Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Energiaital topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nooeca
senior tag
Azért ha már ezt a topikot is megtaláltam - mert nagy tételben szoktam energiaitalt venni, hogy sokáig elég legyen és kell a koffein a vérplazmámban lévő szörnyecskéknek - energiaitalokon belül is lehet húzni egy éles határt.
Én pl. úgy vagyok az energiaitalokkal, mint az alkoholista a sörrel, a sör az sör, nem citromlé (azaz nem ízesített). Így nem is tekintek energiaitalnak semmit, ami ízesített és nem tutti-frutti. Különösebben nem tekintem energiaitalnak a Monster családot, mert habár a kávét is sokszor 4-5 kanál cukorral is megiszom (ha kell az energia, aktív életmód miatt és ízlik is néha) az semmi a Monsterhez képest.
Bár a Rehab szerintem rendkivül finom innivaló (és nem energiaital) lenne, ha nem lenne olyan édes, mint amilyen. Hell Colát is szoktam inni, de azt élvezetből teszem, nem koffeinszükséglet miatt. (bár sajnálom hogy viszonylag kevés helyen kapható már).
De nálam az alap az a sima Hell, a Tescós Spark (nem biztos hogy felismerném a különbséget a kettő között, majdnem egy ízvilág a kettő). Amióta nincs Taurin azóta a Bomba nem finom, vagy pontosabban nem hogy nem finom mint régen, mert egy energiaitalnak nem kell annak lennie hiszen tutti-frutti, hanem pont ellenkezője nekem zavaró lett az íze. Iható még a GO.
De a sima Hell-t, az így kartonszámra veszem, napi 1-2 mindig elfogy, de nem ritka a 3-4 + még 2-3 kávé és ez mellett sokszor a Taurin+Koffein kombó (600 Mg Taurin, 80 Mg koffein).
-
Nooeca
senior tag
válasz #90933760 #44326 üzenetére
A cukrot (mert van az is a Monsterben nem is kevés) és ezt amit írsz kellett volna "szabályozni" törvényileg, mert ez az egészségtelen... nem a só, meg a zsír, főleg nem a Taurin (a taurin még vitaminként is felfogható, csupa pozitív hatással)...
A Zsír vs cukor ugyanaz a történet, energia. Kivéve hogy a cukor felnyomja az inzulinszintet a fenébe, aztán ugrál tőle le-fel, aztán hipp-hopp jön a diabétesz.
De nem tudom,én Monster esetén annyira nem érezem az ízeket, mert a nyelvem teljesen lezsibbad a sok cukortól, sokszor úgy, hogy felfelé jön már a dolog nem lefelé. Elsőnek egyébként csak azt hittem hogy a sima Monster csak ilyen, nemrég kipróbáltam a Rehabot mert egyébként tök jó kombináció, maga az elképzelés. (mármint a rehab hogy limonádé+tea egy kis koffeinnal felspékelve).
Meg ugye a limonádé, citrom/lé + víz meg egy pici cukor max. Azt se csináljuk édesre, gondoltam ebbe a kompozicióba se fér bele a cukor.... tévedtem
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Én is ugyanazt szedem de érdekesebb mert más a hatóanyag és csak 1 tabletta.
-
Nooeca
senior tag
1 kapszula 120 tabletta (120 nap) 3740, mindegyik 100% felett van így felesleges belőle 2 tabletta, hiszen a napi szükségletet többször is fedezi... amúgy is kiegészítő, mellette az étel a fontos, hiszen azokban is van B és társai. (egészséges étrenden élőnek vitamin sem kell, aki grammra pontosan helyesen táplálkozik)
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz rbalint88 #44342 üzenetére
Persze, érthető, én csak azt írtam hogy már 1x is több mint amennyire szüksége van a szervezetnek, ezért is van a dobozon hogy ajánlott mennyiség, hiszen mellette még tápanyagból is jön.. és mint látható a dózis több százszoros a mennyiség. Na de térjünk vissza az eredeti témára.
