Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34189) Taci


Taci
addikt

Sziasztok!

Godox AR-21-hez ( [link] ) keresnék normális mintás fóliákat, gobókat. A gyáriak valami szörnyűek (pl. [link] ), legalábbis számomra teljesen hasztalanok.

Szeretném a szettet portréfotózásnál használni, ablakkeretmintákat kivetíteni (pl. [link] ), de nem egyszerű ehhez a rendszerhez találni.
Próbáltam magamnak nyomtatni, megszerkesztettem CorelDraw-ban vektorgrafikusan, aztán több nyomdának több féle nyomtatóján is végigpróbáltam (lézer, tintasugaras, különböző típusú és minőségű fóliákra), de sosem lett 100%-os a vége. A fekete részen sosem volt annyira erős a festék, hogy teljesen blokkolja a fényt, így mindig átszűrődik valamennyire, és így nem tetszik.
Aztán vágattam ki mintákat acéllemezből, ezek már bíztatóak, de egy bizonyos méret alá nem tudnak menni a vágásban, így pl. a roló mögötti pálmafaleveles mintáimat nem tudják kivágni - plusz nem is volt a legolcsóbb ezeket sem kivágatni - és még azt sem tudom, a műanyag adapter hogy fogja szeretni hosszú távon a felmelegedő acélt (persze csak villanásokat kap).
Aztán néztem lézervágást de papírra/műanyagra, mert azt gondoltam, a lézer az tűélesen és tűpontosan tud vágni - hát nem, vagy ők nem tudnak, de ugyanúgy nem tudnak már az 1mm alatti részekkel mit kezdeni.

Ami fura, hogy a gyári fóliákat (pl. [link] ) olyan jól meg tudták csinálni nyomtatással, a feketén semmi fény nem megy át, én viszont nem tudok ilyen nyomdát/technikát találni.

Így most komplett szenvedésben vagyok, hogy adott egy jó rendszer, de nem gyártanak hozzá normális fóliákat, csak ilyen színes-szagos használhatatlan valamiket (nyilván okkal, hogy vedd meg a sokkal drágább projektoros gobós rendszerét, nehogy már olcsón ugyanazt elérd...)

Tudnátok ebben tippet, tanácsot, ötletet adni? Akár abban, hol, milyen technikával lehetne nyomtatni úgy, hogy a fekete az kompletten blokkolja a fényt (jelenleg csak úgy tudom megoldani, hogy duplán egymásra illesztem és ragasztok 2 ugyanolyan mintás fóliát - de így kb. sosem lesz 100%-os lefedettsége a kettőnek), vagy hogy honnan tudnék akár hasonló, de jó minőségű fóliákat szerezni normális mintákkal, amit akár vágással is, de kompatibilissé tehetnék.

Gavin Hoey (szeretem a videóit) ilyen rendszert használ, és ő valami régi gobót/fóliát használ hozzá normális mintával, de sajnos sehol nem említi, hogy honnan szerezte: [link]

Köszönöm.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.