- Asszociációs játék. :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Untappd lista
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen mosógépet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
KovGer
csendes tag
Nekem játszotta ezt a Nas. Igazából gyári resetet nyomtam, utána winyó ki legyalultam üresre azóta jó. Most mondjuk egyedül a guit érem el távolról és azt is csak másik porton keresztül. Valószínűleg valami eszi a processzort vagy a ramot.
A szépség nem minden, de jó nézni.
-
KovGer
csendes tag
Igazából egy tm 3.0 telepítés érdekelne. hogy tudnám megcsinálni. Utána értem a két frissítést.
-
KovGer
csendes tag
válasz Ferrari fan #4603 üzenetére
Üdv! Esetleg egy gyorstalpalót nem tudnál összedobni a TM3 hoz és a portos dolgokhoz? Ha egyben lenne kicsit egyszerűbb lenne a későbbiekben is.
-
KovGer
csendes tag
Sziasztok!
Van valami vírus TM-re? Mert tegnap óta szórakozik velem a kisk****g. kikapcsolom bekapcsolom a tm-et utána kb 10-20 mp ig elérhető. Ezután nem lehet hozzá kapcsolódni. A NAS minimális terhelésen futt.
TM.: Webguiból felrakva: 2.84 Jelszóval védett.
Ezen a hibán kívül minden tökéletesen futt.
Köszi az infókat.
-
KovGer
csendes tag
válasz Ferrari fan #4617 üzenetére
Csak egy van benne, most igazából eltakarították üresre a winyót Ubuntu alatt újra particionáltam és hibátlanul működik. Amúgy nem volt fájlrendszeri hiba a más szerint. De Ubuntu alatt nem tudtam felcsatolni.
-
KovGer
csendes tag
Sziasztok! Egy kicsit le vagyok maradva, kb 2-3 éve konfigoltam a nast, azóta hibátlanul teljesítette a dolgát. Most ez elmúlt egy hétbe beleállt a hülye a fejébe. Csak gyári cuccok futtnak rajta. Volt rá koloncolva 2+1 vinyó.
Torrent szerver+adattár+médiaközpontnak van használva.
Hiba jelenségek:
- 720p/1080p filmek szaggatnak, illetve el sem indulnak
- hulla lassú másolás 300 kb/s
- A GUI felület hulla lassú
- Az alalmazások fülön nincs semmilyen elérhető/telepített alkalmazás
- proci 100% pörög, de a lista szerint csak a python fogyaszt pár %-ot.FW: V5.21(AAZF.8)
Amit csináltam eddig:
Gyári beállítások visszaállítása.
Erre kéne valami ötlet. Merre induljak el? Hol tudom megnézni mi lassítja be ennyire a nast?
-
KovGer
csendes tag
Van hogy a digis router natolva van gyárilag és akkor nem ér semmit a port nyitás, csak ha kikéred magad a nat alól. Kamerarendszernél jártam így.
-
KovGer
csendes tag
Igazából én csak ötletnek mondtam, hogy nem biztos hogy fogja tudni, főleg ha valami combosabb.
Amúgy elvileg támogatott ebben is a 4k streaming. Lehet akkor hülyeséget írtam.
"The ZyXEL NAS326 is equipped with a high performance processor to provide up to 105 MB/sec reading data 105 MB/sec in writing data. Instantly retrieve data from your mobile devices, backup files, and stream UHD 4K video contents without performance stutter."
[ Szerkesztve ]
-
KovGer
csendes tag
Ez sajna több mindentől függ sajnos. Lehet hogy a memória és a proci is közbeszól a problémába, de nagyban közrejátszhat a dologba a filmek tömörítése is. Alapból ez a NAS nem arra van kitalálva, hogy ilyen mértékű "Home Cinema" központot kiszolgáljon. Találtam neked/nektek egy érdekes cikket a 4K filmek Bitráta kalkulációiról: https://www.monitorinfo.hu/bitrata-kalkulacio/
Itt többek között megmutatja, hogy egy jobb minőségű 4K-s film esetében akár 45 Gbit/s sebességet is igényel. Akkor ha most számításba veszed, hogy a NASnak ezt ki kell szolgálja feléd, mellette fut még a transmisson, plex meg egyéb sok finomság látható, hogy nembiztos hogy maga a vas ki tudja ezt szolgálni.
