hozzá egészségünkhöz, jó közérzetünkhöz.

    Folytatás...

    Algieba 13 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.