Hirdetés
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
A 80as évek az még erősen a 8 bites processzorok korszaka volt mindenhol, az egész világon.
Én ezt vitattam. A 8 bitesekből kevesebbet készítettek már olyan 85-86-tól, mint a 16 bitesekből. Érdemes megnézni ezt az oldalt, egész jó grafikonjai vannak: [link] és egybevág azzal amit írtál, hogy mikor ment a PC 50% fölé.
A második felét nem kifogásoltam, mert itthon rohadtul le voltunk maradva. 86-ban már XT klónok hada volt kapható nyugatabbra amikor nekünk a C64 fért bele a költségvetésbe maximum.
a pc gyártás volumene miatt csak a 90-es évektől kerülhettek tömegesen ezek az eszközök az átlagfogyasztókhoz.
Amit most írsz az mást jelent, mint az első idézet. Ezt sem lehet vitatni, a 90-es évek eleje, itthon főként a win 3.1 megjelenése és az olcsó 386DX40 volt szerintem az a pont ahol megtörtént az áttörés olyan 92-93 körül. Tőlünk nyugatra ez pár évvel hamarabb jött el, gondolj a Mac, Atari ST, Amiga 500 trióra, vagy PC vonalon a Tandy 1000, európaiból a Schneider EuroPC sorozatokra. Esetleg a kicsit későbbi IBM PS/1 szériára. Na ezek számunkra elérhetetlenek voltak amikor megjelentek a Cocom és az ár miatt is.
https://frescho.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest