Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5401) Laslow válasza mitulabattyi (#5400) üzenetére


Laslow
senior tag

Dettó, csak nálam a végén nem volt Debrecen.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#5402) moli.hu válasza Degeczi (#5399) üzenetére


moli.hu
őstag

még olyan is akad (vagy ezen, vagy az indexes fórumon), aki már eleve csíkos kijelzővel kapta meg: tehát már a gyári csomagolásban sem viselte el a szállítást...

igen, miutan a dhl/ups/fedex/whatever-es csavok labtengoztak vele a raktarban.
ennek megint nincs bizonyithatoan koze a repuleshez.
http://www.youtube.com/watch?v=1Zh9kFJzDnA
http://www.youtube.com/watch?v=sgAq_KnDIPc
http://www.youtube.com/watch?v=PKUDTPbDhnA
http://www.youtube.com/watch?v=Z1mhz1-biEY

[ Szerkesztve ]

(#5403) Degeczi válasza mitulabattyi (#5400) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nem értem, miért kell úgy sarkítani, mintha bárki is azt állította volna, h már az első repülőúttól tönkre kellene mennie? :F

amit le lehet szűrni: rengeteg Kindle-el történt kijelzőprobléma, akár bármilyen fizikai behatás nélkül is
(asszem itteni fórumon is írta vki pl., h lementek a strandra, addig a szobában hagyták biztonságos helyen - és mire visszaértek este, már rossz volt)

és a számos beszámoló alapján nagyon úgy tűnik, h ezt a hajlamot valahogyan elősegítheti repülés - akármi legyen is az oka: átvilágítás, sztatikus feltöltődés, légnyomásváltozás (ha pl. légbuborékok maradtak a kijelzőben vagy egy ragasztott csatlakozásban, azok sem feltétlenül azonnal durrannak ki, amint alacsonyabb nyomású környezetbe kerülnek, csak fárad körülöttük az anyag a tágulástól. Egy légbuboréktól mentes példány pedig persze egyáltalán nem érintett), vagy épp vmi más...

[ Szerkesztve ]

(#5404) Efreet válasza Degeczi (#5403) üzenetére


Efreet
senior tag

Mivel nem lehet egyértelmű bizonyítékot találni egyik véleményre sem (légnyomásváltozás okozott ilyesmit vagy nem okozhat ilyesmit), így ez már egy ideje tisztán hitvita, aminek nem sok értelme van szerintem.

Az egyértelmű, és köztudott, hogy a Kindle (és minden epapíros eszköz) képernyője nagyon érzékeny, sérülékeny, ezt az Amazon is tudja, és a képernyőhibás eszközöket általában nagyobb teketóriázás nélkül cseréli. Ennek tudatában mindenki saját belátásától függően vigye ide-oda az eszközét. Meggyőzni a másikat úgysem tudja arról, hogy másképp gondolkodjon.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#5405) mitulabattyi válasza Degeczi (#5403) üzenetére


mitulabattyi
aktív tag

Abban mi a sarkítás, ha le írtam egy tényt? Mint írtam is ez három (3) repülőút, úgy hogy a végfelhasználóhoz még el sem jutott. Ha egy kijelzőben légbuborék van, akkor azon a részen nem is fog működni, ha pedig olyan apró lenne, hogy az eink golyónál is kisebb, kizárt hogy eltörje.

(#5406) DeusHun


DeusHun
őstag

Szevasztok!

Gondolkodom egy Kindle (4) megvásárlásán és az ötlött fel bennem, hogy lehet-e rajta magyar újságokra előfizetni, illetve ha nem akkor lehet-e RSS-híreket olvasni rajta (gondolok itt index/origo, HVG, stb hírportálok napi eseményeire).
Ha ez utóbbi működik akkor milyen időközönként kéri le a híreket?

Válaszokat előre is köszönöm!

Rainforest Alliance Certified signature

(#5407) moli.hu válasza Efreet (#5404) üzenetére


moli.hu
őstag

Mivel nem lehet egyértelmű bizonyítékot találni egyik véleményre sem

?? nekem kellene bizonyitekot talalni arra, hogy valami nem tortent meg? mintha nekem kellene bebizonyitani, hogy nincs isten.
igazad van, tenyleg hitvita.

