2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egyetlen este képei

    Nikon D7500+18-55 mm kit objektív állványról időzítővel, mindenféle beállítás a témától függően. :)

    Folytatás...

    Algieba 7 hónapja 0

  • Éjszakai fotóim

    Folytatás...

    Algieba 8 hónapja 26

  • Augusztus végén

    Megcsapott az elmúlás érzete, hogy van egy világunk, amit széjjel csapunk fene nagy igyekezetünkben, hogy minél több élményt bezsebelve átjussunk az élet nevű túlélő túrán.

    Majd bővebben kifejtem, ha lesz hozzá kedvem.

    Folytatás...

    Algieba 8 hónapja 2

  • Egy hét a csillagok alatt 2023

    Ez egy olyan kezdeményezés, amit jó szívvel ajánlok a figyelmedbe. Csütörtök este a békéscsabai programon voltam. Gyerekkorom óta érdekelnek a csillagok, lásd a Tejút ihlette regényötletemet, a Csillagvárosi rulettet. Sokat is tudok a csillagokról és a 10x50-es binokulárral látható Messier-objektumokat időről időre végignézem az év során. Természetesen ismerem Galileo Galilei nevét és munkásságát, akárcsak Kulin Györgyét. A Galilei-holdak a binokulárral is könnyedén megfigyelhetők. Egyébként most este éjfél körül kel a Jupiter. Lehet megcsodálni a csíkos gázóriást.

    Algieba 9 hónapja 1

  • Júliusi fotóim

    A hónap közepén ismét nyakamba akasztottam a Nikon D7500-ast, hogy fotózással dobjam fel a sétáimat. 100 kilométert akartam összes sétálni 31 nap alatt, ami a mai nappal meg is lett, pontosabban 102 km. Az augusztusi cél 150 km, vagyis lesznek még fotók a nyolcadik hónapról is. Sőt még több. Mindhárom obit használtam, de leginkább a 18-55 mm kis kit obit, mert ezzel van a legkisebb súlya a motyónak. A profi obival bőven két kilós a képalkotó eszköz. Szinte tépi a nyakam a súlyával. De imádok fotózni, ösztönből tolom, ami tetszik, azt igyekszem megörökíteni. A technikai részletek feszegetik türelmemet, azokkal kevésbé foglalkozom. A pillanatok gyűjtése a mániám és elmerülni a "szépben".

    Folytatás...

    Algieba 9 hónapja 6

  • Viharos nap

    Fonyódligeti webkamera 5:20-kor

    Ugyanekkor a radartérképen a látványos zivatarfelhőt adó hidegfront felhőzete.

    "Egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör."

    Algieba 10 hónapja 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.