Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4751) Mat86


Mat86
csendes tag

Sziasztok!

Próbálkozok összerakni egy pdf konvertálót, ami jobban olvashatóvá teszi a pdf-ket kindle-re. Igazából nem nagy dolog az egész, fogja a pdf-et elforgatja a közepén kettévágja, meg a margókkal is játszok kicsit. Az eredmény, hogy már egész tűrhetően olvasható eredeti formázást megtartó pdf-t kapunk. Én főleg szakkönyveknél használom. Mivel még nincs semmilyen kiadható formában ezért nem tudom megmutatni. De ha valaki kíváncsi rá milyen eredmény várható tőle, az küldjön nekem egy email-t a pdf-el és visszaküldöm (ahogy időm engedi, főleg esténként :) ) átkonvertálva. Ez ilyen első számú teszt lenne, hogy van-e értelme tovább fejlesztenem. Köszönöm a segítséget előre is! :)

(#4752) Dunbar válasza Efreet (#4750) üzenetére


Dunbar
senior tag

Azzal próbáltam előőte is, de nem látja. Most még egyszer újrakonvertáltam, de semmi. :F

(#4753) Palkova válasza Dunbar (#4747) üzenetére


Palkova
tag

Üdv!
Próbáld ki a Mobipocket Creator -t az encoding -ot UTF8 -ra állítva. Nekem megoldotta a hasonló problémámat, bár ott az ő és ű helyett q jelent meg és nem emlékszem még micsoda.
Egy sokkal macerásabb módszer, de ez mindig működik: A PDF -ből kinyered a szöveget, ezt megnyitod a Word -el. Alapesetben felismeri a kódolást, és átállítja a Win.1252 kódra. Ha ebben is van hiba akkor a csere-összes cseréje a megoldás, majd mentés MÁSKÉPP!
Ezt aztán tetszés szerint konvertálhatod a Calibre vagy a Mobipocket Creator -al.
Palkova

(#4754) siva válasza Dunbar (#4749) üzenetére


siva
aktív tag

Én pdf transformerer (ha már muszáj azt használnom) szinte mindig RTF -be mentek, majd Word és TXT-be mentés, majd calibre és TXT- ből MOBI-ba (Sőt calibre konvertálásnál bekapcsolom, a heurisztikus paramétereket is.) .

Tudom, hogy elég macera, de nekem ez vált be, így kapom a legtisztább végeredményt...
Esetleg még Word alatt Csere funkcióval kiszedetem a dupla szóközt, a dupla bekezdést és az oldaltöréseket, egész dokumentumra alkalmazva..

[ Szerkesztve ]

(#4755) hampidampi válasza siva (#4754) üzenetére


hampidampi
senior tag

"így kapom a legtisztább végeredményt..."
Annyira tisztát, hogy a txt konverzió miatt az összes tipográfiád elvész.

Html-be ments, azt a Calibre viszi natíve és megmaradnak a formázások is. Közben meg worddel szerkesztgethetsz is ha akarsz.

(#4756) Degeczi válasza siva (#4754) üzenetére


Degeczi
nagyúr

azért nem célszerű így, mert akkor jobb híján csak regexp kifejezést lehet adni a Calibre-ben a fejezetek fölismeréséhez (pl. "max. 2 jegyű szám a sor elején, utána pont"), míg az RTF-et megtartva, Word-ben stílussal is szépen megjelölhetőek az egyes fejezetcímek

(márpedig e-book-ban alapvetően fontosak a fejezetek, hiszen nem lehet bárhol fölnyitni a könyvet, ezért ne csak oldalanként lehessen lapozni, hanem fejezetenként is, és persze legyen tartalomjegyzék is)

(#4757) siva


siva
aktív tag

Ok, igazatok van, ezt a módszert én alapvetően gány (scan) forrásra használom, illetve saját, egyszer használatos (1-2 napos) olvasmányra....

(#4758) OMagus


OMagus
tag

Sziasztok!

Az MKP oldalhoz elkészült egy kliens program Win alá. Aki teheti, kérem tesztelje, hogy rendesen működik-e. Egyelőre nincs extra funkció az oldalhoz képest, ez a későbbiekben majd változni fog, és lesznek extra funkciók. Használatához természetesen internet-kapcsolatra van szükség. Innen tölthető le:

http://kindle.orseolo.hu/mkp_exe

http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!

(#4759) Fauno


Fauno
tag

Sziasztok,

már egyszer írtam egy olyan problémáról, hogy ha egy huzamosabb ideig (3-4 hét) nem kapcsolom be az olvasót, akkor csontra lemerül az aksija, valaki tapasztalta ezt a jelenséget? Most sajnos megint így jártam, utoljára karácsony előtt használtam, és ma kapcsoltam volna be, és kiírta, hogy töltsem fel az olvasót!

[ Szerkesztve ]

(#4760) Efreet válasza Fauno (#4759) üzenetére


Efreet
senior tag

Egy minimális fogyasztása van pihenő állapotban is (indexel, ha még nincs kész minden, esetleg karbantart - az oprendszer "sleep" módban van, az operatív memóriában, amit áram alatt kell tartani). Az Amazon ajánlata szerint ha tudod, hogy 2 hétnél tovább nem fogod használni, akkor érdemes teljesen kikapcsolni, ekkor természetesen sokkal hosszabb idő a bekapcsolás, viszont nincs ez a minimális állás közbeni fogyasztás sem.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#4761) Degeczi válasza Efreet (#4760) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a K3-nál már nem lehet ilyet csinálni!
ha hosszú elhúzással kapcsolod ki, azután is gyorsan föléled, ott ahol hagytad - vagyis valójában nem teljes leállítás az sem, hanem hibernálta magát, elmentette a környezetet

mindenesetre a lényeg, h a normál készenlétben tovább futnak bizonyos folyamatok (pl. az említett indexelés, de asszem a letöltések is), a hibernált állapotban pedig semmi sem, tehát olyankor biztosan tovább bírja

(#4762) Fauno válasza Efreet (#4760) üzenetére


Fauno
tag

Köszönöm a válaszokat, tehát én 2 féle "kikapcsolást" ismerek rajta.

1.) Amikor készenlétben van "többnyire valamelyik szerzőnek a képe jelenik meg"
3.) Hosszabban elhúzom a gombot, és tiszta fehérre vált a képernyő - "én így kapcsoltam" ki, ebben az állapotban, így merült le. létezik más beállítási lehetőség, vagy mindig fogyaszt egy keveset ?

(#4763) Fauno válasza Degeczi (#4761) üzenetére


Fauno
tag

Így másodszorra elolvasva a válaszodat, jól értelmezem, hogy itt nincs teljes kikapcsolás, csak 2 féle hibernáció?

(#4764) Degeczi válasza Fauno (#4763) üzenetére


Degeczi
nagyúr

igen
(pontosabban a normál alvó, készenléti és a hibernált állapot)

de ez csak a rendszerindítás szempontjából különbség a teljes kikapcsoláshoz képest, a fogyasztás tekintetében a hibernált olyan lehet, mintha ki volna kapcsolva

ha ez utóbbiban merült le alig pár hét alatt, akkor valszeg az akkuval lehet gond (hiszen még normál alvó állapotban sem szokott ennyi idő alatt, ha nem fut semmi a háttérben)

[ Szerkesztve ]

(#4765) Fauno válasza Degeczi (#4764) üzenetére


Fauno
tag

Azt esetleg megtudod mondani, hogy alvó állapotban meddig kéne bírnia, a garancia vonatkozik-e az aksira?
Mindenesetre kikapcsolom a wift-t és úgy kapcsolom ki, lehet, hogy az volt a gond.

köszi
fauno

(#4766) Degeczi válasza Fauno (#4765) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a Kindle-nél nem tudom, hogyan van, de akkura jellemzően minimális garancia szokott lenni, ha egyáltalán

a Wifinek hibernált állapotban (ha üres a képernyő) nem szabad hatással lenni rá - de persze, mindenképpen próbáld ki, hátha vmiért mégsem kapcsolja le

gyári állapotú, vagy már vannak rajta buherált dolgok?
mert akkor lehet, h azok rontottak el vmit

(#4767) moli.hu válasza Fauno (#4765) üzenetére


moli.hu
őstag

ha a wifi be van kapcsolva, mikor lemegy aludni az eszkoz, akkor a wifi vegig mukodni fog az alvas alatt. de ez benne van a manualban is. szinkronizal, keresi az uj letoltendo tartalmat, emailben elkuldott konyveket, websiteon megvasarolt konyveket, letolti az uj magazinokat, hogy mikor reggel felkapod es lemesz vele a metroba es a metroban kapcsolod be eloszor, mar rajta legyen a tartalom, mert a metroban nincs wifi.
a keszuleket teljesen ki lehet kapcsolni 20 masodperces nyomassal.

