2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Közéleti gondolkozás: az első lépés

    Októberben írtam, a fő blogomban publikáltam először.
    Ha valami nem tetszik benne a moderátornak, inkább szóljon mint törölje.

    Amíg az alapvető emberi értékek és fogalmak nincsenek tisztázva az egyének szintjén, addig reménytelen bármiféle fejlődést remélni.
    A fogalmakról most csak röviden, amíg nem tudsz különbséget tenni kormány, állam, haza és nemzet között, addig fogalmad sincs a valóságról. Lásd két korábbi bejegyzésemet, pár nappal korábbit és egy márciusit. Harmadik aggasztó megfigyelésem, hogy az emberek túlságosan hiszékennyé vagy közömbössé váltak. Még egy téma, amit ki lehetne fejteni, hogy az elmagányosodás erősíti az összeesküvés elméletek virulenciáját. Elképesztő, hogy miket vesznek komolyan, mert gyengék. Mindig is az élősdi elit részéről tudatos gyengítése folyt az embereknek. Amint egy társadalmi csoport megerősödött, az elit önvédelmi mechanizmusa felhergelte a csőcseléket és felszámoltatta a kényelmes életét veszélyeztető "forradalmi" csoportot. Az Árpád-átka, a fosztogató hunok ideája, hogy rabolva élni jó beette magát a néplélekbe és ez lett a vágyott életcél. Ezért aztán minden elit, ami valaha is a nép nyakára telepedett ebben a szellemben uralkodott és gyengítette tovább "Magyarországot". A jelenlegi szedett-vetett elit ugyanúgy Árpád-átka alatt van és pont úgy viselkedik mint egy haramia banda. Pont úgy. Ezzel elkanyarodtam az eredeti témámtól, így visszafordulok.

    Folytatás...

    Algieba 5 hónapja 3

  • Retro karórák

    Régi lomok között találtam két régi mechanikus karórát. Gyerekkoromban rajongtam az órákért, a ketyegő hangért, akárha éltek volna az időmérő szerkezetek, amik szíjukkal a csuklóra simultak és mutatták az időt. Az óraszerkezetüket időnként fel kellett húzni, így gondoskodást igényeltek, ha az ember ragaszkodott a pontos idő ismeretéhez és nem akart a déli harangszóra várni, hogy beállítsa a felhúzott óráját. Azok a régi idők, amikor minden tartósabb és lassabb volt, és sokkal valóságosabb.
    Szerencsére még van órás a városban. Ha lesz rá időm, elviszem ezen emlékeket és megkérdem a javításuk árát. Ha ugyan javíthatók. A kis Junost jár, de siet, a Poljot nem húzható fel.

    Algieba 6 hónapja 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.