Hirdetés

2022. július 6., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) thesound


thesound
őstag

Nincs mit elemezni. A tömegek édesszájúak.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#2) fererencz89


fererencz89
aktív tag
LOGOUT blog

Érdekes az emberi ízlés?
[link] - [link]
Ugyan...

Mindkettő a maga műfajában (el)ismert, nemzetközi eladó. Érdemes megnézni a nézettségeket. :D

[ Szerkesztve ]

(#3) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Egy ismerősöm fotós/videós, többnyire rendezvényeken dolgozik, pl eksüvőkön. Nagyon tehetséges, hamar felkapott is lett. Egy alkalommal az újdonsült feleség azonban egy emailben hosszan szapulta kiemelve, hogy a vendégek jobb képeket készítettek telefonnal, sehol egy filter stb. Felk**ta magát, megvett valami filtercsomagot PS alá, rádobta pár 100 képre, elküldte nekik, boldogak voltak. Ez ilyen.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#4) wintikek


wintikek
tag

Az emberek többsége nem szakmai szemmel fog nézni egy képet.
Ha azt szeretnéd akkor olyan helyre kell tenni akik szakmai szemmel figyelik.
Például szerintem nagyon szép képeket lősz gombákról/természetről/piacról, meg szoktam nézegetni az összes fotós blogodat, de ha választanom kéne mit állítok be háttérképnek: ezt amit most raktál ki, vagy azok közül bármelyiket, valszeg ezt fogom.
Közöm nincs a fotózáshoz, semmit nem tudok róla, egyszerűen jobban tetszik. Átlagjóskák nem fogják figyelni hogy milyen objektívvel milyen ISO-val meg bánat tudja milyen beállításokkal készítetted a képet.

Ízlésről meg kár vitatkozni, vagy fennakadni azon, hogy másnak mi tetszik. Legyen az zene, étel, festmény, kép vagy bármilyen alkotás.

Nem akarok nagyképű lenni, de 10 éve mindig elsőre sikerült bedugni minden USB eszközt...

(#5) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Lájk :K

18 éve a PH!-n :-) vagy :-( ?

(#6) doeeg válasza futo001 (#3) üzenetére


doeeg
senior tag

Ugye írjátok, meg máshol is hallom hogy ízlésről nincs vita, meg hogy szubjektív, amúgy is művészet a fotózás stb.. Volt szerencsém egy ideig kóstolgatni a szakmát (és pont emiatt nem lettem fotós), és azt tudom mondani hogy a nagy fenét szubjektív meg ízlés meg kutyafüle.

Ezért van a béka feneke alatt ennek a szakmának (is) a megbecsülése (és megfizetettsége), mert a (tipikusan az önjelölt, minden stílushoz is értő és még videózik és vőfély is) típusú fotósok a leghülyébb ügyfelet is kiszolgálják hogy nesze, itt az instafilterezett képed ha ezt akartad), szóval lehet felkapott, meg "tehetséges", de elég káros a szakmára nézve. :N

Ott az írásba foglalt szerződés (jaaaa 1), hogy ügyfél látta a portfóliót, és fotós azt vállalja hogy ennek megfelelő képeket készít, majd teríti a számlát (jaaaa 2) hogy jónapot, a vállalt munkát elvégeztem... Az ügyfelek alapvetően hülyék minden szakmában, de erre nem az a megoldás hogy ráhagyjuk, hanem hogy edukáljuk őket.

Algieba remélem nem veszed bántásnak - csöndben, de rendszeresen megnézem a képeid amiket megosztasz, és azt is remélem te is arra gondoltál hogy ez a kép borzasztó, és nem érted a dolgot - miközben ezerszer jobb bármelyik másik képed ennél :) És sose a lájkokat nézd :N Ha örömöd lelted az elkészítésében, és utána is tetszik, akkor megérte :)

[ Szerkesztve ]

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik" - Road | "...Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!..." 5FDP: No one gets left behind

(#7) KISDUCK válasza fererencz89 (#2) üzenetére


KISDUCK
őstag

Ja hát ez ízlés kérdése és sokan ezt is alul értékelik. [link] :(

(#8) totron


totron
őstag

Fasznak állol szóba a pblebsszel. Remélem valamelyim dedikált/haladónak gondolt csoportban ez a közvélekedés: el is hiszik magukról, hogy amit imádnak, az már egy szint. Van ettől függetlenül érdemes műveket bemutató csoport is, bár ott meg tiniuralom van, nagyon nem tudják különválasztani az éktelen szoftpornót, meg a igényes kattogtatást (némelyiknek tényleg akad hajlama rá). Nem kell tinik vagy prolik kegyeit keresni vagy nézni a céleményüket, úgy is más világ lexxx.

(#9) thesound válasza KISDUCK (#7) üzenetére


thesound
őstag

You got me! I am officially rickrolled. :O :DDD

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#10) Zolaash


Zolaash
aktív tag

Végig is hallgattam, ha már így beütött. ;)

(Az megvan hogy csokifiú törölgeti a pultot egy ronggyal, aztán utána ugyanazzal a poharakat? :D)

[ Szerkesztve ]

Rip and tear

(#11) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Egy olyan világban élünk, ahol minden a teljesítmény, a lóerő, a minél magasabb számok - és a szemnek kedves szaturáció!
Nem véletlen dolgozok 98%-os Adobe RGB lefedettségű monitoron MacOS alatt. Nekem ez tetszik, szörnyű, de szeretem a valóságot ;]

ManedVaper.hu - Vapertesztek és sok érdekesség // But who is watching the guardians?

(#12) Algieba válasza doeeg (#6) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

A kép borzalmas minden tekintetben. Eleve a csóró Nokia 2.1 kamerája alkalmatlan fotózásra. Például nem érzékeli már a vörös színt, folyton állítanom kell a fehéregyensúlyon. ÁÁÁ Kész katasztrófa. A városi csoportban osztottam meg a képet, ott kapott 130 valahány lájkot. A tükörreflexes zokog a szekrényben és dörömböl, hogy vegyem magamhoz és menjünk fotózni.

"Egyáltalán nem tényező az, hogy kicsik vagyunk. Az a probléma ,hogy balfaszok vagyunk." Politikai topikból

(#13) Gargouille


Gargouille
senior tag

Teljesen szubjektív, hogy mi borzalmas. Nekem például tetszik ez a kép, ránéztem és van egy atmoszféra, egy hangulat, amit keltett bennem. Lehet csak bennem. A véleményem az, hogy teljesen lényegtelen, hogy mivel készült a fotó, sőt a minőség, színtelítettség, alul-felül exponáltság is teljesen mellékes a tartalommal szemben. Igen, lehet nézni vonalzóval is, megvan-e a harmados arány stb. Ilyen téren biztosan számtalan sebből vérzik. De ha nem a technikai paramétereket méricskéli az ember, hanem csak úgy ránéz, akkor van benne valami.

Alkotásokra én mindig ilyen szemmel próbálok nézni, sosem a szakszerűséget keresem, hanem azt, hogy milyen hatást gyakorol rám. Lehet bármilyen kezdetleges, ha találok benne valamit, ami megfog, akkor az jó alkotás. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#14) totron válasza Gargouille (#13) üzenetére


totron
őstag

Szerintem Algelibát sem az zavarja, hogy tetszik a képe, hanem hogy kizárólag a középszerűségre/giccsre korlátozódik a népek értelmezési tartománya. Nem ő nézi vonalzóval, hanem a közízlés az, ami megáll a faék befogadásánál, nem csak egy agyelszívó, hosszú nap után, hanem mindig. Edukálni kell. Nem is gondolnánk, de több sikeres festőnk is volt a 20-as években a konstruktivizmus vonalán, elég jól tolták. Be kell vetni egy ilyet és már sem fenyeget like-áradat veszélye. :)

(#15) cskamacska válasza thesound (#9) üzenetére


cskamacska
addikt

Ha már Rick Astley, tud ő rendesen is énekelni :K
Youtube
Rick Astley - Walk Like A Panther
Rick Astley - Pray With Me
Rick Astley - Keep Singing

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#16) Gargouille válasza totron (#14) üzenetére


Gargouille
senior tag

Egyetértek veled alapvetően. A közízlés mindig is ilyen volt, elég megnézni, hogy zenében, filmben stb. mi az ami népszerű. De én ezt nem tartom feltétlenül rossznak, mások vagyunk, más és más adottságokkal születünk, másképp szocializálódunk, más impulzusok érnek minket életünk folyamán.

Az, hogy mi a giccs és mi nem, ebbe nem mernék belemenni mert parttalan vita, de azért megjegyezném, hogy az alkotást nem lehet kilóra mérni, nincs egy objektív skála amin el lehetne helyezni egy alkotást és ami egyértelműen megmondja, hogy mi az ami giccs és mi az ami érték. Ami neked giccs, az lehet másnak egy remekmű is és ez akkor is így van - szerintem - ha maga az alkotó sem képzelte bele azt, amit te látsz benne. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.