[ Szerkesztve ]

(#4768) Fauno válasza Degeczi (#4766) üzenetére


Fauno
tag

úgy voltam vele, hogy amíg a garancia tart, addig nem buherálom semmivel sem (pl. magyarosítás), már 4 órája töltöm és még mindig narancssárga a led lámpája. Eddig mindig végzett kb 3 óra alatt. :(

(#4769) Fauno válasza moli.hu (#4767) üzenetére


Fauno
tag

lehet, hogy nálam fogalmi zavarok vannak, hosszasan nyomtam meg a készüléket "teljesen fehér legyen a képernyő" ekkor is dolgozik a wi-fi?

(#4770) moli.hu válasza Fauno (#4769) üzenetére


moli.hu
őstag

nem, akkor ki van kapcsolva teljesen. a manualban a repulogepes resznel felszallashoz azt ajanlja.

(#4771) Fauno válasza moli.hu (#4770) üzenetére


Fauno
tag

közben már feltöltött, bocsi a láma kérdésért de hol kapcsolom ki a wi-fi setingsnél nem láttok kikapcsolási lehetőséget. :(

(#4772) moli.hu válasza Fauno (#4771) üzenetére


moli.hu
őstag

home/options/elso pontja

(#4773) Fauno válasza moli.hu (#4772) üzenetére


Fauno
tag

Köszönöm, siker! .:)

(#4774) Fauno


Fauno
tag

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nem mindennap használom, akkor készenléti, vagy alvó állapódban érdemesebb hagyni? Hogy jobb az aksinak?

[ Szerkesztve ]

(#4775) Efreet válasza Fauno (#4774) üzenetére


Efreet
senior tag

Az Amazon ajánlása szerint ha tudod, hogy kb. 2 hétnél tovább nem fogod használni, akkor a "fehér képernyős" kikapcsolás (hibernálás) az ajánlott, egyébként a képernyővédős alvó mód bőven megfelel pár napra.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#4776) Fauno válasza Efreet (#4775) üzenetére


Fauno
tag

Köszönöm

(#4777) szenye


szenye
csendes tag

Valaki rendelt mostanában az Amazonról? Érdekelne, hogy még mindig vám nélkül megy-e a dolog (mint a cikk írásakor), mert nekem beszámolja a totalba a rendelés véglegesítésénél is. 109+21+32

(#4778) DerDer válasza Efreet (#4775) üzenetére


DerDer
tag

Hm, ezt nem is tudtam, én mindig kikapcsolom, tehát hibernálom :)

(#4779) Zirowe válasza szenye (#4777) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Esetleg, ahogy a cím is mondja, első hsz?

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4780) szenye válasza Zirowe (#4779) üzenetére


szenye
csendes tag

Elolvastam én, csak az a kérdésem, hogy az ott leírtak most is aktuálisak e?

(#4781) synar válasza szenye (#4780) üzenetére


synar
őstag

Az első hsz-ból:
Az Amazontól rendelhető meg, a Kindle ára 109$+20,98$+32,50$ (az első a szállítási költség a második a vám és áfa költsége), a Kindle Keyboard ára 139$+20,98$+40$, míg a Kindle Keyboard 3G ára 189$+20,98$+52.50$ .
A vámot és az áfá-t is neked kell fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#4782) zcassi


zcassi
csendes tag

Sziasztok!

Próbálkoztam átolvasni amiket írtatok, és szerettem volna most rendelni egy kindle-t de sajnos azt írja hogy kindle 3 nem kapható a 3G-t meg ide nem küldik. Mit tudok ilyenkor tenni?

(#4783) dabadab válasza zcassi (#4782) üzenetére


dabadab
titán

"Mit tudok ilyenkor tenni?"

Veszel egy Kindle 4-et :)

DRM is theft

(#4784) zcassi válasza dabadab (#4783) üzenetére


zcassi
csendes tag

De nekem kellenek a gombok... pont ezért akartam a 3-at. Valaki rendelt esetleg mostanában, és tudna nekem segíteni ebben?

(#4785) Degeczi válasza zcassi (#4782) üzenetére


Degeczi
nagyúr

karácsony körül is írta már egyszer, h nem kapható a 3, aztán pár nappal később már ismét

(#4786) Zirowe válasza zcassi (#4782) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Nekem azt írja, hogy in stock, berakja a kosárba, és elviszi egészen a check-outig.
Végösszeg $262.48.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4787) zcassi


zcassi
csendes tag

Most már nekem is sikerült. Előzőleg kaptam egy olyan ajánlatot hogy ingyenes a szállítás...most mégis beleszámolja. Teszem hozzá azért ez így kicsit drága.:(

(#4788) donpe válasza zcassi (#4787) üzenetére


donpe
aktív tag

Én egy touchot birtoklok, ami jelentősen olcsóbb, és szerintem kiválóan megfelel a célnak.

(#4789) Zirowe válasza zcassi (#4787) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Gondolom usa only/kso-t néztél először, azoknak ingyenes a kiszállítás.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4790) zcassi válasza Zirowe (#4789) üzenetére


zcassi
csendes tag

Hát így jártam:) Páromnak van egy kindle 3 néha kölcsönadja...én a touch-os dolgoktól félek már 2 telefonom ment tönkre ami touch-os.

(#4791) donpe válasza zcassi (#4790) üzenetére


donpe
aktív tag

Hm. Ízlések és pofonok. Nekem azért 99USD-ért nincsnek óriási elvárásaim. Ha 2-3évet kiszolgál, az már tökéletes.

(#4792) zcassi


zcassi
csendes tag

Tényleg.. ez a reklámos változat mennyire vészes? zavaró a reklám? vagy ez hogy működik? ja és megmarad örökre vagy csak egy ideig?

(#4793) donpe válasza zcassi (#4792) üzenetére


donpe
aktív tag

Egyáltalán nem zavaró. Olvasás közben semmikép sem. Annyi, hogy amikor sleep-ben van, reklámok jelennek meg a kijelzőn, illetve a menüben alul van egy sáv, ahol szintén reklámok vannak. De olvasásnál semmiben sem más. Sztem nem zavaró egyáltalán.

(#4794) koncsik válasza donpe (#4793) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Sőt, érdemes édeklődni az ajánlat után, néha: available in US only, de már két hangoskönyvet (audible) kaptam így ingyen. A reklámok (amazon ceo szerint) rendkívűl szépek és izlésesek ;). Szerintem sem zavaróak egyáltalán.

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#4795) Efreet válasza koncsik (#4794) üzenetére


Efreet
senior tag

Én szívesebben kapnék (a fotók alapján tényleg szép) reklámokat a K3-ra, minthogy Emily Dickinson arca ugorjon elém kikapcsoláskor :Y

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#4796) donpe válasza Efreet (#4795) üzenetére


donpe
aktív tag

Teljesen kultúráltak a reklámok, ne egy tescos hirdetőújságra gondoljatok. Általában valami szép kép jön fel apró szöveggel.

(#4797) moli.hu válasza donpe (#4796) üzenetére


moli.hu
őstag

a tesconak vannak a legszebb reklamujsagjai, nezz csak meg egy auchant...

(#4798) .impulse.


.impulse.
csendes tag

Kultúrember milyen programot használ szkennelt könyvek kindle-kompatibilissé tételére? Úgyértem melyik a legjobb program erre a célra? Hogy a képfájlokból szöveg legyen?

Ha ki lett már vesézve itt a téma (gyanítom igen) akkor egy link is megteszi az adott hozzászólásokhoz. Köszönöm! :R

(#4799) Béló válasza .impulse. (#4798) üzenetére


Béló
aktív tag

Abby Fine Reader (fizetős)

http://www.free-ocr.com/ itt pedig ingyen feltölthetsz egy max. 2 mb képet amit átalakit (ingyenes)

(#4800) Tibro5 válasza .impulse. (#4798) üzenetére


Tibro5
senior tag

Az ABBYY FineReader valóban jó cucc, de arra készülj, hogy baromi sok a meló az OCR-ezéssel.
Nagyjából végig kell olvasd a szöveget a monitoron, hogy kijavítsd a hibákat + formázás. :(

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.