Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62104) Shyciii


Shyciii
veterán

Közben áttértem Manjaro Gnome-ra. Kicsit már bánom mert két gond felmerült, úgyhogy mindjárt guglizok is, hátha van rá megoldás, de gondoltam itt is felteszem a kérdést:

- tipikus Linux betegség, hogy a rendszer nem jegyzi meg az ablakok helyét, méretét, max annyit hogy ha teljes képernyőre van húzva. KDE alatt legalább annyi megoldás volt, hogy ablakonként lehetett menteni kézzel. Kicsit strapás, de 8-9 programnál nem vészes. No Gnome alatt ilyen nincs. Mindig ugyanott, mindig apróban nyitja meg az ablakokat, legalábbis FullHD-s notin elég kicsinek minősük az ablak.

- A másik gond viszont egyedi. Manjaro Gnome alapból fekete témát használ. Számomra használhatatlan, mert nem lehet normálisan látni. Semmi baj, a teszt notin is átállítottam az egyik fehér témára, amit tartalmaz. Igen ám, de most hogy minden progit felraktam, kiderült, hogy nem minden program veszi át a témát. Méghozzá ismertebb programok sem. Ilyen pl a VLC, qBittorent, Flacon...Természetesen ilyen gond nem volt KDE alatt. Ott minden témához igazodtak a programok.

Úgyhogy ha erre senki nem tud megoldást, és a guglizáskor sem találok, akkor igen rövid életű lesz ez a Gnome...:)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.