Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-11-08 22:56:03

LOGOUT.hu

Redmi Note 9 Pro topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6134) crok válasza Samus (#6133) üzenetére


crok
nagyúr

"Azért akartam MIUI-t, mert híres volt (volt...) a folyamatosan jövő hotfixekről, ahogy újították a rendszert, mindig jött egy-két hiba javítása." -- nem olvastál utána ezek szerint jobban a készülékvásárláskor a dolgoknak: ennek a készüléknek NINCS kínai változata így nincs is rá annyi frissítés, pláne nem korai ROM kiadás. Itt az elvárásod volt rossz a rossz információd alapján.

"A nyitott bootloader jár valamilyen hátránnyal?" - pl. fizikai hozzáférés mellett "egyszerűbben" hozzáférhető a /data tartalma, amit egyébként titkosítasz (Igaz? Remélem..) így olyan nagyon nem lesz belőle gondod. Lényegében kikapcsolsz egy gyári védelmi vonalat. De ezt az "egyszerűbben hozzáférhető" dolgot ne úgy képzeld el hogy akkor innentől bármelyik random Vér Pistike a szomszéd garázs GSM-ben egy kattintással "feltöri" majd az ellopott készüléked - ha amúgy titkosítva van. A Xiaomi.EU ROM alapból titkosítja de hogy ne a default_password legyen a jelszó ahhoz ujjlenyomatot, PIN-t vagy mintát kell hozzáadj de ezzel neked amúgy nem kell majd foglalkoznod egy ROM upgrade esetén se (ezt a mintát vagy PIN-t majd a custom recovery be is fogja kérni hogy mount-olni tudja a /data-t ha szükség lenne rá). Mivel nem igazán értesz hozzá (a kérdésedből ítélve) ennél jobban itt nem mennék bele (unalmas is meg el se olvassa sose senki úgyhogy kihagynám).

"Van aki szerint kevésbé biztonságos, mások szerint a szabadságot korlátozza a zárt BL." -- igaz is meg nem is, attól függ ki kitől kérdezi / ki kinek válaszol :D Nem kötelező nyitni a bootloader-t, nem kötelező custom ROM-ot se használni. A te döntésed az is ha nyitod a bootloader-t és custom ROM-ot (vagy másik gyárit) teszel fel vagy ha eladod a készüléket.

"Leginkább a banki alkalmazások, GPay miatt kérdezem. Kerestem rá, de megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban." -- Xiaomi.EU ROM-al van GPay, mennek a banki alkalmazások is, nagyon nagyon ritka ami nem vagy ami azért nem mert egy-egy ROM build-be becsúszik egy apró hiba de azt a Xiaomi.EU-nál általában gyorsan (javított újrafeltöltésben) javítják amint kiderül.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.