Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34801) csacsi77 válasza Jahno (#34798) üzenetére


csacsi77
senior tag

Teljesen elméleti volt a kérdésem a Pixinfórol, csak valamit kerestem és eszembe jutott, hogy megnézem ott is, aztán láttam a frissítési dátumokat és elszomorodtam.
Most még gépem sincs amúgy, eladtam mindent, már csak a személyes érdeklődés hajt a fényképezés felé, szívesen olvasgatnék magyar teszteket.

Öreg fater megoldja!!!!

(#34802) Jahno válasza csacsi77 (#34801) üzenetére


Jahno
őstag

Én meg bevallom, hogy a legtöbb tesztet nem értettem. Fele teljesen szubjektív, inkább a műszaki adatlap meg összehasonlítás ami számít, sorozat sebessége, bigyók, de azt senki nem csinálja úgysem, hogy X gépet hasonló körülmények közt meghajt és akkor abból valami kiderül.

Ma éjjel is kinézek hátha sikerül valami, vagy ott a szokásos kutyás és egyéb rendezvény amit párhuzamosan csinálok különböző gépekkel és azért érződik rendesen, hogy melyik mire milyen. Sonyval eddig portré és esküvő volt, most utcán egyelőre kevésbé áll kézre, még meg kell tanulnom és kiszórakoznom, mert ebben a Pana fókuszmezője magasra tette a lécet, tök más az egész. Esküvőn meg zseniális a szem követés.

Vagy pld. most szóba került, hogy nehezen találom meg éjjel a végtelent, mindenki leírja a mantrát, hogy Bathinov maszk, ami nekem pont nem műxik, meg "fókuszálj végtelenig és kicsit vissza". De mennyi az a "kicsi"? Ezeket elvileg én is tudom, gyakorlatban meg hát vagy kiadja vagy nem.

Tesztek helyett ilyen gyakorlatias dolgokra lennék kíváncsi, de kérdéseimre olyan próbál tanácsot adni, aki még ki sem próbálta, vagy nagyságredekkel el van tévedve. Vagy másik bedobta, hogy hiperfolási távolság, amit ismerek, de kijön, hogy X méter, azt miképpen tekerem be pontosan a skálán és mi van az elektromos fókuszokkal? Válasz "Pl ha kijon 13 meter, akkor fole is tekerheted 20-30m-re is, a legkozelebbi fole eso jeloleshez." Jó, hogy az obin 1 méter után a végtelen van, közte elég sokat lehet tekerni a gyűrűn. De akkor pontosabban? És hümmögnek, aztán itt tartunk.

(#34803) TCr


TCr
veterán

Most az jutott eszembe, hogy nem inkább A6500-at kellene vadásznom?
A vázban lévő stabi csak nagyobb szabadságot ad, obik szempontjából?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#34804) Jahno válasza TCr (#34803) üzenetére


Jahno
őstag

Igennem, fentebb volt szó stabiról. Ízlés kérdése. Végén még addig gondolkozol míg nem lesz semmi :-D

(#34805) TCr válasza Jahno (#34804) üzenetére


TCr
veterán

Dede. :K

Azért a sok filó, mert szeretem a pénzem jól elkölteni, ha már kiadom.

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#34806) Jahno válasza TCr (#34805) üzenetére


Jahno
őstag

Mindig van 5 forinttal drágábban jobb cucc, vagy 2 hónap múlva megy le az ára. Nehéz ügy.

(#34807) TCr válasza Jahno (#34806) üzenetére


TCr
veterán

Igen.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#34808) Fandango


Fandango
veterán

Sziasztok!

Lehet kicsit off topik lesz a kérdésem, de jobb ötletem nem volt hol kérdezzem meg.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy keresek bérelhető fotóstúdiót a kisfiam 1 éves szülinapja miatt. Fotós már lenne, csak egy helyszínt keresünk, ami hangulatában illene egy ilyen jellegű fotózáshoz. Szigetszentmiklós közelében kellene a hely, mondjuk olyan 20 kilóméteres körzetben.
NdustrialStudios kizárva, mert sajnos április 1-el bezár a hely.

Előre is köszi ha valaki tud ajánlani valamit. :R

(#34809) cOxeR válasza Fandango (#34808) üzenetére


cOxeR
Ármester

Érden ott az Olea, ez van legközelebb talán, ami értelmezhető.
Mondjuk áprilisban lehet menni szabadtérre is. :)

[ Szerkesztve ]

(#34810) Fandango válasza cOxeR (#34809) üzenetére


Fandango
veterán

Egy tippnek jó, köszi! :)

(#34811) Jahno válasza Fandango (#34808) üzenetére


Jahno
őstag

Dunaharasztiban Harmónia, ott van némi kellék, lufi, maci, torta, mittoménmik:
Balázs: +36 30 327 1575
Tündi: +36 30 483 9940

(#34812) Fandango válasza Jahno (#34811) üzenetére


Fandango
veterán

Köszi neked is! :)

(#34813) cOxeR válasza Fandango (#34810) üzenetére


cOxeR
Ármester

Közel legyen vagy jó legyen? :) - bár nagyon híg a piac... egyszerűen agyon lett verve ez is...
Nordix pl jó hely, de 1 óra is lehet az út... km-be benne van. :)

[ Szerkesztve ]

(#34814) Jahno válasza Fandango (#34812) üzenetére


Jahno
őstag

És épen van 1 éves marketinganyag (én meg nem gondoltam volna, hogy ma még jeges lesz a fotóállványom):

(#34815) Jahno válasza cOxeR (#34813) üzenetére


Jahno
őstag

Díszlettel még a Little Grandma is, de szerintem az a Harasztis teljesen jóféle lesz és közel.

(#34816) cOxeR válasza Jahno (#34815) üzenetére


cOxeR
Ármester

Kinek milyen az ízlése, vagy mi a koncepció. :) Sajnos legtöbb helynél maga az épület a szűk keresztmetszet, utána a dekoráció minősége, illetve összeállítása. Ez így arányaiban a költségekkel is párhuzamban van.
Mondjuk lesd meg a fehérvári Dreams stúdiót, a grandma után. Egyikbe se voltam, de berendezésben térben nem is lehet összevetni a kettőt.

(#34817) Jahno válasza cOxeR (#34816) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem sokszor mások a preferenciáim, legjobb lenne a Pannónia, mert nagy és fekete, de az csilliárd. Beton is jó volt, be is zártak. Érdekesen alakul a piac, nem sejtettem, hogy a Terem után Ndustrial is így dönt, közben meg mindig nyitnak újakat olyanok, akiknek fogalmuk sincs a piacról.

Dreamsre ránéztem, Tatyána volt az első képen, hát faszom abba a nőbe is, hogy mindenhol is ott van csak én nem bírtam Vele :W

(#34818) Stauffenberg válasza Fandango (#34808) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha tetszett az Ndustrial, akkor Óbudán van a Studio Madison testvérstúdió, nagyon hasonló hangulatú termekkel. Többet kell érte utazni, de ha a stílusa tetszik, megérheti.

---

#34817 Jahno: Az Ndustrial nem így döntött, hanem kivágták őket, mint macskát szarni, mert elbontják az épületet a fejük felől. Most csináltak új termeket, nem akartak onnan menni sehova, de egy beruházó megvette a telket. Szerencsére felhúzhatják oda a környék huszonhatodik tök ugyanúgy kinéző iroda/lakópark épületét.

[ Szerkesztve ]

(#34819) ph_5.5 válasza Stauffenberg (#34818) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Amikor utoljára ott jártam pár hónapja akkor már mondták a bontást, és a bezárás lehetőségét. Ráadásul elsőként a Madison kapcsán.. mert ott is ez lebegett a fejük felett.
Szóval hogy Budán meddig lesz a másik, arra ők tudják csak a választ, vagy az is lehet hogy ők sem, ahogy ezt a pesti stúdió esete is mutatja.

Ekkora helyek bérleti díjának kitermelése, télen a fűtése, nyáron a hűtése sosem volt olcsó. Nálunk is ipari környezet van és ipari áron számolják az áramot. Nagyon messze vagyunk a lakossági áraktól... sajnos.

(#34820) Stauffenberg válasza ph_5.5 (#34819) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha a Madison épületét is lebontják, akkor azzal megy a Flashback is a levesbe, amit duplán sajnálnék, mert szoktak ott jó koncertek lenni.

Ilyen az amikor nincs egy rendes városfejlesztési koncepció és minden régi ipari épületet lebontanak, hogy lelketlen hasábokat rakjanak a helyükre. Zenész barátok ugyanerre panaszkodnak, hogy egyik próbateremből költöznek a másikba, mert mindenkit utolérnek a bontások. Én nem azt mondom, hogy ne épüljön semmi, de kevésbé értelmi fogyatékos nyugati országokban teljesen természetes, hogy ezek a régi ipari épületek, loftok megmaradnak közösségi/művészeti térként akkor is, ha közben rájuk épül egy lakópark vagy irodaépület. Nálunk meg jó esetben kiharcol a város egy olyat, hogy az egyik homlokzat megmaradjon emlékbe, amit talán majd az nézegethet, aki egy elkerített belső udvarban szaratja a kutyáját, mert ott lakik.

Hogy amúgy mennyire nehéz ezeket fenntartani, abba nem látok bele, de az biztos, hogy az Ndustrial bérlési költségei nem növekedtek felfoghatatlanul sokat az elmúlt 2-3 évben. Az élelmiszerboltban biztosan jóval nagyobb áremelkedéseket látok.

(#34821) ph_5.5 válasza Stauffenberg (#34820) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Azok jártak jól, akik 5-10 éves megállapodást tudtak kötni a tulajjal. És nagyjából fixálták az árakat.. és nem "infláció követő" megoldást kértek. A tavalyi hivatalos 17.5% pl kitermelhetetlen sokak számára.
Plusz egy olyan helyen mint az Ndsutrial, ahol vannak alkalmazottak, ott bért is emelni kellett. A rezsi is nőtt, ugyanis januártól pl kitalálták hogy van a lakossági víz és van az ipari... kb pont duplája a háztartási víz árának.
Szóval minden drágult, de ha a tulaj belátta hogy nem tudja követni pl a boltok áremelését és meg akarta tartani a bérlőt, akkor nem volt muszáj áthárítani mindent a fotósokra.

(#34822) Jahno válasza Stauffenberg (#34820) üzenetére


Jahno
őstag

Flashback ráadásul vergődött kicsit, elég sok saját cuccuk is volt amit felszámoltak és éppen csak túlélték az évet csőd nélkül.

Élelmiszerben látod, mert kézzel fogható és éppen ez a baj az iparral, amit egyszeri ember nem is ért, hogy már jóval régebben kezdődött az emelés az árammal, mikor az első rezsicsökkentés jött. Amit otthon kedvezménynek kaptunk, azt a vállalkozásom 3* fizette ki. Néha idéztem a szolgáltató tájékoztatóját.

(#34823) cOxeR válasza Stauffenberg (#34818) üzenetére


cOxeR
Ármester

Kezdjük azzal, hogy eleve 3-4 év üzemelés volt a csőbe, mikor odamentek és megnyitották. :) - legalább is nekem ezt mondta

[ Szerkesztve ]

(#34824) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Sziasztok!
Már ha úgyis leáldozik a kompaktok világa...
Van otthon 2 gépem: egy Sony A6000 váz + kitobi (16-50 f/3.5-5.6) + vaku + egy Helios obi + akkutöltő. Nem nagyon tervezem bovitgetni a rendszert, bár tudom, egy jó fenyeros Sigma fix 100k körül megvan, de na...
A másik egy Panasonic LX15.
Mindkettő dobozos, makulátlan, alig van bennük expo. Tényleg, szinte semmi.
Kb alig veszem elő akármelyiket is, párszor az oviban videóztam a Panával (nem 4K), a Sonyval meg amikor megvettem, tanulgattam fotozgatni és ennyi.
Szerintetek hosszú távon melyiket érdemes megtartani? Már ha van értelme a kérdésemnek... :)
Külső mikrofon egyikre sem csatlakoztatható, Sony-E fenyeros zoom-ok/fixek drágák (egy ulanzi videos lámpa mondjuk ezen segíthetne néha), a kis Pana akksija olyan sokat nem bir, szeretek én ezekkel bíbelődni, de ez időigenyes hobbi. (Habár a Galaxy S23-asom mindig nálam van, használom is kép készítésre, de kameraban pont egy gyenge eresztes lett.)

[ Szerkesztve ]

(#34825) TCr válasza zolikaDB (#34824) üzenetére


TCr
veterán

Szia,

Ha a Panát tartanád meg, gondolj rám a Sony-val kapcsolatban. :)

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#34826) Jahno válasza zolikaDB (#34824) üzenetére


Jahno
őstag

"Szerintetek hosszú távon melyiket érdemes megtartani?"

Ha kettő van és egyet sem használsz sűrűn? Arra pont jó a Pana.

(#34827) Fandango válasza Stauffenberg (#34818) üzenetére


Fandango
veterán

Köszi neked is! :R

(#34828) Stauffenberg válasza zolikaDB (#34824) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én lehet eladnám mindkettőt és vennék helyette egy Micro 4/3 szenzoros Panasonic LX100-at (hogy melyik generációt, attól függ mit bír a pénztárca). Szenzorban jelentős előrelépés lenne az LX15-höz képest, de továbbra is egy kompakt gépről beszélünk, igazából az egy rendes m4/3 gép, csak rá van hegesztve egy zoom objektív, amit kicsire össze tud csukni kikapcsolt állapotban.

(#34829) vond válasza Stauffenberg (#34828) üzenetére


vond
MODERÁTOR

És nem is akármilyen zoom objektív. :) Sokszor beszéltünk róla, hogy milyen király lenne, ha le lehetne csavarni róla. ;] Persze akkor nem is ennyibe kerülne, mint "egyben a vázzal".

Eladó Panasonic G9 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#34830) Stauffenberg válasza vond (#34829) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Jó kis cucc, én is folyton gondolkozom azon, hogy mit kéne a Fujifilm szettem mellé másodgépnek beszerezni és a GX9 mellett az LX100 II is a kalapban van, de közben meg az X-E3 vagy X-E4 jobb döntés lenne a már meglévő objektívek miatt és akkor szenzorban sincs akkora visszalépés, az X-E4 igaz nem tud internal 10 bites videót, de Eterna profillal egy jó B-cam lehetne.

De ez csak ilyen hipotetikus dolog, néha lefuttatom fejben, de az X-T3 hurcolásával sincs igazán bajom, szóval az ötletet még nem konvertáltam tettekre. :D

Ha a pénz nem számítana, akkor egy X-H2s és X-E4 kombó lenne talán a legtökéletesebb, de a kettőt meg egyesíti arany középútként az X-T5, csak a 40 megapixeles szenzornak meg van egy negatívuma abban, hogy videó alatt kissé erős a rolling shutter.

[ Szerkesztve ]

(#34831) TCr


TCr
veterán

Urak, utómunkához milyen vasat érdemes otthon tartani?
Elsősorban laptop, milyen preferenciákkal kell rendelkeznie, hogy értékelhető munkát lehessen vele végezni?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#34832) Timer válasza TCr (#34831) üzenetére


Timer
veterán

Engedd el a laptopot, vagy nézz mellé rögtön egy értelmes méretű kijelzőt is, mert ez a 15.6 hüvelykén bohóckodás maximum annak jön be, aki életében nem retusált még mondjuk 27 hüvelyken. Egyébként RAM legyen benne minél több, meg lehetőleg valami dedikált Nvidia VGA, hogy legyen elég erő Ai alapú zajszűrésre, pld.

(#34833) vond válasza Stauffenberg (#34830) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ezt méret problémát én is elengedtem már. Egy ideig tartogattam itthon egy GX80 + 12-32 palacsinta kitet, de azt sem vittem szinte sehova, ahova nem akartam a G9-et, majd az A7III-akat cipelni. Maradt a telefon, amivel szerintem nem is tud versenyezni semmi, ha a praktikumot és a kényelmet nézzük. És eléggé meg is vagyok elégedve a OnePlus 8 Pro képeivel. Ahol meg ennél több kell, oda úgyis viszem a melós szettet, ezer féle variációban, attól függően, hogy épp mit igényel a helyzet.