(#5408) Efreet válasza moli.hu (#5407) üzenetére


Efreet
senior tag

Az, hogy X és Y személy utazásai alatt nem történt meg, még nem zárja ki a lehetőséget. Épp ezért pont azt írtam, hogy nem lehet bizonyítékot találni arra, hogy egyértelműen ez okozta (ez elméletben bizonyítható lehet), vagy arra, hogy ilyesmit nem okozhat légnyomásváltozás (ez utóbbi is, ha az eszköz felépítéséből, gyártásából adódóan nem fordulhat elő).
Ezen bizonyítások közül egyik sem történt meg idáig, jelenleg feltételezem, hogy nem is fog.

(istenhitre átfogalmazva: Isten létezését vagy azt kellene bizonyítani, hogy elméletileg sem létezhet - egyik sem megoldható)

[ Szerkesztve ]

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#5409) sto1911


sto1911
veterán

Van olyan webszolgaltatas, mint a Kindlefeeder, de automatikusan elkuldi a feedeket egy meghatarozott idopontban?

(#5410) Degeczi válasza moli.hu (#5407) üzenetére


Degeczi
nagyúr

furcsa vélemény ez pont attól, aki bizonyíték nélkül is meg van győződve arról, h az Amazon mindenféle gonoszságot elkövet pusztán azért, mert technikailag nem megoldhatatlan...

ijesztően sok kijelzőhibás Kindle esetről olvasni: nem hiszem, h bölcs lenne azt feltételezni, mind hazudik (hazai fórumozók is), amikor azt mondja, nem érte mechanikai behatás az eszközt

a kijelzőprobléma valós - és a kiváltó okot nem ismerve semmi rendkívüli nincs a fölvetésben, h egy repülőút során tényleg nagyobb eséllyel jöhet elő

(#5411) Efreet válasza Degeczi (#5410) üzenetére


Efreet
senior tag

Ezzel is ott van a probléma, hogy te gyakrabban találkozol olyan bejegyzésekkel, amelyek valamilyen működési hibát írnak le - becslések vannak, pl. csak a 2010-es eladásokra több, mint 30 millió, 2011 végén, mikor az új generációt bejelentették folyamatos, heti több, mint 1 milliós eladásról. Ezek mindegyike már eladás előtt és alatt - ahogy lent írták - legalább 2-3 repülőutat már "túlélt", és egy bizonyos százalékuk később többször is utazik repülővel, vagy egyéb komoly nyomásváltozásnak van kitéve. Te olvasol mondjuk 200 vagy akár 2000 olyan esetről, ahol egy Kindle ilyen körülmények között valamitől tönkrement, hozzá lehet venni további sokat, aki nem ír fórumokra, és NEM olvasol feltételezhető milliókról, amikor az ilyen utazások során nem történik probléma. (hasonlóan van minden eszköznél, ha rákeresel bármilyen elektronikus/műszaki eszközre többségében olyan fórumbejegyzéseket találhatsz, ahol valakinek valamilyen problémája van vele - hiszen az elégedett tulajdonos többségében inkább használja az eszközt, nem jár a fórumokon leírni, hogy neki semmi baja vele)

Visszatérve a jelenlegi vitára: mivel az Amazon hivatalos ellenjavallatai között nincs a repülés, nem is figyelmeztet rá, mint veszélyforrásra (sem ők, sem más olvasók gyártói), így feltételezhető, hogy az ő szervizes tapasztalatuk alapján nincs rá egyértelmű bizonyíték, hogy ilyesmi okozza a meghibásodást (lásd az általam írt bizonyítási kritériumok első fele), de azt sem írja sehol, és nem is bizonyítható, hogy csupán a légnyomásváltozásnak nincs lehetősége arra, hogy károsodást okozzon az eszközben (ez a második fél).
Ezek után bármilyen irányban győzködni a másikat csupán az alapján, mert valaki ennek a fórumozónak/elméletnek hisz, a másik pedig annak igazából felesleges, és nem visz előre semmit. Meghibásodások vannak, lesznek is, a képernyő sérülékeny, az Amazon ezt tudja, és cseréli általában a kijelzőproblémás eszközöket.

