Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10201) szipak


szipak
tag

na most kezdem elveszteni a fonalat...

(kb) két éve használok egy akg k324p fülest, nagyjából meg vagyok vele elégedve, de lassan csereérett. melyik lenne jobb választás helyette? brainwavz m1, vagy akg k340? vagy esetleg valami más, hasonló kategóriában?
sansa clip valamint egy samsung wave lenne a jelforrás.

(#10202) filózoli


filózoli
senior tag

Haaah! Végre megjött a csomagom, benne az AKG K370-es! Rögtön el is kezdtem tesztelni. A hangerővel nincs gond, ha jól bedugom a fülembe, a basszus is oké. Legjobban persze az Onkyo hifimre kötve szól, vettem is egy hosszabbítót, meg egy 6.3-as átalakítót. A basszusra még adtam egy kis kakaót, így tökéletesen szól. Persze azért kíváncsi lennék, a Sennheiser ie8-as hogyan szólna mellette...Viszont 60 k egy kicsit hosszú lett volna nekem. Ehhez az AKG-hoz pedig rendkívül baráti áron jutottam hozzá a Starking jóvoltából - 20 k. Szóval szerintem hi-fi fejhallgatónak is o. k., ajánlom mindenkinek.

(#10203) Kolbee


Kolbee
tag

Két fülhallgatón vacillálok: Sony MDR-EX77 LP és Sennheiser CX300 II Precision.

A Sony felé hajlanék, mert előtte is egy MDR-EX51LP fülesem volt, amit kb 4 évig nyúztam, és most lett kontakthibás. Amikor vettem aSennheisernek még nem is volt meg a fülbedughatós CX szériája. Jó kis cucc volt, RIP.

Első kérdésem, hogy szerintetek melyik, illetve van-e tapasztalat a Sonyról?

A második, hogy van-e egyáltalán olyan fülbedugható fülhallgató a piacon, aminek a kábele két részre bontható, és a rövid részét egy hosszabbítóval megtoldva lehet használni, ami gyárilag jár hozzá, de hangerőszabályozót nem szeretnék hozzá, mert fölösleges. Ez azért jó, mert headsethez jobb a rövidebb kábelhossz. Én néztem, és úgy rémlik egyszer belefutottam valamibe, de már nem találom.

Köszi!

(#10204) czanga


czanga
őstag

Most olvastam egy hülyeséget miszerint az erősen elhalkult füles-en lehet segíteni, ha a gond forrása az, hogy fülzsírral, és egyéb szennyeződéssel tömődött el.
Namost azt írta, hogy gyógyszertári alkoholba áztassuk be a füles fejeit 5 percre, majd párször pörgessük meg a levegőben, ez segít rajta.

Erősen viccesnek, ámde elgondolkodtatónak találom.

70%-os ggyszertári alkoholom van itthon, de próbálkozni nem mertem. Az AKG k324p-m gondja pont ez, hogy az ipod-om 3/4-ed hangerőn hallgatom, mivel 2 éves a füles, és jóval halkabb lett mára.

Más ötlet, ha ez tényleg fals? (ha ez megoldódik akkor fülest se kellene még vegyek)

(#10205) themebuilder válasza czanga (#10204) üzenetére


themebuilder
senior tag

Szerintem legalább 90%-os kell oda.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#10206) filózoli


filózoli
senior tag

Szerintetek melyik szól jobban - a Sennheiser hd 600, vagy a Sennheiser ie 8?

(#10207) Dave™ válasza filózoli (#10206) üzenetére


Dave™
nagyúr

Természetesen és kérdés nélkül a HD600, bár teljesen más kategória a kettő, nem is értem miért hasonlítod össze. A HD600 nyitott, otthoni használatra van, 300 ohm impedanciával, amihez kell erősített kimenet (pl. egy mp3 lejátszó képtelen meghajtani, de egy sima hangkártya is kevés), az IE8 zárt, éppen ezért jól használható zajos környezetben, tehát útra való, és 16 ohmos impedanciájával bármi meghajtja. A HD600 sokáig a Sennheiser csúcsmodell fejhallgatója volt, dinamikus, nagy térrel, rendkívül részletes hangképpel, sokkal nagyobb élményt nyújt, mint egy in-ear, amennyiben csendes, nyugodt környezetben használod. Az IE8 is jól szól természetesen, de más módon, otthonra biztosan nem vennék ilyet, útra meg szerintem túlzás, de mindenkinek máshol van a határ.

(#10208) filózoli válasza Dave™ (#10207) üzenetére


filózoli
senior tag

És milyen a basszusa a hd 600-nak?

[ Szerkesztve ]

(#10209) Dave™ válasza filózoli (#10208) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ezt a fejhallgató topikban inkább, de a HD600-at azért szeretik, mert részletes, kellően kiegyensúlyozott, "meleg" hangzása van, széles soundstage-el (ezt nehéz fordítani, így egyszerűbb rá hivatkozni). Tehát basszusból is annyi van, amennyi kell, nem lesz sem túl sok, sem túl kevés. Ha neked egy dübörgő láda kell, akkor nem neked való. Menj el egy média marktba, és próbáld ki, bár jó eséllyel csak 650-es lesz kirakva, vagy az sem, mindenesetre annak eléggé hasonló a hangja. Az IE8-on állítható a basszus, tehát ha útra kell, és a basszus a mindened, akkor az jó választás lehet, de otthonra hülyeség szerintem. Egyébként a közép és felső kategóriás fül- és fejhallgatók pont azért jók, mert kellően kiegyensúlyozottak, ha sok basszust akarsz, azt megkapod töredék áron is, ergo nem biztos, hogy neked a felső kategória való. Nem árcédula alapján kell vásárolni, hanem igények szerint. Ezekről még nem sokat hallottunk, így nehéz segíteni.

(#10210) filózoli válasza Dave™ (#10209) üzenetére


filózoli
senior tag

Az az igazság, hogy megvettem az AKG K370-est. Nem szól halkan... Ezen kívül van egy 10 éves Sennheiser HD 565-m is. Mindkettővel elégedett vagyok. Mondjuk tény, hogy nagy bass-fan vagyok...De nyilván igazad van, egy nagy füles biztos jobb, mint egy kicsi - még ha az ie8-as jobban is dübörög valószínűleg...

(#10211) Dave™ válasza filózoli (#10210) üzenetére


Dave™
nagyúr

Csak érted, még mindig nem hangzott el mire kell, hol használnád, milyen zenékkel, mi a legfőbb szempont stb. Otthonra in-eart szerintem nem jó ötlet, arra fejhallgató. Úton meg hülyén is néz ki a fejhallgató - ez ízlés kérdése - , viszont egy nyitott gyakorlatilag használhatatlan a beszűrődő és kijutó hangok miatt. Próbáld ki a fejhallgatókat pl. egy MM-ben. Van azért mélyük, és szerintem sokkal szebb és részletesebb, mint egy dübörgő átlag in-earnek.

(#10212) filózoli válasza Dave™ (#10211) üzenetére


filózoli
senior tag

Végül is van nagy fejhallgatóm, a HD565. Még működik. Ha bekrepál, veszek egy HD 600-ast. Vagyis meggyőztél... :)

(#10213) filózoli


filózoli
senior tag

"I have used a wide range of headphones and in ear monitors, including the Sennheiser HD600, HD650, Sony MDR-SA5000, Etymotic ER4S, etc. To my ears, the Sennheiser IE8's approach the sound of full sized headphones and are the best in ear monitors I have heard up to date.

The IE8's are very well constructed, come with a wide variety of eartips to suit all shapes of ears. I have found the supplied double flanged eartips to provide the best balance between isolation, comfort, and sound. Make sure you obtain a good seal with a pair of eartips that fit your ears, this way you get the best sound quality.

The IE8's are not cheap. But if you value outstanding sound quality in a small portable package, the IE8's are a worthwhile investment."

Van aki szerint szól úgy az IE8, mint a HD600-as... :))

(#10214) Dave™ válasza filózoli (#10213) üzenetére


Dave™
nagyúr

Approach = közelíti. Egy vélemény pedig erősen szubjektív, ha sokan írnák ugyanezt, akkor elgondolkodtató lenne, így nem sokat ér. De ha akarod, vedd meg azt, nekem aztán teljesen mindegy. Nem fog úgy szólni több okból sem, jóval kényelmetlenebb lesz és még rendszeresen tisztítani is kell. Nem otthonra való. Persze azt csinálsz, amit akarsz, de legközelebb ne is kérdezz, tök felesleges.

