Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34196) ph_5.5 válasza Taci (#34193) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Márkát ajánlani azért nem egyszerű mert csak 1-2 olyan kínai cég van számomra a kiegészítők piacán, amit elfogadhatónak tartok. Godoxtól pl többé nem vásárolok fényformálót (szoftbox jellegűt) mert a vásznaik (külső fekete borítás, pálcarendszer...) nem tartós. De pl a fém fényformálóik teljesen normálisak. (alaprefi, longrefi... )
Az optikai spot sajnos ha jó, akkod "drága" . Mondjuk ez is viszonylagos
Imerősöm 15 éve vett Hensel optikai spotot, ami akkor került 750e Ft-ba. Ezért az árér egy korrigált színhőjű vaku és a spot feltét járt. A Hensel ennyire komolyan vette azt hogy a színhő ami a lencserendszeren át kilép, azonos legyen a többi vakuból kilépővel.
A spot és a benne lévő gobok iszonyat sok fényt visszavesznek. Van két optikai spotom, eltérő a fény "elnyelésük", más az egész elgondolás a két cég részéről. Az egyik dzsunka cucc, ott a szinező is fólia. A másiknál a gobok már áttetsző műanyag lapok, az ablak, reluxa... formái sokkal kidolgozottabbak.
De.. itt jön az hogy ezekhez már tér kell.
Optikai spotból kétféle létezik. Az egyiknél az optikai rész fix. X "látószöggel". Tudok 5cm-es tökéletes kört világítani, de 8m-ről 1.5m-es szintén hibátlan körformát is.
De ha csak pl 4m-es a stúdió, akkor korlátozottabb a fix lencsés snoot használata.
Játszani meg cserélhetős lencsés snoot túl drága.
Plusz jön a teljesítmény kérdés. És a beállító fény kérdése is. Van 500W-os ledem. Azzal pl max fényerőn sem mernék embert fotózni pl egy bonyolult goboval. Vakuból is 600W feletti az ami elfogadható rekeszt ad 8m-re. De hagyományos vaku beállító izzója meg túlhevíti pl az a típust aminél rendes fotó objektívet tudsz felcsavarni a soot elejére. (pl létezik Nikon bajonettes verzió, amire egy régi 50-es feltekerhető)
És utána még mindig ott tartunk hogy a gyári lencsék nagyon szépen lágyíthatóak, vagy épp kemény peremet ad ha úgy változtatod.

Ez ugye gobos megoldás... és ilyet beállító fény nélkül nem lehet meglőni.

Ez pedig simán gobo nélküli megoldás (másik modell, nem a piros fotós lány)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.