[ Szerkesztve ]

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#5412) Degeczi válasza Efreet (#5411) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nyilvánvaló
ugyanakkor pl. Nook-ból sem sokkal kevesebbet adtak el, azt aztán végképp leginkább az USA-ban, tehát hasonlóan gyakran használják repülés közben, átlagosan ugyanolyan gondosságú (és szavahihetőségű) felhasználók - mégsem találni hasonló esetek beszámolóit...

mindenesetre még ha tisztában is van az Amazon az okkal, és az esetleg tényleg összekapcsolható lenne valahol a repüléssel, nem fog kiadni ellenjavallatot, hiszen maga alatt vágná a fát

(#5413) moli.hu válasza Degeczi (#5410) üzenetére


moli.hu
őstag

nem, nem arrol vagyok meggyozodve, hogy elkovet, hanem arrol, hogy elkovethet. marpedig ha megteheti, akkor meg is fogja. foleg, hogy egyszer mar meg is tett egy 95%-ban hasonlot.
a nook-ban nem ugyanolyan kijelzo van?

(#5414) Degeczi válasza moli.hu (#5413) üzenetére


Degeczi
nagyúr

igen, ugyanaz az e-ink Pearl van a Kindle3 után nem sokkal megjelent Nook, Kobo és Sony modellekben is, tehát maga a kijelző valszeg nem hibáztatható, inkább a csatlakozása (ami eleve valószínű, hiszen a becsíkozódás során teljes sorok/oszlopok esnek ki, ami erre utal)

(#5415) R1200GS


R1200GS
aktív tag

A könyveket lehet csoportosítani, pl írok szerint?
Pár dolgot felmásoltam, de hiába voltak elkülönítve, a kindle-ön egyben volt az egész.

(#5416) snowdog válasza R1200GS (#5415) üzenetére


snowdog
veterán

Lehet, hozzál létre gyűjteményeket.

- Válassz ki egy könyvet.
- Az 5 gombos vezérlőn nyomd meg a jobbra gombot.
- A megjelenő menüből válaszd ki a "Gyűjteményhez adás" pontot (a gépem magyarítva van, neked nyilván angolul lesz).
- Nyomd meg OK (középső) gombot.
- Ha még nincs gyűjtemény csoport, akkor az "Új gyűjtemény létrehozása" menüponttal hozz létre egyet (pl. az író nevével). És így tovább.
- Ha mind megvan, akkor a felső sorban válaszd ki a "Gyűjtemények szerint"-i rendezést.

[ Szerkesztve ]

(#5417) R1200GS


R1200GS
aktív tag

Touchom van.
Ha rajta tartom egy könyvön az ujjam, akkor feljön egy menü, amiben választható lenne az add to collection, de még nem hoztam létre kollekciót.
Ha megnyomom a menu-t, akkor választható lenne a create new collection, de nem engedi.
Még nincs regisztrálva a készülék, ez lehet gond?

(#5418) koncsik válasza R1200GS (#5417) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

igen

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#5420) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Épp fóliázom édesanyám K4-ét, és bizony azt vettem észre, hogy, annak ellenére, hogy papíron azonos a felbontások, a K4 kijelzője pár mm-el keskenyebb.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5421) R1200GS válasza Zirowe (#5420) üzenetére


R1200GS
aktív tag

Milyen fóliát használsz?
Ezt milyen gyakran kell cserélni?
Könnyen eltávolítható?

(#5422) Zirowe válasza R1200GS (#5421) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Nem kell gyakran, most rakok erre először.
Ebayes fólia, a jobb fajtából, könnyen felrakható, könnyen eltávolítható.

Előző hsz-ből persze lemaradt, hogy a K3-hoz képest. :)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5423) Degeczi válasza Zirowe (#5420) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ez tényleg érdekes, hiszen az ismertetők szerint ugyanaz a két kijelző - ezek szerint mégsem, csak az e-ink Pearl technológia?
(mert még holttér sincs a szélén, tehát ha a keret kisebb, akkor a kijelző hasznos része is. Ha pedig a fölbontás tényleg azonos maradt, nem csíptek le pár pixelt a szélekről, akkor kisebbek kell legyenek a pixelek is - furcsa...)

(#5424) Zirowe válasza Degeczi (#5423) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Passz.

Azt tudom, hogy éppen fóliát akartam rárakni, gondoltam előbb kipróbálom a méretet, ráraktam, és szélesebb volt.
Kiderült, hogy nem a k4, hanem a k3 fóliáját akartam rárakni (szerencsére még nem volt leszedve róla a védőréteg).
Ráraktam a k4-ét, és az tökéletesen passzol.
A k4 fóliája meg "lötyög" a k3 kijelzőjén, illetve egymásra rakva látni, hogy jó pár mm a különbség.

Tuti nem a fóliák vannak elszabva.

Próbáltam képet csinálni, nem nem nagyon lehet látni. :S

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5425) Degeczi válasza Zirowe (#5424) üzenetére


Degeczi
nagyúr

mondjuk sokkal valószínűbb, h a kijelzők azonosak, csak nincs teljesen kihasználva a 600 pixel széltében, hanem mondjuk 580-590 (úgysem számolja össze senki...): és ebben nem egyforma a két széria, eltérő mértékben takarhat ki a keret

(#5426) moli.hu válasza Degeczi (#5425) üzenetére


moli.hu
őstag

..vagy a kijelzosarokrepedes jatszik kozre (feszultsegmentesites)

(#5427) Degeczi válasza moli.hu (#5426) üzenetére


Degeczi
nagyúr

igen, gyakori hiba a K3-nál, valszeg tényleg emiatt döntöttek úgy, h nagyobb keretet használnak

csak akkor érdekes lenne tudni a kijelző hasznos, látható pixelszámát, mert ezek szerint az 800x600-nál kevesebb

(persze alapbeállításon a K3 sem használja ki, túl nagyok a margók, de azt a legtöbben át is állítják)

(#5428) Efreet válasza Degeczi (#5427) üzenetére


Efreet
senior tag

Igazából pixelméretnél kisebb kapszulák vannak az e-papír kijelzőn, így a pixelszám meghatározása inkább elhatározás kérdésének tűnik: a képen látszik, hogy egy-egy pixel több tucat golyócskából áll, ha az egyiknél egy kicsit kisebbre veszik a pixelméretet, az nem fog feltűnni, 600 (vagy 800) darabnál viszont már meg lehet rajta spórolni 2-3 millimétert. Ideális esetben vektoros képernyőként kellene kezelni, csak gondolom jóval nehezebb lenne leprogramozni, és irányítani.

[ Szerkesztve ]

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#5429) Oldman2 válasza Efreet (#5428) üzenetére


Oldman2
veterán

Ez a kép baromi jó!
:-)

(#5430) DerDer válasza Efreet (#5411) üzenetére


DerDer
tag

Ezzel teljesen egyetértek

(#5431) taltos


taltos
senior tag

Sziasztok!

Hamarosan szeretnék venni egy ebook olvasót, és ebben szeretném kérni a segítségeteket. A K4 Touch-on és a K3 Keyboardon gondolkozom.

A fő célja
- a nyelvtanulásom elősegítése (angol nyelven való olvasással, ahol egy nem ismert szónak könnyen utána nézhetnék, vagy jegyzetet adhatnék hozzá, ami minden máshol megjelenő ugyanazon szó esetében is elolvasható lenne) és
- a neten fellelhető kedvenc blogjaim olvasása lenne (mondjuk instapaper, RSS vagy hasonló rendszeren keresztül) a vonaton munkába jövet/menet.

Netet megosztani képes okos telefonom van, így nem hiszem, hogy a 3G-s verzióra lenne szükségem, bár a szótár/wikipedia eléréshez gondolom jól jönne.

A kérdéseim a következők:
- Azt olvastam, hogy a K3 -nak kontrasztosabb (és ezáltal jobban olvasható) a kijelzője. Ez mennyire fontos szempont?
- A touchon gyorsabban elő tudnám hozni az adott szóhoz a leírást, mert csak rámutatok. K3-on ez mennyire körülményes?
- A K4 szoftvere gondolom dinamikusabban van fejlesztve, és azt hallottam, hogy tovább is leszt támogatva. Ez igaz?
- A K4-ben nincs landscape mód, amit erős hátányként könyvelek el, lesz várhatóan erre hivatalos megoldás?
- Gyakran előforduló konstrukciós hibák vannak valamelyiknél?
- Ti a fenti felhasználási területre melyiket ajánlanátok szívesebben?

Előre is köszönöm!

(#5432) moli.hu válasza taltos (#5431) üzenetére


moli.hu
őstag

nem
jobban
igen
talan (gondolom a userinterface az oka)
kulonbseg: k3 kijelzosarok
k4t

(#5433) sto1911 válasza taltos (#5431) üzenetére


sto1911
veterán

A K4esek kozul csak a touch nem elforgathato!

(#5434) snowdog válasza taltos (#5431) üzenetére


snowdog
veterán

Netet megosztani képes okos telefonom van, így nem hiszem, hogy a 3G-s verzióra lenne szükségem, bár a szótár/wikipedia eléréshez gondolom jól jönne.

Úgy érted WIFI-n képes megosztani?

(#5435) Efreet válasza taltos (#5431) üzenetére


Efreet
senior tag

Ha elsődlegesen szótárazol, akkor Touch, nagyon könnyűvé teszi az ilyen használatot, viszont sajnos le kell mondani a lapozógombokról.

Könyvek olvasásához (feltételezve, hogy nem pdf-ekkel szórakozol, ami szótárazás szempontjából sem okos ötlet, kerülendő) nem kell a fektetett mód (kevés az olyan formátumú papírkönyv :) ), alkalmankénti böngészéshez a 600 pixel szélesség bőven elég az oldalak mobil verzióját megnézni. A szótárt nem online éri el, hanem ugyanúgy könyvként van jelen az eszközön, abból keres, ott nincs szükség se wifire, se 3G-re. Wikipediához persze jól jön, de ott sem kell a fektetett mód, nagyon jó a megjelenítés.

Végezetül egy kis érdekesség: Nook Touch képernyőfrissítés hack (4 érintéssel kapcsolja be 24 másodpercnél): [youtube link]

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#5436) DeusHun válasza taltos (#5431) üzenetére


DeusHun
őstag

Az Amazonon olvastam, hogy ad-hoc hálózatokhoz nem tud csatlakozni a készülék, szóval valószínűleg a telefonnal megosztott 3G-t sem fogod tudni használni.
" does not support connecting to ad-hoc (or peer-to-peer) Wi-Fi networks." Forrás: Amazon

Javítsatok ki ha rosszul értem vagy a telefonnal megosztott net nem ilyennek minősül.

Rainforest Alliance Certified signature

(#5437) moli.hu válasza snowdog (#5434) üzenetére


moli.hu
őstag

igen, ugy erti. olyan appot kell keresni, ami infrastructure modban tetherel

[ Szerkesztve ]

(#5438) snowdog válasza moli.hu (#5437) üzenetére


snowdog
veterán

És ezt miből olvastad ki? :)

(#5439) moli.hu válasza snowdog (#5438) üzenetére


moli.hu
őstag

az a baj, hogy rovid kereses utan ugy latom, hogy a mobiltelefon wifi-chip altalaban nem kepes infrastructure-modban mukodni. (nekem egy wifi stickem van, en azt nem tudtam ravenni, hogy master modban menjen, igaz linux)

(#5440) Efreet válasza moli.hu (#5439) üzenetére


Efreet
senior tag

Ezt telefonja válogatja, pl. a Nokiáknál van külső letölthető program, ami Hotspotot csinál a telefonból (JoikuSpot) - ezt nemrég próbáltuk ki egy ismerőssel, és a K3 problémamentesen használta a mobilos kapcsolatot.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#5441) Tibro5 válasza Efreet (#5440) üzenetére


Tibro5
senior tag

Ha jól tudom az Android 2.2 (Froyo) verzió felett mindegyik androidos készülék tudja a wifi hotspotot. Az én HTC Legend-em kiválóan osztja a 3g-t a kindlenek.

(#5442) lustica


lustica
csendes tag

Sziasztok,

szeretnék egy kis segítséget kérni. 1.5 éve vettem egy Kindle 3-at. Az aksija kezd gallyra menni, kb 3 napot bír.
Tudtok vmi helyet, ahol lehetne aksit cserélni (szervíz) vagy ahol én tudnék venni hozzá?
Van értelme egyáltalán, vagy vegyek inkább új készüléket?
előre is köszönöm.

(#5443) Degeczi válasza lustica (#5442) üzenetére


Degeczi
nagyúr

el ne dobd! :)
ebayről olcsón vehetsz csereakkut, amit utána egy ügyesebb ismerős könnyen kicserél, youtube-on is találni videókat róla, milyen egyszerűen megy

(pont ez az előnye a 4-es szériával szemben, ahol már nem cserélhető, mert ragasztott az akku)

(#5444) snowdog válasza lustica (#5442) üzenetére


snowdog
veterán

Úgy látom akkut lehet hozzá kapni, ennyiért új gépet nem kapsz. [link]

u.i. Megnéztem az eBay-en is, ott 24 $. [link]

[ Szerkesztve ]

(#5445) synar válasza lustica (#5442) üzenetére


synar
őstag

Aksi az Amazon-tól is

[ Szerkesztve ]

(#5446) Zirowe válasza lustica (#5442) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Szerintem először próbáld meg a következőt:
ments le minden tartalmat a kindle-ről, utána pedig törölj le mindent róla.
Factory reset, esetleges fw update végig futtat, majd csak könyvek visszapakolása (esetleg a képek meg az mp3-ak, ha vannak, de mást ne rakj vissza!) és régi sorrendbe rakása.

Nekem ez megoldotta a problémámat.

Nem kell aggódni, legfrissebb 3.3-as fw-re is van jb, ha esetleg szükséged lenne rá.

1éves a k3-am, és mint korábban írtam, pár hete vettem észre, hogy egyre kevesebbet bír, pár napban volt mérhető az akksi élettartama, viszont amióta ezt megcsináltam, kb megint a régi értékekhez közelít a teljesítmény.

Nem azt mondom, hogy tuti megoldás, de egy próbát megér.

Ha esetleg neked is javulást okoz, akkor lehet bele lesz írva az első hsz-be, mint lehetséges megoldás.

Vigyázz arra, hogy a könyvek visszamásolása után a kindle megint el fog kezdeni indexelni, tehát hagyd a töltőn addig, amíg nem végez, és csak utána kezd el nézni a teljesítményét. :)

Nálam az is gond volt, hogy rettentően belassult már (nem, nem volt beakadt indexelt könyv).

Itt és itt említettem a dolgot. :)

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5447) Degeczi válasza snowdog (#5444) üzenetére


Degeczi
nagyúr

kapsz szállítással együtt kb. 3000 Ft-ért is

(#5448) snowdog válasza lustica (#5442) üzenetére


snowdog
veterán

Feltételezem a WIFI mindig ki van kapcsolva. :)

Degeczi
Az már valóban jó ár!

[ Szerkesztve ]

(#5449) lustica válasza snowdog (#5448) üzenetére


lustica
csendes tag

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
nekiállok akkor sorravenni a lehetőségeket :-D mondjuk a legegyszerűbb akkor a teljes reset, hátha... :)

Többnyire ki van kapcsolva a wifim, pont emiatt a rövid élettartam miatt.

(#5450) ugyeletes


ugyeletes
tag

sziasztok!
utananeztem itt a forumban is a dolgoknak, kerlek erositsetek meg abban, hogy:
- kindle touch 3g -vel nem tudok korlatlanul 3g-zni magyarorszagon
- kindle keyboard 3g -vel viszont barmilyen weboldalt behivhatok ingyen es bermentve 3g-n magyarorszagon (is)

koszi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.