Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#51860) Edgar2621


Edgar2621
őstag

Sziasztok!

Pár hónapja vettünk egy WD Purple 2TB [3.5"/64MB/5400/SATA3] merevlemezt egy Axago EE35-XA3 ALINE (AG200e8c) házzal (újfent köszönöm a tippeket a prohardveres topiklakóknak). A merevlemezt szépen betettem a házba a leírásnak megfelelően, szépen illeszkedik a helyére.

Most adott lenne az idő arra, hogy végre a rendeltetésének megfelelően használjuk (képek és videók tárolására) és rendezhessük a régi elmaradásunkat archiválás terén.

Adott egy Dell és egy HP laptop, mindkettő céges, WIN 10-es operációs rendszerrel ellátva. Mindkét gépbe bedugtam a merevlemezt, mindkettő felismerte (világít és pörög a merevlemez/ház), de egyikkel sem tudom használni, mert kizárólag az eszközök alatt és a biztonságos eltávolításnál látszik az eszköz, de a fájlkezelő nem látja, a lemezkezelő pedig kizárólag rendszergazda által használható. Próbálkoztam előre és hátra is bedugva, az eredmény ugyanaz.

Aztán elővettem a régi jó kis Sony Vaio laptopot (WIN 7-tel) hogy hátha ő felismeri és használni is tudja az eszközt, de sajnos ugyanúgy felismerte csak, azonban nem jelenítette meg a fájlkezelő és a lemezkezelő sem látja. Az eszközöknél és az eltávolításnál ugyanúgy mutatja az eszközt, de ennyi.

Szerintetek mi lehet a gond, mit kellene máshogy csinálnom?

Előre is köszönöm a segítséget és az időt amit rám szántok.

XO: Gollami26

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.