Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁrPi2
senior tag
-
ÁrPi2
senior tag
válasz KamuMazsola #16566 üzenetére
Minden pozitiv figyelmeztetést ezúton köszönök.
(Tehát onnan a Gearbesttől az eu-express- shipment az okés.)
A $136 -os 11.11-i akcióskészletükről lemaradtam, de kaptam innen egy jóembertől segítségül egy $149-es kupont...
-
ÁrPi2
senior tag
válasz juve600 #17000 üzenetére
Én kissé outsider vagyok még, hisz most lett ilyen
főzőlábasomgépem. Én úgy látom hirtelen hogy az az AEX-úrjraindulgatás talán akkor fordulhatna elő ha valaki egy másik pl. a Xiaomi fejlesztésű rom-ról valaha történt áttérése soránnem tart(ott) be valamilyen (fent meg nem határozott) instrukciókat, nem takarított ki valamilyen kitakarítandó állományokat, VAGY inkább
az AEX rom fejlesztésébe vagyis a rom build-ek egyikébe került bele olyan "homokszem", olyan "építési/főzési szabálytalanság" ahol valamit el kellett volna takarítani kilomolni, de bennemaradt.
Crok mester néhány szavával élve...Ez utóbbi akár a "Xiaomi Együttható" elnevezésű karmikus fogalmat is invokálhatná, de emellett lehet hogy az AEX
rom szakácsai főztek el valamit.Több AEX build is okoz random reboot-ot? Na akkor ebből crok a Resurrection -re szavazna? ( és Revolt kernel? )
-
ÁrPi2
senior tag
válasz vargalex #17956 üzenetére
"Abban sem vagyok biztos, hogy hardware-osan nem tudja a B20-at mert azt maga az SD625 tudja. Legfeljebb ki van benne kapcsolva, esetleg B20-hoz még külön antenna is kellhet..."
Nekem az a kérdés ébredt , hogy ugyan a például Helio X20-as (?) redmi note 4 egyik fdd frekvenciájasávja sem B20
800 MHz, de amikor sorolják ott van egy bizonyos 850 MHz-s FDD-LTE Band, (sorry nem emlékszem hányas számú Band, talán B9?? ) :Vajon ilyen frekvenciák mellett elképzelve annak antennája a fizikai antennaparamétereket tekintve mennyivel különbözhet ,és a hétszázát Miért szignifikáns az a differencia?
(ha tényleg az veendő / fogadandó el okként) a 800MHz -es és a 850MHz-s FDD-LTE feature tudása/nemtudása igényében.
Ha jól értem (vagyis képzelem) néhány tizedmilliméter drót lenne a mi vidéki LTE -nkből való kizártság oka?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz hevizms #18926 üzenetére
"Tudom ezt a kérdést egyXiaomi topikban lehet fel sem kellene tennem? "
Igen. . Nekem nincs gyakorlati összehasonlítási alapom, de én úgy látom a RN4 4/64 es változat kerül épp annyiba
ott az Euronics-nál, mint a P10 Lite 3/32 ram/rom konfiggal! Előnyének látom hogy a Huaweiben van NFC.,a fotóapparátusa talán nem olyan mint a nagytestvér P10-ben, úgyhogy talán versenyezhet vele a Note4 kamerája (különösen ha jó moddolt API-s driver van hozzá... )
-
ÁrPi2
senior tag
-
ÁrPi2
senior tag
Mai build , jó SoT? Nemrégiben olvastam ismét az Upo által belinkelt Project Treble ismertetőt.
Na ott írtak olyasmit hogy a korábban egy vagy akár több hónapos App fejlesztési időket (vagy ROM főzéseket) néhány napra rövidítheti le. Ez nekem nagyon szimpi, kevesebbet is kellhet tesztelésével vele biztosan szívni
Most például ez a ROM is már a Treble-vel implementált Lineage oreo-ra épülő ROM?? -
-
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok,
Digimobil SIMet tesztelnék hamarosan,
és csekkolnám a VoWifi lehetőséget*#*#vowifi#*#*
A teló amibe ma digi teszt simet fogok tenni miui global tavaly őszi 9.6.3 verziós.
De ez utobbi kódbeirásra nem látom semmi reagálását.Mivel lehet élesiteni?
[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
válasz Mr. Nimbus #32615 üzenetére
A készülékünk jó,
Merész vagyok , naggggyon olcsó tesztidőszak. Év végéig.[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
Újabb xiaomi telefonosok írtak tanácsot (a digi mobil topikban) a VoWIFI bekapcsolásra ( *#*#vowifi#*#*)
de az enyémen erre nincs semmi reakció, csak a hasonló VoLTE be- és ki kapcsolás az működik. Bekapcsolva vajon mutatnia kéne "volte logót" a felső sávban ha egy nemtesztidőszaki pl. Telekom simet rakok a másik SIM helyre ?
(tnor a fő beszéd kártyám és most Digi lenne adatnak és volte+vowifi 5 forintos percdíjjal)
-
ÁrPi2
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #32700 üzenetére
Szóval a *#*#volte#*#* után settingsben bekapcsoltad, de nincsen volte logó és híváskor ugyanúgy levált a digi4g ről 2g-re (iszonyú) lassan?
-
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok,
csináltam valami baklövést...MIUI Global 9.6.3-on volt a telóm és régóta ajánlgatta hogy van újabb (és újabb) stabil. És végül VoLTEhez kapcsolódó kísérleteim előtt úgy döntöttem csinálok most egy gyors nagy backupot:
Még régebben talán OrangeFox 7-től kezdve legutóbb az R9 -et raktam föl főleg a Magisk könnyű telepítése miatt is ( ,de most az eggyel korábbi teljes backupom nagyon régi).Szóval még Miui alatt leformáztam egy OTG-n rákötött usb3-as külső házban lévő 240GB-s ssd-t, semmi gondot nem írt.
Aztán Orangefox alatt backupot indítottam erre, és igencsak hosszan készítette mert
-"Data (excl.storage)" és az "internal storage" is nagy , összesen kb. 50 GB ,tömöritetlen. Ez a művelet
látszólag jól lezárult. (amit backupolt az Win alól az SSD e:\Fox\BACKUPS\1ed1d8f00604\ mappája alatt meg is van)Ezután MIUI rendszerben a Settings alól a frissítésekből indítottam, letöltötte amit le kell töltenie, inicializált etc ..aztán újraindítást kért, rebootolt az OFoxba és ott is hosszan dolgozott, és végül kíírta hogy rebootolhatok a Systembe.
Itt viszont csak a MI logóig jut és nagyon hosszú ideje nem jutott tovább.
Mi lehet a baj?
-
ÁrPi2
senior tag
-
ÁrPi2
senior tag
A mintámra emlékszem, volt minta/pin/ujjlenyomat ,de hát én csak Backup -oltam , miui- upgrade-t csináltam volna (glob 9.6.3-ról az OTA-ban javasolt legfrissebbre, aztán .. sokáig volt ugye bootolási MI logó... ÉÉs
ohhó balsejtelem...talán valami meghajtótitkosítás közben....nem kellett volna forsziroznom telóleállást?
Namost egy meglévő a belsőtárat érintően teljes mentés ami a mai OrangeFox-os kiindulási-mentésem,
ez még viszontlátható hibamentesen valahogyan?[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
"Visszaállításnál a Firmware és az EFS ne legyen benne, minden más igen."
Oké EFS nem megy Restorba , de a Backupnál nem volt "Firmware", A Vendorra tippeljek? Gyanús nekem a "Vendor" ,vagy van itt "Boot","Bootloader", "modem(image)".
Ez utóbbiak mind a az előbb leformázandó /data alá íródnak majd vissza?
Egyébként a Restore-alatt van olyan pipálható opció, hogy "Remove password after restoring"
[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
válasz dethroner #32913 üzenetére
Szia,
Korábban kérdeztél, de én le vagyok maradva/ragadva : követni próbálnám ezt a PocoF1 leírást , de habár QPST-m már van telepítve, Qualcomm driver is van telepítve amelyen át a fastboot módban csatlakozva a "QPST Configuration" tool látja is a telót, de a (qpst-) PDC tool nem lát semmit...Pedig a leírás szerint ott kellene jópár föltűnő lehetséges VoLTE (szolgáltatói-) profil közül kiválasztani és aktiválnom a javaslat szerint a "DT_Greece" profilját.(Egyébként ahol te tartasz még érdekesebb mert a Digi esetében nem is kell bajlódnunk szerencsére külön a volte/vowifi szolgáltatói bekapcsoltatásával)
-
-
ÁrPi2
senior tag
válasz dethroner #32934 üzenetére
A tárcsázóba integrált "internetes hívás" az ha nem tévedek "csak" a külön VoIP-provideres - SIP-szerveres hívás indítást és fogadást tesz integrálttá. (Én pl. a voip-topik javaslatai nyomán nem azt használom hanem Zoiper ill. GroundWire appot Dellmont fiókba regisztrálva)
-
ÁrPi2
senior tag
válasz Lackooo84 #32984 üzenetére
Nos nálam ehhez most SIM1 Telenor, SIM2 Telekom. (Másfél hete mindkét szolg.-tól megvan értesítő SMS is, hogy részükről aktiv a VoLTE ezekre.) A *#*#volte#*#* (86583) kóddal korábbról a kapcsoló a Settingsben már rég megvan.
Én OrengeFox-R9 alatt installáltam ezt a "recovery-s" Zipedet a konfigfájljaiddal . (Egyébként ha már írtad, ez hogyan törölhető?)
Ekkor még , és semmikor soha előtte én nem vettem föl manuálisan semelyik SIM-kártyámhoz , az APN beállításoknál "ims" -t. ( Mobilnetes APN-t azt persze igen )
Talán emiatt nem jelent meg fönt a státussorban az aktiv 4G-s szolg. mellett Vo-LTE piktogram. Volt-e? Most sem volt még. Ezután az instrukciókat követve flah-eltem a TTvolte.bin -edet.
fastboot flash modem TTvolte.bin
fastboot rebootDe ez nagyon nem vált be, a SIM2-re nem is kért Pin-t ,fura módon azt írta nincs szolgáltatás.
Visszaraktam az OrangeFoxomból egy restore-ral a régi-jó modem -et.
Ekkor jutottam a lineáris olvasásban az "ims" APN -hez:Az aktiv 4G-s Sim-en és azután a másikra aktiváltan a másik Simen is fölvettem ezt az "ims" APN-t és
siker! Megjelent ez után (4G aktivitsága mellett) mindkettő esetén a Vo-LTE piktogram.
- Fogok hívásokkal is tesztelni , de az már bagatell
Digi (VoLTE)-hez viszont nem elég ennyi varázslat. (És VoWifi ugye a nonplusultra.)
-
ÁrPi2
senior tag
válasz Lackooo84 #32995 üzenetére
Kettő kutya , harmadik eb
Talán bé válasz , azért talán mert azt írtad a zip-es " tartalmazza az APN beállításokat is,"
ámde amíg a ziped után én manuálisan föl nem vettem "ims APN"-t utóbb, addig piktogram nem volt,ésmert nem látom át a zip-edet nem írta-e felül az hogy én visszaraktam a non-hlos vagyis TTvolte.bin-ed után az én eredeti "modem"-emet recovery-ből?
[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
válasz kmarci25 #32998 üzenetére
Oh hát Lackooo84 írt az instrukciói közt egy sort és én azt hajtottam végre:
" valamint megfelelő APN beállítások (ims APN-t hozzátok létre név, APN, APN típusa=ims, mentés)"
(Úgylátom az "ims" az valami egyébként rejtett APN amely a volte/vowifi szolgátatói profilhoz kapcsolódó dolog)
-
ÁrPi2
senior tag
válasz Lackooo84 #33001 üzenetére
Nos akkor már válaszolni tudok: a "modem"-em az OrangeFox Restore-jával visszaállított régi, de amit a ziped a modem tárterületi részén kívülre írt (a data particiókra) azok most jelen vannak. Szóval jelenleg a Vo-LTE Telenoron és Telekomon kijelzett már. Köszönöm.
Digi (VoLTE)-hez viszont várom még az ötleteidet
-
ÁrPi2
senior tag
válasz kanyi51 #33067 üzenetére
A Telenornál nincs neted, de a "SIM kártyák és mobilhálózatok" alatt legalul az Alapértelmezési beállításnál váltsd át hogy a telenor legyen az internetSimed. Szerintem ezután ha amúgy már az ÜFSz aktivalta kérésedre a VoLTE-t, akkor lesz már fent jelezve a VoLTE.
Ja és telenor sim apn-jeinél is fölveszel ims apn-t.
[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
válasz fudi2002 #33093 üzenetére
Én Digi-s simmel azért is szeretnék volte-t (sőt mitöbb ha más is bizakodik inkább vowifi-t) mert amerre én járok a kék foltok határán is (RoyBatty:Tannhauser-Gate ) a diginek kicsi még a térereje, ÉS ahol mobilnet sávszél már túl kicsi mobileVoIP-ozni De LTE fedettség még mutatkozik NA ott megvan még eme területeken a dedikált volte-sávszélesség talán.
Ja, ezt elsősorban digitesztelőkent gondoltam elmondani...
[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
válasz Lackooo84 #33240 üzenetére
Nekem sajnos most a Juniper Open Learning alól ingyen JN0-210 Failed..
, ott igen hasznos tananyag elérhető, de úgy érzem a vizsga többet/mást is igényelt volna...
Viszont a telónyomkodásban VoLTE siker: Kb. Lackooo84 recovery zipje óta van már a telenoron volte-m,
és most a Miui-ban eme legutóbbi leírás szerint haladva, beléptetve a telót a "Diag port mode"-ba már meglátta jól a win8.1-es gépemen a "PDC Tool", és mivel nekem a SIM2-ben van a Digi SIM, ezért én csak a sub1 -et állítottam át
Volte_Commercial_India_Vodafone profil -ra.( jobb klikk -> SetSelectedConfig -> sub1, majd alul nyomni az ACTIVATE gombra.)
(Rút rádiómappatörölgetésre és profilkitörlésekre nem volt szükség.)
Ért valaki sikert a VoWIFI-vel is?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs