Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ferrari fan
tag
Így van. + Google a barátunk, ha valamit hiányol, akkor rákeresve láthathjuk, melyik csomagba is van ami nekünk kell.
Én meg vagyok elégedve vele, gyors és a Tv is látja + PC-k.
1 probléma szokott lenni csak, de az nem a miniDLNA hibája, áramszünet esetén, ami egyre gyakoribb, elsőre nem mindig indul el a szolgáltatás, kell egy rendes újraindítáés a NAS-nak, de utána működik szépen...kellene egy szünetmenetes -
Gypsy56
csendes tag
-
chef_ryo
csendes tag
A tv a vodás Connectbox-tol kapja az ip-t mert arra van radugva. A vezetékek jók. A TV-n megy a netflix, minden ami kell
A CB a 192.168.0.xx tartományban ossza ki az ip-ket.
A router a 192.168.1.xxx tartományban.
Ha a TV-n beállítok egy 192.168.1.yyy címet akkor azt a routernak látnia kellene? -
szabieable
aktív tag
Bocs de nem fogok egy 60 kozeli korosztalyra linuxot kenyszeriteni. Akkor inkabb fogom az egyik driveot, formazom ntfsre es external hddkent backupolom a nasrol. Iszonyat macera de 2 alkalomnal nem hinnem, hogy tobbszor meg kell tennem (ismerve a jelenlegi backupolt adatmennyiseget)
-
szabieable
aktív tag
Ertem a jelenteset de nem opcio. A nas es en 2 kulon varosban vagyunk, nem tudok azert 100kmert vezetni mert eppen kell valami egy backup vinyorol, marad a parasztmodszer, hogy nason keresztul backupolom egy ntfs hddre, hogy azt gepre dugva nelkulem is barmikor meg tudjak nyitni majd
-
7SPT
csendes tag
Köszönöm a gyors választ. Valóban nem volt túl sok infó, igyekszem pótolni.
upnp nincs és talán a potbeállítások is jók, mert ffp-vel felraktott 2.93-as működik, de mikor rámásolom a 3.0-ás file-okat akkor onnan már nem (stop/start után, setting.json változtatás nélkül hagyva).
A 3.0-ás azt hiszem a te fordításod. Először 2.93 ment fel, csak gondoltam frissebb -> jobb, de ha nem tudom megoldani akkor lehet marad a 2.93.
Logban nem láttam semmi hibát, de igyekszem most átfutni még1x.[ Szerkesztve ]
-
gabka86
csendes tag
Google segítségével kerestem vagy 4 féle programot de egyikkel sem sem jutottam sokra. DiskInternals Linux reader kilép pár mp múlva ha rámegyek az adott hdd-re, de kipróbáltam az ext2fsd-t ami szintén nem akarja. Ha mountolom vele mondjuk k-meghajtónak akkor lesz egy k meghajtóm de nem lehet rálépni. De legalább látja:
Volt egy ami fel sem ismert egy meghajtót sem.
Ubuntus pendrive-ról bootolva próbáltam a parancsokat amit írtál de mdadm nem volt, felajánlotta, hogy telepíti de aztán sem működött. Érdekes, hogy fdisk -l parancsra sem tud kiírni semmit. Reggel egyszer kiírta de azóta csak elutasítja. Vagy nincs hozzáférése, nem is tudom mit írt már ki.
Tudom, én vagyok láma de lépésenként pontos utasításokra lenne szükségem. Akár privátban is.[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
Hát ahhoz haza kell majd menni és megnézni hova van dugva az AX1800-as.
Azt nem írtam, hogy nincs natolva a hálózatom (legalábbis ugyanaz az ip cím van bent, mint kint és kértem is régen, hogy nem kérem a natot)
Többit délután megpróbálom, kösziSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
hcs57
őstag
Az Asus AX1800 működik AP - ként is, így ha az ONT-től jövő kábelt az Ax1800 wan portjába dugja, akkor ez az egész felesleges. Nekem így működik.
Ugyanez a TP-Link esetén is igaz.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Csak annyi a teendő, hogy az AX1800 -t (ha ez eddig nem történt meg) át kell állítani AP módba. Ha át van állítva, úgy már nem lesz 2. nat sem.
A NAS-nak és az AX1800-nak ajánlott fix IP beállítása, átjárónak az ONT IP címének beállításával.
Az ONT-n a port forwardot beállítani a NAS-ra.
Ha minden elkészült, akkor restart ONT, AX1800, NAS.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Tiédetis
senior tag
NAS ip címe 192.168.1.2 igen
2: Bevallom ennyire sem értek hozzá, hogy ez mit jelent. Telekom fórumon írták hogy így próbáljunk portot nyitni.
Ezért írtam, hogy ebben láma vagyok és nem is tagadomSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
UDP-t kivettem a sorból, 60687-es portot is átírtam 9091-re (ez jó vagy nem?)
9091-es port nyitása sikeres lett, átnéztem sokadjára a beállításokat és elkövettem azt a hibát, amire a leírás is felhívta a figgyelmet A NAS ip-jét adtam meg a router helyett.
Viszont továbbra sem látom, hogy beindult volna a forgalom az ncore felé.[ Szerkesztve ]
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Freezee
senior tag
Köszi. Az hogy beírom a zypkgs -be mit jelent? az Uwsiteloader nem tud feltelpülni, és frissülni sem akar. az ffp felment a 0.7-es arm os, de slacker parancsok nem működnek . A plex-et felhegessztettem valahogy, de eléggé megeszi a NAS-t a DLNA-s megoldásnak jobban örülnék, így próbálom felrakni a minidlna-t
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest