2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Sony Ericsson K800 – 3,2MP etalon

Írta: | Kulcsszavak: Sony Ericsson K800

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

[link]

Három évvel a teszt elolvasása után a tulajdonosa lettem a K790 3G változatának, a K800-asnak. 2006-ban felkeltette az érdeklődésemet a modell, de akkoriban tombolt a retro mániám és kizárólag multimédia-mentes telefonokat használtam. Aztán addig csapongtam a különféle modellek között, míg sikerült megválaszolnom a nagy kérdést: mit várok egy mobiltól? A hosszú út végére érve a mobiltelefónia világában, kényelmesen hátradőlök és tenyeremre fektetem a K800-ast.

106x47x18mm méretű, 115 grammos, teljesen szögletes, csöppet sem nőies modell. Ránézésre nagynak látszik, de ez csak érzéki csalódás, mert nincs nagy kezem, mégis kényelmesen elfér benne. Könnyű kezelni, minden gombot könnyedén elérek. Eddig nem ejtettem le. Szemből átlagos Sony Ericsson tábla modell, a háta az érdekes. Púpos, mivel a kamera nincs besüllyesztve a hátlapba, ráadásul nagy lencsevédőt kapott. Azonban a lencsevédő felirata enyhíti az esztétikai bokaficam okozta sokkot. A 3,2 megapixel, automata fókusz, és a púpocska feletti vaku sok jóval kecsegteti a telefon tulajdonosát. Szerencsére, a K800 méltó utódja a siker modell K750-nek. Kamerája az egyik legjobb a mobilok mezőnyében, a 3,2 megapixeles csapatban az etalon.

[link]
Összemértem a tudását egy alap digitális kameráéval.

A közeli képek mutatják meg a legjobban, hogy a kamerával semmi baj sincs. Ha lenne objektív része és előtte egy plusz lencse, plusz tudna optikai zoomot, bőven hozná egy alap digitális kamera minőségét. Így sincs okom panaszra, mert makróban tökéletes képeket lő. A barack eredeti méretben is pazar látvány. Látszanak a gyümölcs apró szöszöcskéi is. Tehát csak objektív kellene és a mobil fotózásnak lenne normális jövője.


Légköri jelenség és horizont alkonyatkor

A fenti kép egy miatt került be, mert a távolban látszik ama magas nyárfa, amiről később fényes nappal is lőttem egy képet.

10x50-es binokulárba nézett a K800

Ugyanígy fotóztam le a lenyugvó napot, bal kezemben egyensúlyoztam a binokulárt, jobb kézzel egyik kukucskája mögé tettem a K800-ast, és mikor épp nem remegett a kezem, gyorsan fotóztam.


Reggeli felhő

Átlagos nappali felhőfotó, hogy bemutassam, mennyire bírja a kamerája az erősebb napfényt.


Templomtorony: példa, hogy mire képes teljes napsütésben a kamerája

Természetesen a képek eredeti méretben képzajosak, de sose fogom egyiket sem 70x50cm méretben kinyomtatni, inkább normál fotóméretben, mert abban jól mutatnak. Szerintem vállalható a képminősége. (Oké, ennyire „igénytelen” vagyok, ahogy még két ismerősöm, akik telepakoltak egy-egy albumot a K800-asukkal készített fotókkal.)

Egyébként a K800 nemcsak fapados digitális kameraként funkcionál nálam, hanem telefonként is. A hangminősége rendben van, kihangosítva átlagos a hangja. Két, három napig üzemel. (Bár nekem mániám töltőre tenni, ha már 50%-on van a telep.) Plusz mp3 lejátszóm egy HPM-70-es fülessel. Feltelepítettem a kedvenc JAVA alkalmazásaimat: 3 planetárium, egy világóra, angol-magyar és magyar-angol szótár, két java könyv, egy tudományos számológép, egy angol szótár, Opera mini. Telepakoltam témákkal, háttérképekkel. A jelenlegi csengőhangom teljes hosszában a Queen egyik klasszikusa, az Univerzum hercegei.
Használom böngészésre egy kisebb netcsomaggal.

