2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tíz szeptemberi fotóm 2021-ben

    Öt Canon PowerShot A630, öt Nikon D7500 70-300mm vagy 18-55mm kit objektíveivel.

    Folytatás...

    Algieba 3 éve 11

  • Őszi csendélet Dr. Samuval

    A Samsung Galaxy Note 4 az okos tokjában tényleg doktor bácsis. Az egészségalkalmazása miatt kapta a becenevét, mert mindennap megmérem vele a pulzusomat, a véroxigén és a stressz szintemet. A véroxigén kimondottan hasznos a Covidos időszakban, hiszen a rohadék vírus képes teljesen tönkretenni a tüdőt. Ha már kevesebb az oxigén a vérben, 90% alatt van, nem mogyorókrém van a palacsintában... oh, de nagyon nem. Szerencsére mindig 95% felett van, vagyis jól vagyok. Annyira jól, hogy imádott zászlóshajómról őszi csendéletet lőttem. Egyébként a fejüregeimből kellene még valahogy kitakarítanom a taknyot, mert érzem a szmötyi súlyát. Sajnos Dr. Samu ebben nem tud segíteni, viszont eleganciájával mindig mosolyt von az arcomra, ami jó.

    Algieba 3 éve 5

  • Náthás vagyok

    Két évig nyugtom volt, de most valami cseppfertőzéssel terjedő kórság sikeresen megfertőzött. Egyáltalán nem hiányzott a szabvány nátha sem. Most itthon dekkolok csöpögő orral, időnként a kis mocsok hatalmas tüsszentésekre ingerel, mert terjedni akar, de nem fog. Nem viszem sehová. Baszódjon meg. Az immunrendszerem majd jól lekaratézza. Bár remélem, nem alap nátha, hanem Covid. Jó lenne letudni az ellenanyag termelést ezen módszerrel.
    A cseppfertőzéssel terjedő kórságok aranyidőszaka jött el, mert a magyar önérzetes nép, ő nem hord maszkot mint azok a "vágott szeműek" normál influenzajárvány esetén is. Neki joga van nyakon türhenteni az egész világot. Mi az, hogy kézfertőtlenítés? Az csak akkor kell, amikor mondják...
    Jól van. Ennek a népnek nem kell kataklizma, önmagában hordozza a vesztét. Csodás őszünk és telünk lesz. Már most K.O. vagyok.

    Megjegyzés: Ráadásnak tegnap már valaki az utcában begyújtott műanyaggal. Szállt az édeskés bűz. Értem, hogy rövid távon fázni rosszabb mint hosszú távon megdögleni tüdőrákban. Nincs itt semmi látnivaló. Mi így élünk, önpusztító módon. XD

    Algieba 3 éve 63

  • Tíz augusztusi fotóm 2021-ben

    Nyolc kép Nikon D7500 felváltva a két kit obi 18-55mm és 70-300mm, az utolsó két kép az öreg Canon PowerShot A630-assal készült.

    Folytatás...

    Algieba 3 éve 2

  • Kórház a káosz szélén

    Pár napja a barátommal kis groteszk szórakozásunk elképzelni "csináld magad műtétek otthon" vlogot és "kórház a káosz szélén" tévésorozatot. Mivel a valóság igencsak abszurd, fájó humorral igyekszünk feldolgozni. Nem igazán akarok a jelenetek kidolgozásával fáradni, így csak vázlat az őrületről:
    A kórház előtt tüntetés, érkező beteg csodálkozva kérdezi a portástól, hogy kik tüntetnek, válasz: Nőgyógyászok a magasabb hálapénzért.
    Műtőben az altatóorvos a beteg után magát is elaltatja, "szippantás a jóból", mert már három napja nem aludt annyi munkája volt. Végre pihenhet.
    A rengeteg műtét miatt a várakozó betegeknek a váróban a "csináld magad műtétek otthon" vlogot vetítik.
    Jól halad a sebészi gyorstalpaló, az első hentes átképzése sikeresen megtörtént. Miért pont hentes? Mert van alapból némi anatómiai ismerete és nem fél vágni.
    Folytassam? Valamikor nagyon népszerűek voltak a kórházas sorozatok.

    Zenei aláfestésnek tökéletes. Egyébként ebben van egy zseniális kórházas jelenet. :D

    Algieba 3 éve 1

  • Dr. Samu tokot kapott

    Végre tudtam venni okos tokot imádott Samsung zászlóshajómra. (A tokra a Hardveraprón akadtam rá.) Oké, hogy 2014-ben volt csúcsmodell, de én 2021-ben is rajongó tekintettel simogatom nagy kijelzőjét és klasszikus megjelenésű házát. A becenevét az egészség alkalmazása után kapta. Mindennap megmérem a stressz és véroxigén szintemet, valamint a pulzusomat. Azért kicsit bolond vagyok, mert az okos tokba bújtatott telefont még beledugom a kopott bőrtokba, amiben eddig hordtam. Annyi minden kacat van a táskámban, hogy nem akarom túl korán elkoptatni a gyári tokot. :DDD

    Algieba 3 éve 3

  • 1000 méter felett

    A szálaskalapú nyálkásgomba a lucfenyő és jegenyefenyővel társuló gombafaj, így a magashegységi lucfenyvesekben érzi igazán jól magát, ott találja meg a fapartnereit és a létfeltételeit.

    2013-2019 között több természetismereti túrát vezettem az Erdélyi-szigethegység erdőiben önszorgalomból. Ezekért pénzt nem kaptam, aki akart "egy kávéra meghívott". A túrák célja a természet értékének a bemutatása volt, hogy feltámadjon a többiekben is a megóvásának a vágya.

    A bejegyzésben szereplő képeket 2016 kora őszén fotóztam a Bihar-hegységben. Amikor erre a patak fotóra került sor az újraszerkesztés során, majdnem kiégett a szépérzékem a túlterheléstől. Most is borzongok. Gyönyörű. Ilyen a természet. Ezt pusztítjuk el.

    Folytatás...

    Algieba 3 éve 0

  • Ami jó, az jó örökre

    2015. június 1.

    "Senki sem mutatott nekem példát, egyedül fedeztem fel az élőlényeket. A dédnagyanyám házának udvarán tipegő kicsiként belebotlottam békákba, futóbogarakba, csigákba, és hamar észrevettem, hogy az illatos lángvirágok előtt nappal pillangók, alkonyatkor szenderek röpködtek. Senkivel sem tudtam szót érteni, így teljes figyelmemmel a természet felé fordultam. A művészet a hiányból fakad. Hatalmas táj várt engemet, és feledni önmagamat beléptem a fák közé.
    A nyár első forró lehelete előtt átrohantam Erdélybe elcsípni a nyári vargánya termőhullámának végét. Az első termőtestet nem szedtem le, csak lefotóztam. Meg kell adni a tiszteletet a gombának. Ott állni a tökéletes és célszerű forma előtt a lágy napsütésben, a madarak énekét hallgatva, az édes erdei levegőt lélegezve; minden bánatomat messzire űzte. Boldogan hagytam a helyén az "élő szobrot". Mentem tovább, hogy mindent leszaggassanak rólam az ágak. Belefeledkezni a megfigyelésbe a legjobb búfelejtő. Önfeledten mászkáltam le-fel a domboldalon. Órákig képes vagyok bolyongani.

    Folytatás...

    Algieba 3 éve 3

  • Szép volt

    2013 és 2019 között számos természetismereti túrát vezettem önszorgalomból az Erdélyi-szigethegység területén. Az idei forró és száraz nyáron jó időtöltés felidézni az emlékeket. A bejegyzés fotóit az első digitális kamerámmal lőttem, ami egy nagyon egyszerű kompakt volt, HP MZ67. Azonban kiismerve a gépet számos jó fotót adott nekem, amiket a mai napig szívesen mutogatok: lásd, milyen szép volt!

    A rőt tejelőgombáról lőtt élőhelyi kép kinyomtatva díszíti az "irodámat". Ránézek, és ismét ott vagyok 1000 méter feletti lucfenyvesben. Körötte még több fotóm, mert a hátteret adják az online előadásaimon. Mostanában élőben nem szervezek oktatást, kizárólag online oktatok. Ingyenesek az előadásaim. Nem csináltam portékát magamból és a tudásomból. Utálom, ahogy árcímkét akasztunk magunkra is, és elhisszük az összeg kifizetése után, hogy ennyi az egész. Hát nem. A tudás fontosabb.

    Folytatás...

    Algieba 3 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.