Visszatérve egyébként a dologra, a Hell classic és a Tesco Spark majdnem egyforma ízű (meglepetés volt, hogy a Tescós is van olyan finom), így sokszor érdemes volt nekem olyankor venni, mikor ledobták a Spark-ot 50Ft-ra / doboz. Én meg mentem vele úgy, hogy szépen ott volt kicsomagolatlanul a kosárban pár karton
Szerencsére mindig valami akciós és 2/3-áron legalább beszerezhető... ha nem lenne az, akkor innék csak Hellt. (120-130 FT-nál drágábban jóideje nem vettem)
A burn nekem nagyon édes (viszont rendkivül gyümölcsös, inkább szörpként felfogva néha jólesik), a Monster szintúgy ugye. A GO már egy kicsit hamisitott Hell, a RedBull az szerintem valami nagyon más kategória (nekem nem ízlik). A bomba ugye elég más évek óta, nekem az sem iható kategória.
-
Nooeca
senior tag
Persze, azt veszem én is mindig amelyik olcsóbb.
Sparkból a cukormentes is jó (fehéres színű nem a kék), nincs az az édesítős mellékíze, és valóban ha van is benne édesítő, egyáltalán nem édes.
Volt pár hónap amíg a spark 119 Ft volt, valamikor 99 Ft egy hónapig illetve ha nagyon sok van (néha csak a cukormentes változatából), akkor jópár napig még olcsóbb... illetve szokott lenni 3+1 akció is.
Bátran ki merem jelenteni hogy van kb. annyiszor akciós a Spark, ahányszor nem akciós.
-
Nooeca
senior tag
Azért az RB egy kis rákészüléssel nagy nehezen megiható, számomra a (mai) bombával van egy helyen... Egyiket se vennék saját pénzből, de ha elém rakják megiszom.
Viszont pl. a Monstert azt nem. Rehabból is kb 3 kortyot ittam utána öntöttem ki. Itt a környezetemben a kissebbek Monsterrel vagánykodnak, de én biztos fejen vágnám a gyerekem (per pill még nincs, de tervben van ) , ha ilyen túlcukrozott/édesítőzött valamire vágyna.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz #90933760 #44397 üzenetére
Taurin - aminosav. Igen az, pont ezért hasznos. Mert anélkül pörget hogy az embernek bármi baja lenne, ellenben a koffeinnel:
A taurinnak rengeteg hiánytünete lehet: izomgyengeség, fáradékonyság, látásromlás, kataboliziálás, ödéma, de akár még visszamaradott fejlődés is.
És számos hasznos tulajdonsága: jó fejfájásra, májproblémákra, de még a szorongást/depressziót is kezeli, illetve epilepszia esetén is hasznos.
Ezek után jön a kérdés, hogy miért káros?! Ez olyan mintha azt mondanánk a fehérjére, hogy fúj, te káros alapanyag vagy, a taurin az egyik talán közel legfontosabb aminosav.
A koffeinnél meg a mértéken van a hangsúly. Csak példának okáért, csökkenti a cukorbetegség kockázatát.
Mindkettő egyfajta pörgető dolog, csak a taurin az egészségesebben teszi azt, a koffeinnél meg a mértéken van a hangsúly, sőt utóbbi még a kávéban is megtalálható, érdekes mód, azt pedig nem járatja le senki.
-
Nooeca
senior tag
Valaki rendelt már innen?
Gondolkozok nagyobb mennyiség rendelésén.
-
Nooeca
senior tag
Voltam Tescóban érdekes kiírásra lettem figyelmes:
AKCIÓ! Hell energy drink 199 Ft / db
Eközben másik Tesco másik megyében 189 Ft / darab 3 vásárlása esetén 139 Ft / darab.
-
Nooeca
senior tag
válasz Bjørgersson #44596 üzenetére
Kifejezetten a Hell az egyetlen energiaital ami még iható, és az erre hasonlító itókák... Bár valóban tauirnnal finomabb volt... De pl. a Bombán látszik meg az, mennyire ihatatlan lett, amióta kivonták a taurint.
-
Nooeca
senior tag
válasz Bjørgersson #44598 üzenetére
Hát én számomra igazából ami ihatatlan az az egész Monster család. Több ízt próbáltam, mindegyiket végülis kiöntöttem.