Sokat hallgatom az RDS képes FM rádiót. (Megfogadtam, hogy rádió nélküli mobilt többet nem veszek, mert szükségem van a közszolgálati műsorokra, hogy íróként friss témákhoz jussak.)

Ami negatívum, a joystick. Használt példányt vettem, és első dolgom volt visszavinni, hogy garanciába csináltassák meg, mert akadt két irányba. Most tökéletes, és az én puha ujjaimmal sokáig fogja bírni. (A J300-asé négy év elteltével sem akadt.)

A kezelése nagyon könnyű. A menüje logikus, nem lehet eltévedni benne. Aki használt már Sony Ericssont, annak ugyanolyan jó, mint a Nokiásoknak az S40. Külön menüpontot kapott a kamera és a zenelejátszó. A rádió a Szórakozásban van.

A lényeg, hogy a Sony Ericsson K800 a mai napig egy remek középkategóriás modell. Annyira jó, hogy később másik (szebb) házban újra kiadták.


Új burkolatot és számot kapott: K810

Hozzászólások

(#1) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Ugyan a telefonom férfias, de a fülesem nőies. Fehér-rózsaszín HPM-70-es.
[link] :)

My little K800 :D

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#2) niti válasza Algieba (#1) üzenetére


niti
aktív tag

Örülök, hogy így bevált neked ez a telefon, mert olvastam a vásárlást megelőző dilemmádat. Nem értem a Sony Ericssont, miért nem adták ki kb. ugyanezt a tudást egy nőiesebb formában is. Hasonlóan kedvező ár mellett biztos vevő lettem volna rá. Így egy w880-am van, már 2 hónapja megelégedéssel használom, de azért egy ütősebb kamera nagyon hiányzik belőle. Jobban belegondolva, a w800 óta nem adtak ki olyan készüléket, amiben van egy normálisabb kamera, és ha kis túlzással is, de azért nőiesnek is lehet mondani. :(

(#3) Drenadar


Drenadar
veterán

Én nagyon imádtam ezt a telefont, teljesen megvoltam vele elégedve míg egyszer csak meghalt a kijelzője. (Havert rávettem, hogy szoftveresen próbálja megoldani, sikerült, csak mire megoldotta beleszerettem az omniába - hiba volt.)

abszolult legjobb választás a k800i.

(#4) puttputt


puttputt
őstag

Kicsit több mint 1 hete az enyém egy ilyen példány... innen, a PH-ról szedtem össze, potom áron, bár a külseje eléggé leharcolt..., úgyhogy arra kicsit még dolgozni kell.
Mindig ilyen telefonra vágytam... K310i, K700i, K750i is volt nálam hosszabb, rövidebb ideig, de mindig ez lebegett a szemeim előtt, mint "etalon".
Örülök, hogy nálam van.
Külön tetszik a fotófunkciója, a blogolási lehetőség (rögtön fel lehet tenni személyes blogra a fotót); az internet gyors, "csecse", Opera Minivel még könnyed is.
Szép nagy tárhelye van, szóval..., megérte.
Jó, hogy mások is osztoznak meglátásomban..., és hogy helyettem elkészítette valaki a bemutatót. :DDD :C

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#5) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Legalább késő őszig fogom használni, addig teljesen feljavítom, pl. új házba öltöztetem.
Egy teljesen korrekt K800-ast fogok továbbadni, hogy váltani tudjak a K810-re. :C
Volt a kezemben egy, pont a képen látható színben és nagyon baba. :) Egészen más a vizuális hatása mint a testvérének. Tökéletes választás lett volna, csak használtan olcsóbb volt a K800. Így az utóbbira csaptam le.
Csöppet sem bántam meg. Már a W200-sal elégedett voltam. Egy W810-est szerettem volna, de sehol sem találtam normális állapotban megtartott példányt. A K750-ben megjelent és a walkman testvérbe is bekerült kamera már tökéletes lett volna nekem.
Aztán rátaláltam az utángyártott házba öltöztetett, kicsit bugos és ezek miatt olcsó K800-ra. 15e-ért a walkman fülessel jó vételnek számított. Elhoztam. Aztán megjavíttattam. Még a hónapban meglesz a házcsere is. :)

Magam is sajnálom, hogy nincs női változata. :( Nagyon jó mobil. A macsó megjelenése miatt az elegánsabb D900i volt a vetélytársa, de nem témázható, a java telepítése körülményes, és használtan ki tudja milyen állapotban van a szalagkábele. Így legyűrtem magamban a női jó ízlés tiltakozását és megvettem a K800-ast.