CPU: Marvell Armada 380 1.3 GHz
Memory: DDR3 512 MBMíg a rivális már egy négymagos procival és 2 gb rammal szolgáltat. viszont 3x ennyibe kerül. Illetve ha jól olvastam elkezdték támogatni a 4k-s videókonvertálást is. A másik nagy tényező, hogy milyen merevlemez van benne, milyen adatsebességre képes? Mert pl a synology alapjai is max 116 Gbit/s et tudnak, de akkor még csak másolásról beszélünk.
Remélem tudtam segíteni.
-
KovGer
csendes tag
Igazából, ha akart tvd van akkor eléred a tv keresztül is a mást és mehet a film. A telód feedet majd megpróbálom ha visszatér a szerviz ők a teló bár jó lenne ha megcsinálnák a guit hozzá. Mivel autómatán is lehet válogatot történetét hozzáadni.
-
KovGer
csendes tag
Első kérdésem hozzád lenne Fagyi.
Milyen módon használod az RSS-t? Mert én is akartam volna rá egy automata letöltést csiholni anno, fpp-> automatic kombinációval, de utána időhiány miatt feladtam, plusz utána adta meg magát a GUI az 5.20-as fw-vel.
Örömmel venném, ha tudnál az rss-es torrent letöltésben segédkezni egy kicsit.
A másik kérdésem a PLex-t használók köréhez lenne. A twonkyt ha jól godolom a plex mellől ki kell kapcsolni. Holnap este akarnám tesztelgetni, hogy a twonky helyett a Plex legyen a TV-kiszolgálója. Esetlegegy gyorstalpalót valaki felrakna róla?
Köszi előre is!
-
KovGer
csendes tag
válasz szaniszlokar #2383 üzenetére
Te nézted, hogy ha pingeled a domaint, akkor ugyan azt az ip-t adja-e be, amit a myzxel cloudban a csatlakoztatott eszköznél hoz?
-
KovGer
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy a myzyxel kapcsolatom valamiért nem működik. Vagyis nem jól.
Ha el akarom érni a nast a zyxel.me címmel akkor rossz ipcímre irányít át. Ha belépek a netes felületre, akkor a tényleges külső ipcímet adja. Ezzen a külső ip-n ténylegesen el is érem a nast.
A Nast azóta újraindítottam, frissítettem a fw-t, de ezek után is meg van dögölve a kapcsolat.
-
KovGer
csendes tag
Akkor az ffp-s problémákra egy rövid gyorstalpaló:
Az ffp azúj frimware-el nem stabil. csak a régi gyárira lehet feltelepíteni.
Ezen jelenleg dolgoznak, hogy megoldást találjanak rá, de a gui felülettel akad össze.
Röviden akinek ffp kell: Felrakja rá a legelső fw-t. felmásolja a metarepistory mappát az admin mappába.
A pontos leírás angolul:
http://zyxel.nas-central.org/wiki/3rd_party_zypkgsUtána egy újraindítás után a gyári webes proramtelepítőbe megjelenik az mc, ffp, és egyéb nyalánkságok. Ezekből szépen fel tudod telepíteni a saját rendszered. Addig a pontig stabilan fogsz működni, amíg az fw-t nem frissíted.
Kb. fél éve küzdenek vele, hogy stabilizálni tudják a hibákat.
Ezek után mindenki el tudja dönteni, hogy mire illetve hogy szeretné használni a NAS-t.
-
KovGer
csendes tag
Hétvégén lesz egy kis időm és meglesem a hivatalos fórumot, mert ahogy nézem, most csak annyit javítottak rajta, hogy kaptunk ikont a webguiba. De még most is akad a rendszer... Különben akinek szüksége van a MetaRep csomagokra az downgradelje vissza a NAS-t egy korábbi fw-re. Ott stabilan működött nekem is minden.
Akinek az igényeit kielégíti az alap csomag, vagy nem túl sürgős neki a Meta az várja meg a következő fw-t.A szépség nem minden, de jó nézni.
-
KovGer
csendes tag
A Metarepistoryval óvatosan, mert az új FW-vel össze tud akadni. Én pl a ffp-t szívtam be anno. Mondjuk azóta nem is próbáltam felhergelni rá semmi extrát. A mappakezelést is lehet bekavarja neked a GUI-ba. Nekem anno a teljes webes felöletett kinyírta. Utána sshn kilőttem róla minden metarepet és azóta az alap csomag szuperál. Mondjuk lehet hétvégén megpróbálom újra, mert a cél az automatic telepítése lett volna.
Egy próbát megérne, hogy minden pluszt kikapcsolsz rajta, és lehet akkor kirúgja magát a rendszer. Legutóbb annyit találtam, hogy Mijzelf dolgozik a Metarepistorys hibákon.
-
KovGer
csendes tag
-
-
KovGer
csendes tag
Üdv! Sikerült kicsit utolérjem magamat a fórumban, sok volt a meló.
Az FFP-vel küzdött már valaki fw5.20-on? Mert én ma csak egy hónapos kommentett találtam másik fórum, hogy keresik a megoldást.
-
KovGer
csendes tag
válasz wwwolfman #69 üzenetére
Ha a routertől fix ip-t kap a NAS akkor fölösleges a NASon is beállítani, mert a Router úgy is mindig ugyan azt a címet fogja kiosztani.
Elérni simán el tudod hálózatról, csak engedélyezd a Vezérlőpultban a Megosztott Mappáknál, hogy mi látható és mi nem. Illetve a Twonkyt is fel tolod rá.
A torrentnél nézd meg, hogy a port megfelelően van-e nyitva, illetve, hogy minden indításnál kapúj portot, vagy állandó marad.
[ Szerkesztve ]
-
KovGer
csendes tag
A NAS nem fogja figyelni neked, hogy mikor változik az adat a másik gépen. Hatalmas erőforrás igénye lenne, főleg ha több gigabájtot kéne mindig összefésüljön. Neked a legjobb megoldás az lenne, ha felhőt állítanál be a nason és a gépen is.
-
KovGer
csendes tag
Valaki próbálta már az ffp-t az új fw-n? Még mindig behal a gui tőle?
-
KovGer
csendes tag
Küzdöttem a felirattal én is. Szerintem Samsung tvd van. Nem a NASnál van a hiba. Ha olyan tartalmát mézzel, ahol a fájl nevében pontok vannak akkor nem jelenik még a felirat. Ha kicserélése a pontokat a videó és az srt nevében szóközre akkor kezelni fogja. Amúgy van egy média playerem ott simán játsza ha pont van a fájlnévben a tv nem.
[ Szerkesztve ]
-
KovGer
csendes tag
válasz tibor_debrec #46 üzenetére
Ha torrentet szeretnél akkor igen. A remote transmission pont erre van kitalálva. Van app wpre és droidra is.
-
KovGer
csendes tag
válasz tibor_debrec #39 üzenetére
Az otthoni és a local között mi a különbség?
-
KovGer
csendes tag
Üdv!
Akkor egy gyors leírás:
Belépsz ssh-ra.
/i-data/sysvol/.PKG/ffp/etc/init.d/ffp disable
Parancsot kiadod, ezzel eléred, hogy ne induljon el az ffp.
Újraindítod a NAS-t
Utána be tudsz lépni a webes felületre. Itt törlöd az ffp-t, metarepistoryt és akkor megszűnik a probléma.
Bence008:
Elöszőr kapcsold ki a Transmissiont (webes felület disabled, újraindítás, majd szerkeszted a helyén a fájlt mented és bekapcsolod a Transmissiont.
Vagy írási jogod adsz rá chmoddal és akkor felül tudod írni.
-
KovGer
csendes tag
Akkor sikeresen megoldva a probléma!
Röviden, ha 5.11-ről frissíted a nas 5.20-ra és utána nem jön be a WebGUI akkor ssh-n le kell tíltani az ffp-t mert az okozza a galibát. Utána már el tudod érni az új grafikus felületet.
-
KovGer
csendes tag
Valakinek sikerült már az Automticot felerőszakolni a vasra?
-
KovGer
csendes tag
Végre volt időm egy kicsit foglalkozni a dolgokkal. Így sikerült belőni a Transmission-t, hogy használja felhasználónév jelszó párost.
Az elejétől leírom.
Leszeded a Puttyot és telepíted a gépre.
Engedélyezed az ssh-t és a Telnet-et.Kikapcsolod a transmission, majd elindítod a puttyot. belépsz rootként.
elnavigálsz a következő helyre
/i-data/(egyéni nas azonosító)/.PKG/Transmission/config/Transmission #itt vi-vel megnyitod a settings.json fájlt és a következő sorokat módosítod.
Ezek az eredeti sorok, elvileg ezt látod ha megnyitod:
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{e21c159c23c09************83a39b25afc331ym/xBQa8",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": false,
Ezeket kellene kijavítani az alábbiak szerint:
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "IDE ÍRD BE A JELSZÓT",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "IDE ÍRD BE A FELHASZNÁLÓT",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,Bővebb infó: [link]
Majd mentés és kilépés.
-
KovGer
csendes tag
TM = Transmission
A problémám vele, hogy alapértelmezetten nem kér autentikációt mikor eléred, ezzel nem is lenne baj, ha a webes felületről lehetne átlépni, de a probléma akkor van amikor kívülről simán eléred teljes hozzáféréssel.
A TM konfig fájlban be lehet kapcsolni ezt a funkciót így minden esetben kérni fog egy felhasználónév/jelszó párost.
A 325 leírások alapján eljutottam, hogy ott hol tárolódik ez a konfig fájl. De ott maga a fájl nincs, csak megadja, hogy hol éri el a rendszer:
CONFIG_FOLDER="/i-data/b33375e3/.PKG/Transmission/config/Transmission"
STATUS_FILE=${CONFIG_FOLDER}/Transmission
TransmissionExe=/i-data/b33375e3/.PKG/Transmission/bin/transmission-daemon
DEFAULT_CONF=/i-data/b33375e3/.PKG/Transmission/gui/Transmission/transmission/web/settings.json
TransmissionConf=${CONFIG_FOLDER}/settings.json
export LD_LIBRARY_PATH=/i-data/b33375e3/.PKG/Transmission/lib
export TRANSMISSION_WEB_HOME=/i-data/b33375e3/.PKG/Transmission/gui/Transmission/transmission/web/Itt átírtam a szükséges sorokat, de sajnos minden indításkor/újraindításkor felülírja a fájlt.
Erre gondoltam.
Az SSH-n keresztül éred el a NAS teljes fájlrendszerét, segítségével tudnál FFP-t - 3 fél általi programokat - telepíteni. Pl.: automatik, másik media kiszolgálót stb-t használni.
-
KovGer
csendes tag
Nekem is ez az egyik bajom jelenleg, hogy kicsit homályosak a leírások, meg kevés időm van konfigolni.
A másik, hogy nem a 325-ös nas továbbfejlesztése, hanem olyan mintha az 5x- széria hw butított verziója lenne.
TM konfiggal boldogultál?
[ Szerkesztve ]
-
KovGer
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Az alábbi témában jöhetnének a Zyxel NAS326-tal kapcsolatos problémák és megoldások. Mert sajnos sok eltérés van a korábbi verziókhoz képest is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali médialejátszót?
- Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- Gitáros topic
- Autós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM