Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:34:24

LOGOUT.hu

Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28401) Acef válasza Hocsika (#28399) üzenetére


Acef
addikt

Próbáltam, figyeltem: közben, és utána sem változik a térerő.
Nálam semmi probléma.

badrian250 Nekem a stock JB-vel nem minden tetszett, egy kicsit módosítva tökéletes.

A GPS-t sokat használom , kiválóan működik.

[ Szerkesztve ]

(#28402) Restan válasza Acef (#28401) üzenetére


Restan
csendes tag

Szervusztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a "Szoftver frissitése" illetve a "Szoftverfrissités" alkalmazásokat érdemes leállítani+letiltani? Van aki ezt megtette? Igazából van jelentőségük? Mi a különbség a kettő között?

Tulajdonképpen nem értem nagyon mit csinál, csak fut a háttérben a "Szoftver frissitése" alkalmazás folyamatosan, néha előfordul, hogy az értesítések közt megjelenik, hogy frissithetném az alkalmazásaim (youtube, skype, gmail, google keresés, samsung push service) - Ez az összes alkalmazásom jelenleg.

Ezt például, hogy figyelmeztet, valamelyik alkalmazás teszi, vagy a google play?

Én ezeket nem frissítem, mert annyi rosszat olvastam másoktól, hogy miután lefrissitették, használhatatlan lett, fagy, ilyesmi. Én pedig teljes mértékben meg vagyok elégedve ezekkel az alkalmazásokkal, így azt hiszem felesleges kockáztatni. Ti ezzel hogy vagytok, mindig frissítitek ha lehetőség adódik rá?

Ha frissiteni szeretnék valamit, maximum újra engedélyezném vagy a google play-ben megkeresném az alkalmazásaim és frissítem. Tehát mi történne, ha azt a két alkalmazást kilőném? :F

Ne haragudjatok, első okostelefon és kicsit félek, mert nehezen kapartam össze rá diákmunkából a pénzt és félek minden csalódástól. :D Főleg, mert eddig tökéletesen szuperál a telefon.

Bocsánat az unalmas kérdéseimért, nagyon hálás vagyok a segítőkész embereknek, köszönöm szépen előre is. Legyen nagyon szép napotok!

Eszembe jutott most hirtelen ez a Samsung Push Service. Ő mi és megéri frissíteni? Bocsánat, fel is szívodtam és nem kérdezek többet. :))

(#28403) rob72


rob72
tag

Helló vissza szeretnék térni a gb-re és nem tudom hogy melyiket rakjam fel:

XXLE1-VDHLE1 vagy XXLK4-VDHLE1

melyik a gyári egyébként? Meg mit jelent az hogy figyeljek a belső memória méretére?

[ Szerkesztve ]

(#28404) pinnacle válasza Mui (#28395) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Nekem is ez a gondom. Kiléptem a Youtube-ből, az automatikus frissítést is letiltottam, mégis jön a figyelmeztetés. Remélem majd kiderül, hogy melyik alkalmazásból kellene még kilépni.

(#28405) kovadika válasza badrian250 (#28400) üzenetére


kovadika
őstag

Szia. Szerintem keruld el ezt a telefont. Nalunk 3 is van a csaladban. Mindegyik laggol, akad, fagy pedig gyari JB-el mennek es tobbszor reseteltuk mar oket. Elfogadhato teljesitmenyt akkor nyujtanak ha gyakorlatilag zero alkalmazas van felrakva de akkor mar inkabb egy WP8-as telo ahol nem 10mp a kamera megnyitasa. Az egyik 3 ora alatt lemerul, a masik felforrosodik, a harmadik neha elfelejti erzekelni az erintest. Nem akarok senkit megbantani de gaz van ezzel a teloval. En szerencsere megtudtam venni most a Nexus 4-et az USA-ban, ami a legjobb ar-ertek aranyu keszulek. Ezt meg viszem szervizbe nemsoka, hogy elfogadhato allapotban el tudjam meg adni. Sajnos az android ebben a szegmensben borzadztoan hajlsmos a fagyasra, lagra. Engem majdnem a WP8-ig kergetett ahol legalabb a menukezeles nem akasztja ki a keszulekeket. Itt mire ellovok egy fotot mar megvaltozik a fotozando dolog es akkor meg orulok, hogy nem fagyott le kozben. A nevjegyzeket is 5-10 mp korul nyitja meg, ha olyan kedve van. A helyedben mast valasztanek. Ilyen aron WP8, androidot pedig csak a felso szegmensbol.

[ Szerkesztve ]

(#28406) Mui válasza pinnacle (#28404) üzenetére


Mui
tag

Nekem nem volt nehéz kiszűrni, mert alig van fent pár alkalmazás.:)
A youtube tuti bűnös, facebook, viber nem okozza szerencsére.

(#28407) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Sziasztok,

Ha minden igaz, maholnap új gazdája leszek egy ilyen gyönyörűségnek.

Olvasom, hogy a gyári rommal nem a legjobb, leggyorsabb a készülék.
A kérdésem az volna, tudtok-e olyan romot ajánlani, amellyel jelentős teljesítményjavulásra tehetek szert, miközben a készülék garanciája nem ugrik.

Ha nem, akkor melyik verziót ajánlanátok leginkább?

Ha jól látom, JB-t fel lehet tenni Odinnal, garanciabukta nélkül. Jól értem? JB vagy GB, mit tanácsoltok?

A repartos rom, stock rom... ezek pontosan mit takarnak? Más telefonjaim voltak eddig, ezeket nem ismerem és kicsit kezdek elveszni közöttük :)

A készülék független.

Elnézést kérek, hogy nem olvasok teljesen vissza.
Előre is nagyon szépen köszönök minden tanácsot, hozzászólást.

Szép napot kívánva,
Péter

(#28408) badrian250 válasza Acef (#28401) üzenetére


badrian250
tag

Köszi szépen!
Navigációra milyen programot használsz?

kovadika, mennyi idősek a telók, vagy mennyi idő után jöttek elő ezek? Igazából Sony Xperia U-m volt, de azt nem szerettem annyira. WP8-as telója van öcsémnek, jó-jó, de nagyon kevés hozzá az alkalmazás, meg furcsa a felülete nekem. Ezen csak pár játék lenne, meg számológép, zenelejátszó, ilyesmik. Mi az, amit te már sok programnak nevezel?

(#28410) Aldi


Aldi
tag

Sziasztok :)
Szervizbe kell vinnem a telefont :(
Ha vissza rakom az NGGABI féle repartos JB-t akkor minden rendben lesz ? (most JB van fent rootolva és cocore 6.8) régebben volt fennt miui és cm (nightly).
Milyen "buktatói" vannak ennek ? Tehát miket nézzek meg mielött beviszem a szervízbe?
Illetve ha repartolok akkor a CWM-el a régit vissza rakhatom ? Mert az a belakott romom !

Fontos lenne :)
Előre is köszönöm a választ adó embernek :D

Szerk.: vagy inkább GB-re álljak vissza ? xD

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy s Advacne - FMOD131111 - root - cocore6.8

(#28411) András1980


András1980
tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Létezik olyan beállítás vagy vmi külön app, amivel az alábbiakat el tudom érni.

Ha az internet gombra nyomok, akkor elérhető wifi estén automatikusan azt használja. Nem kell külön a wifit bekapcsolnom. Böngészés befejezése esetén pedig kikapcsolja a wifit.

Továbbmegyek, ha a gmail 15 percenként szinkronizálna és szintén a fentiek szerint használná a wifit.

Ha pedig nincs wifi, akkor a mobilinternetre lépne fel a telefon.

Ha nincs ilyen, elfogadom, csak a régi nokia c7-em tudta mindezt, ezért hiányzik nagyon.

Ha sikerülne, a wifi vagy mobilnet csak akkor működne, ha „tényleg” szükség van rá, kímélve az akkut.

Köszi a válaszokat.

(#28412) karldergroße válasza kovadika (#28405) üzenetére


karldergroße
senior tag

Tökéletesen igazad van. A majd három éves Nokia C7-em gyorsabb volt ennél a gánynál a maga "korszerűtlen" hardverével.... Egyre inkább az az érzésem, hogy az android a legnagyobb parasztvakítás, amit valaha láttam és olyan memória- és akksiigényei vannak, hogy azt csak a csúcskészülékek bírják normálisan. A Samsung Advance a legnagyobb csalódás eddig az összes telefonom közül.

(#28413) DzsedalY válasza kovadika (#28405) üzenetére


DzsedalY
tag

Én pont az ellenkezőjéről tudok nyilatkozni. Gyárilag GB volt rajta, KIES-sel frissítettem JB-re, és úgy megy mint az álom. Akadásnak, fagyásnak nyoma sincs, ébresztő rendesen ébreszt, youtube sem akad, ha nem nagyon piszkálom, kibír 2 napot, úgy hogy be van kapcsolva a location reporting, google now, szinkronizálások, facebook folyamatosan fut a háttérben. Újraindítani se szoktam, 1-2 naponta a samsungos task managerrel rányomok egy killt, 1-2 perc alatt feláll, és minden megy tovább...

(#28414) kovadika válasza badrian250 (#28408) üzenetére


kovadika
őstag

Mi csak alapveto alkalmazasokat hasznalunk. Bongeszo, fb, viber, messenger talan fajlkezelo. Es ezektol is kifekszik. Az elejetol kezdve ilyenek pedig csak 2-3 honaposak.

DzsedalY

Elhiszem. Mindenki dontse el maganak, hogy megeri a kockazatot ez a keszulek, mert a tapasztalatokat olvasva igen nagy elteresek vannak.

[ Szerkesztve ]

(#28415) Simba86 válasza karldergroße (#28412) üzenetére


Simba86
senior tag

attól, hogy néhányan (köztük TE!) nem tudják megfelelően használni a telefont, még nem lesz rossz... ismered a mondást: ha nem tudsz úszni, nem a víz a hülye ;)

nekem teljesen gyors a telefon, MINDIG ébreszt, nincs vele az égegyadta világon semmi baj! ha nem tetszik a rendszer, vegyél elavult szifont 3x annyiért, vagy használd a régi nyokiádat, aztán ha vmire szükséged lenne, amit az nem tud, akkor nyafogj annak a topicjában, hátha érdekel vkit... ;) :U

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11

(#28416) kovadika válasza Simba86 (#28415) üzenetére


kovadika
őstag

Persze mert az nem lehet, hogy egy telefon szar. Mindig a user a hulye. Eleve miert kene egy atlagfelhasznalonak tudnia hogyan mukodtesse megfeleloen a telefonjat? Annak kene mukodnie magatol ugy ahogy van out of box. Nem a mezei usernek reszetelni meg rootolni kernelt cserelni. Ennek ellenere en probalkoztam, mint mondtam nem egy ilyen keszulekkel es mind laggolt. Ehhez kepest a volt neo v-m is folyamatosabban mukodott.
Gondolom akiknek nem ebreszt, lefagy, kikapcsol csak kitalaltak a dolgokat, hogy tudjanak mirol panaszkodni? Ugyan mar. Ott mar tenyleg gaz van, ahol szerencsesnek kell lenned, hogy hasznalhato keszuleket kapj. Marpedig ennel a telefonnal ez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#28417) Gery1987 válasza kovadika (#28416) üzenetére


Gery1987
őstag

Annyit tennék hozzá, hogy sajnos a mai világban nem feltétlenül az a fő köre egy gyártónak, hogy minden telefonját úgy támogassa ahogy azt illik. Gondolom te kifogtál egy rossz szériából pár darabot ami elég nagy pech. Ezt bármelyik gyártó bármilyen rendszerű telefonjánál megtalálod, nem kell messzebb menni a Nokia-nál is voltak szar szériák, de előfordul bárhol.

Van aki csak úgy használja és simán jó neki (anyum pont ilyen mert nem lát jól és kell neki, hogy lássa), van aki gyilkolja és azt is bírja és van aki csak használja amikor szüksége van a képességeire (ez vagyok én), és van aki szét ROM-olja mert neki ez az igénye...mindenki más az igénye. Javaslom neked ha nem vált be akkor inkább add el és nem okoz bajt.

Az a gáz ezzel a készülékkel, hogy egy baromira nem elterjedt hardvert nyomtak alá, főleg processzor címén. A többivel nincs gond még a grafikus gyorsító is jobban elterjedt. Nem lennék meglepve ha a csődközeli helyzetkor romlott a minőség a processzor gyártójánál és te pont beleestél. Ez nem a Samsung hibája.

Amit kérdeznék, és bocsi, csak nem akartam kettőbe tenni.

Anyum telefonja művel érdekességet. Full térerő mellett nem hajlandó hívni...csak írja hogy tárcsáz, tárcsáz és süket...újraindítás után simán megy. 2-3 napja feltettem a repartos JB-t is hátha de azóta is előjött a baj. Nekem meg a hívás kellős közepén fagyott úgy le hogy totál leállt de újraindulni nem akart, akksi ki és be és azóta megy.

Az első probléma az égetőbb mert anyué és volt már példa korábban is...az enyém ma jött elő először.

Előre is köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

(#28418) badrian250 válasza Simba86 (#28415) üzenetére


badrian250
tag

Nekem az a lényeg, hogy stabil legyen. Főleg wifire, meg gps-re használnám, de azt nem szeretném, hogy fagyjon, meg durván akadjon. Igaz, hogy ilyen árkategóriába (40k körül, T-sektől olyan 40 lenne aranykarival) nem tudok jobbat, de azért még néhányan leírhatnák, hogy mit tapasztaltak vele, mert ha sokaknál előjön ez a fagyás, akadás dolog, akkor lehet, hogy skippelem.

(#28419) silvergod válasza kovadika (#28416) üzenetére


silvergod
őstag

sajnos rossz szériát fogtatok ki...mert véleményem szerint mindent ki kell fogni mindenben,nincs 2 egyforma telefon ez biztos.
Nekem gyárilag JB volt rajta ,amit úgy frissítenek azokkal van esetleg kicsit több baj.
De én is elmondhatom hogy semmi baja, a legjobb készülékem ami eddig volt. sőt annyira hogy eladtam az előzőt (aminek szintén nem volt semmi hibája)és visszatértem újra erre :)
Minden gyári rajta és most értem el vele 5napos használatot 4 óra kijelző idővel..a gyárihoz képest szerintem ez nem rossz sőt...

[ Szerkesztve ]

Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod

(#28420) kovadika válasza badrian250 (#28418) üzenetére


kovadika
őstag

A wifije is gyengebb mint a konkurens telefonoke. Ha a stabil mukodes a fontos meg a gps akkor vegyel egy Nokiat. Ingyen offline navi, stabil rendszer (a wp8 alsokategoriaban is roppant stabil es gyors). Persze ott is vannak hianyossagok de az mar offtopic.

(#28421) badrian250 válasza kovadika (#28420) üzenetére


badrian250
tag

Tudom, hogy a WP8 navija nagyon jó, mint mondtam, öcsémét használva az hibátlan. Viszont én nem magasztalnám az egekig, mert heti 1-2x lefagy, ekkor akksi ki, és restart, vagy van úgy, hogy magától restart. Egy egy hónapos Lumia 520-ról beszélek amúgy. A programokat kevesellem ott, nincs rá minden, ami nekem kell. A felület megint ízlés dolga, nekem nem annyira jön be.

silvergod: Hol vetted, hogy gyárilag JB volt rajt?

(#28422) Aldi


Aldi
tag

Veszekedés helyett inkább erre valaki ? :)) 28410

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy s Advacne - FMOD131111 - root - cocore6.8

(#28423) pinnacle válasza kovadika (#28416) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Valóban nem a felhasználók dolga lenne, hogy az ideiglenes recoveryben nyomjanak egy wipe dalvik cache-t, de nekem ezután simábban futott, nem ébresztgetett állandóan, akku fogyasztása is javult. Ezt is próbáltad már?

[ Szerkesztve ]

(#28424) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Üdv

Nektek milyen gyakran indul újra magától a teló heti 1-3 normális vagy gáz lehet ?
A másik gondom,hogy néha magától fel éled a képernyő , zárolva és nem kapcsol le magától,mitől lehet ez ?
köszi

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#28425) lehella válasza kovadika (#28420) üzenetére


lehella
senior tag

Hétvégén voltam egy kertibulin, csomó kockával rajtam kívül és a wifit pont az én Advancem tudta használhatóan befogni, az S3, vagy szifon4 ha meg is találta közelről, egyből dobta a jelet...

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#28426) Titmouse09 válasza Aldi (#28410) üzenetére


Titmouse09
aktív tag

nggabi véleménye

ha minden igaz repartJB visszaállítja rootot, kernelt, de szerintem számlálót nem, ha az nem 0n áll akkor nullázd le.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

(#28427) Acef válasza Aldi (#28410) üzenetére


Acef
addikt

Én egy "itt nem leíható nevűt".

(#28428) Acef válasza Acef (#28427) üzenetére


Acef
addikt

Bocs, 28408-ra akartam.

Aldi igen, +recovery -ben ellenőrizd az imei-t.

[ Szerkesztve ]

(#28429) Grillo válasza pinnacle (#28404) üzenetére


Grillo
senior tag

A hangouts is használja.

(#28430) Keem1 válasza gyuszmó (#28424) üzenetére


Keem1
addikt

Nem túlzottan normális. Nekem a teló eddigi élete során (tavaly nov 21 óta) indult újra magától 1-3 alkalommal.

(#28431) gyuszmó válasza Keem1 (#28430) üzenetére


gyuszmó
őstag

Köszönöm

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#28432) funk648


funk648
aktív tag

Nálam például stock JB-n ennyi volt a max üzemidő, lehetett volna ennél több is, de muszáj volt kikapcsolnom. :D

[link]

[ Szerkesztve ]

(#28433) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Tudtok olyan appot ami be állítható,hogy mondjuk minden este 23 kor teljesen kikapcsolja a telót / TABOT ?
Szeretném ha éjjel kikapcsolva legyen tutira.
köszi

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#28434) koszegii válasza gyuszmó (#28433) üzenetére


koszegii
tag

Green power premium.
[link]

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#28435) gyuszmó válasza koszegii (#28434) üzenetére


gyuszmó
őstag

:R

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#28436) szil7 válasza badrian250 (#28421) üzenetére


szil7
csendes tag

nem fagy és nem is akad ha rendesen van rárakva minden. persze ha szutyok facebook appal használod az még 10- szeresen leredukálja a teljesítményt... viber-tól meg azt nem is csodálom h van akinek lemerül 2 óra alatt:) (LOL...) én azt mondom h teljesen jó választás azok alapján amit írtál h használnád! csak ésszel kell telepítgetni a dolgokat! szóval semmi baj nincs ezzel a telóval! vedd meg nyugottan (ez az én véleményem)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S Advance JB I9070XXLQE + DPS Dual 7 II

(#28437) pinnacle válasza Grillo (#28429) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi, azt már töröltem, a Talk-ot meg letiltottam. Az alkalmazásban is minden inaktív. Igaz, ettől függetlenül még ébresztget, de nem számottevő. Illetve, ahogy korábban írtam, a wipe dalvik cache után az akku is javult, előtte az ébrenlét végig kék volt. Reggel 7 óta van bekapcsolva, csak újraindítottam.

(#28438) Acef válasza pinnacle (#28437) üzenetére


Acef
addikt

Ez mekkora etetés.
Bepánikolsz, ráböksz, és telódon az app.

[ Szerkesztve ]

(#28439) stifi82


stifi82
aktív tag

Hol tudom a frissítéseket kikapcsolni? Fel megyek wifire és play árúházból frissít skypot vibert mindent ezt kéne valahogy kivenni köszi.

(#28440) Acef válasza Acef (#28438) üzenetére


Acef
addikt

Ez lett volna a második.

(#28441) palee69 válasza Acef (#28440) üzenetére


palee69
senior tag

A kocsogok :DDD

(#28442) pinnacle válasza Acef (#28438) üzenetére


pinnacle
nagyúr

A Google szolgáltatások települ így? Nekem mostanában bizonygatta valami, hogy vírusos a telefonom, vizsgáljam át, de az AVG jó nekem.

[ Szerkesztve ]

(#28443) palee69 válasza stifi82 (#28439) üzenetére


palee69
senior tag

Play Áruház - Bal érintésérzékeny gomb - Beállítások - Alkalmazások automatikus frissítése - Ne frissítse automatikusan az alkalmazásokat :DD

[ Szerkesztve ]

(#28444) walanr


walanr
csendes tag

Sziasztok, visszatértem. Most már kezdem utálni ezt a telefont. Egész nap hozta a hibát, csak egy bizonyos félórában nem. Találjátok ki, melyik félóra volt: Persze, hogy amikor a szervizesnek próbáltam megmutatni. Most még rosszabb, mint előtte, hazaértem, és szinte folyamatosan csinálja.

(#28445) Palesz191 válasza walanr (#28444) üzenetére


Palesz191
aktív tag

Visszaállni Gingerre hogy kell?
angol nyelvűt találtam csak, de magyar kéne
valaki pls egy linket

(#28446) Acef válasza pinnacle (#28442) üzenetére


Acef
addikt

Nem. Az tökéletes Magyarsággal.
Így:

Itt egy vissza, és a szándékosan telepített app ugyanúgy tökéletesen működik. A fentin pl. a google maps-hoz ajánlota.

[ Szerkesztve ]

(#28447) killer1203 válasza Acef (#28312) üzenetére


killer1203
senior tag

köszi, ki is fogom próbálni, remélem ettől jobb lesz :R

Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

(#28448) stifi82 válasza palee69 (#28443) üzenetére


stifi82
aktív tag

köszi sikerült miért nem nyomtam meg azt a gombot........
köszi mégegyszer

(#28449) badrian250 válasza szil7 (#28436) üzenetére


badrian250
tag

Mennyit eszik alapvetően a ramból a teló, alajáraton? Két ismerősömnek is van, nekik olyan 70-80 mb szabad, ha nem futtatnak semmit. Az normális? Vibert nem használok, inkább Skypeot. Milyen Facebook alkalmazásra gondolsz? Gyárilag van rajt valami fb, ami nem öli meg?

(#28450) Titmouse09


Titmouse09
aktív tag

3+1/4óra kijelző használat, 40% akku töltöttség..
I ♥ fmod :DD

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.