Azonban fura érzés nőként vele mutatkoznom, miközben rendre csak férfiaknál látom a modell testvéreit. :B :C

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#6) madstunt


madstunt
addikt

Szia!
Egy kérdésem lenne: Hogy lett ez ilyen kék?:) Utángyártott ház?

Hogy ON legyek: Hát én nálam 3 különböző (SE K800,SAMU U600,Nokia 5610) 3,2 MP-s kamerával ellátott modell volt átlagosan 2-4 hónapig(ezek közül az 5610 volt amit nem önszántamból adtam ki a birtokomból mert ellopták :O ) de a tapasztalat azt mutatta hogy ha nappali fotókról volt szó a SAMU a másik két telefont elverte.Esti képeknél viszont a K800 volt a legjobb a Xenon vaku miatt,a sarkában van az 5610 a led villanó miatt ami szerintem meglepően erős,de a samunak csak vmi halvány fotófénye volt. Én nemigazán tudom kijelenteni hogy valamelyik összességében jobb a másiknál képminőséget nézve.
(Az megint más dolog hogy összességében is mindegyiket másfajta embernek lehet ajánlani A SAMU az alap telefonos funkciók (hívás indítás,fogadás,sms,mms) használatára jó illetve a külsejével való "villogásra" mert egyszerűen egy szoftveres katasztrófa.Sebességben a csiga lassított felvétele egyenlő vele kb.A Nokia főleg zenében veri mind2-t és bár a fotózásnál kevesebb a beállítási lehetőség,az éjszakai fotókat kivéve simán hozza a k800 szintet,ami egy kimondottan zenére kihegyezett telefonnál dícséretes szerintem,plusz ha nagyszükség van rá ottvan a jobb videófelvétele. A K800-at a Nokia szintjére tudnám rakni mivel kb ugyanannyi előnye van az egyiknek a másikhoz képest mint amennyi hátránya.A jobb zenei funkciók és a nagyobb kijelző és a szebb külső viszont arra sarkal mostanában hogy elkezdjek gyűjtögetni egy 5610-re a mostani K850 helyett )

u.i.: Mellesleg bár sokaknak nem tetszik szerintem jól néz ki a K800

(#7) Algieba válasza madstunt (#6) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Utángyártott házat visel.

Egy rossz szót se mondtam a K800 külsejére. Egyszerűen tény, hogy férfias a megjelenése, így nőként furcsán néz ki a kezemben. Semmi bajom a szögletes formatervével, hiszen az egyik kedvenc modellem az M600. Ami még a kishúgomnak is tetszik. Majdnem rávett, hogy vegyem meg neki. De azért egy 14 éves leánynak okostelefon... Jó neki a 6131. :D

Biztos, hogy 5610 ama drága zenei modell, amit kinéztél a K850-esed utódjának? Szerintem egy árban vannak, így cserére meghirdetheted a K850-est.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#8) No-kia


No-kia
őstag

itt egy kép, hogy mit tud az én kicsikém :DDD :DDD

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#9) Algieba válasza No-kia (#8) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Az egyik kedvenc modellem a 6230. Ha nem lenne annyira mániám a spontán fotózás, és csak egy elegáns, kicsi, jó telefonra lett volna szükségem, akkor a D900i-t a 6230 ütötte volna ki a kezemből. :)
De a K800 az árával, tudásával, és a HPM-70-es fülessel jobban megfogott. :D

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#10) Fecogame


Fecogame
veterán

Nekem is ilyen volt, de megutáltam benne, hogy olyan vastag, és külön áll a kameravédője, ezért vettem k850i-t.

Nem mondom, hogy szebb a képe, de szerintem az egész teló jobb, mint a k800i :K

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.