(#10215) vili13 válasza Dave™ (#10214) üzenetére


vili13
őstag

Az a helyzet, hogy valóban, és meglepően jól közelíti az IE8 a fejhallgatók hangzását. A legkevésbé sem kényelmetlen, nekem pl. hosszabb távon jóval kényelmesebb, mint a HD595, még otthoni használat esetén is. Tisztítani meg nem a fülhallgatót, hanem a fület kell rendszeresen. A többiben akár igazad is lehet...

(#10216) Dave™ válasza vili13 (#10215) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem fizikai képtelenség armatúra nélkül (még azzal is), hogy olyan hangzása, akkora tere legyen, mint egy high-end fejhallgatónak, pusztán a méretbeli különbségek miatt is. Nekem eddig kényelem szempontjából ez az etalon (HD5XX/6XX), az in-ear mégis csak sokkal közvetlenebb kontaktot eredményez, számomra ez zavaróbb. A fület, igaz? Ezek szerint neked soha nem kellett még az in-ear szilikonját megmosni. Minden nap mosok fület, kétszer is, de ez kikerülhetetlen - ilyen a fül működése. Az meg vicces lenne, ha minden használat előtt szeánszot tartanál, hogy nehogy olyan legyen. A többiben akár igazad is lehet (csak így, ugyanolyan nagyképűen...) Persze a kérdező azt csinál amit akar, az ő pénze. Rendkívül következetes volt eddig is minden hozzászólása, ezzel sem lő jobban mellé.

szerk: ez nem az ovi, hogy meg kell védeni valakit... :U

[ Szerkesztve ]

(#10217) filózoli válasza vili13 (#10215) üzenetére


filózoli
senior tag

:R Köszi, hogy megvédtél! Neked tényleg van egy ilyen?! Írhatnál róla még valamit... Mondjuk most éppenséggel elégedett vagyok amúgy a frissen beszerzett AKG K370-esemmel, de látva, hogy ilyen jól szól, elképzeltem, hogy szólhat az IE8. Hát vágyakozom egy IE8-asra... Ez az igazság... :)

(#10218) filózoli válasza Dave™ (#10216) üzenetére


filózoli
senior tag

Kösz, hogy így dicsérgetsz... Ami azt illeti, az az igazság, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kis füles ilyen jól tud szólni... De most, hogy hallom az AKG K370-es révén, már másképpen látom a dolgot, és lehet, hogy majd beruházok egy IE8-asra is. Ennyi.

(#10219) Dave™ válasza filózoli (#10218) üzenetére


Dave™
nagyúr

Hát nézd, nem voltál túl következetes. Először 16 vs. 32 ohm, sehogy sem akartad elhinni, hogy bőven meghajtja a Sony mp3 lejátszód a 32 ohmos AKG-t. Nagy nehezen elhitted, ekkor derült ki, hogy egy sima fülhallgatóval közel max. hangerőn használod, amit ha előre elmondasz, egyből egyértelműbb lett volna a helyzet. Utána kérdezed, hogy HD600 vagy IE8. Semmit arról, hogy mikor, hogyan, mivel, hol, meddig, mire használnád, csak melyik a jobb. Erre írtam, hogy úton IE8, otthon HD600. A közelíti továbbra sem jelenti azt, hogy úgy szól, maximum meglepően jól szól in-earhez képest, de nem lesznek olyan jellemzői, mint egy HD600-as fejhallgatónak. De nem értem minek kérdezel, ha már előre eldöntötted magadban, hogy IE8 lesz belőle.

(#10220) filózoli válasza Dave™ (#10219) üzenetére


filózoli
senior tag

Nekem az AKG K370-es hangzása is jobban tetszik, mint a HD565-ösé. Könnyűzenét hallgatok főként, így számomra fontos a terjedelmes és erőteljes basszus reprodukció. Egy nyitott fejhallgatónak nagyobb a tere (talán), de a basszusa erőtlen. Szóval biztos vagyok benne, hogy az IE8 jobban fog tetszeni, mint a HD650. Egyébként már hallgattam HD650-et és nagyon jól szól - amíg nincs szó basszus gazdag hangreprodukcióról... A középtartománya és a magasai mesések. :C

(#10221) Dave™ válasza filózoli (#10220) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ja értem, ezek szerint téged nem érdekel a természetes hangzás, te szereted a dübörgést. Vákuumban könnyebb dübörögni, tény. Gondolom akkor EQ-t is használsz basszus kiemelésre. Ezek után tényleg nem lenne jó választás a HD600/650, nem te vagy a célközönsége.

(#10222) vili13 válasza Dave™ (#10216) üzenetére


vili13
őstag

Szerintem teljesen mindegy, mitől képtelenség hogy jó nagy tere legyen, ha ennek ellenére van neki. Az igaz, hogy a HD595-nek több van belőle, de ha azt veszem 100%-nak, 80-90%-ot szvsz az IE8 is elér, ellenben kisebb, könnyebb, nem izzad bele a fülem teljesen egy óra alatt, és a HD-val szöges ellentétben akár ágyban fekve is kényelmesen hallgatható.
A szilikont valóban elvétve szoktam mosni, bőven elég időnként megtörölgetni egy papírzsebkendővel. A HD tisztítása jóval nehézkesebb, a fülpárnája iszonyúan gyűjti a port.

(#10223) filózoli válasza Dave™ (#10221) üzenetére


filózoli
senior tag

Nem a dübörgésről van szó... Csak azt szeretném, hogy úgy szóljon a zene, mint mondjuk egy koncerten... Olyan nagy baj ez? :F

(#10224) vili13 válasza filózoli (#10223) üzenetére


vili13
őstag

Szerintem meg mindenki annyi basszussal hallgasson zenét, amennyivel leginkább tetszik neki, ez kb. olyan, mint hogy ki hány cukorral issza a kávét. "De gustibus non est disputandum" (az ízlés nem vita tárgya) - mondták már az ókori rómaiak is. Sok önjelölt audiofil guru nem jutott még el a szellemi fejlődés eme magaslatára, de ez szvsz maradjon továbbra is az ő problémájuk.
Mondjuk nem feltétlenül a koncertekhez érdemes hasonlítani, gyakorta vérfagyasztóan rossz a hangosítás.

(#10225) filózoli válasza vili13 (#10224) üzenetére


filózoli
senior tag

Csak azért mondtam a koncertet, mert ott a melledben érzed a basszust... :)) :C

(#10226) filózoli


filózoli
senior tag

"In ear headphones (also called in ear monitors, IEM, earphones, ear canal headphones, and canalphones) are small earphones that fit into and seal the ear canal. These earphones can sound significantly better than traditional headphones or earbuds at the same price, and work well with any iPod or MP3 player."

No comment...

(#10227) SMITHVADŐR válasza filózoli (#10225) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

Hát fejhallgatótól nem fogod a melledben érezni a bassust :DDD

(#10228) filózoli válasza SMITHVADŐR (#10227) üzenetére


filózoli
senior tag

Jogos... :DDD

(#10229) rolcsibácsi


rolcsibácsi
őstag

kicsit offolok de nemtudom hova irjak.. kezd fogyni a gumiharangom az in earre.. van ezen a olygon olyan ember aki a nagyot hasznalja? abbol van a legtobbem de kozepes meretut is cserelnek a small verziokra. privatot ha akad itt ilyen. kosz

(#10230) LeG3Nd


LeG3Nd
tag

Sziasztok!

Van itt valaki, aki hajlandó lenne megválni egy (az sem baj ha hamis, sőt) Sennheiser hosszabbító kábeltől, csipesztől és szövet toktól? Sikerült életre keltenem a CX-95 jobb oldalát, de a tartozékait nem találom sehol.

Előre köszönöm.

shorter of breath and one day closer to death

(#10231) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

nem tudom volt-e már itt szó arról, hogy hogyan lehet más gyári fülhallgatókat alkalmassá tenni arra, hogy nokia telefonon lehessen hallgatni?
a lényeg az, hogy van egy LG Aréna telefon gyári agybadugós fülesem, amit a lányom a "nokiaxpressznyúzik" telefonjával használná, de valamiért nem kompatibilis vele.
maga a füles nem rossz, így jó lenne, ha ezt meg lehetne oldani.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#10232) HUTCHDB válasza HUTCHDB (#10231) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

senkinek nincs tanácsa?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#10233) SMITHVADŐR válasza HUTCHDB (#10232) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

ezt a nem kompatibiliset hogy érted???

(#10234) SMITHVADŐR válasza HUTCHDB (#10232) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

ezt a nem kompatibiliset hogy érted???

ui: bocsánat valamiért 2X ment

[ Szerkesztve ]

(#10235) HUTCHDB válasza SMITHVADŐR (#10234) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

alapjában torz.
kicsit kijjebb kell húzni a jack-et a helyéről, hogy normálisan szóljon.
lehet, hogy a Nokiákban máshol van a bal, jobb csatorna, a mikrofon, és a test.
én csak erre tudok gondolni.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#10236) bktrll


bktrll
csendes tag

Fülhallgatót keresek, 5-10e Ft között, "bedugós" fajtából... ami lényeges, hogy ilyen "egyenes" legyen a jack csatlakozója. [link]
Ami még talán számít, hogy számomra inkább a közép és magas hangtartomány a lényeges, és telefonhoz használnám.

Ti mit ajánlanátok ?

[ Szerkesztve ]

(#10237) kpal


kpal
veterán

Szerintetek a Sennheiser CX füles jó minőségü ?

(#10238) KING1000 válasza kpal (#10237) üzenetére


KING1000
tag

Nekem nincs személyes tapasztalatom, de szerintem a Sennheiser csak jó lehet! :K

(#10239) kpal válasza KING1000 (#10238) üzenetére


kpal
veterán

Ok köszi . :R

(#10240) madmike


madmike
őstag

sziasztok!

Az arctic cooling fülesekröl mi a véleményetek? mondjuk a 221 vagy a 231. árban nagyon jók, de minöségben milyenek?

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#10241) rolcsibácsi válasza kpal (#10237) üzenetére


rolcsibácsi
őstag

sztem nincs is jobb:) most cx300at használok, előtte volt cx300-II-m de lenyúlta a bnőm:) de nem bánom mert alig van hangzásban különbség, ebben talán kicsit több basszus van ugyh nem is bánom h ez az enyém, és fele árban van (5500ft)
volt már akg, sony és sony ericsson hpm70 is de eddig ez a legjobb.. akg elég csattógósan szólt, bassul viszont épphogy volt benne- iphonenal használom

[ Szerkesztve ]

(#10242) Zinho válasza kpal (#10237) üzenetére


Zinho
aktív tag

Nemrossz úgy általánosságban; ha itthon vásárolsz, akkor van még Sony, AKG, hasonló minőségben. Hatalmas különbségek azért nincsenek. Sennheisertől sem lehet hasra esni.

(#10243) SMITHVADŐR válasza HUTCHDB (#10235) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

fordulj Kentagon kollégához, ő biztos tud segíteni

de nem nagyon értem hogy mi van,mert ha szabvány a jack, akkor működnie kell, ha csak a nokia csatlakozója el nem romlott

[ Szerkesztve ]

(#10244) kpal válasza rolcsibácsi (#10241) üzenetére


kpal
veterán

Köszi! :R

Zinho: sokan ajánloták ezt azért vagyok kiváncsi.

[ Szerkesztve ]

(#10245) Zinho válasza kpal (#10244) üzenetére


Zinho
aktív tag

A Sennheisert úgy általánosságban ajánlották sokan, vagy konkrét típust?
Amúgy én nem hallottam, de cx400-II-ről egészen jókat olvastam.

(#10246) HUTCHDB válasza SMITHVADŐR (#10243) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

nagyon köszönöm!
felkeresem.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#10247) kpal válasza Zinho (#10245) üzenetére


kpal
veterán

Igen általánosan .

(#10248) cezar94


cezar94
csendes tag

Sziasztok!

Fülest keresek, lehetőleg agybadugós verziósat, Samsung Wave-be menne és a fülesbe beépített antennával.Tudnátok ajánlani valamiet olyan 5000Ft környékén?

Köszi mindenkinek!

Feri

(#10249) Kloden


Kloden
senior tag

Sziasztok, neten rábukkantam egy AKG K300-as fülhallgatóra elég jó áron használtan. (dobozával, mindennel..) Kérdésem az lenne, hogy ezt a típust is hamisíthatják? Csak mert már 2x is megszívtam hamisítványokkal... :F

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#10250) Zinho válasza cezar94 (#10248) üzenetére


Zinho
aktív tag

A fülesbe beépített antenna = vezeték maga. Magyarul nem kell semmi extrát keresned. cx300? Bár lehet hogy drágább, fene tudja már.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.