-
Nooeca
senior tag
válasz Ventur@ #44617 üzenetére
Ki fogom próbálni, Lidl-be szoktam járni, valahogy elkerülhette a figyelmem
Mondjuk kiváncsivá tesz, sokaknak ez nagyon ízlik és még elvileg olcsó is, mások szerint meg ihatatlan... de mondjuk mindenkinek más az íz
Nekem a SPAR-os energiaital sem volt ihatatlan, csak ízetlen
De pl. a Monster ihatatlan mert túl intenzívek az ízek
De a Mojitó bomba is ihatatlan mert utálom a mentátA hell a kedvencem, meg a Tesco Spark, de a GO! és a Burn (Bár ez nekem túl édes, ritkán iszom ezért) se rossz, illetve még a Watt is iható kategória.
-
Nooeca
senior tag
Én valahogy úgy vagyok vele, mint a sörnél, energiaital az tutti-frutti... Pont ezért, összehasonlításnál is a tutti-fruttikat hasonlítom egymással... nem az almás hellt valami almás mással...
ízesített energia az szénsavas gyümölcslé. Bár ebből az almás hell az valóban nem rossz, de azt inkább üdítőként iszom, nem a koffein az oka.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Sparban most akciós a hell 139 ft/db
-
Nooeca
senior tag
Jo ez a hell mangos winteres itóka... A másikat árulják már? Csak mert ahol voltam ott nem volt.
Vicces mert van summer cool is a polcon
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz DJ. Ru$y #44774 üzenetére
Ez CBA volt. Gondoltam veszek egy summer coolt is, de nem, meggondoltam magam. Csodáltam hogy az is volt.
Amúgy itt nem nézik milyét veszel. Ha 4 db-ot különfélében akkor is egyet huznak le es nyomjak a plüsst gombot még 3x.
Ez ilyen fehér doboz, aranysárga felirattal hogy hell meg a logo is aranysárga.
Majdnem ugy nez ki mint a cukormebtes de megsem.
Update: Ugyanaz mint amit előző oldalon felraktam te is meg más is képet, fehér mangos d-vitaminnal
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz DJ. Ru$y #44776 üzenetére
Új mivel a doboz teljesen fehér, nincs a tetején aranyos rész csak a szöveg meg a logo
Akit érdekel a puskás stadionnal a benu gyógyszertár mellett a kínai étterem közvetlen szomszédságában levo CBA-ban kapható. Ott mindig 159 a hell vagy ha akciós akkor olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz DJ. Ru$y #44780 üzenetére
Szerintem az később indul, majd körbe nézek még a napokban ott... De úgyis észreveszem ha lesz. Ide szoktam menni energiaitaert mert itt még kólás hell is van, illetve tesco/spar is mar draga 199/db, mig itt meg mindig 159 és nem akciós.
Tavaly is ittam akkor megbántam, most pedig finomnak véltem, lehet hogy ízlés változott csak... Vagy tényleg javítottak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz DJ. Ru$y #44782 üzenetére
Napi szinten pakoljak az energiaitalokat.. Hellből szerencsére az összes kapható fanta van szóval holnap nézelődők meg holnapután is.
De szerintem blueberry
Tobey: Alapvetően nem szeretem az ízesített energiaitalokat. Ha iszom akkor az max azért mert kola vagy pepsi helyett mangos hellt veszek jelen esetben.
De ez nem váltja ki nálam az energiaital adagomat, mert az tutti frutti. Szóval ha iszok izesitettet a napi 2 akor is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Igy tudom most linkelni:
https://s18.postimg.org/wiwmilb3d/WP_20161019_08_40_47_Pro.jpg
https://s18.postimg.org/rlj1xh949/WP_20161019_08_41_03_Pro.jpg -
Nooeca
senior tag
Sparban csak summer cool van, de gondolom ki kell nekik üríteni a készletet.
En most rásegítettem, párdarabbal.
Amúgy akciós a hell a sparban is, 139/db. Szerintem csütörtökig.
-
Nooeca
senior tag
Milyen vicces.. Interspar árkád, 139/db a hell, spar árkád 199/db
-
Nooeca
senior tag
Én ha megiszok 3-at meg még kávét is 1-2-takkor is alszom mint a bunda.
