Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevizms
addikt
válasz kszthly #9850 üzenetére
Köszönöm .
Igen azt végülis eddig is tudtam hogy a kódneve Whyred,ez már a TWRP esetében is kiderült számomra meg az összefoglalóban is ott van.Viszont pont ezért bizonytalanodtam el,mert ami oldalakat linkeltem,ott az egyik helyen Note 5 van(whyred szó sehol nincs jelen),míg a másik linkelt oldalon meg a Note 5 Pro van és a rom nevében ott a whyred szó.
De így már tisztább kissé. a kép.Bár nagyon odakell figyelni ha nincs a whyred szó a rom nevében.Legalábbis nekem[ Szerkesztve ]
-
jUUh
addikt
csiziktomi, kszthly, trebrona ( és még akiket elfelejtettem ), köszi a dummy-val kapcsolatos infókat!
Remélem, hogy ez így már megállná a helyét, de kérlek nézzetek rá:
ARB 4-es verzión:
Az 4. pontig ugyanúgy jársz el:
5. Szükséged lesz egy dummy.img-re, töltsd le innen, és helyezd a Minimal ADB mappába.
6. Flasheld a dummy.img-et a következő parancssorral:
fastboot flash antirbpass dummy.img
7. Most flasheld a recovery-t a
fastboot flash recovery recovery.img
sorral.8. Lehúzod a telefont a gépről, és a bekapcsológomb + hangerő FEL együttes lenyomásával bootolsz a recoveryba.
9. USB-n keresztül a telefonra juttatod a Lazyflashert, és az Install menüből flasheled azt.
10. Ha minden jól ment, sikeresen TWRP tulajdonos lett belőled.
Samsung Galaxy S23+
-
kszthly
senior tag
A 9. pont biztosan szükséges?
Ha igen, akkor miért?
Ha jól sejtem, csak akkor kell ha nem MIUI alapú rom a cél. De könnyen lehet, hogy tévedek. Mindenesetre, mint már említettem én sosem használtam, de a TWRP hibátlan.A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)
-
jUUh
addikt
-
Starchm
őstag
-
senior tag
A bootloader nyitás garanciavesztéssel jár?
Eladom a Note 5-ömet és nem akarok téves információkat írni a Hardveraprós hirdetésbe. -
tonyrulez
őstag
válasz Ron Swanson #9856 üzenetére
Én Konzolvilágtól vettem, ott rajta van a jótálláson hogy szoftveres machinálás garivesztéssel jár (talán még BL nyitás is benne volt szó szerint). Viszont a BL visszazárható, gyári OS visszatehető, kérdés gariztatás esetén ezt észreveszik-e.
4 8 15 16 23 42
-
-
kszthly
senior tag
Hűha! Egyre zavarosabb. Arra nem a dummy való?
Nem vitatkozni, pláne nem kötözködni akarok, csak szeretnék tisztán látni.
Szóval arb4-en TWRP telepítés első módszer :
Fastboot-tal dummy, aztán flash TWRP.
Második módszer:
Fastboot-tal boot TWRP, aztán TWRP-ből flash TWRP.A lazyflasher valószínűleg arra való, hogy az olyan romok amelyek tartalmaznak recoveryt, ne tudják felülírni a TWRP-t.
Starchm: ebben lehet igazság, én mindig rootolom rögtön TWRP után.
[ Szerkesztve ]
A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)
-
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
baitsee23
őstag
válasz Viktor0610 #9864 üzenetére
A témaváltás nem jött be, de a legtöbb menü is így jön be.
Samsung Galaxy S24
-
F.B.I.
veterán
Az ehhez kapható IPAKY tokot nem ajánlom, olyan mélyen van benne az ujjlenyomat olvasó, hogy még az én kis ujjammal is nehéz oldani. Egyébként stram cucc, egyben van és a kamerát nagyon védi.
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
nagyúr
-
Wesder
félisten
A zenelejàtszóban lévő Mi Link csak Mi TV-vel működik? Jó lenne ha wifin ki tudnàm küldeni a zenét TV-re/Xbox-ra. Külső appal megy, amit vettem, de jobb lenne a gyàri.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
dioka7
senior tag
válasz WhiteWalker #9827 üzenetére
Még létezik olyan telefon amin nincs net?? Én a XX. században Nokia E72-t használtam és arra pl úgy lehet rátenni a telefonszámokat, hogy google fiókból lemented egy microSD-re belerakod a telefonba és felmásolod. De manapság 15 fillér egy gagyi androidos telefon, ami ideiglenes megoldásnak jó lehet, ha a mostani elromlik/összetörik/bármi egyéb. Azon meg már van net+google, ergo mindent le tudsz szívni a netről... Amúgy az asszony is SIM-en tárol adatokat, kicsit paranoid, azt gondolja, hogy a google majd ellopja az ő húúú de fontos névjegyeit, és h márpedig Ő nem szinkronizál semmit-sehova...No komment
-
baitsee23
őstag
válasz DroiDMester #9867 üzenetére
Köszi a visszajelzést! Csütörtökön húztam újra.
Valami Freeform alkalmazás áll le bootolásko, és azt veszem észre, hogy a menü keresősávja a noti sávba belóg...Samsung Galaxy S24
-
jUUh
addikt
válasz kszthly #9859 üzenetére
Ahogy én tudom, a lazyflasher azért kell, hogy az adott rom ( MIUI) rendesen bebootoljon és ne kapjon bootloopot.
A dummy.img pedig azért kell, hogy ARB 4-en is működjön a CMD-vel a fastboot parancsok. ITT egy kép, hogyha ARB 4-esen megpróbálod dummy nélkül a a fastboot flash recovery recovery.img-et.
Szerintem legalábbis így van. Amiket leírtál módszerek, szerintem mind a 2 működik. Kérdés, melyik kerüljön be az összefoglalóba?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+
-
nagyúr
válasz kszthly #9871 üzenetére
igen a MAGISK is elvégzi, de ha figyelemmel kíséred mikor települ a MAGISK láthatod is!
baitsee23 : pontosan ugyan ezt csinálta nálam is, de ahogy mondtam tiszta telepítés után tökéletes lett!
Mondjuk az érdekes hogy másoknál miért nem így viselkedik? Lehet függ az ARB értékétől én ARB4.en vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
Mint egyszerű mezei user,annyit megjegyeznék hogy a PowerShell ablakban hibaüzi lesz,nem lehet megcsinálni.
De a cmd-here.exe-re kattintva a felugró parancssori ablakban már igen. Szerintem ezt érdemes lenne még átírni
Amúgy végigcsináltam a leírás alapján és akár a Bekapcs-hangerő fel gombokra vagy a Beállitások/Frissités 3 pötty/ujrainditás recoveryben,mindegyikben tökéletesen működik a dolog.Nem tűnik el.
Köszi hogy foglalkozol vele. Bár már régebben nagy nehezen sikerült a TWRP telepités úgy hogy megmaradjon,de sokat szenvedtem vele míg itt apránként jöttek az infók. Így viszont szépen leirva sorban,ha valakinek ezt megtudjuk mutatni,lényegesen egyszerűbb dolga lesz.
ui:Global Dev rom BL nyitva nálam(nem tudom számít e)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz WhiteWalker #9827 üzenetére
Google Címtárból exportálható csv-be vagy vcard-ba. Ezeket még a 10 évvel ezelőtti céges, buta, Nokiám is olvasta.
(#9875) hevizms
Mondjuk nem értem, hogy paranccsor (cmd.exe) helyett miért powershell-t használsz? (Namerhogy, írja is a ps hogy nem ismeri fel a fastboot-ot )
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
natë
nagyúr
Masik 2.3 használók : a Telegram csatornán letölthető egy zip, ha valakinek nem tetszik a középen lévő óra.
-
-
kszthly
senior tag
válasz DroiDMester #9874 üzenetére
Köszönöm, így már világos!
Nálam a rommal együtt mindig települ a Magisk is, ezért nem érintett a bootloop.hevizms: pedig nekem most is így van. Lehet, hogy itt is tényező a Magisk?
[ Szerkesztve ]
A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)
-
hevizms
addikt
válasz kszthly #9880 üzenetére
Ezek szerint igen,mert azt viszont meg én nem raktam fel
De mindegy is,mert ha ez a frankó részletes leirás bekerül az összefoglalóba,akkor nem kell szerencsétlenkedni senkinek
Visszanéztem,2 hónapja szenvedtem ezzel a TWRP dologgal és sok hsz kellett mire sikerült.Jó lett volna ha akkor is van már leírás az tuti
[ Szerkesztve ]
-
jUUh
addikt
-
TJLavin
tag
Üdv, Hearthstone van miért nem tudok barátot törölni? Köszi. 🤔
-
WhiteWalker
nagyúr
Én egy árva petakot se fogok költeni ha netán ideiglenes telefon kellene és a gugli sd kártya baszakodashoz sincs kedvem...
Amúgy egy Sony k500 vagy w810re hogy varazsolod rá a kontaktokat? Főleg hogy a Sony nak spéci Pro stick duo kártyája van?Legegyszerűbb SIM be a telefonba , majd. export. Ennyi . De hát egy nagyon okos világba élünk , aztán egyszer üt be a "krach" aztán megy a vakarodzas utólag....
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz WhiteWalker #9891 üzenetére
Ez attól is függ, hol és mit dolgozol: a SIM tárhelye, nálam már 2 éve kevés.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
kidnou
őstag
Ha elhagyod a telefont, akkor az összes számod kuka és beütött a "krach". Ez oda-vissza igaz
-
nagyúr
Én meg azt nem értem mit foglalkozol 15.éves őskövület telefonnal! SIM kártyára vagy 10.éve nem mentek számokat, és ezzel az emberek 99% a így van!
Amúgy meg baromi egyszerű belépsz bárhol(másik telefon vagy akár pc.n) a Gmail fiókodba, és ott megnyitod a névjegyzéket ott lesz minden telefonszámod!
-
MODERÁTOR
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz DroiDMester #9895 üzenetére
Ez a baj látod. Utólag gondolkodik az összes ...
Viktor0610: összetört telefonnál BT? Hajrá
[ Szerkesztve ]
-
jUUh
addikt
Összefoglaló-nak való.
Vélemények, gondolatok, építő kritikák?
Samsung Galaxy S23+
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Sweet.tv - internetes TV
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amatőr csillagászat
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest