2022. november 29., kedd

Gyorskeresés

Sony Ericsson W200: fapados walkman

Írta: | Kulcsszavak: W200 . walkman . teszt . Sony Ericsson

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A W200 egy kicsi, de ellenálló darab. A sötétkék példány akkutakarója és előlapja gumiborítású. Nem csúszkál a kézben, és 18mm vastagsága miatt kényelmes a fogása. A W200 kicsike, 101mm magas és 44mm széles. A méretei teljesen rendben vannak. A súlya is jó, csak 85 gramm.

A kijelző a múltat idéző, kisméretű, 128x160-as felbontású, kissé homályos, pixeles darab. Filmet és finomabb java alkalmazásokat nem ezen a kijelzőn fogunk nézni és használni. De a legfontosabb információk közlésére, sms-olvasására megfelelő. A színei valóban élénkek.

A menü 3x4 ikonos. Balról jobbra haladva: Play Now, Wap, Szórakozás (Játékok, PhotoDj, MusicDj, Hangjegyzetek. A felvétel hosszának a memória szab határt. Egy nagyobb memóriakártyára akár egy órás felvétel is rögzíthető.) Kamera, Üzenetek, Walkman, Fájlkezelő, Kapcsolatok, Rádió, Riasztások, Szervező, Beállítások.
A joystick is régi darab. Tapasztalatom szerint normál használattal akár két évet is kibír csere nélkül. A billentyűgombok jó nyomáspontúak, könnyű sms-t írni velük. Világításuk fehér, de a billentyűzár feloldását mutató fény narancssárga.

Alsó részén a töltő, adatkábel és füles csatlakoztatását is kiszolgáló csatlakozó található.

Hátlapján a vga kamera gödröcskéje van a walkman logó és az ívben látható lyukacskák mellett. Ezek alatt rejtőzik a hangszóró.

Jobb oldalán fent a hangerőszabályzó gomb található. Bal kezes használatkor a mutatóujjal könnyedén állítható a hangerő. Jobb kézben a hüvelykujjal némi ügyeskedést igényel a használata.

Bal oldalán felül a walkman gyors gombját, alul az M2-s kártya ajtaját találjuk.

A tetején a bekapcsoló gomb, az infra ablaka, és a nyakba akasztó helye van. Az infra mindegyik telefon modellemmel felvette a kapcsolatot és ide-oda mentek az adatok. Bluetooth nincs a W200-ban, de az árát és feladatát tekintve, nem hiányzik. A legfontosabb, hogy a PC-ről áttölthessük rá a zenéket. Ezt pedig adatkábel segítségével könnyedén megtehetjük.

A zenei része kimerül a menüben külön ikont kapott RDS rádióban és walkmanben. A zenelejátszó a fájl adatok alapján előadók szerint szétszortírozza a zenéket. A hangszínszabályzóban megtalálható a Mega Bass, de akár egyénileg is beállítható a hangszín. A zene kihangosítva közepes minőségű. A rádió is szól a külső hangszórón, de ehhez csatlakoztatni kell az antennaként funkcionáló fülest. Sőt, a rádió ébresztőóra hangnak is megadható.

Riasztásnak egy időpont adható meg és ez ismétlődhet akár az egész hétre beállítva.
A Szervező részébe sok mindent bepakoltak: Naptár (Találkozó adható meg.) Feladatok, Feljegyzések, Hívások, Számológép, Szinkronizálás, Időzítő, Stopper, Alkalmazások, Kódmemória. Bár fapados modell a W200, mégis számos funkciót tud.

A régi 2005-ös K500-asomra emlékeztet. Ha akkoriban jött volna ki, vagy 2006-ban, sokkal nagyobb szám lett volna. 2007-es megjelenésekor már sokkal komolyabb walkmanek voltak a piacon. Azonban a mai napig képes ellátni mobil és zenei lejátszói feladatait, így nincs okom negatívan nyilatkozni róla. Egyszerű, de zenehallgatásra és telefonálásra kiválóan alkalmas mobil.

Hozzászólások

(#1) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Megkedveltette magát a kis walkman. Problémamentesen teszi a dolgát. Találtam rá egy szép nyári témát: Golden summer. Pipacsok vannak rajta. Jól illik a kék mobilhoz.
Február óta sokszor kint volt velem a kertben, de bírja a munkát. :)
Egyszerű mobil, és mégis épp ezért tökéletes eszköz.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#2) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Tegnap vettem 2 gigás m2-es kártyát. Az összes albumom ráfér. :)

A K800 hiába fejlettebb nála, ha nagyobb mérete, púpos háta miatt kényelmetlen a fogása.

Kamerám van. Fotózni tudok.

Tehát a kis W200-as a telefonom. :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#3) nomotmo válasza Algieba (#2) üzenetére


nomotmo
csendes tag

Akkor a K800-at most leváltottad erre? :)

DIÓ!

(#4) Badman 4ever válasza Algieba (#1) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Nálam most jött el a telefoncsere ideje. Olyan Vodafone-os előfizetésünk van, ami 2 éves hűségidővel jár és a meghosszabbításakor egy telefont választhatok. Jelenleg 4 éve van nálam egy Sagem MyV-55, amit nem volt szívem elcserélni, mert ugye 2 éve lett volna rá lehetőségem, de nem tettem, mert a szívemhez nőtt a készülék. Most megint csereidő van és épp ezt a telefont néztem ki, hogyha netelántán cserélnék, akkor egy infrás mobil kellene, mert azt vettem a géphez és nincs kedvem Bluetooth adaptert venni. Ezt a W200-at néztem ki épp az infrája miatt. De még nem biztos, hogy váltok, mert a kis Sagem még mindíg tökéletesen megállja a helyét és az aksi is bír 4-5 napot átlag használat mellett. Szóval gondolkodok, de jó telónak néz ki ez a Sony. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) Algieba válasza Badman 4ever (#4) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Adnak mellé adatkábelt. Azzal sokkal gyorsabb az adatcsere a PC és a telefon között.
Ráadásul a kábelen keresztül tölti magát.
Volt már a kezemben jóval bonyolultabb készülék is, de a W200-as pont az egyszerűsége miatt jó választás, ha valakinek csak a telefonálás, sms, zene kell. Volt W910-esem, de nem jött be. De kellett egy walkman, és a W200 bevált. Ráadásul kékben nagyon kellemes a szemnek. Feketében túl komor, fehérben komolytalan, a kék pont jól áll neki.
Kár, hogy a szolgáltatómnál csak feketében van (szintén 70-es számom van).

nomotmo: A K800 a púpos háta miatt esett ki a kezemből. Átvitt értelemben. Majdnem vettem helyette egy K770-est, aztán belegondoltam, hogy az elegáns K770-essel mászkálok kint a kertben, ráncigálom ki az eső után fél méteresre megnövő gazokat, közben röpköd a föld, én is földes vagyok... Rossz elképzelés. Gyorsan letettem róla. Ezért is maradt nálam a W200. Kibírta a tavaszi munkákat. :)

Persze tisztában vagyok vele, hogy mi a jó és csodálatos az okosabb, fejlettebb modellekben. Járt már pár tucat mobil a kezemben, volt öt okostelefonom. Meg még 23 egyéb mobilom. Mégis a W200 megtartotta a helyét a zsebemben. Manapság használtan nagyon olcsón megvehető. A szolgáltatóm pedig 1 forintért adja az új akciójában.

Végül is egy bővíthető memóriás K310-es walkman lejátszóval, vagyis alaptelefon. De annak tökéletes. :)

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#6) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

A szolgáltatóm levette a listájáról. Végül is 2007-es modell, kifutott.

Azonban semmi bajom vele. Valahogy semmi kedvem egy ilyen jó kis mobilt csak azért letenni, mert nem ultramodern és nem okostelefon. Még az sem érdekel, hogy vérprofi mobilmániásként elvileg egy high-tech kütyüvel illene mászkálnom.

A magam mániájára is magasról teszek! Itt egy szememnek szép színben pompázó, kicsi, jó hangú telefon. Teszi a dolgát. Nem hagyott még zene és beszéd nélkül. Annyi mobil után kész felüdülés a megbízhatósága és egyszerűsége.

Nem érdekelnek a high-tech kütyük. A SE W910 is megbukott, mert hiába volt gyönyörű kijelzője, menő csuszka kialakítása, meg hű, de gyors net benne, amikor kézbe véve két dolog futott át rajtam, a szép nagy kijelzője sérülékeny, a karcsú teste pedig attól elroppan, hogy nézem.

A W200 tavasz óta bírja a tempómat. :C

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.