2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nokia okostelefonjaim

    Hol volt, hol nem volt... Vagyis voltam és boldogan éldegéltem monokróm kijelzős csodáimmal, a Nokia 8310-essel és 6510-essel. Mindkettőt kedveltem. Egy-egy tündéri mobilálom. Még sok-sok évesen is működtek és szolgáltak engemet. Aztán egy szép augusztusi napon utamba akadt egy óriási mobil rokonuk. Két hét keringőzés után megvettem magamnak. A két kis tündér polcra került, mert kiszorította őket a zsebemből a Nokia első színes kijelzős, kamerás, MMS képes modellje, a 7650. Mit ne mondjak... Állandóan ismétlem önmagamat, de tény, őt is imádtam.


    „Nagy Hetes”

    Megjelenési éve után öt évvel vettem meg. Különleges élmény volt a 154 grammos, 115x57x26 méretű készülék, melyben a Symbian 6.1 garantálta a felhasználói élményt. Sajnos, a 4 megás memóriája lehetetlenné tette a tudása kihasználását. Néhány java és sis alkalmazást, pár kisebb midit és háttérképet töltöttem rá. Témázni még nem lehetett, de egy kicsi programmal a gyári három színsémát még hárommal ki tudtam bővíteni. Ő volt az első telefonom, amire rátöltöttem a PicoSky nevű planetárium programot. A kedvenc csengőhangom a Szomszédok főcímzenéje volt. Egy játékot töltöttem rá, az Aknakeresőt. Szívemet melengette a sok-sok meghökkent tekintet, amikor elővettem a nyílt utcán, mert megszólalt a Szomszédok midi.

    Folytatás...

    Algieba 15 éve 13

  • Nokia E65 - kávébarna csábító













    2008-ban két elődjét használtam, a teljes qwerty billentyűzettel ellátott E61-est és az első E szériás modellt, az E60-ast. Mindkettővel elégedett voltam, mert egyedi megjelenésű készüléktestben számos hasznos szolgáltatást nyújtottak.
    Ugyan 6:24 az állás a zárt rendszerű telefonok javára nálam, de a „titkos” kedvenceim, az okostelefonok testesítik meg számomra a nagy betűs telefont.

    A harmincadik készülékem az E65. Akárcsak modelltestvéreinek, neki is a Symbian 9.1-es operációs rendszer a „lelke”.
    A Symbian közismert a mobilhasználók között, akárcsak a Windows a számítógépet kezelők körében. Tulajdonképpen a lényege pont ugyanaz, mint a PC-s op.rendszeré. Ad egy felhasználói kezelőfelületet, amit kedvünkre variálhatunk újabb és újabb programok feltelepítésével.

    Folytatás...

    Algieba 15 éve 23

  • Vallomás

    Rá kellett jönnöm, hogy végzetesen vonzódok a mobilokhoz. Imádom dédelgetni őket, telepítgetni a programjaikat, összehozni őket a PC-vel, alkalmazásokat keresni hozzájuk, azokat feltölteni a memóriájukba. Felcsillanó szemmel elkönyvelni: „Új usb eszköz csatlakoztatva”. Majd kitartón túrni a világhálót tartalmak után. Elmerülni a *.sis, *.jar fájlok tengerében. Simogatni a telefon kijelzőjét, miközben nézem a pixelmentes TFT panelt. Örvendezni az újabb feltelepített alkalmazásnak. „Elindítja most?” „Igen.” Rájuk tölteni a kedvenc mp3 csengőhangomat. „Ezek mi vagyunk, a szabadság vándorai.” Háttérnek kitenni egy tájképes témát. Plusz letölteni több tucat virág, gyümölcs, tenger, naplemente, hegyvidék *.jpg-t. Majd betölteni a sok színes csodát a picture mappába. Mindegy, hogy telefon memória vagy memóriakártya, csak legyen még pár mega szabad hely, hogy ne omoljon össze a mobil...
    Mindig is imádtam a kütyüket. Zsebrádiók, kvarcórák, zsebszámológépek bűvöletében nőttem fel. Nekem egy mobil a mai napig megtestesíti a Technika csodáját. Oh, igen, egy technokrata nő vagyok. Még ilyet. Pedig van ilyen. Algieba/Gamma Leonis.

    Algieba 15 éve 18

  • Sony Ericsson K800 – 3,2MP etalon

    [link]

    Három évvel a teszt elolvasása után a tulajdonosa lettem a K790 3G változatának, a K800-asnak. 2006-ban felkeltette az érdeklődésemet a modell, de akkoriban tombolt a retro mániám és kizárólag multimédia-mentes telefonokat használtam. Aztán addig csapongtam a különféle modellek között, míg sikerült megválaszolnom a nagy kérdést: mit várok egy mobiltól? A hosszú út végére érve a mobiltelefónia világában, kényelmesen hátradőlök és tenyeremre fektetem a K800-ast.

    106x47x18mm méretű, 115 grammos, teljesen szögletes, csöppet sem nőies modell. Ránézésre nagynak látszik, de ez csak érzéki csalódás, mert nincs nagy kezem, mégis kényelmesen elfér benne. Könnyű kezelni, minden gombot könnyedén elérek. Eddig nem ejtettem le. Szemből átlagos Sony Ericsson tábla modell, a háta az érdekes. Púpos, mivel a kamera nincs besüllyesztve a hátlapba, ráadásul nagy lencsevédőt kapott. Azonban a lencsevédő felirata enyhíti az esztétikai bokaficam okozta sokkot. A 3,2 megapixel, automata fókusz, és a púpocska feletti vaku sok jóval kecsegteti a telefon tulajdonosát. Szerencsére, a K800 méltó utódja a siker modell K750-nek. Kamerája az egyik legjobb a mobilok mezőnyében, a 3,2 megapixeles csapatban az etalon.

    Folytatás...

    Algieba 15 éve 51

  • Sony Ericsson K800i és HP Photosmart M305 (3,2MP teszt)


    A közös fotó HP Mz67-sel készült.

    A teszt célja, hogy bizonyítsa vagy cáfolja, kinek mi tetszik, hogy a mobilok kamerája egy vicc és még egy alap digitális fényképezőgép is sokkal jobb felvételeket készít náluk. A kiegyenlített küzdelem érdekében direkt egy 3,2-es digigépet küldtem a Sony Ericsson K800i ellen. Mindent automatán hagytam. A fényviszonyok változtak a fotózás során, mert felhők vonultak az égen. A képeknél jelzem, hogy teljes napfényben, félárnyékban, árnyékban készültek.

    Felül mindig a K800i felvétele látható, alatta pedig a digigépé.


    Teljes napfényben a békéscsabai strand épülete


    Teljes napfény, élővíz csatorna


    Árnyék, makro mód, körömvirág

    Folytatás...

    Algieba 15 éve 6

  • Algieba postáz

    Elkelt a W200-as. Így be tudom mutatni, hogyan néz ki nálam egy termék felkészítése az utazásra.
    Először mindent áttörölgetek, majd a telefont gyári állapotra állítom vissza. Leformázom a memóriakártyát. (A kártya egyik képen sem látszik, mert a helyén van, a telefonban. Egyébként a kis W200-asban egy 2 gigás kártya van.)
    (Sajnos, éppen kifogytam a kicsi zacskó készletemből. Így a jövőben már nem tudom a tartozékokat külön-külön tasakba rakni. Valahonnan zacskókat kell szereznem.)

    Amint látható, a W200-nak minden holmija megvan. Maga a telefon tökéletesen működik, az új tulaja azonnal beüzemelheti.

    A termék biztonságát szolgálja, hogy külön mindent becsomagolok papírba.
    Most csak papírzsebkendő volt itthon, de általában papírtörlőkendőt használok. A szabad helyekre is papírt tömök. Majd lezárom a dobozt és megrázom. Ha "néma", akkor tökéletes munkát végeztem.

    Jöhet a csomagolás záró lépése.

    Erős csomagolópapírral vonom be a dobozt, majd három oldalát körbetekerem celluxszal.
    Tökéletes küldemény.

    Folytatás...

    Algieba 15 éve 22

  • Sagem My215x – 50 forintos dal

    2008 nyarán, pont egy éve az egyik helyi parfümériában leltem rá a Sagem telefonjára. Az első meglepetésen túljutva, hogy az üzletben pipere árun kívül még mobilkommunikációs eszköz is kapható, kikértem az apró dobozt a pult mögül. El se hittem az eladó szavát, hogy eme modell alkalmas zenehallgatásra. Azonban a dobozon található jelek egyértelműen üzenték, hogy igen, a kis Sagem képes mp3 lejátszásra. Kivettem a dobozból a telefont és a használati útmutatóját is. A 46. oldalon megtaláltam a műszaki jellemzőit, és igen, hangformátumokból támogatja: iMelody, midi, wave, mp3, amr, aac.
    Az ára hallatán még inkább elkerekedett a szemem és igazi mobilmániásként képtelen voltam a boltban hagyni, megvettem.

    Itthon ripsz-ropsz beüzemeltem a sim-kártyámmal, összekötöttem a PC-vel, és lám, minden telepítési macera nélkül felismerte a PC külső meghajtóként. A telefonban a háttértárat kell kiválasztani és innen már könnyedén rátölthetjük kedvenc zenéinket. A kis rózsaszín fapadosomban jelenleg 65 teljes mp3 zeneszám van. Mind a saját fülesével, mind kihangosítva meglepően jól szólnak a dalok.

    Folytatás...

    Algieba 15 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.