Ha nem iszom semmi koffeint akkor is alszok mint a medve.
Vicces mert annyi koffeint tolok magamba plusz meg a bodys koffein/taurin tabletta hogy függőnek néznek, de ha nem iszok akkor se veszek eszre semmit, csak megszokás ez nálam.
Persze a koffein azért kihozza a 100%-os formám.
-
Nooeca
senior tag
hol lehet kapni USB energiaitalt? Tudja valaki?
-
-
Nooeca
senior tag
savanyú cukorkában is van édesítés, de mikor beveszed a szádba, cammogsz a nyelveddel és húzza a szád. Én még nem ittam savanyú edrinket, mert mindig annyi cukrot toltak bele, hogy lime ízű édes edrink legyen. Sose húzta még a szám semmi, és nem is cammogtam közben a savanyú hatására.
limondé is így volt, vagy ott van pl. a Monster rehab arról meg inkább ne is beszéljünk, szerintem egy üvegben 2 kg cukornak megfelelő mennyiségű édesítőszer van.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz callmeakos #45002 üzenetére
ezen kép láttán hirtelen feltört belőlem az a gyomorforgató érzés, mikor ezt megkóstoltam
-
Nooeca
senior tag
válasz callmeakos #45007 üzenetére
Én is így voltam vele még bele nem kóstoltam
Aztán azt hittem megfulladokRengeteg mindent kostóltam már, rengeteg amerikai cuccot, de ilyen ízvilágot még sosem. Itthon tudok ilyet készíteni... fogok egy teafiltert egy monsterrel megegyező mennyiségű vízmennyiséget beleöntök citromlevet aztán beleöntök kb egy doboz (kb 100 tabletta) édesítőszert.
Még most is kiráz a hideg attól amikor másodszorra megkóstoltam a Monstert, adva egy esélyt a Rehabnak mert amúgy a limonádét és a teát is imádom, gondoltam ez valami szuper dolog lesz
Sosem csalódtam még ekkorát semmiben, maximum az első fiatalkori barátnőmben
Ma már megtanultam ami végtermék, az akkor is végtermék marad, ha más dobozban más felirattal szerepel
-
Nooeca
senior tag
Én nem akarok leszólogató lenni megint, mert már a Monsterről elmondtam a véleményem korábban, de van olyan aki szereti - pontosabban - megtudja inni a Xixot? Nagyon szeretem a teákat, így gond nélkül bármilyet leveszek és megiszom a polcról, egyszer mentem Tescóban amikor nagy akció volt.
Be is vásároltam a Xixóból több üveggel mondván hogy teát úgy sem lehet elrontani... itthon megkósoltam nem ízlett, 1 pohárnál többet meg se tudtam inni. Aztán megpróbáltam odaadni a nővéremnek, ő nagy ízben elfogadta, majd másnap közölte hogy egyébként kiöntötte az üveget.
Karácsony környéke volt, így jöttek az unokatestvéreim, mondom akkor kiteszem nekik, hát az apjuk az bármit megivott, söt, pálinka, xixó, víz, neki aztán tökmindegy, az unokanővérem meg egy korty után azt mondta hogy ihatatlan. A másik unokatestvérem aki szintén ott volt, ezért meg sem kóstolta.
Jött át haverom, mondom akkor majd megkínálom őt, mikor meglátta az üveget azt mondta hagy azt a ... meg nem iszom. Mondom oké. Konkrétan az unokatestvéreim apján kivül senki nem tudja meginni a Xixot a környezetemből... még mindig van két üveg, nagy lejárati dátuma van, de nem tudok mit kezdeni vele, majd kiöntöm.
-
Nooeca
senior tag
válasz Bjørgersson #45097 üzenetére
akkor nem olvastál eléggé vissza, tavalyi nekem nem ízlett, idei már finom volt... bár nem vennék többet szívesen, hisz ízesített energiaital inkább üdítő. De megkósolni jó volt
Tavalyi nem ízlett, arra emlékszem.
-
Nooeca
senior tag
dohányboltban is 150, nem akciósan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- LEGO klub
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- BestBuy topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest