2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Vodafone 355: qwerty-törpe

Írta: | Kulcsszavak: Vodafone 355

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Férfi rokonom erős hüvelykujja kinyírta a Siemens SL55 piros gombját, ami nemcsak leteszi a hívást, hanem bekapcsolja a mobilt. Tehát a kis apróság a polcra került.
Hosszabbodnak a nappalok, így már alig van szükségem a Vodafone 136 zseblámpájára, valamint ráuntam a minimális tudására. Persze munkás telefonnak bevált, két éve megbízhatóan működik, semmi baja, telefonálásra és sms-re teljesen jó. Azonban a kikelet meghozta a mobilos étvágyamat és egyből megugrott az igényszintem. Azért akkorát nem ugrott, de vágyni kezdtem a színes kijelzőre, a java alkalmazásokra, a zenehallgatásra, az FMrádióra és az utcai internet elérésre. Munkanélküli csóróként nem nagyon ugrálhattam, ezért minimális árat lőttem be, 10000 alattit. Körbenéztem, hogy ennyiért mit kaphatok újonnan. A saját mobil szolgáltatómnál kötöttem ki és lecsaptam a Vodafone 355-re, ami az Alcatel OT-585 szolgáltatói változata.
Két húgomnak mutattam meg, nekik tetszett, mert olyan kis aranyos. Egyébként tényleg vonzó a kerekded formájával, a puha hátlapjával. A tudása untig elég nekem így tél végén. Hiszen van benne színes kijelző (nincs igényem pixelözönre, és két ujjas korira a kijelzőn), memóriakártya-hely, FMrádió, és GPRS net. Oké, tudom a GPRS maga a tetűlassúság, de 2005 óta mindig ezzel értem el telefonról a hálót. Ez akkor volt másként, amikor wifis telefonnal szaladgáltam, és nyitva hagyott hálózatokat kaptam el vele. A Vodafone 355 egy alap multimédiás telefon, amiből volt egy jó pár nekem, ezért semmiféle sokkot nem okoz számomra a lassú GPRS böngészés. Teljesen jó az alap dolgokra. Ha többre vágyom, itthonról a netbook wifijével elkapom a házi széles sávú netet. Mint most is.
Olcsó telefon, számítok rá, hogy előbb-utóbb rájövök néhány hibájára, de pár óra elteltével elégedetten nyugtáztam, hogy a mostani igényeimet lefedtem vele.

Pár óra alatt sikerült teljesen "belaknom". Minden hibátlanul működik. Pont azt nyújtja, amire szükségem van.
Kellemes meglepetés, hogy normál füles aljzata van, és tudja a repülőgépes üzemmódot.
A java alkalmazásokat felismerte és egyből telepítette.
A belső memóriája picurka, de bővíthető. 1GB microSD-t raktam bele. Vígan beolvasta a rápakolt adatokat. Kártyaolvasó van a netbookomban. Ezért könnyedén megoldottam a mobil testreszabását.
A zedge.netről töltöttem le pár csengőhangot, mert a saját mp3 zenéim túl halknak bizonyultak maximum hangerőn is. A zedgés csengőhangok olyan magas hangon csicseregnek, hogy a tömegközlekedés zaján át is hallom, hogy bejövő hívásom van. A "bird flute" tetszett meg a legjobban, madárcsicsergés és keleties fuvolajáték. Azt hiszem, ez egy iPhone csengőhang. Úúú, mekkora lúzer vagyok, a fapados qwertymre iPhone csengőhangot állítottam be. Oké, kijár ezért egy "facepalm". :DDD

Egyébként olcsósága és egyszerűsége ellenére ugyanúgy megbecsülöm mint egy 100000-es kütyüt. Beleraktam a 2005-ben varrt univerzális méretűnek bizonyult zöld mobil tokomba, tehát védem a kis testét. Jó tenyérre venni a puha hátlapja miatt. Végre nem egy csúszós műanyag! A gombok jól használhatók. Gyorsan megy a gépelés. Majd veszek hozzá egy jobb fülest, ha ismét lesz több pénzem. Egyelőre a gyári fülessel hallgatom a rádiót és a zenéimet.

Ez nem egy teszt, sokkal inkább szubjektív ömlengés az új mobil kedvencemről. :)) A tesztek írását meghagyom másoknak.

Hozzászólások

(#1) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

A "mobil" után futkosva a használt telefonos ismerősömnél beleszaladtam két régi ismerősbe: Nokia 6510, E61. A pezsgő színű 6510 egy női tulajtól került be az üzletébe, így korrekt állapotban kellette magát. De nem vettem meg, mert a fejemben duruzsoltak a szempontok: színes kijelző, zenehallgatás, FM rádió, internet, qwerty.
Ezért megnéztem az E61-est is. Sajnos régi függőségének (Pannon) beállításai benne maradtak. Hiába vehettem volna meg 10000-ért, de költenem kellett volna a gyári menü feltöltésére, és vennem kellett volna kijelzővédő fóliát is. Sajnos az E61 nagy kijelzője előtt nincs plexi. Persze hatalmas előnye a Symbian, a nyílt rendszer blablabla, de felnőttem, és idősebb fejjel semmi kedvem vacakolni a hasznos programok keresésével és feltelepítésével, elviselni a rendszer lassúságát stb. A wifire nincs szükségem, mert az előfizetésem része egy net csomag. Aztán a végső érv hatására visszaraktam a többi mobil közé: nem akartam egy tenyérnyi szürke "csempével" futkosni és aggódni a biztonságáért. Egy olcsó, alap multimédiás mobilt akartam, semmi többet. Ezért választottam a Vodafone 355-öst. Ifjú éveim mobil láza elmúlt, józanabb lettem. Illetve minek nekem okostelefon, amikor van egy netbookom? :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#2) Hu-De


Hu-De
csendes tag

Tehát ez lényegében a Telenor S520 (Alcatel OT506) qwertytörpe változata. Anno szemeztem vele, de egy C3-00 lett belőle, majdnem ugyanannyiért, újan. Nem volt jó döntés, így utólag nézve.

[ Szerkesztve ]

(#3) Algieba válasza Hu-De (#2) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Köszi a szót, átvettem és a címbe raktam! :)

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#4) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Egy hét elteltével még mindig elégedett vagyok vele. Működik a facebook és az mTwitter alkalmazás is. Most már a városban is bármikor online lehetek, ha éppen várnom kell valahol és rágcsál az unalom. (Persze olyan helyeken, ahol nem lehet aktív mobil, offline módon szórakozok, pl. könyvolvasás.)
Tetszik a widget-sáv, ami ugyanolyan mint a régebbi Nokia mobiljaimban a készenléti kijelző ikonsora. Ez igényeink szerint átvariálható. Én a rádiót, zenelejátszót, naptárat, profilokat, és az időjárást raktam ki ide.

Ha minden jól alakul, akkor majd a második félévben le fogom cserélni egy teljes qwertys Androidos mobilra.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#5) mcs


mcs
veterán

Én is ilyet vettem tavaly decemberben, köszönet és sim nélküli kedvezménnyel 5810ért.
Ilyen áron kétségtelenül remek vétel volt, eddig legalábbis semmilyen komolyabb hibát nem tapasztaltam rajta. A felépítése kifejezetten masszív ahhoz képest, hogy filléres kategória, pláne, hogy a legtöbb Nokiát maga mögé utasítja ebben.
Ha esetleg több kakaóra vágysz hangerő terén, akkor kinn az ,,asztalon" a *#364463# paranccsal eljuthatsz a szervíz menübe, ahol az audio menüben kiválasztod az adott üzemmódot (normal/headse modet), és a melody részben a 16 level settingsben a max level gaint megnöveled 255ig bármilyen tetszőleges értékre. Mondjuk egy bizonyos hangerőn túl már alaposan torzít a kicsike. :D

[ Szerkesztve ]

(#6) PierNight


PierNight
aktív tag

Másod mobilt keresek és ez ár/érték arányban nagyon jó vétel lenne. Viszont leginkább zenehallgatásra használnám. Hogy teljesít a ketyere ilyen téren? Volt régebben egy nokia c3-am és az remekül szólt. Az lenne a második variáció ismételten :) Köszönöm a választ előre is! (Bárkitől :D)

(#7) mcs válasza PierNight (#6) üzenetére


mcs
veterán

Hát akkor csalódni fogsz benne, ugyanis közepes hangerő (13-14/16) felett már betorzít, legalábbis fülsüketítő zenélésre abszolút nem alkalmas. :) Az is idegesítő lehet számodra, hogy nem fájlnév, hanem id3 title szerint rendezi sorba a számokat. Az ekvalizer hangképek zöme is hiába van, ha csak normalon, és véleményem szerint még rockon szól normálisan.
A gyári borzadály fülesről nem is beszélve, amit feltétlenül érdemes lecserélni valami kúltúráltabb intra aurális (agybadugós) cuccra. :D

[ Szerkesztve ]

(#8) PierNight válasza mcs (#7) üzenetére


PierNight
aktív tag

Nem vagyok én raj :) Csak és kizárólag fülessel hallgatnám. És nem a gyárival az szinte mindig kuka :D A zenéimet pedig itunesban kezelem így azzal sem lenne gond :D

(#9) mcs válasza PierNight (#8) üzenetére


mcs
veterán

Fülesre céloztam én is, hogy torzulás nélkül átlag hangerőn fog szólni csak. Ha nincsenek ennél nagyobb igényeid, akkor tökéletes lesz másodlagos telefonnak. :) Kikapcsolod a felesleges akksizabáló dolgokat, mint pl. gprs meg billentyűzet háttérvilágítás, ezen kívül a kijelző fényerejét is a legkisebbre veszed, és egészen sokáig bírja majd naftával.

(#10) PierNight válasza mcs (#9) üzenetére


PierNight
aktív tag

Az nem túl biztató akkor :) Torzítja a zenét fülesen keresztül magasabb hangerőnél...asszem körülnézek még a piacon :D Pedig olyan kis pofás is. Csak a zene lenne a fontos nekem.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.