Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4301) nagysuhi válasza Oldman2 (#4297) üzenetére


nagysuhi
tag

Ausztriában nincs Tesco

Többet ésszel, mint fűrésszel...

(#4302) stranger2006 válasza eami (#4300) üzenetére


stranger2006
tag

SZia!

>USAban AT&T sim megy bele non-USA meg Vodafone. 3G-s vásárlásnál külön felhívják a >figyelmedet (sok apróbetűs), hogy a kinti verzió európában csak korlátoltan használható

Mintha ezt irtad volna:-) akkor ne beszelj melle:-P

>Tudod aki mondjuk magazinokat/újságokat járat és nem csak wifin keresztül szeretné elérni >annak ez számíthat.... és ha még esetleg most nem is számolja fel, akár már holnaptól >megteheti,

LOL! Tudod mit jelent ez? Fogalmad nincs, mirol beszelsz.
A 3G kapcsolat hasznalati dijat meg kell fizetni, akarmilyen SIM-kartyad van benne. Egyedul az Amazontol vasarolt konyvek jonnek 3G-n ingyen. Akar Vodas, akar AT&T-s kartyad van.

Ha nem tudsz valamit, kerdezz batran:-)) Ketlem, hogy Kindle ugyben valaha is tudnal bami ujat mondani (es most vegtelenul szereny voltam:-))))))

>"és ha még esetleg most nem is számolja fel, akár már holnaptól megteheti,"

ez a mondatod akkora vilagbajnok, erdemes felirni is:-))
Sot, azt is megteheti, hogy a letoltott konyveidet letorli az olvasodrol (...1984), akar mar tegnaptol is.

(#4303) eami válasza stranger2006 (#4302) üzenetére


eami
addikt

teljesen értelmetlen bármi továbbit is írnom erre, ha nem tudsz angolul / vagy értelmezve olvasni az a te problémád, én továbbra is azt javaslom bárkinek aki venni akar, hogy ha 3G-set akar, akkor eszébe se jusson nagybácsin keresztül az amerikai változatot venni.

amúgy meg kicsit nagy az orcád, talán vissza kellene venni ;)

(#4304) cabii válasza stranger2006 (#4302) üzenetére


cabii
tag

>LOL! Tudod mit jelent ez? Fogalmad nincs, mirol beszelsz.
>A 3G kapcsolat hasznalati dijat meg kell fizetni, akarmilyen SIM-kartyad van benne. Egyedul >az Amazontol vasarolt konyvek jonnek 3G-n ingyen. Akar Vodas, akar AT&T-s kartyad van.

Bocsi, de nekem 3g-s van, és a netezésemért még _soha_ nem kellett fizetnem egy fillért sem! Szóval ezzel a megjegyzéseddel messze nem értek egyet. A stílus, és viselkedésforma pedig amit képviselsz, eddig itt nem volt szokásban, és nem bánnám, ha ezek után sem lenne. Ha tovább akarod folytatni ezt, akkor menj privibe!
Üdv Cabi

Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside

(#4305) oidka válasza eami (#4303) üzenetére


oidka
tag

amerikas reklamos 3g-s kindle3-om van, siman lehet vele netezni akarhol ingyen.

(#4306) eami válasza oidka (#4305) üzenetére


eami
addikt

amit másoltam az a magazin előfizetésekre vonatkozott, azokat is kapod rendesen 3G-n?

egyébként örülök hogy működik, én csak felvetettem egy lehetséges problémát
az amazon instrukciói alapján, ennek fényében mindenki eldöntheti hogy mi hogy éri meg neki ;)

(#4307) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

[link]
Kindle Fire Walk With Me :D
Bocs még csak 4000 körül tartok a visszaolvasásban nem merek szólni. Nekem Kindle Keyboard 3g with Special Offers van. Részletek ha idáig értem az olvasásban.

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#4308) stranger2006 válasza cabii (#4304) üzenetére


stranger2006
tag

Szia!

>Bocsi, de nekem 3g-s van, és a netezésemért még _soha_ nem kellett fizetnem egy fillért >sem! Szóval ezzel a megjegyzéseddel messze nem értek egyet.

Bocsi, nekem is 3G-s van. Nem nagyon értem, mivel nem értesz egyet.
Esetleg lapozz vissza es olvasd át ujra, mirol folyt a vita.

az eredeti megjegyzes azt mondta, hogy az amerikai 3G-s korlatozottan hasznalhato Europaban/nalunk. Erre mondtam, hogy Magyarorszagon ez nem igaz, gond nelkul megy. Erre okoska modositott, hogy az ujsagelofizetesek pedig nem mennek ingyen. Valo igaz, csakhogy ezt senki nem is allitotta, sot szo sem volt rola:-))
Erre most Te megis mivel nem ertesz egyet?

Akkor meg egyszer a szakszeru tajekoztatas kedveert:
az amerikaban vett es hazahozott 3G-ssel itthon is tudsz netezni ingyen. Amazonos konyvek lejonnek ingyen. Sajat magad altal kuldott cuccok, ujsag elofizetesek NEM jonnek ingyen, csak wifi-n, a Kindle-re kapsz rola egy ertesitest, hogy varakozik.
EZ a Magyarorszagra vasarolt, Vodas 3G-vel is pontosan ugyanigy van. Van ugyanis ilyen 3G-sem. Es az elobb emlitett AT&T-s is egeszen a kozelemben van. Ennyi.

>A stílus, és viselkedésforma pedig amit képviselsz, eddig itt nem volt szokásban, és nem >bánnám, ha ezek után sem lenne. Ha tovább akarod folytatni ezt, akkor menj privibe!

Hat az az igazsag, hogy engem ez kulonosebben nem izgat, az viszont igen, hogy nem kene ennyi fals, megteveszto, hamis informaciot osszehordani egy olyan forumban, ahol a leendo olvasok/vevok szeretnenek tajekozodni. Ez ugyben van valami elobbre vivo javaslatod? Ha Te vagy a moderator, esetleg raszolhatnal az ilyen zsenialis kommentelokre is:-)) Mar csak azert, mert ezuttal (sem) en kezdtem ostobasagokat terjeszteni:-)
A stilus pedig szandekosan volt ilyen, legalabb tobben eszreveszik a problemat. Egyebkent roppant kedves tudok lenni. Hozzak igazolast? :D

(#4309) koncsik válasza koncsik (#4307) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Jaj, én már csak magamnak merek válaszolni. Korábban is gyakran rendeltem amerikai rokonomhoz, családi szállítással ezt-azt. Régóta szemeztem a Kindle-vel, de akkor döntöttem el, hogy megveszem (megpróbálom megvenni) a K3 3G SO-t, amikor egyre több info alapján úgy éreztem, hogy nekem ez felel meg az újakhoz képest (tapizott képernyő a telefonomon is idegesít, én értelmezésemben korlátlan (a megadott országokban, térkép az amazonon, rajta Magyarország) 3G BÖNGÉSZÉSRE(!), memória nagysága, etc). Rögtön rendeltem is könyvet rá, hogy lássák milyen jó kis customer vagyok (nem hiszem, hogy nagyon érdekelte őket, illetve a 1-click ordert beállítva már nem panaszkodtak). Tokot meg minden vackot is, gondolva, hogy rokonom rutinosan használva hozza be (persze tök orig csomagban bontatlanul hozta :W ). Azóta itthon használom, legtöbbet wifi-n , de 3G-n is párszor, még nem számláztak semmit, persze küldeni csak a free.kindle.com címre küldtem konvertálandó anyagot.
Kissé soká tartott végéi nyálazni a 4300+ hozzászólást (eddig tényleg nem volt ilyen haragszom rád), amiről nem olvastam, persze nagyon keveseket érint: megpróbáltam a special offers iránt érdeklődni pl. 1 USD könyv ajánlat, de erre meg is kaptam, hogy offer is US only. Néha Kindle guide-ok is vannak az offerben, azokat gond nélkül elküldték (special offer was sent to your e-mail), Meglepetésemre az audible.com ingyenes hangoskönyv ajánlata simán végigment és letöltődött (WiFI-n, erre figyelmeztet is). Azóta már volt megint ingyé' audible, az is lejött (mondjuk így gyorsan telik a memoria).

:C Nagyon köszönöm az itt olvasott sok info-t, sokat felhasználtam. :R

A sérüléses dolog nem volt tiszta, vagy csak nagyon igyekeztem már olvasni a topic-ot: a képernyősérült kindle-ken volt tok vagy valami védő? Mi a helyzet a reptéri röntgen-nel? Most tényleg agyonvágja? (emlékeim szerint rokonom feladott poggyászban hozta a kindle-met)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#4310) oidka válasza stranger2006 (#4308) üzenetére


oidka
tag

a magyar 3g-s is a 8.18.145.* cimu proxyn megy ki?

--

ujitottam kicsit a http://kindle.it.cx -et, mar lehet billentyukkel is hirre ugrani

(#4311) moli.hu válasza koncsik (#4309) üzenetére


moli.hu
őstag

sajnos terjed ez a rontgen-dolog, pedig nem az a ludas, hanem a gumi futoszalag!

(#4312) DerDer válasza koncsik (#4307) üzenetére


DerDer
tag

:K Sokra fogja még vinni a Fire.. :)

(#4313) eami válasza stranger2006 (#4308) üzenetére


eami
addikt

bocsi, de én az amazontól linkeltem hivatalos tájékoztatót... az áll szemben a te "van a közelembe USA only kindle és amúgy is én vagyok a grandfather of all kindle knowledge" megszólalásoddal...

(#4314) g0dl válasza moli.hu (#4311) üzenetére


g0dl
addikt

Ezt kifejtenéd?

(#4315) koncsik válasza moli.hu (#4311) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:F :Y

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#4316) polaris1


polaris1
csendes tag

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy kindle touch-nál, ha kikpacsolom akkor folyamatosan ott figyel az adott reklám az elején, ezt nem lehet eltüntetni valahogy, meríti az akksit is gondolom meg zavaró is!

Köszi

(#4317) Oldman2 válasza polaris1 (#4316) üzenetére


Oldman2
veterán

Ha kikapcsolod, azt követően már a képernyő tartalma nem változik, tehát nincs áramfelvétel. Emiatt NEM meríti az aksit.

(#4318) Tibro5 válasza polaris1 (#4316) üzenetére


Tibro5
senior tag

nem lehet eltüntetni, nem meríti az aksit.
csak a képfrissítés fogyaszt áramot...

(#4319) polaris1


polaris1
csendes tag

Köszönöm, ezt is megtudtam, most ismerkedek vele, de tetszik nagyon!

(#4320) moli.hu válasza g0dl (#4314) üzenetére


moli.hu
őstag

Professor Daping Chu, a leading expert on electronic ink, however, rules out radiation as the cause. "The radiation used in an airport scanner is not strong enough to damage an electronic ink display. But you can get a build up of static inside these machines, caused by the rubber belt rubbing. If that charge were to pass through a Kindle, it is conceivable that it could damage the screen."

[ Szerkesztve ]

(#4321) synar


synar
őstag

Ilyen a Kyobo mirasolos eReadere
Reméljük, a Kindle egy következő verziójában is találkozhatunk hasonló kijelzővel.

[ Szerkesztve ]

(#4322) kalinkoz


kalinkoz
csendes tag

Sziasztok!

Most várom az új Kindle-met. Van néhány könyv, ami kétoldalas PDF azt, hogyan fogom tudni rajta elolvasni? Át tudom azt valahogy konvertálni?
A sima Word és PDF dokumentumokat simán tudom olvasni, vagy vmi speckó beállítás kell?

Válaszokat előre is köszönöm :))

(#4323) dReFiX válasza kalinkoz (#4322) üzenetére


dReFiX
senior tag

sziasztok ! k4touch, az lenne a problémám h van olyan doc,pdf amiben enged betűnagyságot váltani máshol csak a zoomolás lehetősége marad, ez miért van illetve hogyan lehet kijavítani ? :W

köszi a segítséget előre is ! :R

(#4324) synar válasza kalinkoz (#4322) üzenetére


synar
őstag

kalinkoz, dReFiX
Az olyan típusú PDF fájlokat, melyek szkennelt oldalakat tartalmaznak, először karakterfelismerő programmal szerkeszthető dokumentummá kell konvertálni. (abbyy finereader)
Az így elkészült doc formátumot word-ben korrektúrázni, utána pl. Calibre-vel, mobi, aztán mehet a Kindle-re, vagy az Amazonnak is el lehet küldeni email-en (1. hsz). Hogy mindez szép is legyen, nem kevés időt és sok gyakorlást kíván!

[ Szerkesztve ]

(#4325) Polllen válasza synar (#4324) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ennél lényegesen egyszerűbb, ha keres az ember egy olyan programot, ami megnöveli a pdf-k méretét a kindle kijelzőjéhez. Így egy oldal szépen kitölti a kijelzőt. Egy hátrányról tudok, egy 4 megás pdf-ből lesz 17...

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#4326) synar válasza Polllen (#4325) üzenetére


synar
őstag

Ez csak fél megoldás, mivel továbbra sem állítható a betűméret és a sorokat sem tudja újra tördelni a Kindle, nem beszélve az általad is említett felesleges méretnövelésről. A tts sem használható és még sorolhatnám. Egy próbát azért megér, aztán mindenki eldöntheti, neki melyik megoldás a szimpatikusabb.

[ Szerkesztve ]

(#4327) Polllen válasza synar (#4326) üzenetére


Polllen
nagyúr

Cserébe egyszerűbb. Én még mindig csak olvasni szoktam a kindle-n :)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#4328) stranger2006 válasza eami (#4313) üzenetére


stranger2006
tag

Bocsi, én meg kipróbáltam, ahogy a pár hozzászólással feljebb olvasható fórumtársunk is. A "van a közelemben" csak arra utalt, hogy nem az enyém.

Bizonyara ezek utan Neked van igazad, es nem mukodik.:-)))
Szerintem hanyagoljuk az egymassal valo kommunikaciot, hm?

(#4329) eami válasza stranger2006 (#4328) üzenetére


eami
addikt

köszönjük hogy tanítasz kindle májszter ;)

(#4330) .impulse.


.impulse.
csendes tag

Kérdés:

Ha van Amerikában ismerősöm, és megrendelem a Kindle-t az ő címére, majd azt ő nekem elküldi postán, az mennyire működő módszer? Úgy értem ebben az esetben rá fog-e kerülni az áfa, és megvámolják-e? Illetve milyen módjai vannak annak, hogy Amerikából biztonságosan eljusson ide Mo.-ra a csomag, és mennyibe kerülnek ezek?

Gondolom az áfa és a vám csak kivédhető valahogy, és a szállításnak is van minden bizonnyal nem túl drága, de ugyanakkor biztonságos módja. Ti erről mit tudtok?

bónusz kérdés, mert összezavarodtam: Most akkor az Amerikából rendelt 3G-vel lehet Magyarországon korlátlanul és gond nélkül netezni, vagy nem? :F

hálásköszönet a válaszokért előreis! :R

(#4331) koncsik válasza .impulse. (#4330) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Én USA címre rendelt 3g KIndle keyboard-om (mert az újjal, K4 nem böngészhetsz összevissza, csak amazon és wiki), jól műxik. Családi posta hozta bőröndben (nem volt gond), ezért a másik kérdésre nem tudom a választ, de rizikósabb biztosan.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#4332) eami válasza .impulse. (#4330) üzenetére


eami
addikt

amúgy csak zárójelben jegyzem meg hogy ez amit kérdezel elég keményen adó/vám kerülésnek hangzik... nyilván olyat meg véletlenül sem akarnál ;)

(#4333) Polllen válasza synar (#4326) üzenetére


Polllen
nagyúr

Amúgy 1-2 hete ajánlotta ismerősöm a BookDesigner-t, egy orosz csoda, probléma nélkül kezeli a pdf-ket. Gyanítom van belőle angolosított verzió, de nagyon nem foglalkoztam még vele.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#4334) .impulse. válasza eami (#4332) üzenetére


.impulse.
csendes tag

Nem ismerem az ezzel kapcsolatos jogszabályokat, de ha valaki magának vesz egy Kindle-t az USÁban, majd azzal hazajön, akkor ugye nem kell vámot meg áfát fizetnie. Persze, hogy nem. Az meg, hogy itthon nekem adja, egy teljesen más kérdés, amihez az államnak nem sok köze van. :)

Kivéve ha a Halálcsillagon él az ember, és Darth Vader az államfő.

(#4335) eami válasza .impulse. (#4334) üzenetére


eami
addikt

sajnos tévedsz,,, ha érték határ felett van akkor tök mindegy kinek vette... ha megállítják vám checkre (nem magától áll be a sorba) leszállás után és érték határ felett van akkor még meg is büntetik...

amúgy itt egy lista (nem tudom mennyire friss, bár ha az, akkor lehet hogy tényleg vám mentes :))

[ Szerkesztve ]

(#4336) Oldman2 válasza .impulse. (#4334) üzenetére


Oldman2
veterán

Ez tévedés, a VÁM és áfakötelezettség alóli mentesség csak az EU-n belül igaz.

Ha az USA-ban veszel valamit, arra mindkettő kötelező. De ne legyen igazam.

(#4337) .impulse.


.impulse.
csendes tag

Nem teljesen értem ezt a dolgot. Tehát ha én fogom a félmilliós fotós felszerelésem, és kimegyek Amerikába, akkor hazafelé vámot és áfát kell fizetnem a saját cuccomra? :DDD

(#4338) rumkola válasza Oldman2 (#4336) üzenetére


rumkola
veterán

vám csak egy bizonyos értékhatár felett van (talán 200dolcsi), Kindle minire pl. biztosan nincs, különben az amazonról rendelt cucut is megvámolnák :)
be is szarnék ha egy csomag usa-ban vett rágógumira is vámot kéne fizetni :)))

az áfa pedig egy teljesen más és cifrább dolog

(#4339) eami válasza .impulse. (#4337) üzenetére


eami
addikt

amennyiben tudod bizonyítani hogy az a tied volt már amikor kimentél akkor is (és számlával fedve vagy) akkor nem, de ha nem akkor bizony problémáid lehetnek.. :/

(#4340) Degeczi válasza .impulse. (#4337) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ezért létezik kiviteli nyilatkozat, amit még a kiutazás előtt tölthetsz ki a gyári számokkal

de ha egyetlen, láthatóan használatban lévő és nem újan bedobozolt kameráról van szó, akkor nem foglalkoznak vele

(#4341) hampidampi válasza .impulse. (#4330) üzenetére


hampidampi
senior tag

"Most akkor az Amerikából rendelt 3G-vel lehet Magyarországon korlátlanul és gond nélkül netezni, vagy nem?"
Ha a K3 Keyboard 3G-ből az International verziót veszed, akkor tuti (egyelőre).

(#4342) .impulse. válasza Degeczi (#4340) üzenetére


.impulse.
csendes tag

Ez esetben az ismerős kibontja a Kindle-t és sajátjaként hozza haza. Miközben láthatóan használatban tartja. :D Tadamm!!

amirite?

(#4343) moli.hu válasza .impulse. (#4342) üzenetére


moli.hu
őstag

Miközben láthatóan használatban tartja.

postan?!

idezek toled: Ha van Amerikában ismerősöm, és megrendelem a Kindle-t az ő címére, majd azt ő nekem elküldi postán, az mennyire működő módszer?

[ Szerkesztve ]

(#4344) synar válasza Polllen (#4333) üzenetére


synar
őstag

Köszi a tippet, Neked és az ismerősödnek is. Remek kis program, egyszerű és mindent tud, amire szükség van, a pdf-et különösen jól kezelni. :R

[ Szerkesztve ]

(#4345) .impulse. válasza moli.hu (#4343) üzenetére


.impulse.
csendes tag

Ja, közben már gondolatban váltottam a személyes elhozás lehetőségére. :D

(#4346) Stheno64


Stheno64
csendes tag

Sokáig kerestem azt az ebook olvasót, ami megfelel az igényeimnek. Ez - mármint az igényem - nem volt sok, csak olvasni akarok rajta, de azért voltak más szempontok is. Megbízható működés, kis súly, helyesen megjelenített magyar ékezetes betűk, normális ár stb. Az utolsó két hétben két olvasóra szűkült a kör: Sony PRS-T1 és Kindle 4.
Sonym már volt - prs505 - és meg voltam vele elégedve, Kindle még nem volt a birtokomban. Végül a Kindle 4-et választottam. Ami döntött: a prc támogatás és az ár. A könyveim nagy része prc-ben van és készíteni is könnyű ilyent. De ha a Sony támogatná a prc-t, akkor is a Kindle-t választottam volna, az ár miatt. A Sony-t 38.000 Ft-ért tudtam volna beszerezni - ez még jó is lenne -, de csak Amerikából, ezért 25% ÁFA erre még rájön, így a végső ár már 48.000 Ft lett volna. A 162 dolláros Kindle 4 most durván 38.800 Ft az Amazontól áfástól mindenestől, de ezen még tudtam faragni úgy, hogy nem az Amazontól, hanem az angol ebay-ról rendeltem (új, egy év jótállással). Így 90,5 angol font volt - ebből a készülék 76, a szállítás 14,5 - így a mostani eszeveszett árfolyamok mellett is 33.700 Ft-ba került, ami azért 5.000 Ft különbség az Amazonhoz képest. De felhívnám a figyelmét mindenkinek arra, hogy amennyiben az angol (vagy más uniós) ebay-ről rendel, jelölje be az opcióknál az "only UK" lehetőséget, hogy csak azokat az olvasókat listázza, amit Angliából postáznak. Nagyon soknál ugyanis a termék helyeként USA van feltüntetve, így hiába az angol ebay-ról rendelés, a csomag az USA-ból jön és lehet fizetni az ÁFÁ-t.
Köszönöm hogy végig olvastátok.

(#4347) nagysuhi válasza hampidampi (#4341) üzenetére


nagysuhi
tag

Elméletben lehet vele netezni, gyakorlatban már nehezen. A Kindle-t nem netezni találták ki, lassú, nem tölti be rendesen az oldalakat. E-maileket megnézni pl lehet vele.

Többet ésszel, mint fűrésszel...

(#4348) borix


borix
őstag

Kindle Touch kijelzőjének milyen a minősége meghibásodás szempontjából lehet valamit tudni?
Azért kérdem mert az USA-ból behozott,és 2-3 év múlva már gari nélkül érdekes lehet a javíttatása.

(#4349) Locutus


Locutus
veterán

Na nekem is megjött az asszony Kindle-je az amazon.de-ről :) Szóval a fa alatt már ott lesz.
Elolvastam az 1 hsz-t itt (amiben mondjuk a német verzióról egy szó sem esik), de igazából csak egy kérdésem maradt: hol érdemes e-könyveket keresgélni, amik ezzel kompatibilisek? Ahol mondjuk vannak ingyenes könyvek a megfelelő formátumban?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#4350) synar válasza Locutus (#4349) üzenetére


synar
őstag

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.