Eladó Panasonic G9 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#34834) Jahno válasza Timer (#34832) üzenetére


Jahno
őstag

Egyéni hozzááállás kérdése, havernak sok 27" meg nagyobb van mindenfelé, aztán egy sima valami kis MACen dolgozik mindent is.

(#34835) Jahno válasza TCr (#34831) üzenetére


Jahno
őstag

Én nem merem mondani, megy ugye mai zajszűréseknél nem mindegy, hogy 40 perc/kép vagy 2 perc egy jobb Nvidia kártyával. Nekem az alap LR meg egyéb dolgokra bőven megfelel egy 100ezer alatti használt laptop is. Időm több, mint pénzem, kisebb laptopom amit csak így hurcolni/ütni tartok, kb. 200 képet fél óra alatt exportál ki. Mellette párhuzamosan még nyomkodom is.

(#34836) Timer válasza Jahno (#34834) üzenetére


Timer
veterán

Mindenki úgy szívatja magát, ahogyan szereti! ;]

(#34837) cOxeR válasza TCr (#34831) üzenetére


cOxeR
Ármester

Szerintem meg bármin is lehet dolgozni, aminek normális a színtere és kellő pixel sűrűségű a kijelző, a méret megszokás kérdése.
Én pl egy MacBook Pro-n dolgozom… (13,3”,M1 proci, 16Gb ram) A7R3-as nyersekkel.
Előtte asztali gépen 27”-on dolgoztam… megvagyok nélküle teljesen.

(#34838) Fandango válasza Stauffenberg (#34818) üzenetére


Fandango
veterán

Még egyszer köszönet a tippért, a Studio Madison lett a befutó helyszín. :R

(#34839) Beldar válasza cOxeR (#34837) üzenetére


Beldar
tag

Én annak az árából veszek ~2 csúcs PC-t monitorral.

(#34840) TCr válasza Jahno (#34835) üzenetére


TCr
veterán

Mindenkinek köszönöm a tippeket, én is valami hasonlóra gondoltam.
Ami nem tiszta, az a proci kérdés... Hagyományos hétköznapi pl. Ryzen5, vagy valami tervező (xeon?) jobb ilyen műveletekhez?

BTW tegnap este meglett egy full patika, nem hirdetett A6300, kb. 8.000 expóval, kitobival 170-ért. :)

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#34841) cOxeR válasza Beldar (#34839) üzenetére


cOxeR
Ármester

Tényleg? :) - hajrá :U

(#34842) Jahno válasza Beldar (#34839) üzenetére


Jahno
őstag

Kinek mi, előbb költenék vázra és csápos vakura. Így is vennem kellene 2 akkut, valamit aztán megint elmegy egy vagyon csak aprólékokra.

(#34843) Stauffenberg válasza TCr (#34831) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én azt gondolom bármilyen Apple Silicon procis gép tökéletesen jó hozzá, bármilyen konfigurációban, de ha időtállót akarsz, akkor már inkább 16GB RAM-mal vedd. Én 24 év Windows után váltottam Mac-re és így csak még nevetségesebbnek tűnik az a bohóckodás, amit a Windows színmenedzsmentnek hív, ezzel Mac-en semmi gond nincs, minden le van fedve a rendszer teljes széltében és hosszában.

Külső monitort mindenképpen vennék hozzá, ha pedig emiatt elveted a laptopot, akkor M1-es Mac Mini 16GB RAM-mal és vígan elszaladgál majd rajta minden fotószerkesztő szoftver (8GB RAM mellett is, de kevésbé lesz időtálló). Az fontos, hogy ezeket a gépeket nem lehet utólag bővíteni, vásárlásnál kell dönteni a konfigról.

(#34844) Stauffenberg válasza vond (#34833) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én utoljára OnePlus 5-ösön szerettem mobillal fotózni, imádtam a szenzor karakterisztikáját, zajos volt szegény, de cserébe a highlight rolloff nagyon szép volt és RAW-ban fotózva ízletes fotókat lehetett szerkeszteni. Csak ne nagyíts bele, de ezekkel a cél főleg a 1080x1080-as Instagram output volt, szóval részemről ez jó kompromisszum volt a szép rolloffért cserébe (tudom nem függ össze a kettő).

Aztán volt OnePlus 8-asom, amiben már ez a quad bayer bohóckodás van, meg OnePlus 8T-m is volt, mindkettőben fos a highlight rolloff, hiába alacsonyabb a képzaj, nem nyerek, hanem veszítek vele. Most iPhone 14 Pro Max van, ebben is botrány gáz a highlight kezelés, ahogy évek óta az összes kortárs mobilkamerában. Ha nekem egy fotóval 15 percet kell izmozni, hogy ne nézzen ki túlságosan "mobilosan", akkor a kedvem is elmegy tőle.

(#34845) Stauffenberg válasza Fandango (#34838) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szívesen! :) Meg ha szép az idő, lehet utána kirándulni a környéken, Hajógyári sziget a szomszédban van, de a Margitsziget sincs messze.

(#34846) randras_83 válasza Stauffenberg (#34843) üzenetére


randras_83
addikt

Teljesen egyetértek, én M1-es Air-en dolgozom, minden flottul megy, néha rádugom 27"-ra ha van kedvem, bár mostanában nem volt. Nincs időm bohóckodni a Windows baromságaival, meg fél évente újrahúzni a vasat és pakolni bele a végtelen mennyiségű RAM-ot. BTW nem rég beszélgettünk az LR topicban, ott simán olyan árban volt copfig, amiből kijön egy M1 pl.

Én azt mondom, hogy M-es bármi és 16/512GB, emellé kell egy NAS meg egy 1TB külső ssd és akkor és ott retusálok, meg dolgozom, amikor szeretnék. :)

https://www.flickr.com/randras83/

(#34847) Timer válasza randras_83 (#34846) üzenetére


Timer
veterán

"meg fél évente újrahúzni"

Anélkül, hogy parttalan vitába kezdenék, ez vagy gagyi konfigurációt, vagy rossz felhasználói szokásokat feltételez. Vagy, csak a szokásos barokkos túlzás a fórumon. Windows 10 első verziója óta megy nálam az inplace upgrade, ami soha nem volt a legjobb megoldás, mégis itt vagyok a11 legfrissebb verziójával, és a windows-nak semmi baja. A Photoshop, na az más tészta, az egy fostalicska, hiába licencelt termék. A scratch diskre, pláne annak telítettségére nagyon háklis, 10 GB üres hely alatt már szopózik mindennel is. De ez inkább az Adobe szégyene...

(#34848) A Zéé válasza Timer (#34847) üzenetére


A Zéé
addikt

Win XP SP2 óta csak akkor telepítettem új Windowst, amikor új gépet vettem. Igaz, hogy a Vista és a 8 és eddig a 11 is kimaradt, de ami volt, az mindig frissítve volt, és sosem "virágbolti" liszenszes, de sosem volt okom rá, hogy újrahúzzam. Stabilan ment/megy mindig.

Just a simple Lineman...

(#34849) Timer válasza A Zéé (#34848) üzenetére


Timer
veterán

Ennyi. Instabil windowst az utóbbi 5-6 évben csak elvétve láttam, pedig szakmámból eredően néhány száz userrel gyűjtöm a tapasztalatot...

(#34850) randras_83 válasza Timer (#34847) üzenetére


randras_83
addikt

Nincs is min vitatkozni ebben. Amióta dolgozom azóta csak jogtiszta dolgokkal operálok. És nyilván mindig van megoldás egy egy Windowsos nyűgre, ha felmerül (mindegy hogy éppen Windows vagy Adobe vagy más hiba miatt) na nekem ettől ment el a kedvem, keresgélni a megoldást, annyi fölösleges idő hogy fájdalmas. Ha abból a szempontból nézem hogy nem mindenki IT területen dolgozik, sőt akar tényleg csak végfelhasználó, na ott igazan tud kellemetlen lenni. Végső soron egy Windowsos vas messze nem lesz úgy optimalizalva mint egy almás cucc, ebben gondolom egyetértünk. Szóval nekem az volt a fontos és a döntő szempont, hogy ha bekapcsolom mert éppen kell akkor kérdés nélkül működjön az amire használom, ezt eddig tökéletesen hozza az M1-es Air. Mondom ezt úgy, hogy nagyon nagyon sokáig el se tudtam képzelni hogy almás gépet vegyek. :DDD

https://www.flickr.com/randras83/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.