2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • "We got a virus." :D

    Erősen sztereotip, töményen rasszista, de maximálisan zseniális, humoros kisütése a vírus során támadó belső, lelki feszültségeknek. Többször megnézve is fájdalmasan vicces. Ha tudsz kicsit angolul, érteni fogod a poénokat.

    "In space, nobody can hear you cough."

    Algieba 2 éve 6

  • Tíz novemberi fotóm 2021-ben

    Keveset fotóztam az év 11. hónapjában és a 12.-ben még kevesebbet fogok, ha egyáltalán megyek fotózni, mert november 5 óta semmi más nem érdekel mint a menekülés a valóságból, vagyis a saját képzeletemben bolyongok és sosem volt életek társaságában kalandozok. Az élet szar, a kedvem pocsék, semmi más örömöm nincs mint a kalandozás a fejemben. Elegem van. A fotózás sem érdekel. Undorodom a valóságtól. Csak a pofára esés, a kínlódás, fölösleges erőfeszítések. Jelentősen kellemesebb írni és oda se figyelni a világra. Eleget láttam.
    Canon PowerShot A630 és az utolsó kettő Nikon D7500+70-300mm kit obi.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 10

  • 10.1 colos örömöm

    Egyik családtagomnál porosodott egy öreg tablet, aminek a kijelző méretére utal a cím. 2014-es 1GB/8GB 5-ös Androidon ragadt vénség, aminek másik legelőnyösebb tulajdonsága a nagy akkuja, 6000mAh. A kijelző felbontása 1280X800. Van benne FM rádió és sim foglalat is. (Beleraktam a tartalék 30-a számomat és megcsörgettem a barátomat. Mókás óriás telefon a tablet.) Hiába ósdi, kapott tokot és kijelzővédő fóliát, mert levett a lábamról. 1998 óta vezetek naplót, vagy inkább jegyzetelek. Mindig van nálam jegyzetfüzet és több golyóstoll. Nem, nem vagyok grafomán, egyszerűen szeretem összeírni az ötleteimet, könyvekből vagy újságokból találó részleteket lejegyzetelni, megtervezni kiadványaimat stb. Évek óta az A/4-es sima spirálok helyett A/5-ösök vannak nálam. Az előző füzeteket őrzöm egy nagy kartondobozban. Gyakran előfordul, hogy valami okos könyvrészlet vagy ötlet miatt előveszem a régebbi jegyzeteimet. Meglepően hasznos papíron vezetni a gondolataimat. Sokat segített gördülékennyé tenni a gondolkozásomat. Élőben is összefüggően, folyamatosan tudok beszélni. Bármikor előadói szerepbe lépek, aztán vissza. Amilyen kis mimóza voltam kicsi gyereknek, teljesen másmilyen vagyok felnőttként. Sokan el se hiszik, amikor bizonygatom, hogy milyen félénk kislány voltam. A jegyzetelés sok mindenben segített. Ezért teljesen bele vagyok bolondulva az írásba. Nem, továbbra sem vagyok grafomán.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 7

  • Tíz októberi fotóm 2021-ben

    Öt Canon PowerShot A630, öt Nikon D7500 és leginkább a 70-300mm kit obija. Az asztali képnél a 18-55mm kit obi volt a vázon. Csak a szokásos. Semmi különös. Uncsi. De mit tegyek, ha a fotózás tényleg kikapcsol és szórakoztat. Bár a folyamatos produkció, a képeim lájkokért való versenyeztetése gyilkos dühöt ébreszt bennem. Megtartom magamnak a sok szépséget.

    Folytatás...

    Algieba 2 éve 12

  • Egyetlen esélyem

    Egyetlen esélyem visszajutni Ausztráliába, ha reinkarnálódok odaát óriás földigilisztaként.

    Algieba 2 éve 1

  • Mire jó az olcsó okostelefon?

    Fontos kihangsúlyoznom, hogy az "igazi" okostelefon 60ezertől kezdődik, esetleg kifutó modelleket akciósan ki lehet fogni olcsóbban is. Jobban örültem volna, ha a Motorola Moto G30 landol nálam, de tekintettel a szűkös keretre és az egyszerű igényeimre örültem a Moto E7 Powernek is. Ez egy belépőszintű eszköz és egyáltalán nem olyan, amilyennek egy tini elképzel egy top tenyérszámítógépet. Én például semmiféle játékot nem telepítek, és nem is érdekelnek. Higgyétek el nekem, jobban jártok, ha erőforrás igényesebb appokhoz erősebb okostelefont választotok. 60ezer forint felett nézelődjetek. A 40ezres akciós kategória tényleg csak az alap feladatokat képes ellátni: telefon, sms, közösségi média lite alkalmazásai, levelezés, időjárás, böngészés, zenehallgatás, esetleg navigáció. A fotózásról tegyél le. Vagy az eszközzel történő érintéses fizetésről, mert NFC nincs.

    Folytatás...

    Algieba 3 éve 34

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.